Haddinden fazla evliyim.

Canim eşini sevdigin o kadar belli ki kiyamam sana:( kesinlikle bosan diyemem demem de. Ama esinle oturup enine boyuna konuşmanız lazım. Yapınız belli ki karşılık vermeye müsade etmiyor o yüzden hiç bulasmayin gorumceye kayinvalideye filan. Önemli olan eş...

Canim eşini sevdigin o kadar belli ki kiyamam sana:KK43: kesinlikle bosan diyemem demem de. Ama esinle oturup enine boyuna konuşmanız lazım. Yapınız belli ki karşılık vermeye müsade etmiyor o yüzden hiç bulasmayin gorumceye kayinvalideye filan. Önemli olan eş...

Keşke sizin gibi merhametli biri olsaydı görümcem. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Ne güzel siz rahatlamışsınız. Allah bozmasın.
Doğru söylüyorsunuz. Yeni tanıştığımız zamanlar daha yalnız biri gibi anlamıştım ben onu. Kalabalık aile ortamı benim çok alışkın olduğum bir şey değil demiştim. “Benim de.” demişti.
Öyle dedik diye hatırlıyorum ben. Dediyse de doğru tabi kalabalık değiller. Ama power rangers gibiler 3ü birleşip kocaman oluyor.
Amin canım insallah. Benim eşimde evlenmeden önce “sürekli görüşmeyiz, ayda yılda bir ancak” derdi. Evlendikten sonra haftanın 2-3 günü gitmeye başladık. Her gittiğimizde, kv dem daha kapıda hiç gelmiyorsunuz demeye başlardı. Eşim sürekli ne zaman gidiyorsun ki derdi. Gitmediğimiz günlerde onlar gelirdi. Alışverişe gitsek telefon gelirdi buraya gelin diye daha bir sürü baskı laf sokma. Uzağa taşındık ailesi bayramda yanımıza geldi. 3. Günün akşamı yarın döneceğiz dediler. Herkes yattıktan sonra eşim “Allah tan yarın gidiyorlar bu sıkıntıdan da kurtulduk” dedi :KK57:. Çünkü taşındığımızdan beri ikimizde huzurluyuz. Laf sokan, sürekli planlarımızı bozan yada planlarımıza dahil olan yok.

Amin canım insallah. Benim eşimde evlenmeden önce “sürekli görüşmeyiz, ayda yılda bir ancak” derdi. Evlendikten sonra haftanın 2-3 günü gitmeye başladık. Her gittiğimizde, kv dem daha kapıda hiç gelmiyorsunuz demeye başlardı. Eşim sürekli ne zaman gidiyorsun ki derdi. Gitmediğimiz günlerde onlar gelirdi. Alışverişe gitsek telefon gelirdi buraya gelin diye daha bir sürü baskı laf sokma. Uzağa taşındık ailesi bayramda yanımıza geldi. 3. Günün akşamı yarın döneceğiz dediler. Herkes yattıktan sonra eşim “Allah tan yarın gidiyorlar bu sıkıntıdan da kurtulduk” dedi :KK57:. Çünkü taşındığımızdan beri ikimizde huzurluyuz. Laf sokan, sürekli planlarımızı bozan yada planlarımıza dahil olan yok.

Hayali bile güzel. Bizimki imkansız ama sizin adınıza gerçekten sevindim. Anlıyorum çünkü sizi.

Eşiniz neden şehir değiştiremiyor ki?
Bu arada çok hoşsunuz:))) şu halde bile olayın mizahını yapıp eğleniyorsunuz..betimlemeleriniz de çok hoş;)
Talip gibi oldum :KK45:
Ne olursa olsun gözünüzü seveyim,iş konusunu es geçmeyin.
İnsanlar farklı ülkelerde yaşıyor karı/koca iş sebebiyle, farklı bir ülkede kadın tek başına doğum yapıyor felan(benim o:eek:
Eskilerin bi sözünü de söyleyim bari: kişi bulunur,iş kolay bulunmaz.(herkesin sevdiği kendine sevginizi,eşinizi hafife aldığımdan söylemiyorum yanlış anlamayın ama gün gelir sevdiğiniz el olur..lütfen kendi geleceğinizi güvence altına alın

Hayali bile güzel. Bizimki imkansız ama sizin adınıza gerçekten sevindim. Anlıyorum çünkü sizi.
Sorun eşlerde aslında. Uzak mesafelerde oturup yine problem yaşayan bir sürü insan var. Aileleriyle ilişkilerini dengede tutsalar sorun olmaz. Mesela eşiniz ailesine sözleriyle tepki koymuş ama davranış olarak aynı şekilde devam etmiş. Annesi ablası laf söylediği zaman bir süre gitmeyecek biraz mesafe koyacak. Sözleriyle davranışlarını pekiştirmesi lazım.

