Güzel geçen tatilin sonu kötü oldu:/

Cimri olması yeterli bir sebep , burdaki cimri eş konularını okumanızı tavsiye ederim, cimri bir insanla yaşayacağıma ömür boyu bekâr kalayım daha iyi ...
Tercih meselesi olabilir bana sunduğu teklif mantıklı gelmiyor değil. Kendi paranı istediğin gibi harca ortak ev alıp taksitlerini ortak ödeyelim diyor.

Geçen bir arkadaşım anlatıyor kız bir dönem çalışamadı bazı sebeplerden dolayı. Eşi çok zengin kız da bol harcamaya alışmış. Eşi bu kadar para nereye gitti diye sorgulamış çok iyi kazanmasına rağmen. Keza ailesi de öyle zenginler ama kız rahat değil söyleniyorlar diye.

Kendi içtiği içeceğe 15 Euro veriyor, kendi yiyeceği eti en kalitelisinden seciyor. Çünkü kendini seviyor, kendine değer veriyor.
Bence bakman gereken kısım kendine yaptığı harcamada değil, sana karşı eli açık mı. Sana değer veriyor mu
Ben de cimri bir insanimdir, bilen bilir yani. Elimde değil, bir şey almadan önce yüz yere bakma huyum var. Yeni ise başladım, güzel kazanıyorum. Flo'da çok tatlı bir termos canta gördüm, 190 TL, alsam alırım ama araştırdım birebir aynısını amazonda 105 liraya buldum,onu aldım yani elimde değil, cidden pintiyim. Ama sevdiğim insanlardan asla kısmam, onlara bir seyler almak - onlara verici olmak hoşuma gider.
Sizin adam da kendisine gelince cimri değil bence, sadece değer vermediği şeylere karşı cimri. O da sizsiniz gibi görünüyor.

Siz şimdiden ortak masraf arkadaşı gbi olmuşsunuz. Bence tozpembe cicim aylarında hiç hos değil.. evlilerde bile bukadar muhabbet dönmüyor dur.neden bu kişide bukadar zorluyorsunuz.

Yok bana da bişey demedi şimdiye kadar pahalı restauranta gitmek istedim bişey demedi. Ben de sizin gibiyim indirime girmeden birşey almam heryerden bakarım filan bence bu cimrilik değil ya.

Siz şimdiden ortak masraf arkadaşı gbi olmuşsunuz. Bence tozpembe cicim aylarında hiç hos değil.. evlilerde bile bukadar muhabbet dönmüyor dur.neden bu kişide bukadar zorluyorsunuz.
Bence dönüyor dönmez olur mu. Bu devirde 5 yaşındaki çocukta dolar diyor para diyor. Birçok kişi benzer şeyleri söylüyor çevremde açıkçası. Ki bundan önce görüştüğüm kişi de böyleydi. Şu an en yakın arkadaşım biriyle görüşüyor o da öyle. O yüzden ısrar ediyorum sanırım. Bi yandan da hoşuma da gitmiyor tabi hoş değil bu durum

Adamın yaptığı cimrilik değil tutumlu olmak hedefleri var .Sizin yediğiniz yemek dahil yeme içme de kaliteli seçiyorsa çocuklarına da aynısını yapar gerektiğini hissettiğinde taksiye biniyor. Kaynanam eften püften evde saçmasapan ağır mobilyalar alı ama Bim peyniri yer kireç gibiydi. Biz senelerdir ev mobilyası değiştirmeyiz ama en kaliteli süt yoğurttan almaya çalışırım bu önemli nokta

Evet önem verdiği şeyler farklı o yüzden direkt cimri demem doğru olmayabilir

Sizin tüm konuda beni rahatsız eden gerçek şey sizin maasinizin yatmadigini bile bile uçak bileti, kalacak yer için sıkıştırması. Bu hiç esnek olmadığını gösterir. Yoksa vardır böyle tipler çok para harcamaz, gece çıkmaktan ve hafif belirsizlikten çok korkar, herşeyi garantiye almak ister. Gerçekten azcik mantıklı olan ben alıyorum maaş yatınca sen gönder ya da yurtdışında ver demektir.

Aynen öyle önce ben söylemek istemedim paramin olmadığını üsteleyince söyledim sonra da sesi çıkmadı.

Aynen öyle önce ben söylemek istemedim paramin olmadığını üsteleyince söyledim sonra da sesi çıkmadı.
Daha önce yazmıştım bu adam içinize sinmiyor ama mantık, yaş, adamın iyi yönleri vs ayrilmiyorsunuz. Olabilir. Cimri mi, çok mu tutumlu, cok mu güvenlik alanından çıkamıyor bilemiyorum.
Ama işin bu kısmı sıkıntı. Empati yok, öğrendiğinde de çözüm önerisi yok. Evet yurt dışına yerleşmiş olabilir ama çok konservatif. O korku, bu sürekli sen de diğerini ödersin garanticiligi şimdi sizi çok rahatsız etmese de evlilik için de çok ciddi psikolojik baskı. Özel bir soru soracağım isterseniz tabi cevap vermeyin. Siz bu adamla hiç yakinlastiniz mi?

Aslında şimdi de rahatsız etmiyor değil o konservatif yaklaştıkça ben de öyle yaklaşıyorum. Aslında şöyle bi durum da var çok geçmişte beni kullanmaya çalışan sevgilim olmuştu ve sonra kimle tanışsam bu da mı öyle oluyordum. Belki de o yüzden mi cimrileri seçiyorum bilemiyorum. Öyle demese ben zaten ödiycem ama diyince ben de kötü hisseyorum. Her yeni sevgilinin yakınlaştığı kadar çok bir yakınlaşma oldu diyemem. Uzak mesafe olunca ilişkide yavaş ilerliyor giib oluyor. Neden sordunuz?

Fazla deneyimsiz fazla garantici, fazla sıkıcı gibi geldi o yüzden sordum. İyi düşünün.

Burda bir konu vardı. Adam gayet iyi bir pozisyonda, İngiltere'de, kadının dediğine göre yakışıklı ama maddi anlamda çok kötü bir aileden gelmis. Karısı da zengin aileden gelme yurtdışı okullarda okumuş. Adamla tanışıyor adamla evlenip oturum alıyor. Herşey iyi hoş. Doğumda kv geliyor. Ortalık darmaduman. Adam kv gazıyla lohusa karısını yatakta dövüyor. Polis vs Kız en son çocuğu ile aile yanındaydı.

Yani o konumlar, yurtdışında olma herşey demek değil bu adam da çok garantici. Dünyanın binbir türlü hali var. İş bulursun, beğenmezsen çıkarsın, hasta olursun, ayrilirsin. Bir bileti Euro kazanan bir adamın tamam ben alıyorum sen orda verirsin diyemedi kötü. Can sıkıcı.

Hatırlayan var mı bu konunun linkini?

Hatırlayan var mı bu konunun linkini?
Buldum bir oku istersen. Ailesi nerde ne yapıyor sorustur.

Yakınlaştınız mı sorusu deneyim içinmiydi:)))
Dünyanın bine türlü hali var diye kendisi de diyor.
Yani bugün ben sana bakarım yarın belki sen bana bakarsın diyor.
Anlattığınız örnek pek fenaymış. Aslında aile ortamı iyi değil gibi. Ama anne tatlı biri anladığım kadarıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…