- 12 Temmuz 2022
- 25.018
- En iyi cevaplar
- 3
- 80.707
- 528
- Konu Sahibi Orangegreysky
-
Abartmasanız mı. Ben köle de demedim bana sormalı da demedim. Ben bitcoine girdim demesinin kime ne zararı var?Amma büyütülmüş altı üstü 1000 TL. Eşler köle değildir 3 kuruşunda hesabını vermelerine gerek yok.sabah hisse aldım eşime falan sormadım. Benim aklım yok mu? Eşimin aklı yok mu? Sanki 50 bin 100 bü. Batırmış adam gibi tepki verilmiş şaştım. Bir günde 16 bin kaybettim eşim canın sağolsun dedi geçti. Sonra geri kazandım parayı. Yatırımda risk de var.
Altı üstü 1000 tl diye diyemezsiniz. Para görecelidir.kimine göre öğlen 1 döner ekmekle kayın doyurmak normaldir ,kimine gire simit te yeter. Ahh canım karim ,16000 mi kaybettin,canın sağolsun demek için maddiyatin iyi olması gerekir ki sanırım sizin iyi.tek birikim 16000 tl ise hadi bir gecede kaybedin bakalim neler oluyor.burada insanların altı üstü 1000 tl diyip sonra geçinemiyoruz konu başlıklarının altında dert yanmaması gerekir o halde.Amma büyütülmüş altı üstü 1000 TL. Eşler köle değildir 3 kuruşunda hesabını vermelerine gerek yok.sabah hisse aldım eşime falan sormadım. Benim aklım yok mu? Eşimin aklı yok mu? Sanki 50 bin 100 bü. Batırmış adam gibi tepki verilmiş şaştım. Bir günde 16 bin kaybettim eşim canın sağolsun dedi geçti. Sonra geri kazandım parayı. Yatırımda risk de var.
Hayır maddi olarak çok iyi değiliz. Ama yatırımı bilen insanlarız. Tüm borsa düşünce kaybettim hata yaparak değil. Siz sadece altın aldığınızdan yatırım araçlarını bilmiyorsunuz. Ben borsadan anlarım coin den anlamam coin almam. Anlayanların iyi kazandığını da gördüm doğru zamanlarda alıp satınca. Üyeyi az çok biliyorum bdv den . 1000 TL’den etkilenecek bir üye değil. Onun kızması haber vermediği için kendisine.Altı üstü 1000 tl diye diyemezsiniz. Para görecelidir.kimine göre öğlen 1 döner ekmekle kayın doyurmak normaldir ,kimine gire simit te yeter. Ahh canım karim ,16000 mi kaybettin,canın sağolsun demek için maddiyatin iyi olması gerekir ki sanırım sizin iyi.tek birikim 16000 tl ise hadi bir gecede kaybedin bakalim neler oluyor.burada insanların altı üstü 1000 tl diyip sonra geçinemiyoruz konu başlıklarının altında dert yanmaması gerekir o halde.
Ben eşlerin her kuruşu birbirlerine söylemeleri gerektiğine inanmıyorum. Burada çalışan kadınlar var. Aralarında maaşlarından kendine birşeyler almaya korkanları var. Evin giderleri krediler biraz da birikim yaptıktan sonra kalan parayı isteyen istediği yere harcar kadın kız kumar vs olmadıkça. Tek tek hesap verilen evlilikler de bana normal gelmiyor. Herkesin kendi fikriAbartmasanız mı. Ben köle de demedim bana sormalı da demedim. Ben bitcoine girdim demesinin kime ne zararı var?
Beni mi biliyorsunuz bdvden, nerede yazmışım ki maddi durumumu :)Hayır maddi olarak çok iyi değiliz. Ama yatırımı bilen insanlarız. Tüm borsa düşünce kaybettim hata yaparak değil. Siz sadece altın aldığınızdan yatırım araçlarını bilmiyorsunuz. Ben borsadan anlarım coin den anlamam coin almam. Anlayanların iyi kazandığını da gördüm doğru zamanlarda alıp satınca. Üyeyi az çok biliyorum bdv den . 1000 TL’den etkilenecek bir üye değil. Onun kızması haber vermediği için kendisine.
