Ah evet Bilsem sinavi!
O ara bir hastalıktan ötürü basvuru süresini kacirdik ama gordugumde ayni seyi dusunmustum, tableti nasil kullanacak?
Dediginiz gibi celiskilerle dolu bir konu.
Yaza alma sozu agzimizdan cikti bir kere, alinacak. Ama elbet kontrol elden birakilmamali. Cok zor gercekten cocuk yetistirmek.
Ben bazen kendimden de rahatsiz oluyorum. Prenses sendromlu olmasin derken nazi kampında gibi davraniyoruz sanki bazen. Cok kuralci hissediyorum kendimi. Insallah layikiyla buyutebiliriz hepimiz
Ya işte onu diyorum bende.
İlkokulda istiyorlar canlı kanlı şahit oldum. Okula başladı öğretmeni üstün olabilir çocuğunuz bilseme yönlendirelim dedi,eline tablet almamış çocuk ne yapsın o sınavda?
Yani zor işler.
Benim kızımın da tableti var yalan yok. Ama arkadaşı gelince yada biz giderken arkadaşına tabletle oynayamaz bunu biliyor. Okulda ingilizce dersinde verilen cd'ler var onları indirdik tekrar yapıyor. Tablet olmasa laptoptan açmak durumundayım sonuçta konu tekrarı onlar. Hikayeli, oyunlu,şarkılı anlatımlar var içinde. Öğretmeni şu konudayız diyor,bizde ordan tekrar ediyoruz. Bu okul montessorii egitimi veriyor tablette istemiyor ama bana bu şekilde tekrar için bilgisayarda işlenecek konu gönderiyor.
Siz almasanızda bir yerden sonra eliniz mahkum alıyorsunuz.
Yani anlayacağınız nereden tutsak elimizde kalan bir durum bu.
Birde ben o yasak bu yasak diyen bir anne değilim. Farkettim ki neye fazla tepki versem o cazip geliyor. Biraz daha serbestim.
Ha gelir eve tablet eline yapışacak şekilde bağımli yaşar tabiki buna müsade etmem ama gelip duşunu alip yemeğimizi yeriz ailece,o biraz oyun oynar oyuncaklarıyla,akşam saat olur 8, bir saat izni vardır çoğu zaman aklina gelmez,oyun oynamayı tercih eder tablete. Yada beraber kurabiye yaparız,aylık dergileri var,onlarla etkinlik yaparız vakti bile olmaz.
Tabiki haftasonu daha özgür ama inanın yasak demediğim için ona cazip gelmiyor şu an ki haftasonu da gezdiriyoruz haliyle yine kısıtlı zamanı oluyor.