Hadi bakalm sz sras Kaynvalidelerde..

helallll sana beee

ayyy dayanamıcam seni öpmek istiyorum çiçekçimmm canım benimmm :1hug: :alkisalkisalkis alkisalkisalkis

Bende Oğlum ve Kızımdan Kayınvalideyim. Onları çok seviyoruz, seviliyoruz.
Benim çektiklerimi, gördüklerimi onlar yaşamasın. Evlerinde huzur içinde olsunlar...

Bize gelip olmayacak şikayetleri dinlemiyoruz(Eşimle) ama sıkıntılarını paylaşmak, çözmek için her daim yanlarındayız.... Biliyorlar

Aslında geçinmek kolay Kaynanalık yapmazsak...

Biz Dört Dörtlük müyüz? ...Hayır...Olmasını istedikleri gibiyiz

Hayat onların hayatı...Hayat bizim hayatımız...Şekil vermek bizlerin elinde...Yani bizlerle, karşı tarafın elinde... Hiç bir şey tek taraflı olmuyor ne iyilik, ne kötülük

Şans, bazen Melekler kadar iyi olursunuz karşınızdaki Şeytansa, iş bitmiştir, ne sevgi ne saygı artık yetmez ....

Mesafeli ama yakın...... Olmayı bilmek gerekir

Sevgi dolu gerçek yürekler diliyorum

budurrrr alkisalkisalkis alkisalkisalkis

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisa.s.a.s.a.s.a.s.

KEŞKE TÜM KAYNANALAR SİZİN GİBİ OLSA... senağlama

ayrıca konuyu başlatan ablacım. madem gelininden yada damadından yana şikayetin var yazsana. ama sadece onlardan olan şikayetini değil kendi yaptıklarını da yazarsan bizi aydınlatmış olursun...

aynen katılıyorum canım ben ilk evlendiğimde o kadar saf iyi niyetliydim ki şimdi düşündükçe kendi halime acıyorum kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı ama 3 senede cadı yaptı beni kaynana:mymeka::dilcikar: kendi silahlarıyla vuruyorum onu ee ondan öğrendim :lepi: bu arada konuyu başlatan sevgili kaynana sen yazda dinleyelim CADIARZU benim kaynana daha telden mesaj çekmeyi okumayı bilmiyor buraya yazamaz da :roflol::roflol:

Kötü kaynana da gelin de vardır bence..
Ama sırf oğlunu çok sevdiğinden gelininden kıskanıyosa ve geline eziyet ediyosa
Neden evlendiriyor ki alsın turşusunu kursun oğlunun..
Gece kalkıp üzerini örtecekse hiç evlendirmesin yaa..

Tabi bazı gıcık gelinler de var..Bazı arkadaşlar eltilerini anlatıyor okuyoruz yanii..Kimse dört dörtlük olmuyor önemli olan birbirinin açığını kapamak...İnsanı olduğu gibi kabul etmek..

Çok dikkat ettiğim bir konu var gelin eşinin ailesiyle ne kadar iyi anlaşırsa anlaşsın hep mesafeyi korumaktan yana..Peki damat beyde gelin hanımın ailesine aynı şekilde mesafeli mi oluyor..

Yada burdaki gelinlerin kendi aileleri dörtdörtlük insanlar mı??

Burda kaynanayı yüceltmiyorum tabiki benim yeni evlenen akrabam diyeyim kendisine
diyor ki oğlum olsa valla çok kıskanırım ben paylaşamam diyor Kayınvalidesi aynı şeyi yapsa eminim ki yerden yere vurur neden karışıyor bizi rahat bıraksın falan filan olur...
Kendisi şuan

