Hadi bakalm sz sras Kaynvalidelerde..

kayın valideler gelip yazamaz biz gelinlerle uğraşması biraz zor lmaz:
haklı olsalar yazarlardı onlarda yaptıkları hataların farkındalar biz suçsuzuz kaydirigubbakcemile5

kayınvalideler erkek annesi olanlar özellikle bunu bir avantaj gibi görüp sonradan gelene eziyeti kendilerine hak görebiliyorlar hatta bazen farkında bile değiller kendilerine verdikleri hakların o haklar onlara göre olması gerekenler. oğullarına verdikleri gerek emeklerin gerekse sevginin karşılığını bekliyorlar. toplumumuzda hala bir kadının erkek evladı olduğu zaman hayatını garantiledim gibi bir bilinç oluşuyor. tabi bunu kız evledı olduğunda yapanlar da var ki onlarda kızlarının varlıklı ve maddi refahı olan biriyle evlenmesini ister ona göre yetiştirirler kızlarını. aynı erkek anneleri de taaaa bebekleri anne karnındayken kendileri yarın elin kızı olacak oğlumu die panik yapıyorlar. e zamnla bu panik büyüyor büyüyor ve elin günahsız kızının tepesine çöküyor karabulut gibi. hiç düşünmüyorlar bende bir annenin evladını aldım die. kayınvalidesine söz hakkı tanımayan gelinler ileri de geline de söz hakkı tanımıyorlar genelde. dedim ya bütün haklar onlara çalışıyor çünkü neden o bir "erkek" doğurdu. herkes beceremez. ben de sanmıyorum ki cadı olarak evlenen bir gelin olsun. gelinin değişimi zamanla oluyor. ben çok bilirim etrafında kaynana zulmu çekmiş ve kendisi de kaynana olmuş kadınların gelinlerine düşkün olduklarını kalbini kırmamaya dikkat ettiklerini.. aman oğlum gelinim rahat olsun dediklerini. çünkü kendisi yaşamış görmüş. tabi bir de bunların ben çektim gelinde çeksin modelleri var ki onlardan biri de bana denk geldi. allah kötünün eline düşürmesin gelin de olsa kaynana da olsa zalimse bir insan etrafındaki en yakınındakiler zarar görüyor her zaman. zalime kısa vadede birşey olduğu yok aynen istediği gibi bütün haklar onlara çalışıyor çalıştırıyorlar. amaaaa bunun ölüm döşeği var ahireti var orada da allah versin layıklarını dilerim....

[/valla bence genelde kaynanalarda gözüksede sorun böyle degil cevremden biliyorum gelinler kaynanayı
benimsemedigi için gelinlerden kanaklanıyor sorunlar COLOR]

[/valla bence genelde kaynanalarda gözüksede sorun böyle degil cevremden biliyorum gelinler kaynanayı
benimsemedigi için gelinlerden kanaklanıyor sorunlar COLOR]

herkes kendi tarafından bakmasın olaya sakın.bende gelin olana dek gelinlerden nefret ederdim, gelinlik kavramı ben gelin olunca değişecek diye iddia aederdim, kayınvalidem kızından çok sevecek derdim.boş bi hayalmiş :) anneme yapmadığım fedakarlığı kayınvalideme yaptım, laf soktular duymadım başkasını övdüler bende katıldım onlarla oldum, kendilerini akıllı gördüler akıllısınız iyisiniz dedim, ama sonunda tak etti aptal yerine konulduğumu gördüğüm an bende gelin oldum.gelinanayı babayı unutacak erkeğin ailsinde olaacak daima dendiği an dank etti, görürsünüz gelini dedi.sadece tavisiz oldum, etraftakiler parmakla gösterir beni hala ne iyi niyetli gelinin var ditye ama kaynana gelini sevmez, ön yargıyla bakan o dur.ben evlendim benim annem babam ağlamadı ardımdan eşiminkiler 1 ay ağladı, dedim ya düşmanınızmıyım ben sizinm, yok gelinsin ondan ağlıyoruz dediler :)) el pençe karşılarında durmakta yetmedi.oğulları paylaşamaz anneler, eşde sevgi şefkat bekler, cadılık kolaydır ama fedakarlık zor hanım efendi.zihniyetiniz çok hoş değilmiş, üzüldüm sizin adınıza, sizler varolduktan sonra gelinler hep kötü kalır ...