Bildiği de kendi denemesi falan işte öyle eğitimi tecrübesi vs yok. Üstte de dedim kaybetmedi bu zamana kadar ben de tepki göstermedim kaybetse de küçük paralar olduğu için yine göstermem ama bu zamana kadar söylediği için bunda söylememesi garip geldi. Sorum abartıyor muyum'du zaten kendisine aşırı tepki göstermesem de kendi içimde abarttığımı fark ettim, sorunca söyledi zatenÖmründe hiç borsaya girmemiş coin almamışların bunlara kumar demesi komik. İnsanlar eğitim alarak ve yıllarca tecrübe ederek buralardalar. O piti piti diye sayıp almıyorlar hisse coin. Bilmeyen için kumardır . Bir günde yüzde 10 kazanabilirsin borsa da mesela. Aynı zamanda yüzde onda kaydedebilirsin.emek vermeden kazanç hiçbiryerde olmaz. 3 gün batarsın 5 gün çıkarsın gene kar edersin gibi gibi.altın aylardır durağandı ama. Paranın değerini bile korumadı.
Eşler arasında şunu bu kadara aldım, buna bu kadar harcadım gibi detaylara girmeye gerek yok ama meblağ ne olursa olsun bir yatırım yapılacağında danışmak gerekir, yatırım risk almak demektir, risksiz kazanç olmaz ama coin yasal alt yapısı olmadığından katmerli risklidir.Neyse abartıyor muyum sizce? Para düşük ama bugün 1000'i söylemeyen yarın 10000'i söylemez diye düşünüyorum. Abisi de yakın zamanda 30bin falan kaybetti bu bitcoinde eşine çok geç söyledi. Ki bana söylese ben de takip ederim düşüşleri yükselişleri, bu zamana kadar niye aldın dediğim olmadı. Ya da bilmiyorum 1000 TL'ye üst baş alsaydı tavrım aynı olmazdı ama bitcoin gibi riskli bi şey diye taktım belki de. Fikirlerinizi merak ettim
Sağlam hisseler bist30 da onlardan birine girse daha iyi olurdu. Hisse nin bir karşılığı var. Karşımızda koskoca şirketler holdingler var ama coin öyle değil. Yok burada paranız deseler nasıl hak iddia edeceğiz?Bildiği de kendi denemesi falan işte öyle eğitimi tecrübesi vs yok. Üstte de dedim kaybetmedi bu zamana kadar ben de tepki göstermedim kaybetse de küçük paralar olduğu için yine göstermem ama bu zamana kadar söylediği için bunda söylememesi garip geldi. Sorum abartıyor muyum'du zaten kendisine aşırı tepki göstermesem de kendi içimde abarttığımı fark ettim, sorunca söyledi zaten
Yani altın da bir yatırım ve altın alsa niye aldın demem çünkü güveniyorum, haklısınız o konuda.Eşler arasında şunu bu kadara aldım, buna bu kadar harcadım gibi detaylara girmeye gerek yok ama meblağ ne olursa olsun bir yatırım yapılacağında danışmak gerekir, yatırım risk almak demektir, risksiz kazanç olmaz ama coin yasal alt yapısı olmadığından katmerli risklidir.
Eşiniz kendine hakim olabilen küçük miktarlarla coin alan biri olabilir dikkat ediyordur vs lakin coin insanların kazanma iştahını körükleyen abartılı ve yanıltıcı reklamlarla çok şişirildi, hiçbir yasal zemini olmayan bu piyasada bugüne kadar dünya çapında toplam 1,5 trilyon dolar kayba uğramış mağdurlar var, dava açılsa kimin sorumlu tutulacağı meçhul, ki ismini vermeyeceğim Türkiyede faaliyet gösteren coin alım-satım yapılan bir platformda 2020 veya 2021’de yılı hatırlamıyorum hacklendi iddiaları sonrası firmanın hacklenmedik kısa süreli kesinti yaşadık dediği bir olayda onlarca insanın coinleri buhar olup gitti, zararın sorumlusu kimdir bilinmeyen, hacklenebilen, merdiven altı bir dükkanda dahi coin satışı yapılabilen bir piyasaya 1 lira bile yatırmak ne kadar mantıklı tartışılır.
O yüzden şahsen eşim yatırımcıyı koruyan yasal düzenlemesi olmayan bir platforma yatırım yapsa çok kızardım.
