♥haftalık kilo verme yarışması♥

Nehir kiz şu pogacanin tarifini ver bakim ayy her her gun canim cekiyo bi yapim haftasonu.kahvaltiya:))

Meger benim bingillik sporsuzluktanmis.
Hani yasli teyzeler olur kollar burusmus sarkmis benimkiler vallahi oyleydi.
Ahh ah neler cekmisim ben be:))))

Vücut nasıl toparladı değil mi dehşet bir şey şu spor tipi değişiyor insanın zor ama güzel sonuç

Veriyim hemen canım çok güzel oluyor

Şerit Poğaça

• 1 su bardağı süt (bazen sütü ılık olarak ısıtıyorum böyle de güzel oluyor sana kalmış canım)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yaş maya
  • 1 yumurta(beyazı içine sarısı dışına sürülecek)
  • Aldığı kadar un
Üzeri için:
  • Susam, çörekotu vb…
İçine:
  • Peynir, maydanoz

Maya ılık suda eritilir. Hamur için mayalı su, süt, yağ, şeker, tuz, yumurta beyazı karıştırılır. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ilave edilir. Yoğurma işlemi bittikten sonra yarım saat dinlendirilir.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartılır. kahve fincanı tabağı kadar açılır. Bir tarafına maydanozlu peynirli harç koyulur. Diğer ucuna bıçakla resimdeki gibi yarım cm genişliğinde uzun çintikler atılıp sarılır.Uçları hafif ortaya doğru kıvrılır. Üstüne yumurta sarısı sürülüp isteğe göre susam vs serpilir. 170 derecelik fırında pişirilir.

Malzemeler hep elde olan.seyler zaten tuttum bunu kiz.
Tesekkur ederim kuzucum deneyip yorumumu resmimi atarim:))

Malzemeler hep elde olan.seyler zaten tuttum bunu kiz.
Tesekkur ederim kuzucum deneyip yorumumu resmimi atarim:))
Dene canım benim sürekli yaptığım peynir poğaça tarifidir geçen gün değiştirip sütü ılıttım yumurtaları 2 tane yaptım sarısıyla beraber kattım şekeri 4 kaşık ekledim yine aynı lezzette oldu sürekli değiştirsem de ufak şeyleri aynı tadı buluyorumDereotlu poğaça seversen mayasız onun tarifini de vereyim onu da sürekli yaparım

Gule gule giy tatlim insallah daha kucuklerine girersin
ay insallah :) 26 ya olsam yeter daha kücügünü istemiyorum
vayyy süpersinn valla ben korkuma tartılamadımm :)))

ben seni sevmiyorum ben yedim pastalari sen baktin saka saka ben de seviyorum

Ooo supersin kiz masallah masallah
masallah yaa hepimize masallah

Dereotuna hastayimdir ya sarma dolma salatalarda cok severim ver onu da tatlim.
Peki 1er bardak sut su yag var ya bunlar cok sivi yapmiyo mu yani un mu cok fazla gidiyo.
Senin kac adet pogaca cikiyo mesela bu malzemelerle

uyaninca rutin olarak yapiyorum artik 1 fincan yesilcay,

kahvalti 10
4 yk yulaf ezmesi,
1 k.incir
2 hurma
1 k.kayisi
1 tatli kasigi hindistan cevizi,
suyla pisirp yedim :)

saat 13
1 vanilyali cappucino (hazir toz olanlardan 150 ml)

saat 14:50
yarim nar,
1 form cayi

aksama portakalli kereviz yemegi düsünüyorum bakalim :) yanina da yogurt yerim heralde,

marketten doygun diye bi markanin tam bugday lavasindan aldim bugun yarin okula giderken kendime dürüm yapicam peynirli marullu :) hem disarda yemek yememis olurum

kız bu ne anam siz bizi sabotemi ediyonuz

Ben de gecen yil okulda hep oyleydim.
Hatta mudur yardimcimiz geldi sinifa bende meyve tabagi gibi hazirlayip gitmistim dolapta gordu güldü :))
Yaa cok samimi diyorum disarda 1 lahmacun yada izgara yiyecegime evden yarim ekmek arasi peynir domates gotururum hem saglikli hem tok tutar

Dereotuna hastayimdir ya sarma dolma salatalarda cok severim ver onu da tatlim.
Peki 1er bardak sut su yag var ya bunlar cok sivi yapmiyo mu yani un mu cok fazla gidiyo.
Senin kac adet pogaca cikiyo mesela bu malzemelerle
Rahat 12-15 çıkıyor canım un gidiyor biraz evet istersen yarısını yap öyle dene biDereotu da bu nefis bir şey seviyorsan bayılacaksın o pişerken etrafa dağılan kokuya

Dereotlu Poğaça

Hamuru için:

• 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 adet yumurta
  • aldığı kadar un
Üzeri için
  • 1 yumurta

Bir kabın içine malzemelerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım.Fotoğrafta görüldüğü gibi hamuru iyice yoğurduktan sonra minik bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Verilen ölçülere göre yaklaşık 17-18 tane poğaça elde edebilirsiniz. Fırına sürmeden önce bir süre hamuru dinlendirmenizi öneririm.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Çok iyisin canım yarın ki çözümü de bulmuşsun daha ne olsun
kız bu ne anam siz bizi sabotemi ediyonuz

Aşk olsun canım poğaçada mı yemiyekDiğer menülerine dikkat edersen yiyebilirsin dışarıdakilerden daha sağlıklı sonuçta sabah kahvaltısına eşit kalori de gelir yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…