alkisalkisalkis

bende gercekten iyi bi gelinim
zamanında k.validem hal ve hareketlerimi hakkında kocişe çok konuşmuş hissediyordum
sonra k.valideden ne laflar duydum yinede gık demedim
hayalindeki gelin değilmişimkafamçokkarıştı
yahu sende benim rüyalarımı süsleyen k.valide değildin ki ama napalım ben seni olduğun gibi
kabul ettim oda öyle yapmış olsaydı kendi rahat ederdi
halada oğlunu benden kıskanır hissederim bişeylere karışmak yönetmek ister çok ilgi çok fazla saygı bekler ben yokmuşum gibi davranır (bazen ama hep değil)
hiç kendimi bozmadım ama hiç hep alttan aldım cevap vermedim gelmem gitmem demedim
giderim elini öper hal hatır sorar hizmetimi yapar muhabbetimi eder(genel hatlarıyla)evime dönerim
kocişle gider kocişle dönerim özel günleri boş gecmem ararım giderim
hasta oldumu mutlaka ararım giderim arda bir telefon eder hal hatır sorarım
yemeğe cağırdım mı 5-6 çesit yemek yaparım
akrabalarına komşularına güleryüzlüyüm
asgari vazifelerimi yerine getiriyorum kısacası daha ne olsun ki yada olabilir
ha kıymetim var mı gözünde pek sanmam
ama olsun içimdeki vicdanın rahat olması önemli

ben bu gelinleri birde kaynana oldeukları zaman okumak istiyorum.inşallah o günleri görürüm.kaynanalar bilgisayarı bilmedikleri için şu anda etraf gelinden geçilmiyor, kaynanaları istedikleri gibi eleştiriyrlar,çünki karşılarında kendini savunacak kaynana yok.denmişki gelinler kötü olmakiçin evlenmiyor,bence kaynanalarda kötü olmak için oğlunu evlendirmiyor.

eğer bi gün ömrüm yeterde kaynana olursam
şunu şimdiden söyleyebilirim ki
gelinime düğünde takılan altın bilezikleri taktırıp kokoş kokoş giyinmesini bekleyip gün gün
düğün düğün gezdirmemkaydirigubbakcemile3
burda neler okuyorum gece yarısı oğlunun odasına dalan k.valideler var ya inanamıyorum
bunuda yapmayacağım kesin

konuyu açan kayınvalidenin gelininden neler çektiğini çok merakeetik
ve oda gelindi kaynanasıyla arası nasıldı hu huu ordamısınız

valla benim kayınvalidem olcak cadı burda olcaktıki şimdi neler anlatırdı kimbilir..

alkisalkisalkisalkisalkisalkis alkisalkisalkis

lülülülülülü sengözlerimebaksanab :jeyyar:

hanım efendi inanın kötü bi kayınvalide adayısınız eğer aha olmadıysanız.yazık işte bu davranışlarınızdan ötürü sevilmiyosunuz, biz cahilken bizmle beraber cahil oluyosunuz, oğullarınızın kahrını biz çekiyoruz, size el pençe dururken bize istediği gibi saldırabiliyor, bakın buradaki gelinlerin çoğu kendi hatasını görüyo zaten ama siz kaynanalar kabul bile edemiyosunuz yanlışlarınız, sizlerle uğraşmaktansa 5 adım geri kalmayı tercih ediyoruz biz gelinlerde, öyle sizler gibbi dilde çıkarmayız biz, yaşınıza hiç yakışmıyo bu davranışlar, annemde kayınvaide olacak kardeşiminde sevgilisi var ama şimdiden çekti kendini, benim 3-5 sene kadar oğlum var sonrasında o eşinin olacak diyo, tabiki bu doğru bi düşünce değil ama hayat bunu gerektiriyo sanırım

kayınvalideler eğer gençleri biraz rahat bırakırsanız emin olun herşey daha güsel olucak..
bırakında onlar kendi hayatlarını yaşasınlar. herşeye karışmak çok yalnış..

eğer birgün kayınvalide olursa. başta oğlumun yada kızımım mutluluğu sonra onların huzurları için elimden geleni yapıcam. bilmiyorlarki yaptıklarını aslında oğulları çekiyor.

arkadaşım güzelce özetlemiş işte bu kadar :))

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

bıraksınlar gençler hata yapacaklarsa yapsınlar çirkin bi masa örtüsü kullansın gelin veya kötü bi oda takımları olsun. istedikleri yere gitsinler yeter ki huzurlu olsun insanlar. bence kayınvalideler oğullarını kaybettiklerini zannedip panikle müdahalelere başlıyolar sanıyolarki hala çocuk herkes. hala evde onun borusu ötecek. bu şekilde oğllu uzaklaşıyo kendilerinden habeerleri yok. işin aslı şu ki hayat artık gençleri daha acımasızca eğitiyo. sizdeki tecrübelerden bizdede var hemde 2000 li yıllara uyumlu bizim tecrübelerimiz. hala 60 lar 70ler 80 leri yaşatmaya çalışan sizler acaba hangi gün uyanıp da doğruları göreceksiniz?

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

ve en büyük özelliğiniz de belden aşağı vurmak. bunca senenin size öğrettiği işte bu. hayatın hırsını sizden çok şey götüren gençliğinizi alan hayattan alamıyorsunuz bari oğlunuzu almasın hayat di mi? geçen yılların belki size kötü davranmış olan kayınvalidenizin öcü kimden alınacak gelindennnn tabiikiiii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…