siz benim nasıl kayınvalide olduğumu siz bilemessinizz
sizinde nasıl gelin yada gelin adayı olduğunuz belli oluyorr
siz benim için üzülmeyin yasakkelime
burada en büyük sorun şu; insanlar kendilerine uymayan ailelere gelin gidiyorlar veya onlardan gelin alıyorlar.
mesela kadın biliyor bu adam babasının yanında çalışıyor, aynı apartmanda oturuluyor, elti nasıl evlendirildiyse kendisi de o şartlarda evlenecek. bunları biliyor di mi? ama evlendikten sonra ben bi şekilde hallederim diyor herhalde, sonra bi bakıyorsun başlıyor her şeyimize karışıyorlar, evime girip çıkıyorlar vs. halbuki sevdiği, evlendiği adam buydu zaten. ailesi buydu. sonra da kaynana kötü oluyor. kabul etmişsin, gitmişsin.
aynı şekilde kaynana çalışan gelin alıyor veya ev işinden pek anlamayan bi gelin alıyor. ama ondan temizlik titizlik bekliyor, evine iş bekliyor. madem derdin buydu öyle kız alaydın. sorunlar bu. herkes dengini alırsa bence kaynana sorunu olmaz. kaynana da oğlunun huzurlu bi yuvası olmasını ister. veya sözünden çıkmayan bi gelin ister. bu tip kadınların oğullarıyla evlendiyseniz bunu çekeceksiniz ne yazık ki. kimse annesini atamaz. mesela benim annem kaynanasını sevmiyor, hep annesiyledir, onun işini yapar, ona koşar vs. ama aynı şeyi dayımın karısı yapınca hemen vırvıra başlıyorlar. açıkçası kimse kendine bakmıyor. gelinler biraz kendine baksın. kimse sütten çıkmış ak kaşık değil bence.
Kötü kaynana da gelin de vardır bence..
Ama sırf oğlunu çok sevdiğinden gelininden kıskanıyosa ve geline eziyet ediyosa
Neden evlendiriyor ki alsın turşusunu kursun oğlunun..
Gece kalkıp üzerini örtecekse hiç evlendirmesin yaa..
Tabi bazı gıcık gelinler de var..Bazı arkadaşlar eltilerini anlatıyor okuyoruz yanii..Kimse dört dörtlük olmuyor önemli olan birbirinin açığını kapamak...İnsanı olduğu gibi kabul etmek..
Çok dikkat ettiğim bir konu var gelin eşinin ailesiyle ne kadar iyi anlaşırsa anlaşsın hep mesafeyi korumaktan yana..Peki damat beyde gelin hanımın ailesine aynı şekilde mesafeli mi oluyor..
Yada burdaki gelinlerin kendi aileleri dörtdörtlük insanlar mı??
Burda kaynanayı yüceltmiyorum tabiki benim yeni evlenen akrabam diyeyim kendisine
diyor ki oğlum olsa valla çok kıskanırım ben paylaşamam diyor Kayınvalidesi aynı şeyi yapsa eminim ki yerden yere vurur neden karışıyor bizi rahat bıraksın falan filan olur...
Kendisi şuan
Gelin ve Geleceğin kayınvalidesi...:lepi:
dediğim gibi bazı insanlar bütün haklar sadece kendilerine çalışsın istiyorlar. allahta dağına göre kar verip böyle kayınvalideler eböyle gelinler veriyor genel olarak. bu seferde gelin yere batasıca gelin bilmem ne. zamanında sanki kendisi hiç gelin olmadı. ben kayınvalideme bir keresinde "annecim sende gelin oldun ne demek bilirsin bana neden böyle davranıyorsun azıcık gülsen şu çiçeklere olan şefkatinin yarıssını bana göstersen ne olur kızım desen ne olur" demiştim cevap olarak bana " ben öyle bir gelindim ki sen benim kesip attığım tırnak olamazsın" demişti. yani bizim nikahımızda da eşimin babannesi kayınvalidem için "yılan oğlumun yuvasını dağıttı şimdi torunumunkini dağıtacak" demişti hakikaten oğlunun yuvasını da yıktı..... yani böyle örnek görmüşken açıkçası eski iyi niyetimi koruyarak " o da annedir " diyemiyorum. keza kayınvalidemi gördükçe anneliğin ne boyutlara taşınabildiğini görmüş ve iğrenmiştim. bence bir evladın eğitimi daha anne karnında başlar ve bu sizin arkadaşınız gibi insanlar daha bebekleri karınlarındayken bağımlı kılıyorlar çocuklarını kendilerine ve sonra olan el kızlarına oluyor. her zaman derim gelinler emanettir iyi gelin kötü gelin değil gelin.... kayınvalide hanımefendiliği ve saygıyı elden bırakmadıkça en beter en edepsiz gelinde olsa zamanla öğreniyor görüyor ve zamanla anlıyor.....vereliniortak
teşekkür ederiz teyzecim keşke herkes sizin gibi düşünebilse hiç sorun olamayacaktır :)
Bende Oğlum ve Kızımdan Kayınvalideyim. Onları çok seviyoruz, seviliyoruz.