Gelin ve Geleceğin kayınvalidesi...:lepi:

benim 2 tane kayınvalidem var
öz kayınvalidem eger bugün kayınpederimle evli olsaydı vay halime inanılmaz yalancı itici bir insan onunla şimdide görüşüorum ama aynı sehirlerde olmadıgımızdan rahatım tabi e büyük rahatlıgım eşim annesini hiç sewmez ben o kadar sewmediğim halde yinede görüşsünler die onu annesinin yanına götürürüm
üvey kayınvalidem eşimi büyüten annesi doguran değil doyuran işte. o da tam tersi melek gibi etliye sütlüye karısmaz benimle dertlesir dert ortagımdır
demekki insanlar hakettiğini buluyorlar
tabiki arada cıkan kayınvalide ve gelin istisnaları kuralları bozmaz

annemi hemen kkya davet etmeliyim kesinlikle söyleyecek çok şeyi var :))
inanılmaz bir annem var keşke öyle bir kaynanam olsaydı
yengemle ve bizimle kızkardeş gibidir
ve yengem 10 yıllık evli herzaman dediği laf anne senden kaynana olmaz
ben sana kaynanalık yapıyorum ama sen beceremedin gitti der
abimlerle aynı mahallede oturuyoruz 1 ay gelmese annem arayıp gelin demez
belki bir programları vardır ikiside çalışıyr yoruluyorlar der
yeterki onlar huzurlu mutlu olsunlar der
ama benim kaynanam her cumartesi daha biz uyurken tlfnda
bence yengem çok şanslı
annemi kendi annesinden çok dha fazla sever annemle gezmye bayılır
ama keyfi istedimide anneme bir surat bir tavır aaman yarabbim :)
bencede annemden kaynana olmaz çünkü....
alışverişi gezmeyi tozmayı giyinmeyi süslenmeyi çok sever
siyasal hayatı sayesinde inanılmaz sosyaldir
50 yaşında bilgisayar kullanmayı öğrenmş bir hatundur
böyle bir kaynanaya gelin yetişemiyceği için ee haliyle sıkıntı oluyor bunu ben değil yengecim söylyr
bence kişilikle yetişmeyle alakalı herşey kaynana olmak gelin olmak değil mesele insan olmak herşey

Son düzenleme:

benden de sana alkisalkisalkisalkisalkisalkishak ediyosun canım alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

işte farkınızı nasıl kaynana olduğunuzu gösteriyorsunuz işte sizler busunuz lmaz::çok üzgünüm:

siz benim nasıl kayınvalide olduğumu siz bilemessinizz
sizinde nasıl gelin yada gelin adayı olduğunuz belli oluyorr
siz benim için üzülmeyin yasakkelime

Son düzenleme:

hayatım ben çok iyi bir kayınvalideyim,,sevilip sevilmediğimi siz bilemessinizz,,oğullarımız tabiki bize el pençe olacaklarr,onları büyüten bu yaşlara getiren biz anneleriz ,peki sizi yaşınıza yakışıyormu bu sözler,,siz benim yaşımla uğraşmayın
sizden akıl alıcak değilim,annenizin düşüncesi,de beni ilgilendirmez ,örnek vermenize gerek yok,,hayat bu düşünceyi gerektirmiyorr: ayrıca

Arkadaşlar benim kayınvalidemden bir şikayetim yok sağolsun memnunum ama aklıma bir fıkra geldi yazmadan edemiycem.
yorumuda sizlere bırakıyorum.
Bir kayınvalideye sormuşlar kızın nasıl mutlumu diye.
Ay şekerim hiç sormayın bir damadım var dünya iyiysi her gün dışarıda yemekler. Avrupada tatiller valizler dolusu alışveriş kızımın bir eli yağda bir eli balda böyle damat dostlar başına demiş,
peki ya oğlun nasıl oda mutlumu diye sormuşlar
Nerdee öyle bir kadına düştüki evde hiç yemek yapmaz her gün dişarıda yer, alışverş dersen çok müsrif hep marka giyer, tatiller de hep uludağ sormayın oğlum eridi bitti bu kadının elinde Allah düşmanıma bile vermesin demiş.

burada en büyük sorun şu; insanlar kendilerine uymayan ailelere gelin gidiyorlar veya onlardan gelin alıyorlar.

mesela kadın biliyor bu adam babasının yanında çalışıyor, aynı apartmanda oturuluyor, elti nasıl evlendirildiyse kendisi de o şartlarda evlenecek. bunları biliyor di mi? ama evlendikten sonra ben bi şekilde hallederim diyor herhalde, sonra bi bakıyorsun başlıyor her şeyimize karışıyorlar, evime girip çıkıyorlar vs. halbuki sevdiği, evlendiği adam buydu zaten. ailesi buydu. sonra da kaynana kötü oluyor. kabul etmişsin, gitmişsin.