Bence eşiniz sizden boşanmak istemiyor inşallah boşanmazsınızda. Evinize dönerseniz, artık sakin durmayın. Hak edene hakettiği cevabı verin.

:) teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Ablanız var mı? Ona göre düşüneyim :)

İşle ilgili söylediklerinize yüzde yüz katılıyorum. Yüksek lisans mezunuyum severek okuduğum güzel bir mesleğim var. Kpss’ye sırf belki bebeğimiz olursa doğum izni gibi avantajlarım olur ücretsiz izin alsam da dönebileceğim bir işim olur hem de onun dışında yıllık izin vs aile hayatına daha uygun diye kalkıştım. Şart değil kpss. Ben zaten çalışmadan üretmeden durabilecek bir insan değilim. 1,5 yıldır evde durduğum için bir yandan kpss çalışırken bir yandan dikiş dikmeyi öğrendim mesela. Elbise dikiyorum kendime. Konuyu dağıtmayayım. Çok haklısınız iş konusunda.
Farklı bir ülkede tek başına doğum yapmak kolay bir şey değil. Tebrik ederim sizi. Allah çocuğunuza sağlıklı uzun ömür versin :)
Eşimin işi ve kendi mesleğimle ilgili daha çok ayrıntı verdikçe baya baya bir isim soyisim yazmadığım kaldı gibi hissettiğimden çok ayrıntıya girmemeye çalışıyorum beceremesem de :)

Bazen annesinde 1-2 saat oturup çıkardık “Ben bile çok daralıyorum sen kim bilir nasıl oluyorsun teşekkür ederim” derdi. “İyi misin??” diye sorardı her seferinde. Genelde iyiydi aslında eşim. Ben iyi kalpli biri olduğunu düşünüyorum yani. Benim böyle düşünmem normal tabi sevdiğim için. Ne bileyim. Ayrılmazsak dediğiniz gibi yaparım.

Ayrılmamalısınız.

Ondan ailesinde olan her yanlışın farkında olmasını beklemek biraz garip olur, o ailenin içinde yetişti bu adam.
Normalleri onlarla oluştu.
Buna rağmen size hak veriyor.
Harekete geçmemesi de sizdeki kararsızlığın yansıması.
Bu mesele iyi olarak halledilmez.
Ama siz kötü olmasın istiyorsunuz.
Sizin değişmesini istediğiniz kişi eşiniz değil, ailesi.
Eşinizin ailesi birden bire anlayışlı, saygılı ve sırta kambur olmayan bir aile olsun
İyi de bu mümkün değil.
O zaman bırakın ailesi ile kötü olsanız da eşiniz hayır desin, karşı çıksın, size karşı saygısızlık yapıldığında arkanızda Dursun.
Ve evet bunı yaparken de ailesi ile kötü olsun. Ablası kussun 2-3 ay konuşmasın. Annesi sütümü helal etmem tehditleri savursun. Babası hanımköylü desin. Ne yaparlarsa yapsınlar.
Sizin birbirinizle kalmaya ihtiyacınız var.
Eşinizle konuşun.
Size değer vermeyen biri olsa anlarına a karşınızdaki adam sizi anlamaya çalışıyor ve önemsiyor.

Sorun eşlerde aslında. Uzak mesafelerde oturup yine problem yaşayan bir sürü insan var. Aileleriyle ilişkilerini dengede tutsalar sorun olmaz. Mesela eşiniz ailesine sözleriyle tepki koymuş ama davranış olarak aynı şekilde devam etmiş. Annesi ablası laf söylediği zaman bir süre gitmeyecek biraz mesafe koyacak. Sözleriyle davranışlarını pekiştirmesi lazım.

Bence eşiniz sizden boşanmak istemiyor inşallah boşanmazsınızda. Evinize dönerseniz, artık sakin durmayın. Hak edene hakettiği cevabı verin.

İnşallah. Öyle yapmaya çalışacağım. Bazen insan çok uzun süre bir durumun içinde kalınca kafası karışıyor, dışardan bakan bir göz çok daha hızlı görüyor. Teşekkür ederim.

