şükrederek:)arkadaşlar, evinize yeni bir şey alınca başkasında yok diye bunun suçluluğunu hissediyor musunuz?
ya da tırnaklarınızla kazıyarak sahip olduğunuz şeyler için kendinizi suçlu hisseder misiniz??
mesela ben öğretmenim atanabilmek için 5 sene aralıksız sosyal hayattan kopup ders çalıştım, kendimden verdim sonunda atandım şükürler olsun, ama bir yıl çalışmış ve atanamamış arkdaşlarımın laflarını çekiyorum. 'senin tuzun kuru tabi' . bunun mahcubiyetini yaşıyorum ve bu konunun konuşulmasından hoşlanmıyorum.
ya da eşimle 8 yıllık evliliğim var. çok zor kavuştuk birbirimize hatta hala tam anlamıyla kavuşmuş değiliz bile. asker olduğu için sürekli operasyon bölgelerine gidiyor. sürekli görevlendirmelerle onu kaybetme korkusuyla yaşıyorum. atandığım yer ve evim arası 150 km ve sadece hafta sonları o da evdeyse görüşüyoruz ama çok mutluyuz. kuzenlerim eşimin kuzenleri yeğenleri sürekli nasıl bu kadar çok seviliyorsun biz çok mutsuzuz diye keyfimi kaçırıyorlar. onların yanında eşimin elini bile tutmaya çekiniyorum...
sonra gerek birlikte yaşamadığımız için gerek sağlık sorunlarımız yüzünden 8 yıl içinde bi kere tüp bebekle hamile kaldım. kızım 30 haftalık doğdu ve 10 gün yaşadı. çok acı çektik. 2 sene oldu ben yeniden bebek istiyorum. hamile kaldığımı hiç kimsenin bilmesini istemiyorum. çünkü ilk gebeliğimin de göze geldiğine inanıyorum, o kadar çok laf işittim ki komşulardan sülaleden "tuzunuz kuru" muhabbetinden...
bebeğimi kaybettiğimi öğrenince istemsiz kahkaha atan kişiler bile çıktı karşıma. zavallı muhabbetiyle teselli edenler....
herkesin karşısına çıkıp ben bu hayatı hakediyorum mutluyum çünkü hiçbir şeyi kolay kazanmadım ben demek istiyorum...
2 ay sonra eşim görevden dönünde tüp bebek yaptıracağım ama doğuma kadar eve kapanıp herkesten gizlenmek istiyorum.
hamile kalacağımın bile garantisi yok ama yine de bu kaygılarla nasıl başedebilirim?
Ben sasiridm acikcasi sizin tuzunuzn kuru bir tarafinida goremedim
Esiniz askermis ve goreve gidiyormus allah size bagislasin.
Is yerinz evinize anormal uzakmis her gun o kadar yol allah yardim etsin.
tup bebekle hamile olup bebeginizi kaybetmissiniz allah yardimciniz olsun.
Insalah simdiki bebeginizi saglikla kucaginiz alirsiniz.
Etrafiniz dakiler fazla gorgususzmus benim etrafim da boyl biri olsa ben cok uzulurdum onun adina allah yardimciniz olsun
iyi de valla şuradan bakınca öyle mükemmmel bir hayatınız da yok ki, neden abuk yorumlar yapıyorlar
boş verin o saçma sapan insanları
yalnız bu tarz insanlar sizi bayağı etkiliyor galiba
bir psikolojik destek alsanız fena olmaz sanki
zira o bebek olayı çok yıpratıcı olmuştur ve şimdi o sürece girdiğinizde kucağınıza alıncaya kadar geçen dönem sizi sizden alır gibi
Bende çok duyarım bu lafı hiç sevmediğim bir laftır...
Benden maddi ve manevi olarak çok daha iyi durumda olanlar söyler bunu hemde bana genelde...
Bunlar doyumsuz ve nankör insanlar kesinlikle
Mutlu olsalar da sana bunu söylerler merak etme
Bende ne olduklarını bilmeme rağmen her zaman olmasa da kendimi suçlu hissederim
Ne kadar naifsiniz. .ben bu enerjiyi tee burdan aliyosam alamayanlar utansın ne diyim..Umarım hersey gönlünüzce olur
paranoya var mi biraz?
evet farkettm. olaylari birbirine baglamak nede sonuc iliskisi kurmak ustnde senaryolar falan bana da oyle geldi. ama kendi kendine negatif enerji cekiyosun.var galiba :))) abartırım bazen
Eğer mutlu olmaya devam etmek istiyorsanız bu insanların söylediklerine tıkayın kulaklarınızı. Mizaç olarak yumuşaksınız sanırım. Sert cevap veremiyorsanız şaka yollu verin ağızlarının payını geçin. Hamileliğinizi de paylaşmayın kimseyle. Yaşadığınız kötü tecrübeden sonra kimse size vay bana neden demedin diyemez. Diyorsa da umrunuzda olmasın. İnşallah tedaviniz olumlu sonuçlanır. Sağlıklı uzun ömürlü hayırlı evlat alırsınız kucağınıza
evet farkettm. olaylari birbirine baglamak nede sonuc iliskisi kurmak ustnde senaryolar falan bana da oyle geldi. ama kendi kendine negatif enerji cekiyosun.
eskiden bir insan nasıl buladar acımasız olur derdim şimdi ise insan melek yada hayvandan asagı seviylerde olabilir diyorum ve o bebegini kaybedince gülenlerin hayvandan asagı bir yapıda oldugunu düsünüyorum ki hayvanlar cok güzel varlıklar
sen sana bu ları diyenlere cevap vermiuormusun.güzelde 5 yıl essek gibi calıstım kolay degildi simdi bana böyle deme dur daha sen daha bir yıl olmus homurdanıyorsun gibi
yada esin seni seviyor diyenlere ayrıyız kavusamadık gibi
aslında cok kıskanc var gibi cevrende iyi seyleri anlatma kötülükleri anlatta nazarda degmesin
Çevreniz fesatlar ve benciller. Etraflarına yaydıkları kötü bakışları ben burdan hissettim resmen.
Kendinize yeni cevre edinez misiniz?
Yasadiginiz ve yasiyor oldugunuz olumsuzluklar siz de travma yalmis kolay degil allah sabir versin bebeginizi kaybetmissiniz
Esiniz siz den uzakta.
Isiniz siz den uzakta
Elle tutulur tek olumlu sey atanmis olmaniz ki onun icin de bes yil beklemissiniz .
Insallah simdiki bebeginize sag salim saglikla kucaginiza alirsiniz.
Psikolojik destek aliyormusunuz.bence sorunlarinizi cok desmeyin kadersel durumlar elden bisey gelmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?