Güzellik rutinleri

valla ben hepsini okudum ama çok uzun sürede okudum. bazıları ekran görüntüsü aldım, bazen favorilere ekledim ama kaçırdığım mutlaka olmuştur. yani kusura bakmayın, yazılmış şeylerden de sorarsam :KK16:
yaa çok tatlısın :KK200:

https://www.trendyol.com/mia-klinika/sivilce-ve-akne-karsiti-krem-p-167751697 sivilcem çıktı çenemde hormonal kistik 1 tane regl öncesi baş vermeyenden ,bir tanede yanağımda tahminimce çok yediğim tavuk budlarından kaynaklı :D fazla yağ alımından ,burada güneş çokve ahseni de tam öğlen servise indiriyorum diye direkt salisilik asit sürmek istemedim kuzenimde vardı sürdüm ,kızlar hemen geçirdi lokal uyguladım ama bundan sonra evimde bulundururum acil sos gibi çok sevdim

yemin ederim derin bir nefes aldım :KK70: bana bu değil mi diye tek purestin yeşil peelingini sormuş ya bana , bana bana , bana sormuş birde hani dolabımda da olan sürekli resmini paylaştığım ,hepimizin 389 kez konuştuğu her sayfada adı geçen herkese yapmalısın dediğim peeling için bu değil mi dediğinde beni bir gülme tuttu gerçekten güldüm artık sinirimden gülüyorum :KK70: havaya konuşsam evren dile gelirdi kainat dile gelirdi artık solucan delikleri yön değiştirir ışıklar arası birleşir evrenler birleşir yol olurdu vallahi olurdu bu ,keşke havaya konuşsaydım
Ah canım sebo seni filozof yapıyor derviş yapıyor ermiş yapıyor 😆 bende yarım yamalak dikkatsizce olduğunu düşünüyorum yani bı soru soruyor onun cevabını not almak yerine ( mesela ben hemen unutmayım diye alışveriş sitelerinden favorilerime eklerim koleksiyon olustirurum) yapmıyor kendi deyimiyle bonzai çekmiş gibi kafalar nasıl güzel başka bı gün o ürünün lafı geçtiğinde yepyeni Bir şey duymuş gibi oluyor 🙈

Dikkat eksikliğin var mı ciddi ciddi? Mesela bende yer yön olayı yok 100

İnsallahhhh cnmm😀
Yarım kalmış 100 kere bı yere gitsem yine karıştırabiliyorum neredeydi diye tabi resmi bı raporum yok görsel hafızam çok iyi ama bu olayın neden olduğunu bilmiyorum senin de unutkanlık değil de dikkat dağınıklığı sorununun olabileceğini düşünüyorum

https://www.trendyol.com/mia-klinika/sivilce-ve-akne-karsiti-krem-p-167751697 sivilcem çıktı çenemde hormonal kistik 1 tane regl öncesi baş vermeyenden ,bir tanede yanağımda tahminimce çok yediğim tavuk budlarından kaynaklı :KK70: fazla yağ alımından ,burada güneş çokve ahseni de tam öğlen servise indiriyorum diye direkt salisilik asit sürmek istemedim kuzenimde vardı sürdüm ,kızlar hemen geçirdi lokal uyguladım ama bundan sonra evimde bulundururum acil sos gibi çok sevdim
Ay benim de ne zamandır var çenemin altında iki tane başı yok şişkinlik var hafif bir de bikac tane beyaz beyaz yeğ bezesi, favorilerime ekledim buna benzer bı ürün daha görüp eklemiştim ama unuttumm

Ay benim de ne zamandır var çenemin altında iki tane başı yok şişkinlik var hafif bir de bikac tane beyaz beyaz yeğ bezesi, favorilerime ekledim buna benzer bı ürün daha görüp eklemiştim ama unuttumm
kremin içeriğide çok güzel sen hangisini favorilemiştin ona da bakayım sonuçta kullanılan şeyler bittikçe alıyorum ona da şans veririm