Benimde başıma benzer şeyler geldi ama eşimin yakın değil uzak akrabasından.Kayınvalidem ve görümcelerim başka şehirde yaşadığı için burda olan akrabalarıyla görüşüyoruz.Birkaç kendini bilmez konuşma arasında beni rencide edecek şeyler söyleyip dalga geçtiler.O an çok bozuldum ama cevap vermedim.Eşime söylemedim sıkıntı olmasın diye ama bir müddet sonra yine tekrarlandı.Bende eşime olanları anlattım o da cahilliklerine ver fazla görüşmeyiz,kafana takma dedi.Anlattıklarına bakarak eşinle olanları net bir şekilde konuşmadığı zannediyorum.Haklısın devamlı bu tarz konuşmalar insanı bunaltır depresif hale sokar ama bu sıkıntıları eşine güzelce anlatmazsan hiçbir sorun çözülmez.Boşanmayın bir çıkar yol bulmaya çalışın yapıcı olun sizde eşinizde bir aile kolay kurulnuyor biliyorsunuz çok uzun yazdım kusura bakmayın

:) teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Ablanız var mı? Ona göre düşüneyim :)

İşle ilgili söylediklerinize yüzde yüz katılıyorum. Yüksek lisans mezunuyum severek okuduğum güzel bir mesleğim var. Kpss’ye sırf belki bebeğimiz olursa doğum izni gibi avantajlarım olur ücretsiz izin alsam da dönebileceğim bir işim olur hem de onun dışında yıllık izin vs aile hayatına daha uygun diye kalkıştım. Şart değil kpss. Ben zaten çalışmadan üretmeden durabilecek bir insan değilim. 1,5 yıldır evde durduğum için bir yandan kpss çalışırken bir yandan dikiş dikmeyi öğrendim mesela. Elbise dikiyorum kendime. Konuyu dağıtmayayım. Çok haklısınız iş konusunda.
Farklı bir ülkede tek başına doğum yapmak kolay bir şey değil. Tebrik ederim sizi. Allah çocuğunuza sağlıklı uzun ömür versin :)
Eşimin işi ve kendi mesleğimle ilgili daha çok ayrıntı verdikçe baya baya bir isim soyisim yazmadığım kaldı gibi hissettiğimden çok ayrıntıya girmemeye çalışıyorum beceremesem de :)
Abla olayını anlamadım o_O
Dikiş işi süpermiş :KK37: çok iyi yapmışsınız;)
Surekli_Karisik Surekli_Karisik adında bir üye var,onu hatırlattı bana konunuz. Belki o da görüp bişeyler yazar diye etiketledim.
Herşey nasip,kısmet ama Allah’ın verdiği aklı da göz ardı etmemek lazım.
Umarım en kısa sürede bir neticeye bağlanır durumunuz. Sevgiler :KK37:

Ayrılmamalısınız.

Ondan ailesinde olan her yanlışın farkında olmasını beklemek biraz garip olur, o ailenin içinde yetişti bu adam.
Normalleri onlarla oluştu.
Buna rağmen size hak veriyor.
Harekete geçmemesi de sizdeki kararsızlığın yansıması.
Bu mesele iyi olarak halledilmez.
Ama siz kötü olmasın istiyorsunuz.
Sizin değişmesini istediğiniz kişi eşiniz değil, ailesi.
Eşinizin ailesi birden bire anlayışlı, saygılı ve sırta kambur olmayan bir aile olsun
İyi de bu mümkün değil.
O zaman bırakın ailesi ile kötü olsanız da eşiniz hayır desin, karşı çıksın, size karşı saygısızlık yapıldığında arkanızda Dursun.
Ve evet bunı yaparken de ailesi ile kötü olsun. Ablası kussun 2-3 ay konuşmasın. Annesi sütümü helal etmem tehditleri savursun. Babası hanımköylü desin. Ne yaparlarsa yapsınlar.
Sizin birbirinizle kalmaya ihtiyacınız var.
Eşinizle konuşun.
Size değer vermeyen biri olsa anlarına a karşınızdaki adam sizi anlamaya çalışıyor ve önemsiyor.

Evet ben ailesinin yaptığı her bir garipliği tek tek o da fark etsin ve her şeye ayrı ayrı çok gıcık olsun istiyorum. Fark ediyorum bunu. Arada kaçırdığı olunca kızıyorum. Saçma aslında değil mi? Benim ailemin de gariplikleri oluyordur benim ilk bakışta göremeyeceğim. Tabi onun ailesindeki bu saydığım gibi şeyler biraz farklı. Gariplik neyse de saygısızlık kolay kaldırılmıyor. Neden kaldırmaya çalıştığım hakkında da en ufak bir fikrim yok. Abim dedi ki 10 üzerinden 10 almayıver bir kere.
Kimse üzülmesin diye diye herkes üzüldü.

