eskiden kadınlar iliğinde kadar sömürülürken, kadına kendi ailesi bile sahip çıkmazken, gelinliğinle çıktın kefenle gelirsin denirken, bu kadınlar kan kusup kızılçık şerbeti içtik derken, kaynana zulmunden kanser olurken, kocasından hiçbir değer görmezken, kendi düşünmesine bile izizn verilmez, oy kullanıken bile kocasına sorcak kadar aptallaştırılmışken hiç bi konuda kendi fikri olmayıp, ben bilemem beyim bilir modundayken, evet o zamanlar boşanmalar azdı
Mors arkadasım sozun bana ıse eger ben kımseyı savunmuyorum.eltımlerle gorusmuyoruz bız.sadece eltım o kadar bagırıp cagırıyorkı bızım evden o kadar sıddetlı duyuluyor.duyuluyor.yoksa ne eltımı severım ne kaynımı...herkes hakettıgını yasıyor bu dunyada
Evet malesf dayak yıyıp esıne muhtac olÖdugu ve cocukları ıcın zor bır hayata katlanan o kadar kadın varkı...yazık.egıtım egıtım baska yolu yok.benım okuma yuksek tahsıl yapma ımkanım olmadı hıcbırzaman ama ınsan kendını herturlu gelıstırebılır...allah o kadınlara yardım etsın...
alkisalkisalkisalkisalkisalkisaynen oyleeee..hala daha bircok kadin kizilcik serbeti icmekte maleseff....
evet boşanmaLar çok var.ama geçmişte az olması anormal bir durumdu aslında çünkü o zaman kadınların ekonomik özgürlüğü yoktu,toplum baskıları vardı,kadına destek olacak kurum veya kişi pek yoktu.o yüzden kadınlar eğip başını susmak zorundaydı.yani o zamanlar her ilişkide güllük gülistanlık değildi.
ama şu bir gerçekki evli çiftlerin birbirine saygısı gittikçe bitiyor,taraflar birbirine katlanamıyor,bu hem erkeğin hem kadının suçu.eskisi gibi emek verilmiyor.
ben ilişkimi bitirirken bile on kere düşünür tartarım.boşanmak ne cesaret..
aslında boşanmaların altındaki tek sebep şu,eski aşklar kalmadı..herşey yapaylaştı,eskiden bir mektup için aylarca bekleyenler varken,şimdi bir mesajla ilişki bitiyor
eskiden utançtan ve saygıdan sevgililer bile birbirine bey-hanım enn fazla canım diye hitap ederken şimdi çok sıradan günlük sözler haline geldi aşkım sevgilim..sözler ve anılar çok çabuk tüketiliyor.
sevdiği kadına sahip olmak için erkek evliliği beklerdi eskiden,onu beklerken geçen zaman çok kıymetliydi,ancak artık bu tür şeyler çabuk ve düşüncesizce yaşanılıyor,uğruna beklencek sabredilcek birşey kalmıyor.
zaman tüketiyo aşkları önümüzdeki 50 yılı düşünemiyorum bile evlilik sözleşmeleri,bir yılı geçmeyen evlilikler,ihanetler,mantık evlilikleri,evlilik kutsallığını yitiriyor maalesef..
Ekonomik özgürlük elimize gecti diye bunu erkeklere karsi kullanmamizmi lazim...evlilik icinde tabiiki sorunlar oluyor,ekonomik özgürlügümüz var diye bu sorunu tamir yoluna gitmeden,(biryerde kendimize güvenerekten) yuva yikabiliyoruz...belki yanlis gurur...olan cocuklara oluyor daha yeni dogum yapmis hanimlar dahi evini birakip gider olmus... sorun burda,bu kardeslerimiz dahada evine baglanmalari gerekirken neden yuvalarini terk ediyorlar...neden ilk sorunla karsilasinca ev terk ediliyor bu soruyu cevaplamaya calissak...
durup dururken hicbir kadin benim param var diyip ustelikte cocuk olunca evini birakip gitmezzz:1no2:
AŞK EVLıLıĞı ZIRVASI değil boşanmanın nedenleri..
hayat modernleştikçe, teknoloji kolaylaştıkça malesef insanlar monotonlaşıyor..
dedelerimiz zamanında cepten chat, internetten chat siteleri yoktu.. siberalem, facebook vs gibi siteler yoktu..
dedelerimiz zamanında evli bir erkekle bir kadın birikte olduğu zaman aşağılanırdı o kadın ve erkek..
şimdi erkeğin yaşadığı ufak bir kaçamak oldu bu birliktelik..
toplum biraraya gelerek erkeği şekillendirdi..
bu erkek şeklini , modelini istemeyen kadın boşanıyor.. beğenen, kalsın ben böylede mutluyum diyen devam ediyor..
velhasıl; boşanmaların ½ 80 sebebi kadınların eşleri tarafından aldatılmasıdır, dayak yemesidir..
ben durduk yere ottan meseden ayrılan bir çift tanımadım hiç..
Ekonomik özgürlük elimize gecti diye bunu erkeklere karsi kullanmamizmi lazim...evlilik icinde tabiiki sorunlar oluyor,ekonomik özgürlügümüz var diye bu sorunu tamir yoluna gitmeden,(biryerde kendimize güvenerekten) yuva yikabiliyoruz...belki yanlis gurur...olan cocuklara oluyor daha yeni dogum yapmis hanimlar dahi evini birakip gider olmus... sorun burda,bu kardeslerimiz dahada evine baglanmalari gerekirken neden yuvalarini terk ediyorlar...neden ilk sorunla karsilasinca ev terk ediliyor bu soruyu cevaplamaya calissak...
December, insallah yazdiklariniz gibidir yuvalar en ufak bir sorunda yikilmiyordur,cevremdende birkac ay icinde evliliklerini bitirenler var, fakat hicbir zaman cesaret edipte soramadim soramamda...
ekonomik özgürlüğünü kazanan kadın böyle bir erkeğe katlanmak zorunda olmadığını biliyor ; hayatını idame ettirmek için bir erkeğe muhtaç olmadığını biliyor... adam olmayan adama da hadi canım sana güle güle diyebiliyor... ki yukarda da yazdığım sebeplerle adam olmayan adam sayısı çoğaldı ; bunu anlayabilen kadın sayısı da çoğaldı...
ama ben de hiçbir kadının hadi boşanalım hayatım diyecek kadar kolay evliliğine nokta koymadığına eminim... burda görmüyormuyuz örneklerini ; aldatıldığı halde bile evliliğine devam eden bayanları...
ben anlamadım bir bayan olarak önerin ; gözümüzü kulağımızı kapatalım... başkalarının bize uygun gördüğü hayatı mı yaşayalım ... :1closedeyes:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?