Esiniz guvercin besliyorsa gelecek olsa onlardanda gelir ayrica evde hayvan vs yoksa pire nerede yasayacak eve gelse bile olur giderdi bence.Inanin oyle pismanim ki.. benim eşimde güvercin besliyo normalde. Oraya gotur dedim bakmazlar ki kendi yumurtalari degil dedi. Ama gercekten pismanim.. nereye koysak diye bile dusunduk ama yer bulamadik.. bu bit pire mevzusunu duymadan once annelerine su veren insandim susamasin diye.. bilmiyorm ya gercekten dünden beri uzuntuden karnim agiriyo
yumurta yemeyi sevmem kokusuna dayanamam zaten o tavuklarin cektikleri cileler bitmiyor zaten isiklari acip kapatimp defalarca yumutlatmalar var daha bir suru sey birde marketlerde sey var ya gezen tavuk yumurtasi doga ustu bir yumurta uretmisler sanki serbest biraksaniz hepsi gezecek zaten tavugu ortaya saldilar cim yedi ot yedi diyede ustune ekstra para istiyolarOyle yumurtalar icin tavuklari hapisteymis gibi kucucuk yerde tutuyorlar. Fabrikasyon olanlarda cikan civcivleri cinsiyetine bakip erkek olanlari canli canli olduruyorlar. Cunku horoza ihtiyaclari yok.
Bu da vahsice yani.. bunun olmamasi icin koy yumurtasi almak gerekir ki onlar da dollenmis olabiliyor horoz oldugundan dolayi.
Boyle bir hassasiyetiniz varsa yumurta hic yememeniz lazim
Balkonumuzda 2 tane buyuk kus yuvasi var, gelen pek cok kisi aman kaldir at pislik olur vs. neden atmiyorsunuz diyip durdu. Ne boceklenme oldu ne de baska sey, aksine sabahlari kus civiltilariyla uyaniyoruz bize nese veriyor. Kiyamam yapamam oyle bir sey. İnsanoglu dogayi hunharca tahrip edip ondan sonra evimi bocek basar korkusuyla yine dogaya saldiriyor. Artik olan olmus ama bence bundan sonra atmayin bir daha.Merhaba arkadaslar.. balkonumdaki kombinin üstüne güvercin yumurtlamiş. Ilk etapta bisey yapmadim hatta su falan verdim hayvana orda hic kipirdamiyo susuz kalmasin diye. Ama sonra internette boyle olup evini bit pire saranlar okudum ben cok korktum zaten bocek fobim var bide evi nasil arindiririm diye dusundum oyle olursa. Aksam esim geldiginde yumurtalara baktik (esim anlar guvercinlerden) yeni yumurta daha dedi yeni kilcal damar olusmaya baslamis daha dedi yani 3 4 gunluk bisey dedi. Bende at veya baska biyere koyalim dedim esimde boşta bulundu atti. Sonradan oda pisman oldu ama bende icim icimi yiyo iyimi ettim kotumu ettim bilmiyorum allahim affetsin..
Ben dE saksı koysam gelir mi acaba
Karga var sadece burda ama o da gelse olur yani
Parlak şeyler hediye getiriyolarmış :)
Bıraksan oluşucaktı...veterinersn sanırım.
Yazık ya okurken üzüldüm dursun orada sıze ne zararı vardı ki bence hata yapmıssınız şuan vicdan yapmanızında pek bir anlamı yok gibi. Bende evıme sıgınan hamıle kedıyı sırf korktugum ıcın evden uzaklastırdıgım ıcın pişmanım hala üzülüyorum dursa ne olurdu dıyorum bır anlık nefsımıze mı yenılıyoruz ne yapıyorsak hata ediyoruzMerhaba arkadaslar.. balkonumdaki kombinin üstüne güvercin yumurtlamiş. Ilk etapta bisey yapmadim hatta su falan verdim hayvana orda hic kipirdamiyo susuz kalmasin diye. Ama sonra internette boyle olup evini bit pire saranlar okudum ben cok korktum zaten bocek fobim var bide evi nasil arindiririm diye dusundum oyle olursa. Aksam esim geldiginde yumurtalara baktik (esim anlar guvercinlerden) yeni yumurta daha dedi yeni kilcal damar olusmaya baslamis daha dedi yani 3 4 gunluk bisey dedi. Bende at veya baska biyere koyalim dedim esimde boşta bulundu atti. Sonradan oda pisman oldu ama bende icim icimi yiyo iyimi ettim kotumu ettim bilmiyorum allahim affetsin..
KiIlotesi gozleriyle yavru gorse ne yapacakti acaba yuvaya geri mi birakacakti. Kusun yumurtasina insan dokununca kus kendisi yuvadan atiyor yumurtayi. O yuzden dokunmamak gerekiyor, bir de adam guvercin besliyormus bilmemesi imkansiz resmen esini ikna etmek icin uydurmusAynı zamanda Süpermen gibi kızılötesi gözleri var nesnelerin içini görebiliyor.
Siz de yangına körükle gitmeyin ya , abartmayın artıkValla canım çok tövbe et benim büyük dedem zamanında böyle birşey yapmış anne anne vefat edip 3 çocukla kalmış hep öyle derdi ben onun yuvasını bozdum allah da benim derdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?