- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.586
- 798
Nehir kiz şu pogacanin tarifini ver bakim ayy her her gun canim cekiyo bi yapim haftasonu.kahvaltiya:))
Meger benim bingillik sporsuzluktanmis.
Hani yasli teyzeler olur kollar burusmus sarkmis benimkiler vallahi oyleydi.
Ahh ah neler cekmisim ben be:))))
Malzemeler hep elde olan.seyler zaten tuttum bunu kiz.Vücut nasıl toparladı değil mi dehşet bir şey şu spor tipi değişiyor insanın zor ama güzel sonuç
Veriyim hemen canım çok güzel oluyor
Şerit Poğaça
Üzeri için:
- 1 su bardağı süt (bazen sütü ılık olarak ısıtıyorum böyle de güzel oluyor sana kalmış canım)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yaş maya
- 1 yumurta(beyazı içine sarısı dışına sürülecek)
- Aldığı kadar un
İçine:
- Susam, çörekotu vb…
- Peynir, maydanoz
Maya ılık suda eritilir. Hamur için mayalı su, süt, yağ, şeker, tuz, yumurta beyazı karıştırılır. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ilave edilir. Yoğurma işlemi bittikten sonra yarım saat dinlendirilir.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartılır. kahve fincanı tabağı kadar açılır. Bir tarafına maydanozlu peynirli harç koyulur. Diğer ucuna bıçakla resimdeki gibi yarım cm genişliğinde uzun çintikler atılıp sarılır.Uçları hafif ortaya doğru kıvrılır. Üstüne yumurta sarısı sürülüp isteğe göre susam vs serpilir. 170 derecelik fırında pişirilir.
Eki Görüntüle 1705721
Dene canım benim sürekli yaptığım peynir poğaça tarifidirMalzemeler hep elde olan.seyler zaten tuttum bunu kiz.
Tesekkur ederim kuzucum deneyip yorumumu resmimi atarim:))
ay insallah :) 26 ya olsam yeter daha kücügünü istemiyorumGule gule giy tatlim insallah daha kucuklerine girersin
vayyy süpersinn valla ben korkuma tartılamadımm :)))
ben seni sevmiyorumkızlar aranıza gireli 1 ay oldu :) ben bu 1 ayda silerin hepinizin sayesinde 7 kilo verdimm hepinize canı gönüldenn teşekkür ederim buranın atmosferi çok farklı inanın bana bugün o kdr övgü duyuorsam hepsi sizin sayenizde :)))) n
herkes benim diyetimi sabote etmeye kalkışsadaa daha yeter verme yüzün avucumun içi kadar kaldı desede :)
ben bu oyunlara gelmiyicemm hala hırsla başla yoluma devam ediyorum iki haftadır 1.ciliğimi kaptırsamdaaa üzülerek söylüyorumm olsunnn :))) bennn hepinizi çokk seviyorummm
masallah yaa hepimize masallahOoo supersin kiz masallah masallah
Dereotuna hastayimdir ya sarma dolma salatalarda cok severim ver onu da tatlim.Dene canım benim sürekli yaptığım peynir poğaça tarifidirgeçen gün değiştirip sütü ılıttım yumurtaları 2 tane yaptım sarısıyla beraber kattım şekeri 4 kaşık ekledim yine aynı lezzette oldu sürekli değiştirsem de ufak şeyleri aynı tadı buluyorum Dereotlu poğaça seversen mayasız onun tarifini de vereyim onu da sürekli yaparım
Kucugunu zati isteme kiz o ne oyle catal comak gibi:))ay insallah :) 26 ya olsam yeter daha kücügünü istemiyorum
ben seni sevmiyorumben yedim pastalari sen baktin saka saka ben de seviyorum
masallah yaa hepimize masallah
5 kilom kaldi suu 26 olmamaKucugunu zati isteme kiz o ne oyle catal comak gibi:))
kız bu ne anam siz bizi sabotemi ediyonuzVücut nasıl toparladı değil mi dehşet bir şey şu spor tipi değişiyor insanın zor ama güzel sonuç
Veriyim hemen canım çok güzel oluyor
Şerit Poğaça
Üzeri için:
- 1 su bardağı süt (bazen sütü ılık olarak ısıtıyorum böyle de güzel oluyor sana kalmış canım)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yaş maya
- 1 yumurta(beyazı içine sarısı dışına sürülecek)
- Aldığı kadar un
İçine:
- Susam, çörekotu vb…
- Peynir, maydanoz
Maya ılık suda eritilir. Hamur için mayalı su, süt, yağ, şeker, tuz, yumurta beyazı karıştırılır. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ilave edilir. Yoğurma işlemi bittikten sonra yarım saat dinlendirilir.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartılır. kahve fincanı tabağı kadar açılır. Bir tarafına maydanozlu peynirli harç koyulur. Diğer ucuna bıçakla resimdeki gibi yarım cm genişliğinde uzun çintikler atılıp sarılır.Uçları hafif ortaya doğru kıvrılır. Üstüne yumurta sarısı sürülüp isteğe göre susam vs serpilir. 170 derecelik fırında pişirilir.