Benim çektiklerimi, gördüklerimi onlar yaşamasın. Evlerinde huzur içinde olsunlar...
Bize gelip olmayacak şikayetleri dinlemiyoruz(Eşimle) ama sıkıntılarını paylaşmak, çözmek için her daim yanlarındayız.... Biliyorlar
Aslında geçinmek kolay Kaynanalık yapmazsak...
Biz Dört Dörtlük müyüz? ...Hayır...Olmasını istedikleri gibiyiz
Hayat onların hayatı...Hayat bizim hayatımız...Şekil vermek bizlerin elinde...Yani bizlerle, karşı tarafın elinde... Hiç bir şey tek taraflı olmuyor ne iyilik, ne kötülük
Şans, bazen Melekler kadar iyi olursunuz karşınızdaki Şeytansa, iş bitmiştir, ne sevgi ne saygı artık yetmez ....
Mesafeli ama yakın...... Olmayı bilmek gerekir
Sevgi dolu gerçek yürekler diliyorum
hayatım ben çok iyi bir kayınvalideyim,,sevilip sevilmediğimi siz bilemessinizz,,oğullarımız tabiki bize el pençe olacaklarr,onları büyüten bu yaşlara getiren biz anneleriz ,peki sizi yaşınıza yakışıyormu bu sözler,,siz benim yaşımla uğraşmayın
sizden akıl alıcak değilim,annenizin düşüncesi,de beni ilgilendirmez ,örnek vermenize gerek yok,,hayat bu düşünceyi gerektirmiyorr: ayrıca
alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkisteşekkür ederiz teyzecim keşke herkes sizin gibi düşünebilse hiç sorun olamayacaktır :)
hanımefendi sizin yaşınızdan banane ? uğraşmıyorumki siz alınganlık etmişsiniz, annmin düşüncesini uygulamak zorunda olduğunuzuda söylemedim o oğlunun mutlu olmasını istiyo ve mutsuz edeceksem uzak kalırım diyo bu düşünceye gerek olmadığında belirtmiştim ayrıca, herkesçe farklıdır düşünceler !! siz mütevaziliğinizi ve kendinden eminliğinizle kendinizi belli ediyosunuz iyi bir kayınvalide olduğunuzu düşünerek kaydirigubbakcemile3 ayrıca el pençe duruyoruz derken oğullarınızı değil gelinleri kastetmiştim ,onlarda gelinlerde saygılşı olmak zorunda, ama oğularınızın kahrını biz çekiyoruz bizi mutsuz etmeye kimsenin hakkı yok, kaynanalar sadece konuşur, boşta doluda sadee konuşur, bilmezlerki konuştuklarının cezasnı oğulları çeker.beni ilgilendirmiyo sizin kaynanalığınız yapan vebali kendi çeker,zamanında gelin olmadınız galiba sırf gelinler kötüyse
demekki çok kötü bir gelindnizki kayınvalidenize hak veriyordunuzki şimdi gelinlerin kötülüğünden yana topic açmışsınız,
gelinlerinize sabırlar tabi sizin damadınızada dsabır dilemekte fayda var kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
alınyazımsın arkadaşım o kadar güsel anlatmışki diyecek söz bulamıorum. devam edin siz yapmaya . sanıyosunuz gelin üzülüo dimi :) ama yokkkkk olan evde sizin oğlana oluo haberiniz ola:) evde süt dökmüş kedi gibi haklısın karıcım demekten başka bişi demiyolar:) sanmayın ki sizin arkanızdalar.. ( gercekten hakıysanız o ayrı. benim lafın sadece geline eziyet etmek için uğraşan kaynanalara)
arada kalan oğlunuz.. yapmayın yapmayın !!!!!!!
