Hadi Annelerimizin klasik szlerini paylaalm

yınemı corap yokk ayagındaaaa puuuuuuuuu kcnda agır basındaaaa..kapa su belini kapaaaaaa çocugun olmaz ilerde..oldu olduzemuszemus yınemı o kafa yapılıooo evın hr yeri kıl ama kafanda kıl kalmıcak bu gidısle..evlennce kım yapçak bu yemeklerı bılmem daha yumurta kıramıyonn

benim annemde;
dilde eşşek arısı gibi ısırıo insanı
bişeyi bilin ama yapmayın
tv başından kalkamadığım zamanlarda 'sen tuvalete git ben tvyi getiririm arkan'
sarı carı yuvası mubarek yanına yaklaşılmıo
ana evinde diliniz papuç gibi koca evine gidinde bak nasıl kesip veriolar o dili elinize
aahh aahh ben anama böyle yapmadım ki ( canına yettiğinde söler bunu genelde)
çocuk isteyen bi durup düşünsün
olsa bi dert olmasa bi dert evin gülü değil dikeni bunlar
daha bi sürü şey ama o benim bitanem dünyanın en anlayışlı annesi allah sana hayırlı uzun ömür versin başımızdan eksik etemesin

benim annem çok komkitir hiç duymadığım ilginç cümleleri duyarım kızınca ondan:)
...yaptığın bana ise öğrendiğin kendine lafı birinci lafıdır..
...seni alan alsın almayan başından savsın der
...keleme gelince katır kutur sapına gelince meeeee diyordu yani bi işi işimize geldiği yönlerini yaparız işimiz gelmeyince isyan edince yapmayınca meee dermişiz gibi bizi koyuna benzetirdi.
...dilini eşşek arısı soksun derdi...(ananem anneme bir kere çok kızmış ve senin dilini eşşek arısı soksun demiş ve aynı gün annemin teee küçük dilini köyde eşşek arısı ısırmış annem bu olayı yaşadığı için tutacağına çok inanır ve bana da söylerdi ama bana tutmadı su ana kadar:)
...kızım kızımmm kızz kişi dünürler gelir 100 kişi vermem kızımı kimselere alır gider bir kişi diye severdi aldı işte:)
...benim ismim ayşe..ağaçlarda meşe kızlarda ayşe ayşem benim derdi
...bide gazların gazeli evlerin güzeli yavrum derdii

ahhh annecim evlendikten sonra anne olmadım ama senin kıymetini daha çok anladım...çoook seviyorum seni tombişim benimmmmopuyorumnanaktan

çok komık hepsi ya allah kımseyı anasından ayırmasın cok özliyomm..çok üzüodum onu cokkkkkkkkk..sabahlara kadar gezerdım son zamanlardamafoldumben çok pişmanım

canım benim yengemi o hali ile gözümün önüne getiriyorum:)) çok komki oluyorlar
benm annem bide hep derdi
...çeyiz konsunda el işi yapmıyorum mesela kalk işini yap elalem diyecek anası uymuş kızı büyümüş anası tutmuş kzı yürümüş :))
...ana olacağıma bi dağın tepesinde taş olasaydım
...birde annelerimiz bi araya gelince derler hep arkadaşım bunlar evlensin 3 gün sonra kapıya bırakırlar ama ben evlendim 5 ay oldu koymadılar

...sırtınızdan yeleği ayağınınzdan patiği eksik etmeyin hasta olunca ilgilenmem çocuğunuz olmaz hem
...milletin kızları evi çekip çevirio siz kendi söküğünüzü dikmekten acizsiniz
...cinsiniz kurusun (huylarım babama benzermiş) halası kılıklı sengözlerimebaksanab
...kardeşimle kavga ettiğimizde birinizi bi dağa birinizi öbür dağa vercem ki tuvalleteki b..nuza hasret kalın..

aklıma glenler bunlar...

ben cocukken annem hep akranlarımızın (örnek teşkil eden)fışkısını yedirirdikaydirigubbakcemile3

örnek(sen ayşenin fışkısını ye bak her gun okuldan cıkıyor eve gelıp evı temızlıyor annesıde ane olsa)

şimdikide ne bolye herşeyı kafana takıp stres yapıyosun

herkesın sorunu var dıye baslar soze dıdının dısının dertlerını baslar anlatmaya

iş yapmam gerektiğinde : bugun bana yarın kendine...( ama ben ona yaptıklarımdan o kadar bıkmısımkı..kendıme yapmak ıstemıyorum artık)

kızdığı zaman beddua niteliğinde: evin yapılsın ( evin yıkılsın demeye kıyamamıs)

başa çıkamadığı zamanlarda : dilde pabuç gibi...laf soyletmıyorusnuz der.