Çeşit çeşit yatırım aracı var biliyorum ama ben garanticiyim.ustelik borsadan anlamam ama anlayan birisinden de yardım almak istemiyorum.bir düşüş bir yükseliş beni ruhun yorar.o yüzden gerek yokHayır maddi olarak çok iyi değiliz. Ama yatırımı bilen insanlarız. Tüm borsa düşünce kaybettim hata yaparak değil. Siz sadece altın aldığınızdan yatırım araçlarını bilmiyorsunuz. Ben borsadan anlarım coin den anlamam coin almam. Anlayanların iyi kazandığını da gördüm doğru zamanlarda alıp satınca. Üyeyi az çok biliyorum bdv den . 1000 TL’den etkilenecek bir üye değil. Onun kızması haber vermediği için kendisine.
Boşboğazlık demeyelim geçmişten gelen alışkanlık sizinkiYani altın da bir yatırım ve altın alsa niye aldın demem çünkü güveniyorum, haklısınız o konuda.
İlk cümlenizde de haklısınız o benim şahsi boşboğazlılığım. Yani annemle de böyleydim bi tane kitap alsam 20 liraya aldım diye gider söylerdim, o zamandan kalma bi alışkanlık. Eşim bitcoin, altın gibi şeylerini ya da büyük bir şey alacaksa onu söyler ama ben kadar yemek yedim şu kadar demez tabii ki, bitcoin bu zamana kadar söylerken şu an söylememesi garip geldi bana da. Kendimi de törpülemem lazım ilk konuda. :)
Evet daha 1 ay oldu olmadı abisinin mevzusu yaşanalı, belki de ondan olabilir haklısınız. Teşekkür ederimBoşboğazlık demeyelim geçmişten gelen alışkanlık sizinkiÖyle alıştığınızdan evliliğinizde de bu alışkanlığı devam ettiriyorsunuz, kötü bir alışkanlık diyemem fakat ekmeğe 5 lira, eteğe 50 lira verdim diye söyleme zorunluluğunuz olmayan şeyler bunlar lakin yatırım başka, 3 kuruş bile olsa ikinizi de etkileyecek bir şey olduğundan söylenmesi danışılması gerekir bence, eşiniz abisi battığı için sizin tepki göstereceğinizi düşünerek söylememiş olabilir, abisinin olayı taze demiştiniz sanırım, coin piyasasını da düşününce aranızda sorun yaratacağına kanaat getirip dememiştir belki.
Kesinlikle katılıyorum. Bence de sanki biraz abartı tepki vermişsiniz gibi geldi. Tabi gelirlerinizi nasıl harcıyorsunuz bilmiyorum ama bence herkes özgürce belli bir limiti harcayabilir. Bitcoin alırken de eşinizin aklına size haber vermek değil, baska riskler,hesaplar vb gelmesi çok normal. Bence büyütmeyin, insallah kazanırsınız :)Amma büyütülmüş altı üstü 1000 TL. Eşler köle değildir 3 kuruşunda hesabını vermelerine gerek yok.sabah hisse aldım eşime falan sormadım. Benim aklım yok mu? Eşimin aklı yok mu? Sanki 50 bin 100 bü. Batırmış adam gibi tepki verilmiş şaştım. Bir günde 16 bin kaybettim eşim canın sağolsun dedi geçti. Sonra geri kazandım parayı. Yatırımda risk de var.
1000 tl çok bi para değil ama bi yerde de çok bi para bugün bi mont bi bot almaya kalksanız milyarlar oluyo. 1 aylık martek masrafınız gitmeş nerdeyse. bitcoin ciddi bi zarar hele ki şu zamanda sanal parayla ilgili yasalar geliştiriliyorken. bence bu durumun önüne geçmelisin. eşim benden habersiz yapsa net tavrımı söylerdimGünaydın herkes. Eşim sevgiliyken de evliliğin başındayken de bitcoin alıyordu. Öyle büyük meblağlar değil, zaten büyük bi kaybı da olmadı. Kaybını sıfırladığı an çıktı.
Dün ayrı koltuklardayız dk başı telefona bakıyor, gözüm telefonuna kaydı bitcoin grafiklerini inceliyor. Bitcoin mi aldın sen dedim evet ama 1000 tllik aldım çok değil, 1000 TL gibi bi parayı söylemem gerektiğini düşünmedim dedi.