Eki Görüntüle 1705721
Kiz desene yari yil tatline kadar garantileyeceksin işi:)))5 kilom kaldi suu 26 olmamaama ilk hedefim 60 ona ineyim mutlu hissedeersem kendimi orda kalirim
Hep benim yuzumden nehirin sucu yok:))kız bu ne anam siz bizi sabotemi ediyonuz
ay insallah insallah :)Kiz desene yari yil tatline kadar garantileyeceksin işi:)))
Ben de gecen yil okulda hep oyleydim.uyaninca rutin olarak yapiyorum artik 1 fincan yesilcay,
kahvalti 10
4 yk yulaf ezmesi,
1 k.incir
2 hurma
1 k.kayisi
1 tatli kasigi hindistan cevizi,
suyla pisirp yedim :)
saat 13
1 vanilyali cappucino (hazir toz olanlardan 150 ml)
saat 14:50
yarim nar,
1 form cayi
aksama portakalli kereviz yemegi düsünüyorum bakalim :) yanina da yogurt yerim heralde,
marketten doygun diye bi markanin tam bugday lavasindan aldim bugun yarin okula giderken kendime dürüm yapicam peynirli marullu :) hem disarda yemek yememis olurum
insanın 2.beyni midesiymiş (bazen bağırsakta diyolar ama işte hangisi boşsa o yönetiyo galiba ) aklımız fikrimiz boğaz yapcak bişey yok tabiHep benim yuzumden nehirin sucu yok:))
Durmuyo cenem illa yemek muhabbeti acacak:))
Benim 1. mide kalan zamanlarda da beyin:)))insanın 2.beyni midesiymiş (bazen bağırsakta diyolar ama işte hangisi boşsa o yönetiyo galiba ) aklımız fikrimiz boğaz yapcak bişey yok tabi
Rahat 12-15 çıkıyor canım un gidiyor biraz evet istersen yarısını yap öyle dene biDereotuna hastayimdir ya sarma dolma salatalarda cok severim ver onu da tatlim.
Peki 1er bardak sut su yag var ya bunlar cok sivi yapmiyo mu yani un mu cok fazla gidiyo.
Senin kac adet pogaca cikiyo mesela bu malzemelerle
Çok iyisin canım yarın ki çözümü de bulmuşsun daha ne olsunuyaninca rutin olarak yapiyorum artik 1 fincan yesilcay,
kahvalti 10
4 yk yulaf ezmesi,
1 k.incir
2 hurma
1 k.kayisi
1 tatli kasigi hindistan cevizi,
suyla pisirp yedim :)
saat 13
1 vanilyali cappucino (hazir toz olanlardan 150 ml)
saat 14:50
yarim nar,
1 form cayi
aksama portakalli kereviz yemegi düsünüyorum bakalim :) yanina da yogurt yerim heralde,
marketten doygun diye bi markanin tam bugday lavasindan aldim bugun yarin okula giderken kendime dürüm yapicam peynirli marullu :) hem disarda yemek yememis olurum
kız bu ne anam siz bizi sabotemi ediyonuz
Merhaba kizlar,uzun suredir sizi takib ediyorum ama bir turlu yazmaya cesaret edemiyordum.Sizinle birlikte gizlice bende zayifliyorum.Sizi okuyarak motive oluyorum.
@deniz3344 nerelerdesin ne yapiyon canimcim sanki cok uzun zamandir konusamiyoruz gibi geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?