ama çalışan annenın cucugu olmanın sıkıntılarınıda cok cektım. bır pazar sabahı uyudugumu hatırlamam. mutfakdna gelen canak ve su sesleri ile sabahın 7 sınde uyandım her zaman. 6 yasındna ıtıbaren yenı 1 yasındakı kardesımı bana bırakıp yarım gunluk ısıne gıttı annem. kucuk yasda anne oldum bende. okuldan geldıgımde hıc karsılayanım olmadı. canın ısteyınce ıs yapmak yok. sabah kalkar kalkmaz hersey yapılıp bıtırılecek sonra oturup elısı yapılacak. vs. vs.

canım annemin ilk lafı (akşam yatmak bilmez sabah kalkmak bilmez)
şimdi biri gelse koca kızı var evi b... götürüyo der(iş yapmadığım zaman)
anne olunca beni anlarsın(şimdi çok iyi anlıyorum)
kedi köpek gibisiniz ama ayrıda duramıyosunuz(abimle kavga edince)
kızım sana güveniyorum ama dışardakilere güvenmiyorum(bi yere gideyim deyince)
yaptığın banaysa öğrendiğin kendine(iş yapmaya itiraz etdiğimde)
ben senin yaşındayken bi evi çeviriyodum
yinemi terlik giymedin bak sırtında da yelek yok
yere oturma üşürsünde çocuğun olmaz
hastaya ilaca göndersem hasta ölür(genelde gittiğim yerden geç dönünce)
Allah sanada senin gibi evlat versin
Allah seni bildiği gibi yapsın(bana kızınca)
canım annem anaların hakkı ödenmez

evlenmeden önce eger verdigi isi düzgünce yapmadysam her defasinda ayni lafi isitirdim.. ´´boya süsle sal sokaga baska ne bilirsinki sehnaz giysin,sehnaz icsin ,sehnaz gezsin biktim biktimmmm´´
kaydirigubbakcemile3

:roflol::roflol::roflol:

bunu muhakak yazmaliyim
bu lafida evlendikden sonra her ist gitgimde der anacigimkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

mesela bisiyi ortada birakdim yada bi abuksubukluk yaptim yok kizim yok senin dötünü toplamaya bi tolga lazim

bu arada tolga kim diceksiniz esim olur kendileri her zamn arkamdan toplarda dagitiklarimikaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
Bir elinde cımbız bir elinde ayna umurunda mı dünya...
Kızım yatağını topla...
...(soy ismimi söyleyerek) sülalesi kılıklı seni..
Seni alan yandı.
Şimdilik bunlar geldi aklıma..

.etle bulgur dolması değil eden bulur belasını

annemin en meşhur sözü

vede hep gerçek olmuştur hep der biz aciz kullar sabır edemiyoruz

çocuğun olsun görürüsün.... (oldu çok şükür)
bizim zamanınmızda saygı vardı
zilli seni
ohhh anca gez nasılsa işini yapan biri var
genemi kuaföre gittin? yada biyeremi gidiceksin niye kuaföre gittin?
öğrenciyken yanlız kalıyordum ozamanda her gün ama hergün mutlaka aman kapını kitlemeyi unutma diye tembihlerdi telefonda, hata bikeresinde söylemeyi unutmuş kapatı telefonu 2dk sonra tekrar aradı, bak az daha unutuyordum kapını kitlemeyi sakın unutma
taaaammmmmaaaaammmmmmm annnneeeeeeeeeeeeeeee

ay okurken çok güldüm.Bende yazayım bir iki anneciğimin incisini...
-Ararsın beni ararsın.Ölürsem ben cici annenizede böyle yaparsınız...
-yinemi oturuyon kızımmmm.Kocaya gidincede oturursun böyle...
-Sabahları okula gitmek için kaldırırken her 5 dakikada bir gelir derki..Selma bak geç kaldın bi dahada gelmiyorum çağırmaya der...Gelmemesi 5 dakikayı geçmez..
-Çocukkende hep kızdırınca bi de derki "Bana bak seni 2 ye çarpar 4 e bölerim"":)
-Aha da babanı çağırıyorum gelsin o uğraşsın sizinle Arkadan NEVZATTTTT...Oysaki canım babam iştedir...:)
-Abimle çocukken her kavga edişimizde neyi paylaşamıyorsunuz anlamam birbirinizin saçını yedirecem yumurtanın içinde size derdi.(Eskiden anlaşamayan kişilere yapılırmış)Abimle her yumurta yerken önce yumurtayı didik didk eder sonra yerdik...
AHHH ANAMM AHHH.Evlilik güzelde sizinle olmak dahada güzelmiş...

=)inandım kardeş olduumuza kız=)
aynanın karşısından git artık bi!! saçını kökünden kesicem kurtulcam bak bigün!
nasıl unuturum bu repliği bütün lise hayatım bunu duymakla geçti be!
çorap ve çocuk mevzusu zaten ağzından düşmüyokikaydirigubbakcemile3

söyle sözü alana gursagnda kalana
kuyulaayla kuyu sulanmaz kendinden kaynayıp gelmeyince
benm kızımı severkende
gülünü derene seni bana verene horoz istedimde piliç verene kurban oldugum
dagların teberigide dokuz dalın bir erigi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…