Ah canım sebo seni filozof yapıyor derviş yapıyor ermiş yapıyor 😆 bende yarım yamalak dikkatsizce olduğunu düşünüyorum yani bı soru soruyor onun cevabını not almak yerine ( mesela ben hemen unutmayım diye alışveriş sitelerinden favorilerime eklerim koleksiyon olustirurum) yapmıyor kendi deyimiyle bonzai çekmiş gibi kafalar nasıl güzel başka bı gün o ürünün lafı geçtiğinde yepyeni Bir şey duymuş gibi oluyor 🙈
Aynen kaydetmeyince öyle oluyor🤣 Atart Atart

Selam hanımlar, beni de aranıza alır mısınız lütfen? :cry:

22 yaşındayım. Şu yaşıma kadar çok sorunlu bir cildim olmamıştı, genelde pürüzsüz ve aknesiz olurdu, o yüzden cilt bakımı hakkında çok bilgim yok. Maalesef yaklaşık 3 aydır değişik bir cilt problemiyle uğraşıyorum. :KK43: Hem rutinimden bahsedeyim, hem belki önerileriniz olur.

Hassas-karma ciltliyim. Kılcal damar ve komedona meyilli bir cildim var.

Temmuz'un başında bir sabah uyandım ve cildimin -özellikle jawline çizgisi ve elmacık kemiği altı- pütür pütür olduğunu fark ettim. Minik minik, renksiz, deri altı pütürler. Çok dert etmedim çünkü alerjik bir bünyem vardır, yediğim bir şeydendir dedim fakat daha sonrasında bu pütürler giderek artmaya başladı. Kapalı yağ bezesi şeklinde, kendiliğinden geçmeyen, bir süre sonra kistik akneye dönüşen pütürler.

Cilt bakımından anlamadığım için ilk etapta maalesef influencerların önerdiği her şeye atlamaya başladım. The purest solutionslar, asitler, peelingler havada uçuştu. Cilt bariyerim bozuldu. Daha sonra bir gece oturup bütün pütürleri sıkmaya kalkıştım :110:Aynadan kalktığımda delik deşik, kıpkırmızı bir cildim olmuştu.

Dermatoloğa göründüm. Cildin aşırı sebum üretmesinden kaynaklı tıkanmaya yol açtığı, daha sonra bunların enfekte olup akneye dönüştüğünü söyledi. (P Acne diye geçiyormuş) Stres, uykusuzluk, yeme bozukluğu tetikliyormuş. Asitleri kontrolsüz kullandığım için daha da artmasına neden olmuşum.

1 hafta önce azeleik asite başladım (Azelderm)
Şu an tüm pütürleri akneye çeviriyor gibi hissediyorum. Bu süreci en az leke ve hasarla atlatmaya çalışıyorum. :KK43:

RUTİNİM

Sabah

Cerave Köpüren Temizleyici
Pacific Fresh Herb Origin Toner
Maxclinic Calming Energy Krem
Yves Rocher Hydra Vegetal Göz Kremi
Bioderma Photoderm Spot SPF 50+

Gece

Mizon Cicaluronic Temizleme Balmı
Cerave Köpüren Temizleyici
Pacific Fresh Herb Origin Toner
Maxclinic Calming Energy Krem
Yves Rocher Hydra Vegetal Göz Kremi
Azelderm %20

Ek olarak 1 ay kadar süt, asitli içecek, kızartma, çikolata ve abur cuburu kesmeyi düşünüyorum.

