Haddinden fazla evliyim.

Iki cumle beni cok rahatsiz etti. Biri annen icin bu nasil annelik demesi. Siz de deseydiniz keske bizi rahatsiz etmek istemiyo zirt birt aramaz bile diye.

Bide miyavlama olayina cok kizdim psikolojisi iyi degil bence.

Beni de bunlar çok rahatsız etti. Ben annem çalışıyor gelemez ama her zaman benim yanımda olduğunu hissettirdi dedim.
Ablasının kesinlikle terapiye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Keşke iyileşseydi de hepimiz kurtulsaydık. Olmadı.

Söyleyen olmuştur belki, yorumları okumadım ama Kpss de uzak bir il yazın, gidin eşinizle

o miyavlama konusu nedir gerçekten ya? insanlar mutsuzlukla beslenmeye bayılıyor. sizin naifliğinizi yanlış yorumlamışlar... bencede kpssde uzak bi yer tercih ederek gidin

o miyavlama konusu nedir gerçekten ya? insanlar mutsuzlukla beslenmeye bayılıyor. sizin naifliğinizi yanlış yorumlamışlar... bencede kpssde uzak bi yer tercih ederek gidin

Yürümez değil mi böyle? Her şey mükemmele dönse bile insan bu kadar kızgınlık kırgınlıktan sonra eşine içtenlikle sarılabilir mi?

Evet başka bir üyeyle konuşmuştuk, işinden dolayı şehir değiştiremiyor eşim. Ben ayrılıp başka şehirden tercih yapabilirim ancak.
Var olan tavrınızı değiştirin o vakit. Böylelerine her şey müstehak
Dişli olun azıcık, alttan almalık bir durum kalmamış

Beni de bunlar çok rahatsız etti. Ben annem çalışıyor gelemez ama her zaman benim yanımda olduğunu hissettirdi dedim.
Ablasının kesinlikle terapiye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Keşke iyileşseydi de hepimiz kurtulsaydık. Olmadı.

Valla konu sahibesi ben de anneyim, kızım var, biri benim kızıma anneliğim hakkında laf söylese kendine yer beğensin, kazara bir gün yemek sofrasında sohbet edip gülerken, sırf kızım sofrada konuşup gülüyor diye annen sana terbiye verememiş herhalde diyen birinin cümlesini tamamlamasına kalmadan benim kulaklardan duman fışkırdı, o lafı edene eşimle kızım öyle bir bakıyordu ki kendine mezar kaz, bizimkine fırsat vermeden kendi kendine göm der gibiydiler, size annenize bu kadar saygısız bir aileyle görüşmeyin, eşiniz ya dengeyi kurmayı öğrensin ya da ailesiyle yaşasın sizi rahat bıraksın.

Annenize saygısızlık edenle muhatap bile olmayın, eve de almayın, şakalarına da gülmeyin... Hatta şımarıklık yapıp "ooooffffff bu muhabbetler de hep aynı... sıktı" falan deyin. Bu ne böyle... aaaa... Tepem attı resmen :)

Yürümez değil mi böyle? Her şey mükemmele dönse bile insan bu kadar kızgınlık kırgınlıktan sonra eşine içtenlikle sarılabilir mi?
yani o eşiniz. denge kurabilcekse neden olmasın ama sizin değerinizi çok daha göz önünde bulundurması lazım
ailesiyle o kadar muhatap etmemesi lazım ailesinde böyle art niyetli kişiler olduğu için

Valla konu sahibesi ben de anneyim, kızım var, biri benim kızıma anneliğim hakkında laf söylese kendine yer beğensin, kazara bir gün yemek sofrasında sohbet edip gülerken, sırf kızım sofrada konuşup gülüyor diye annen sana terbiye verememiş herhalde diyen birinin cümlesini tamamlamasına kalmadan benim kulaklardan duman fışkırdı, o lafı edene eşimle kızım öyle bir bakıyordu ki kendine mezar kaz, bizimkine fırsat vermeden kendi kendine göm der gibiydiler, size annenize bu kadar saygısız bir aileyle görüşmeyin, eşiniz ya dengeyi kurmayı öğrensin ya da ailesiyle yaşasın sizi rahat bıraksın.