1000 TL baktığınızda cidden para değil evet ama genelde yaptığımız harcamaları vs söyleriz hep. İşte o yokken dışarıdan yemek yesem şu kadar yedim diye de söylerim, sonuçta o parayı hep beraber kullanıyoruz. Herkesin kendine harcadığı bi para olsa da söylememesi beni üzdü biraz. 8'de uyumuşum akşam kavga çıkmasın diye, yeni uyandım
Neyse abartıyor muyum sizce? Para düşük ama bugün 1000'i söylemeyen yarın 10000'i söylemez diye düşünüyorum. Abisi de yakın zamanda 30bin falan kaybetti bu bitcoinde eşine çok geç söyledi. Ki bana söylese ben de takip ederim düşüşleri yükselişleri, bu zamana kadar niye aldın dediğim olmadı. Ya da bilmiyorum 1000 TL'ye üst baş alsaydı tavrım aynı olmazdı ama bitcoin gibi riskli bi şey diye taktım belki de. Fikirlerinizi merak ettim
Hesap vermek olarak değil haber vermek olarak baktım. Kendi içimde abartmışım evet ama onun farkına vardım ben de :)Bence biraz abartmışsınız. Eşim de ben de gerek borsada gerek coinlerde takılıyoruz. 1000 TL gibi bir rakamı da ne o bana söyler ne ben ona. Giderse gitsin bı paradır çünkü bizim için. Bu kadarcık şeyin hesabını da vermek istemem şahsen. Ama gerçekten büyük bir rakam olsaydı o ayrı..
Ben de yapmıştım bunu, gerek duymadım yani. Sonra eşime söyledim, konuştuk bir daha adımları hep beraber attık. Bence büyütmeyin rahatsız olduğunuzu söyleyin, bir daha benim paylaş sevgilim ben de seninle her şeyimi paylaşmak istiyorum deyin. Bir daha tekrarlamayacaktır. Tekrarlarsa düşünürsünüz kuruntularıGünaydın herkes. Eşim sevgiliyken de evliliğin başındayken de bitcoin alıyordu. Öyle büyük meblağlar değil, zaten büyük bi kaybı da olmadı. Kaybını sıfırladığı an çıktı.
Dün ayrı koltuklardayız dk başı telefona bakıyor, gözüm telefonuna kaydı bitcoin grafiklerini inceliyor. Bitcoin mi aldın sen dedim evet ama 1000 tllik aldım çok değil, 1000 TL gibi bi parayı söylemem gerektiğini düşünmedim dedi.
1000 TL baktığınızda cidden para değil evet ama genelde yaptığımız harcamaları vs söyleriz hep. İşte o yokken dışarıdan yemek yesem şu kadar yedim diye de söylerim, sonuçta o parayı hep beraber kullanıyoruz. Herkesin kendine harcadığı bi para olsa da söylememesi beni üzdü biraz. 8'de uyumuşum akşam kavga çıkmasın diye, yeni uyandım
Neyse abartıyor muyum sizce? Para düşük ama bugün 1000'i söylemeyen yarın 10000'i söylemez diye düşünüyorum. Abisi de yakın zamanda 30bin falan kaybetti bu bitcoinde eşine çok geç söyledi. Ki bana söylese ben de takip ederim düşüşleri yükselişleri, bu zamana kadar niye aldın dediğim olmadı. Ya da bilmiyorum 1000 TL'ye üst baş alsaydı tavrım aynı olmazdı ama bitcoin gibi riskli bi şey diye taktım belki de. Fikirlerinizi merak ettim
Ben eşimin ailesine harcamasına da karışmam amaEş, ailesi için habersiz 1000 tl harcasa ortalığı birbirine katan ahali, şimdi 1000 tl yi neden söylesin diyor? O ay 1000 tl içeri giriyorsun,batacan mi cikacan mi ne olacagi belli değil.kendine mont ,ayakkabı almakla aynı şey değil.bu şekilde parayı verip birşey alıyorsun,elle tutulur,gözle görülür. Ama diğer türlü elinde birşey yok.aldigimiz herşeyi söylemiyoruz tabi ki ama bazı şeylerde söylenmeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?