aynı şekilde kaynana çalışan gelin alıyor veya ev işinden pek anlamayan bi gelin alıyor. ama ondan temizlik titizlik bekliyor, evine iş bekliyor. madem derdin buydu öyle kız alaydın. sorunlar bu. herkes dengini alırsa bence kaynana sorunu olmaz. kaynana da oğlunun huzurlu bi yuvası olmasını ister. veya sözünden çıkmayan bi gelin ister. bu tip kadınların oğullarıyla evlendiyseniz bunu çekeceksiniz ne yazık ki. kimse annesini atamaz. mesela benim annem kaynanasını sevmiyor, hep annesiyledir, onun işini yapar, ona koşar vs. ama aynı şeyi dayımın karısı yapınca hemen vırvıra başlıyorlar. açıkçası kimse kendine bakmıyor. gelinler biraz kendine baksın. kimse sütten çıkmış ak kaşık değil bence.

gerci forumda haydi kaynanalar denmis ama bende birseyden yazmak istedim:ecrin_bebek: ilerde bende kaynana olacagim:))
cevremde gorduklerime gelirsem gelinlerden baslarsam kaynanalarinin yuzune cok samimi canim cicimler..mesela ararlar siz iyi bilirsiniz sunu hangi marka kullaniyorsunuz bende alayim derler yani birsey alirken sozde danisirlar..sonra gelinden duyarsiniz ki hepsi strateji..yada saf bir kocasi varsa annesine emir verir gibi konusur gelinin yaninda annesine hizmet ettirir..gelinde kaynanamdan ondeyim der atip tutar arkadas cevresine gururlanarak ki sahsen esim boyle birsey yapsa cok uzulurum..sonucta o anne..yadaa kaynanasi geliniyle samimiyetine dayanarak derdini anlatir gelininde cikarina ters dustugu icin kocasini kiskirtir hemen..ne olursa olsun konusulanlar iki kisi arasinda kalir.hainlik yapilmaz..kaynanasi misafirlerinin yaninda gelininin kisa sortla dolasmasini istemez kocasida inadina daha kisasini giy git der..gelinde gururlanir kocami ele gecirdim diye..guya koca esinin esine karistirmiyor.yaptigi aslinda saygisizlik.alisverise giderler kaynana evine birseyler aldi onun posetleri diye gelin hanim elinden almaz alirsada esi gorur kizar diye alir..
bunlar bazi arkadaslarimin toplandigimizda anlattiklari yada gorduklerim sasirip kaliyorum gercekten..kendi anneme yapilmasini istemedigimi baska bir anneye yapmam bilincli ve planli bir sekilde..
kendime gelirsem asla iyi gelinim demiyorum ama en azindan icim disim birdir boyle oyunlara kafam basmaz.kaynanamda oyledir duzdur..sorun varsa musait bir zamanda yuzyuze konusuruz..
konusulanlar ikimiz arasinda kalir gidip kocama yetistirmem.o da laf tasimaz.
kaynanami seviyorum herseyden once bir anne ve kimse bir anne kadar yavrusunu sevemezz.
ogluna sarilip opunce seni seviyorum diyince cok mutlu oluyorum..asla kiskanmam.
kotu kaynana dersem tembeldir gelini yapiyorsa nasilsa yapiyor diye parmagini kaldirmaz..birlikte yasiyorlarsa yemek yapmaz camasir yikamaz herseyi gelinden bekler..gelinin aldigini begenmezse para harciyor diye kizar yadaa kocasiyla devamli geziyorsa benzin gidiyor diye laf eder
kimse alinmasin yanlis anlamasin sadece sahit oldugum seyler..keske herkes birbirini gercekten sevse saygi gosterse...dusunceli olsa..ozaman gelin kaynana cekismesi yasanmaz..
sorunsuz sevgi dolu kocaman bir aile ortaminda cocuklar buyur..a.s.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…