alınyazımsın arkadaşım o kadar güsel anlatmışki diyecek söz bulamıorum. devam edin siz yapmaya . sanıyosunuz gelin üzülüo dimi :) ama yokkkkk olan evde sizin oğlana oluo haberiniz ola:) evde süt dökmüş kedi gibi haklısın karıcım demekten başka bişi demiyolar:) sanmayın ki sizin arkanızdalar.. ( gercekten hakıysanız o ayrı. benim lafın sadece geline eziyet etmek için uğraşan kaynanalara)
arada kalan oğlunuz.. yapmayın yapmayın !!!!!!!
Ben kayınvalidemi çok seviyorum.Hiçbir kötülüğünü de görmedim.Ama her zaman mesafeliyimdir,çok severim;ama saygımı da kaybetmem onlara karşı.Kendimi de ezdirmem en ufak birşey olduğunda... Annem her zaman der bize ne kadar geliyorsanız o tarafa da gideceksiniz diye.Ama bir gerçek var ki, her zaman kız tarafı daha bonkör oluyorlar.Evimizde ne eksikse ya da nakite sıkışık olduğum zaman annem ve babam koşar yardımımıza.Yalnız geçenler de nakite ihtiyacımız oldu sağlık sorunları için borç veriyorum demiş kayınvalidem.Bu beni çok kırdı gerçekten...Ben kimseden para istemiyorum;ama 3 kuruşun lafını da yapması beni üzdü.Biz en ufak birşey de hemen koşturuyoruz yanlarına...Tabii ki bu olaya karşı saygızsızlıkta yapmam kayınvalideme karşı;ama bundan sonra böyle bir sorunum olsa dahi ona gitmeyeceğimi anladım..
jazmincim sana katılıyorum bende kayınvalidemi severim oturup hatalarımızı konuşabiliyoruz ama insanız gelinde hata yapar kayınvalidede, kayınvalideme asla kaynana sıfatı takmamda.aama bazıları zorla kaynana oluyo, ihtiyacımızda her iki tarafta yanımızda ffazlasıyla ama kimse gelini öz kız, damadı öz oğul yerine koyamaz.paranın lafınıda etmezler sadece bazı sözleriyle kırabiliyolar, ben iyi kayınvalideyim iyi gelinim demek kimseye yakışmıyo, karşı tarafa sormak gerek gerçekten iyi mi diye.
herşey dilden iyilikte kötülükte, inş kayınvalidemle hep böyle kalırız ki kalacağımızıda sanıyorum hatta zamanla çokta iyi olacak ilişkilerimz
İnşallah tatlım Allah bozmasın zaten.Huzursuzluk oldu mu gerçekten eşinle aranda bozuluyor.Bazen kayınvalidemin yaşlılığına veriyorum yanlış davranışları oluyor.Bu durumda ben hiçbir şey demiyorum;ama eşim gereken cevabı söylüyor annesine.Zaten bu da böyle olmalı.Ben hiçbir zmn saygısızlık yapmadım,yapmam da sonuçta eşimin annesi...Yaşlı oldukları için onlar bize gelemiyorlar.Birgün ben hastayım diye bize gelirken kaza yaptı.İnan çok üzüldüm,hep kendimi suçladım.Beni sever her zaman der kızım gibisin diye.Sonuçta tek oğlu var ve kızı gibi görüyor beni;ama inan istediğimiz yardımı keşke borç olarak nitelendirmeseydi...
arkadaşlar benim kayınvalidem melek gibi bir insan çocuğuma bakıyor akşam yemeğimi yapıyor 7 senelik geliniyim bir çift lafını duymadım inanın ki kendi annem yapmıyor kayınvalidemin bana yaptığını anneme götürüyorum kızımı 2 gün duruyor hemen gel al çocuk durmuyor v.s buna benzer şeyler ama allah kayınvalidemden bin kere razı olsun bazen kendi annem hangisi diye düşünmeden edemiyorum:1no2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?