güzellik bende takıntı haline geldii

Bakın eleştiri dediniz siz bile demekki hakaret yokmuş. Rahatsız olursanız uygun bi'dille insana insan gibi cevap verirsiniz nitekim kaç yaşında koca insanlarız.
Kavga etmek isteseydim sizin üslubunuzla cevap veriyor olurdum
Neyse sorununuza gelince psikolojik olarak yıpratır bu durum sizi çünkü güzellik göreceli bi'kavramdır. Birine çok güzel gelirken bi'diğerine çirkin gelebilirsiniz.

Bende kendine önem veren güzelliği kişinin kendine saygısı olarak görenlerdenim başkaları için değilde kendim için...
Her daim bakımlı ve şık olmaya özen gösteririm hangi kadının iltifat hoşuna gitmezki hele bayanlardan ki buda zor...
ayrıca şunuda söylemeliyim bazıları güzellik boşş butarz düşünenler komplekslidir kompleksli olmayan bunu düşünmez sorun haline getirmez..
bunu yazan kişi sanırım bu konuda dertli bir bayan hem kendine bakıp fazlasıyla güzel olup hem kendini geliştirirsee asıl tadından yenmez aksine diğer bayanlara örnek olur ve kıskançlık yaparlar asıl komplekslilik kıskançlıktır kendileri olamadığı için böyle laf ederler...yani kompleks olarak deilde kendine etrafa saygı anlamına gelir özenli olmak.... konu sahibi arkadaşım dediğim gibi bende senin herzaman dikkat çekerim ve her zaman özenilen bir kadın olmuşumdur;sende aslında çirkin deilsin hoşsun ama çok dikkat çekicide deilsin yani bu demek oluyoki hiçbir zaman en güzel sen olamazsın yani güzelllik göreceli bir kavram bu benim içinde geçerli sana göre güzel olmayabilirim yani kafaya takmamak gerek kendine saygın olduğu için kendine bak özenli davran ama en güzel hiçbir zaman olamazsn....ve kendine özeninden vazgeçme eğitimlede bütünleştir bak nasıl number one oluyorsun...

çok güzel söylemişsin..ayrıca da herkesin de bildiği gibi güzellik bi bütündür..elinin yüzünün güzel gözükmesiyle güzel olunmuyo..öyle olsa herkes estetikle falan güzel olurdu.mesela insanlara "naş" diyerek güzel olamayacağını idrak edemiyo arkadaş..eğitim,terbiye,ahlak,konuşma tarzı,fizik bunların hepsi bi bütündür..

ayrıca da hayatta başka hiçbişeyiyle biyere gelemeyen insanların güzelliğe bu kadar saplandığını düşünüyorum.bu benim kendi düşüncem tabi.

İnsanların seni beğenmesini istemen çok normal tabi ki.
Herkes ister ama kıskanmalar, takıntı yapmalar normal değil bence.
Özgüven sorunun olabilir. Ya da geçmişte yaşadığın bir aşağılık hissi seni böyle düşünmeye itmiş olabilir.
Bilinçaltına yönel.

Bir de dikkat çekmek zor bir olay değil.
Karşındaki insan-insanlar sana bakıyorsa illa beğendiğinden olmayabilir.
Bir sürü ihtimal var.

Seni çok güzel bulanlar olacağı gibi, çirkin bulanlar da olur hem.
Herkesin beğenmesi imkansız.

Mantıklı düşünmeye çalış.

Arkadasim sen sadece seni ovecek seyleri begenip tesekkur etmissn gerisine nass falan demeler noluyor yahu sonra da derdimi anlamiyorsunuz derdimi paylastm hakaret etmeyin diyorsun.Bi de ben guzelim diye konu acmadim diyorsun ama gayet dikkat cekiyorum supheniz olmasin tarzinda birseyler diyorsn.Ozguvenin yok bence bu kadari hic normal degil psikolojik yardim al insanin herseyden once huzura ihtiyaci var yasin 18-19anladigim kadariyla ve estetik ameliyat olmussun buna karsi degilim ama erken karar veriyorsun takinti yuzunden sagligi ikinci plana atiyorsun gibime geldi tavrin hic hos degil yardim al.TAVSİYE istemissin vermeye calistim

Bu düşünceleriniz aslında kendinizi yeterince beğenmediğiniz ve özgüveninizin yetersiz kaldığı için. Bedeniniz ile barışık değilsiniz,kendinizde hissettiğiniz yetersizlik duygusu size zarar veriyor.

Güzellik kavramı insanı doyumsuzlaştırır ve asla doyuma ulaştırmaz,çünkü insan hep daha iyisini ister ve hep- her zaman daha iyininde iyisi vardır.

Sıradan olmak yerine ,mükemmel olmayı seçmek vazgeçilmezdir, ama bunun için mücadele edenler er geç anlarlar ki,bir o kadar da erişilmezdir..

Herşeyi dozunda ve akıllıca düşünmek gerekir.
Sonuçta sizi kurtaracak tek güç güzellik değil,buna saplanıp kalmak acizlik olur.

Baska hic bi derdim yokken, bende guzelligi onemserdim

Onemserdim ama sadece.. asla takinti olmadi

Son düzenleme:
Sizin ki güzellik takıntısı değil de kendini beğenmişlik bence. Bi arkadaşın da dediği gibi köpek kovalar gibi "hadi naşşş" diye hitap edemezsiniz.

Sitemizdeki en önemli kurallardan biri yapılan eleştirilere karşı üslubu bozmamak, biri de Türkçe yazım kurallarına uymaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…