Benimde başıma benzer şeyler geldi ama eşimin yakın değil uzak akrabasından.Kayınvalidem ve görümcelerim başka şehirde yaşadığı için burda olan akrabalarıyla görüşüyoruz.Birkaç kendini bilmez konuşma arasında beni rencide edecek şeyler söyleyip dalga geçtiler.O an çok bozuldum ama cevap vermedim.Eşime söylemedim sıkıntı olmasın diye ama bir müddet sonra yine tekrarlandı.Bende eşime olanları anlattım o da cahilliklerine ver fazla görüşmeyiz,kafana takma dedi.Anlattıklarına bakarak eşinle olanları net bir şekilde konuşmadığı zannediyorum.Haklısın devamlı bu tarz konuşmalar insanı bunaltır depresif hale sokar ama bu sıkıntıları eşine güzelce anlatmazsan hiçbir sorun çözülmez.Boşanmayın bir çıkar yol bulmaya çalışın yapıcı olun sizde eşinizde bir aile kolay kurulnuyor biliyorsunuz çok uzun yazdım kusura bakmayın

Uzun gelmedi yazınız kolay okunuyor.
Aslında tam tersi eşim artık ezberledi neler olduğunu, kimin nerede ne dediğini. O yüzden o da artık çok bunaldı diye düşünüyorum. Bizimle ilgili en sevdiğim şeylerden biri her şeyi ama her şeyi konuşabilmemizdi. O yüzden de çok konuştuk. Sizin dediğiniz gibi “cahilliklerine ver, lütfen idare etmeye çalış” gibi şeyler söylüyordu o da. Ama aynı şehirde anne baba abla. En fazla ne kadar görüşülmeyecek. Gördükçe de ilerliyor.

o aile için fazla iyi niyetli ve kibarsınız.
anlayacakları dilden konuşun.
biraz cazgırlık lazım size.

Evet ben ailesinin yaptığı her bir garipliği tek tek o da fark etsin ve her şeye ayrı ayrı çok gıcık olsun istiyorum. Fark ediyorum bunu. Arada kaçırdığı olunca kızıyorum. Saçma aslında değil mi? Benim ailemin de gariplikleri oluyordur benim ilk bakışta göremeyeceğim. Tabi onun ailesindeki bu saydığım gibi şeyler biraz farklı. Gariplik neyse de saygısızlık kolay kaldırılmıyor. Neden kaldırmaya çalıştığım hakkında da en ufak bir fikrim yok. Abim dedi ki 10 üzerinden 10 almayıver bir kere.
Kimse üzülmesin diye diye herkes üzüldü.

Aklı başında ve hassas bir insana benziyorsunuz ama iletişim probleminiz olduğunu düşünüyorum.
Ailesi bazı gariplikler, hatalar, saygısızlıklar yapabilir. Yapıyor.
Sizin buna karşın yaptığınız tek şey hepsini aklınızın bir kenarına kazıyıp, olan biteni düşünüp, üstesinden gelmeyi imkansız hale getirmek.
Ve iş dönüp dolaşıp bir adım da sizin atmanız gerektiği meselesine gelince,
Anne ile oğul u ayıracağıma boşanırım.
Bir anneye bunlaro söyleyeceğime boşanırım.
Çirkeflikle kişisel alanımı sağlayacağıma boşanırım, gibi bir boşanma tehdidine geliyor.

Erkek yapsa canına okurduk

Uzun gelmedi yazınız kolay okunuyor.
Aslında tam tersi eşim artık ezberledi neler olduğunu, kimin nerede ne dediğini. O yüzden o da artık çok bunaldı diye düşünüyorum. Bizimle ilgili en sevdiğim şeylerden biri her şeyi ama her şeyi konuşabilmemizdi. O yüzden de çok konuştuk. Sizin dediğiniz gibi “cahilliklerine ver, lütfen idare etmeye çalış” gibi şeyler söylüyordu o da. Ama aynı şehirde anne baba abla. En fazla ne kadar görüşülmeyecek. Gördükçe de ilerliyor.
Eşinizin anlayışlı olması çok güzel gerçekten.Kimisi var ki ailesi hep haklıdır onlara göre ama eşiniz ailesinin hatalarını görüyor ve size hak veriyor.Umarım eşiniz bir çıkar yol bulur da boşanmazsınız.

Abla olayını anlamadım o_O
Dikiş işi süpermiş :KK37: çok iyi yapmışsınız:KK66:
Surekli_Karisik Surekli_Karisik adında bir üye var,onu hatırlattı bana konunuz. Belki o da görüp bişeyler yazar diye etiketledim.
Herşey nasip,kısmet ama Allah’ın verdiği aklı da göz ardı etmemek lazım.
Umarım en kısa sürede bir neticeye bağlanır durumunuz. Sevgiler :KK37:

Abla olayını anlamayarak hiçbir şey kaçırmadınız o önemli değil :))

Etiketlediğiniz üyenin konusuna da bakayım. Ben de kısa bir sürede çözülmesini ve ömürden ömür gitmeden yolumu çizmeyi istiyorum.

Çok teşekkür ederim, iyi geldiniz :)

Back
X