Cidden merak edip aynısını anneme sordum ne yapardın diye. Kendine saklanacak yer arardı dedi.
Anneler için çok hassas konularken bunlar evlatlarına denmesi tamamen kendini bilmezliktir bu. Bence eşinize bunu bir diyin annen böyle dedi. O kim ki benim anneme laf atabiliyor diye savunmanızı yapın. Ailesiyle bir daha konuşmayacağını da belirtin. Eşinizin hatrına yapıyorsunuz belki ama kendini bilmez, konuşmasını bilmez insanlarla ailenizin ailesi diye sohbet edecek değilsiniz.

Ne yaptin bacim o lafi soyleyen hatuna?

Haklısınız. Benim eşim de bunların aynısını söylüyor ama uygulamada problem var gibi. Mutluluklar dilerim size.

umarım sizde hep mutlu, huzurlu olursunuz. yanınızda eşiniz olur olmaz sizin tercihiniz. iyi düşünün, ailenizle konuşun, eşiniz gelsin tüm aile oturup konuşun. bir kerede kestirip atmayın. ama kendinizi de düzelticem diye zorlamayın. herşeyin hayırlısı diyelim.

Cidden merak edip aynısını anneme sordum ne yapardın diye. Kendine saklanacak yer arardı dedi.
Anneler için çok hassas konularken bunlar evlatlarına denmesi tamamen kendini bilmezliktir bu. Bence eşinize bunu bir diyin annen böyle dedi. O kim ki benim anneme laf atabiliyor diye savunmanızı yapın. Ailesiyle bir daha konuşmayacağını da belirtin. Eşinizin hatrına yapıyorsunuz belki ama kendini bilmez, konuşmasını bilmez insanlarla ailenizin ailesi diye sohbet edecek değilsiniz.

Annenize saygılar hürmetler, hiçbir anne evladına laf söyletmez, eş nasıl ki ana baba evladıysa konu sahibesi de ana baba evladı, üstelik annesi çalışıyormuş, kızını rahatsız etmek istemiyordur da ayrıca, kadının annesi düşünceli olmaya çalışırken onun anneliğini sorgulamak kimseye düşmez.

Hayır yani bir de görümce miyavlarken eşi beyefendi ablasına birşey dememiş mi? Demiş olsa aile de kimse bu kadar haddi aşamaz, konu sahibesini haklısın deyip ailesine eşinin haklılığını gösterecek davranışlar sergilemediği sürece ailenin saygısız tavırları devam eder.

Ne yaptin bacim o lafi soyleyen hatuna?

Üzerine uçtum :)))) Yok yok direkt laf söyledim ama epey sert bir üslup ve tavırla, siz benim kızımın terbiyesini sorgulayamazsınız, kendi yetiştirdiğiniz çocuğunuza bakın sizi evden kovduğu için ben misafir ediyorum, burası benim evim, bizim evimizde yemek esnasında sohbet edilir, espri yapılırsa gülünür dedim. Bir daha çıtını çıkartamadı, ağır oldu belki ama kızımın yaptığı birşey yoktu, her akşam yemeğinde yaptığımız gibi ailece sohbet ediyor gülüyorduk, hepimiz gülüyorduk aslında ama direkt bize laf edemeyeceği için yaşı küçük nasılsa diye kızıma patladı.