Rutinime eklemem çıkarmamı söyleyebileceğiniz bir ürün olur mu? Tüm önerilere açığım. :KK200:

Haftanın iki günü kullandığım arbutin sivilce yapıyor sanki onu sürünce belli bir süre yüzüm kızarıyor sonra sabaha bir sivilceyle uyanıyorum bugün annem de dediki yüzüne ne sürdüysen kızarmışsin sivilce yapıyor sana dedi arbutin sivilce yapar mı kızlar normal mi yoksa hafta bire mi indirsem diye düşünüyorum arbutini N nscckts Kova hatunu Kova hatunu H Heytttt be S Skinkeyrlover B bensimo

Haftanın iki günü kullandığım arbutin sivilce yapıyor sanki onu sürünce belli bir süre yüzüm kızarıyor sonra sabaha bir sivilceyle uyanıyorum bugün annem de dediki yüzüne ne sürdüysen kızarmışsin sivilce yapıyor sana dedi arbutin sivilce yapar mı kızlar normal mi yoksa hafta bire mi indirsem diye düşünüyorum arbutini N nscckts Kova hatunu Kova hatunu H Heytttt be S Skinkeyrlover B bensimo
ben de arbutin yok.o yüzden bilemeyeceğim sebbo.

Hassasiyet de sivilce de yapabilir tabii. Bazen de bariyer bozulunca sadece suyla yıkasan da kaldırmıyor cilt. Seramit, yeşil çay, centella ve hyaloronic asit gibi ürünlerle cildini yoğun bir bakıma mı alsan acaba?

Hassasiyet de sivilce de yapabilir tabii. Bazen de bariyer bozulunca sadece suyla yıkasan da kaldırmıyor cilt. Seramit, yeşil çay, centella ve hyaloronic asit gibi ürünlerle cildini yoğun bir bakıma mı alsan acaba?
Sanırım yapmam gerekecek Nisa da yazınca ona göre planlama yapicam iki üç haftadır takip ediyordum cildimi iyice emin olana kadar yazmadım buraya cuma günü de cildimi atmıştım görmüşündúr arbutin bisiler yapıyor bnce

doa markasının
hyaloronic asit serumunu mu alsam acaba bilemedim nisam yazınca bakicam çaresine S Skinkeyrlover

I dont know sebbo 😄😄 ben hala centella takılıyorum haftanın 3 günü
Haftaya peptiti minciklmayi düşünüyorum artık yiterrr yaa
Sivilce neyse de kızarıklık olmamasi lazım sanki ...bariyerinj güçlendir,bu cok önemli

doa markasının
hyaloronic asit serumunu mu alsam acaba bilemedim nisam yazınca bakicam çaresine S Skinkeyrlover
Denemedim bir şey diyemem olabilir ama asıl centella ve seramit bunlara bak derim.Klairs markasının misti var mesela çok güzel ama yüksek fiyatlı. Dr ceuracle kombuçya esansı var hem güzel neökendiriyor hem bariyer o onarıyor ama o da yüksek fiyatlı. Kullanmadım ama doa centella seviliyor ona bakabilirsin.

Denemedim bir şey diyemem olabilir ama asıl centella ve seramit bunlara bak derim.Klairs markasının misti var mesela çok güzel ama yüksek fiyatlı. Dr ceuracle kombuçya esansı var hem güzel neökendiriyor hem bariyer o onarıyor ama o da yüksek fiyatlı. Kullanmadım ama doa centella seviliyor ona bakabilirsin.
Yada böyle olduğu gibi bırakıp kullanmaya devam edip nisanın önerdiği şeyleri de katarsam düzelir diyorum yada onarıci krem kuşum bna çok yüksek fiyatlılari önermeyi alamıyorum 😃 nisa ne derse obakicaz S Skinkeyrlover

I dont know sebbo 😄😄 ben hala centella takılıyorum haftanın 3 günü
Haftaya peptiti minciklmayi düşünüyorum artık yiterrr yaa
Sivilce neyse de kızarıklık olmamasi lazım sanki ...bariyerinj güçlendir,bu cok önemli
Bnde artık yeter diyorum güzel ürünler kullanmama rağmen sorun olunca deliriyorum olmadı böyle devam edip nisanın son önerdiklerini de alıp rutine katarsam düzelir diyorum belki nisa ne derse o bakicaz Kova hatunu Kova hatunu

Back
X