Hadi boanalm m hayatm!

Mors arkadasım sozun bana ıse eger ben kımseyı savunmuyorum.eltımlerle gorusmuyoruz bız.sadece eltım o kadar bagırıp cagırıyorkı bızım evden o kadar sıddetlı duyuluyor.duyuluyor.yoksa ne eltımı severım ne kaynımı...herkes hakettıgını yasıyor bu dunyada

alkisalkisalkisalkisalkisalkisaynen oyleeee..hala daha bircok kadin kizilcik serbeti icmekte maleseff....

hayir size degil..oyle anlayacaginiz birsey mi dedimmfisfisfisben otobusteki teyzemiz icin demistim.digerini diyorsaniz,bazi seylere kadinlarimizin hala katlanmak zorunda olmasiydi sizi hic dusunmemistim..

Evet malesf dayak yıyıp esıne muhtac olÖdugu ve cocukları ıcın zor bır hayata katlanan o kadar kadın varkı...yazık.egıtım egıtım baska yolu yok.benım okuma yuksek tahsıl yapma ımkanım olmadı hıcbırzaman ama ınsan kendını herturlu gelıstırebılır...allah o kadınlara yardım etsın...

aşkitom sizi anlıyorum,demekki siz de öyle bir örnek gördüğünüz için öyle yorum yaptınız.. haklısınız.

ben bi de şu duruma bi açıklık getirmek istiyorum. şu boşanma çok kötü bir şey evet, yer gök titrermiş çiftler boşandığında. peki, boşanmama çok iyi bir şey mi soruyorum? eskiler kan kusup kızılcık şerbeti içip her ne pahasına olursa olsun yuvalarını dağıtmamakla çok mu iyi yaptılar acaba? bir evliliğin sonuçlarının iyi veya kötü olduğunu ancak çocuklardan anlayabiliriz sanırım. peki bu "ne olursa olsun dağılmayan yuvaların" çocukları çok mu mutluydu? peki ya eşler?

rahmetli dedem babannemi çok üzmüş - ki benim babannemi hiç sevmediğimi bilir bazı arkadaşlar ama o da çok çekmiş- ve ölürken babannem yanındaydı. babanneme bağırdı hakkını helal et diye o da etmedi, yanıbaşında öldüğü halde. bu güzel bişey mi? bence değil. o yüzden bazı boşanmalara iyi olmuş demeden geçemiyorum. bazı evlilikler de belki de zamanında bitmeliydi.

evet cok zor bir durum..bu sekilde olan bir komsumuz vardi kocasina cok guveniyordu..onun disinda herkes biliyordu kocasinin nasil aldattigini cunku adam anlatiyormus zaten etrafta cok marifetmis gibi..kadina soylediler sanki bosanacakmis gibi,hastalandi ve simdi evde huzursuzluk.eside bildigi icin bunu adam rahat eve bakmiyor falan..kadin yine de kimseye sikayet etmiyor ama ici cok aciyor,cok mutsuz.cunku hep esine arka cikardi cok severek evlenmis..simdi evde cocuklara mutsuz,kadinda..gidecek yer yok.resmen kizilcik serbeti iciyor malesef ki..Allah yardim etsin..:Saruboceq:

alkisalkisalkisalkisalkisalkisaynen oyleeee..hala daha bircok kadin kizilcik serbeti icmekte maleseff....

evet canım doğru söylüyorsun, diğer bir neden de erkekler on yıllar boyu hiç kendilerini geliştirmediler genel olarak, hala 30 yaşında bekar annesiyle oturan bi adam, ütüsünü yapmaktan, yumurta kırmaktan aciz, pantolon alırken bile ablasına annesine sormadan alamayan, kendine bakmaktan aciz, ama kadınlar on yıllar boyu hızla her konuda kendilerini geliştirdiler, dolayısıyla arada genel bir dengesizlik söz konusu oldu. ıyi de oldu, sadece tr değil dünya erkek egemen, kadınlar artık değerli olduklarını anladı, ve bu değeri talep etmeye başladı

December ıkı kısı de elınden gelenı yaptıgı halde yınede yurumuyorsa bosanmaktan baska care yok.fazlada zorlamamak gerek bazen.rabbım sana da hayırlı bır es versın...

vereliniortakalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Ekonomik özgürlük elimize gecti diye bunu erkeklere karsi kullanmamizmi lazim...evlilik icinde tabiiki sorunlar oluyor,ekonomik özgürlügümüz var diye bu sorunu tamir yoluna gitmeden,(biryerde kendimize güvenerekten) yuva yikabiliyoruz...belki yanlis gurur...olan cocuklara oluyor daha yeni dogum yapmis hanimlar dahi evini birakip gider olmus... sorun burda,bu kardeslerimiz dahada evine baglanmalari gerekirken neden yuvalarini terk ediyorlar...neden ilk sorunla karsilasinca ev terk ediliyor bu soruyu cevaplamaya calissak...

durup dururken hicbir kadin benim param var diyip ustelikte cocuk olunca evini birakip gitmezzz:1no2:

zehranur her dediğinize saygım var. ancak gerçekten bir KADINın, bu kadar kolay yuva yıkabileceğine şahit oldunuz mu, inanıyor musunuz buna

durup dururken hicbir kadin benim param var diyip ustelikte cocuk olunca evini birakip gitmezzz:1no2:

Kesinlikle.. Ya ortada aldatma vardir ya icki kumar problemi vardir yada kayinvalide problemi vardir ben hic gormedim durup dururken benim ekonomik ozgurlugum var bosaniyim bari diyen CADIARZU Ayrica bu sekilde olupta bosanan kadinlarada helal olsun diyorum eslerinin yaptiklarina katlanmayip kendini ezdirmeyenlere.. alkisalkisalkis

December, insallah yazdiklariniz gibidir yuvalar en ufak bir sorunda yikilmiyordur,cevremdende birkac ay icinde evliliklerini bitirenler var, fakat hicbir zaman cesaret edipte soramadim soramamda...

evet boşanmaLar çok var.ama geçmişte az olması anormal bir durumdu aslında çünkü o zaman kadınların ekonomik özgürlüğü yoktu,toplum baskıları vardı,kadına destek olacak kurum veya kişi pek yoktu.o yüzden kadınlar eğip başını susmak zorundaydı.yani o zamanlar her ilişkide güllük gülistanlık değildi.......
.................................................................................................................
.................aşkları önümüzdeki 50 yılı düşünemiyorum bile evlilik sözleşmeleri,bir yılı geçmeyen evlilikler,ihanetler,mantık evlilikleri,evlilik kutsallığını yitiriyor maalesef..

Canim yazdiklarinin hepsine kelimesi kelimesine aynen katiliyorum sadece ihanet konusuna ekleme yapmak isterim ; erkegin yasadigi bir gecelik iliskileri cok normalmis gibi esini yaralayarak acik ve net bir sekilde yapmasi ,bu durumu bir heyecan, eglence haline getirmesi veya buyuk bir bencillikle surdurmesi durumunda o evliligin bosanmayla sonuclanmasi bence verilmesi gereken en dogru kadardir.-ki kadinin o noktada fedakarlik yapmasi,sabretmesi kadar asagilayici ve yipratici bir sey olamaz..

her kelimesine katılıyorum...
olayın görücü usulü evlilikle alakası yok... uçkuruna sahip olamayan erkek milletinin önüne birşeylerin gelişmesiyle sonsuz fırsatların çıkmasıyla alakalı durum... eee tabii bu fırsatlar artarken kadınların da bilgisi arttı... o 16-17 yaşlarında görücüye çıkan saf kız çocukları yok artık...

bu soruna şöyle cevap verebilirim... önceden yani görücü usulü denilen muhteşem evliliklerin (!) yapıldığı zamanlarda ; kadın evet evinin kadınıydı... görevi çocuk yapmak ; çocuk bakmak ; evinde huzur ve refah sağlamaktı... vee haliyle erkek evin geçimini sağlamakla yükümlüydü... evde sorunlar olsa da kadın susar otururdu ; çünkü boşanıp ailesine dönemezdi.. dul kadın kötü kadındı çünkü... ve bunun gibi saçma sebeplerle kadın türlü şiddeti yaşayıp susar oturur evinin işini görürdü...

ekonomik özgürlüğünü kazanan kadın böyle bir erkeğe katlanmak zorunda olmadığını biliyor ; hayatını idame ettirmek için bir erkeğe muhtaç olmadığını biliyor... adam olmayan adama da hadi canım sana güle güle diyebiliyor... ki yukarda da yazdığım sebeplerle adam olmayan adam sayısı çoğaldı ; bunu anlayabilen kadın sayısı da çoğaldı...

ama ben de hiçbir kadının hadi boşanalım hayatım diyecek kadar kolay evliliğine nokta koymadığına eminim... burda görmüyormuyuz örneklerini ; aldatıldığı halde bile evliliğine devam eden bayanları...

ben anlamadım bir bayan olarak önerin ; gözümüzü kulağımızı kapatalım... başkalarının bize uygun gördüğü hayatı mı yaşayalım ... :1closedeyes:

December, insallah yazdiklariniz gibidir yuvalar en ufak bir sorunda yikilmiyordur,cevremdende birkac ay icinde evliliklerini bitirenler var, fakat hicbir zaman cesaret edipte soramadim soramamda...

o zaman sormalısınız cesaret edip ; hiç değilse gerçekleri öğrenirsiniz...

Basligin provakatif oldugunu biliyorum,cevaplarda tam isabet olmus...

gordugum ve duydugum bosanmalardan birisi kadin hamile kalip kilo alinca kocasi ilgilenmiyor hatta kiz buluyor coccuk doguncada evet var diyor..kadin ayrilacakken birsey oluyor barisiyorlar meslegi de vardi..digeride aldatilmayi meslegi olmadigi ailesi gel demedigi icin yutuyor..bir digeri kizin annesi herseye karistigi icin..aile icinde baba tarafindan yapilan cinsel tacizi saklayan annenin ve bunlarin evladinin evlilikte yasadigi problemler ve bosanma..bir taneside kadinin nette birini bulup 20 yillik evliligini bitirmesiydi..sonuncusu durup dururken mi onu bilemiyorum..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…