Üzerine uçtum :)))) Yok yok direkt laf söyledim ama epey sert bir üslup ve tavırla, siz benim kızımın terbiyesini sorgulayamazsınız, kendi yetiştirdiğiniz çocuğunuza bakın sizi evden kovduğu için ben misafir ediyorum, burası benim evim, bizim evimizde yemek esnasında sohbet edilir, espri yapılırsa gülünür dedim. Bir daha çıtını çıkartamadı, ağır oldu belki ama kızımın yaptığı birşey yoktu, her akşam yemeğinde yaptığımız gibi ailece sohbet ediyor gülüyorduk, hepimiz gülüyorduk aslında ama direkt bize laf edemeyeceği için yaşı küçük nasılsa diye kızıma patladı.
Agzina saglik , hadsizlik yapmis haddini bildirmissin
Allahtan hic basima gelmedi ama gelse ben kesin ucardim ustune :))

Hani kv demis ya nasil annelik gelmiyo diye yerinde olsam gozumu diker ustune "annem oyle zirt pirt rahatsiz etmeyi sevmez artik bizim kendimize ait bir hayatimiz oldugunu idrak edebilecek kadar olgun,keske herkes annem gibi olsa..!! " derdim birazcik beyin varsa anlardi heralde onlardan rahatsiz oldugunu

Cok susmussunuz. Saygi saygi gosterene yapilir. Saygi gostermek de kendini ezdirmek degildir. Gelinlik de her soyleneni sindienek degildir. Gerektiginde kapiyi vurup cikip gidebilmektir.
Gitmek istemiyorsaniz gelmek istemiyorum benim de kendime gore islerim var bu gun evimde esimle ikimiz olmak istiyoeuz diyebilmelisin. Insalkah baska zamana de gitsin. Uzatirlarsa ben diyecegimi dedim de gec gitsin.

Agzina saglik , hadsizlik yapmis haddini bildirmissin
Allahtan hic basima gelmedi ama gelse ben kesin ucardim ustune :))

Benden yaşça büyük birine saygısızlık yapmak istemem asla ama ortada kendisini rencide edecek hiçbirşey yokken, mutlu mesut yemeğimizi yerken söylediği söz bir anda yemek masasında soğuk rüzgar esmesine neden oldu, yemin ediyorum Milana kızımla eşimin bir bakışı vardı, Muneye böyle bir laf attın he tabutunu hazırla şimdi ayvayı yedin der gibi baktılar, ikisi de sinmişti zira ağzımdan neler çıkacağı suratıma yansımış, sinirim geçince kahkaha patlattım o halleri gözümün önüne gelince, biliyorlar beni çünkü, bir yanım saygılı ve naiftir ama iş aileme laf söylemeye gelince içimdeki panter hortluyor, eşime de laf söyletmem, anne babası bile yanımda eşimi eleştiremez ama eşimle kızım da bana laf söyletmez, çekirdek ailemi korurum.

Di mi? Zaten benden önce de ablasıyla evli gibiydi tanıştığımızda. Ablasının evliliğini de hep birlikte yaşamışlar. Ama ablasının eşi yanında durmuyor diye, destek için gibi düşünmüştüm. Daha doğrusu sorduğumda o böyle açıklamıştı. Anladığım kadarıyla adamın ortada olmaması bahaneymiş, ailecek 8 kişi birden evlilik yaşamayı seviyorlarmış. Ne bileyim aklıma gelmedi bunların olabileceği.
Canım bence ablasının eşide 8 kişinin birden evliliğine müdahale etmesine dayanamadığı için sorunlar olmuş devam etmemiş olabilir her iki tarafı dinlememişsin sonuçta adamın ne yaşadığını bilemezdin ta ki başına gelene kadar görmüş oldun şuan.Eşin senin arkanda değilse sen başının çaresine bak biraz dişini göster seninle uğraşamıyacağını bilsin görümcen izin verme seni üzmelerine.Ne öyle ya her hafta sonu kv gidilirmi böyle evlilikmi olur hafta içide iş güç evinizde yoksunuz karı koca özeliniz olmalı biraz tabi bunu eşinle aranı bozmadan evliliğine zarar vermeden yap azıcık kurnaz ol anladıkları dilden konuş onlarla :sopa:

Back
X