Hadi Annelerimizin klasik szlerini paylaalm

'Birgun annem demi$ti dersin, lafima gelirsin' hepte dogru soyler annecigim:) ancak bazi seyleri yasamadan anlayamiyor insanoglu..

"Giderken götür gelirken getir" özellikle mutfağa giderken götürülecekler ertelenmesin diye, dağınıklığı önlemek adına işe yarıyor
"Er gönlü ibrişim gibidir dolaştımız açılmaz" atasözü galiba ama sık kullanır erkeği kendinden soğutmayacaksın yoksa eskisi gibi olmazmış

evlenmeden önce:
gördünmü bak (isim) hem calisiyor hemde gelip annesine yardim ediyor.. uuu en isler yapiyo :))
anaamm biraksan aksama kadar uyur.... :)
bütün dükkanlari kapatmadan gelmessin.. (komsularada anlatir) :)))

evlendikten sonra:
bak (isim) yemek yapiyo o yorgun haliyle, sende yapsana artik :)) hergün annemlerde yemek yeriz yemek yapmam
bir verdim iki geldi, yakinda da üc olur..kurtulus yok, bosuna evlendin aslinda

bekarken hergün bu tartisma muhakkak olurdu:

annem: gel yardim etsene..
ben: ooff, cok yorgunum yaa... (tv karsisinda)
o sira arkadasim arar ve ben disari atarim kendimi

annem: bak gördünmü disariya gelince hic yorgunlugu kalmiyor bi is yap dedinmi yorgunum diyor isinide biliyo yarin birgün nasil yapacaksa...

cokda hakli cikdi.. :90:

evet özellikle bu cümleyi annemde cok kullanirdi esimle ozamanlar sevgiliydik slk slk telefonlaridik günde en az 5-6 kere karsi karsiya oturmamiza ragmen

benim annem de derdi,koca güzel bi şey olsa adına koca demezlerdi,gül lale derlerdi...offff annem seni çok özledim

toz alma gibi üşengeçlikte temizlik yapmayınca,kocanızın evinde napcanız bilmem.ordada ben gelcem herhalde..:)daha neler var,gülme geldi şimdi bile..
titiz anası olanlar bilir

Şu telefonda konuşacak bu kadar çok şeyi nerden buluyor bunlar hiç anlamıyorum (eşimle günde ortalama 2-3 saat konuşunca kadıncağızın bu cümleyi kurması çok normal geliyor şimdi :))

Allah sana senin gibi bir evlat versin

Evlenince görücem ben seni

Ay bu kız hiç bir iş yapmıyor evlenince ne yapacak bilmem

Şu suyu o kadar harcaaamaaaaaa (diye bağırırdı banyodayken)

(Yine banyoda uzun kaldığımda durmadan) kızım hadi çık yeter napıyosun onca vakit

Her gün kıyafet değiştirilmez, bıktım sizin üstünüzü başınızı yıkamaktan (makina olmasa napardık bilmem :))

Bak ..... e-a (isim) hem okula gidiyor hem evde iş yapıyor, senden bir şey olmaz

Bak (isim) kaç yaşına geldi hala okuyor, sen ancak evlenmeyi bilirsin :)

şimdilik aklıma gelenler

Son düzenleme:
dışarıya çıktığımda ;arabalara dikkat et derdi canım annem....trafik kazasında koynumdan uçup gitmeden önce....

benim annemde öle yapar..geçirmeden göndermez bi yere..ama tek araba değil insanlar için de derdi..üzüldüm başın saolsun..Allah rahmet eylesin canım..benim annemde derde ondan hatırladım..

Yemek yee birazz rejim rejim kupkuru kaldın sarardın :)
Sen tabii evlenmezsin ana ocağında rahatsın herşeyi annen yapıyo evlensen koca hizmet bekler tabii evlenmezsinn :)
Bu telefonda bu kadar çok konuşacak şeyi nerden buluyosun :)
Banyoda uyuyomusun nasıl bu kadar çok durabiliyosun :) Su faturasını sana ödeticemm :)
Şu odanın tozunu al biraz :))
Yüzünü göremiyoruzz biraz bizede vakit ayırsanda beraber vakit geçirsek :)
Sen bizi sevmiyosunn :))

Anneciğimin klasik duygu sömürüsü laflarıdır :)) Bana sinirlenince bu laflara dayanamayacağımı bildiği için her zaman kullanır :) Canım Anneciğim benim..

Ben evlenene kadar ne ev işi yaptım, ne yemek pişirdim, annecim bana tek laf olsun etmedi. Ama, evlendikten sonra, ben, sen hiç bir şey beceremezsin sanıyordum, ama bak ne güzel öğrendin demeye başladı.

Devamlı ettiği tek laf --arkanı indir--, bluz, t-shirt yukarı toplanır ya onun için derdi (e, ben de hep kilolu oldum)

Bir de öleceğine yakın, sık sık, iyi ki seni doğurmuşum demeye başlamıştı.

Canım annem, nur içinde yat...........

elin kızları hep anneleriyle misafirliğe gider benim kızlarım beni tek gönderir:) hep biyere gidiceği zaman bunu tekrarlar artık bıkar giderim o misafirlikte hiçte o elin kızını göremem :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…