♥haftalık kilo verme yarışması♥

her sporu yapabilirsin neden ara veriyorsun kki
Adetimi inanilmaz çok getiriyo canım en son mesela 4.gün aman bitiyor zaten dedim afedersiniz damla damla geliyordu 4.gün spor yaptım 1 saat belim mi açıldı şiddetlendi ve 6 gün sürdü ,4 gün gelir normalde o da 4.gün dediğim şekilde gelir

Yürüyüş yapmayı pek spordan sayamıyorum beni tatmin etmiyor ya kondisyon sürcem tempolu ya bel bacak hareketleri çalışcam soluksuz kaslarım acıyana kadar öyle tatmin oluyorum

Kusasın mı var Allah iyiliğini versin

Spor yapıyorsan dert değil canım eritirsin

aaa böyle bir seyi ilk defa sende duydum, aynen bölgesel calisabilirsin o zaman

Spor yapıyorsan dert değil canım eritirsin
en altta yazdigim sporlari yaptim canim, bide kalorim asmadi bugun onun rahatligiydi galiba :)

Yeniay ve Dolunay Detoksu - Mini Detox

Neden Uygulanır?

Bu iki Ay dönemi bedenimizin, ruhumuzun ve zihnimizin yoğun bir enerjiye maruz kaldığı dönemlerdir. Bu etkinin ne kadar güçlü olduğunu aslında hepimiz ilkokul sıralarında öğrenmiştik. Med-cezir, yani Ay’ın enerjisi ile okyanusları yükseltip alçaltması..
Bu enerji okyanusların yanında kum tanesi sayılabilecek biz insanları nasıl etkiler bir düşünün!
Etkileri arasında farklılıklar olsa da hem Yeni Ay hem de Dolunay döneminde pek hoşa gitmeyen etkiler yaşarız; bedenen, ruhen ve zihnen. Bu enerjinin olumsuz etkilerini azaltmak elbette başvurabileceğimiz yöntemler mevcut.
Ruhumuzu ve zihnimizi rahatlatacak yöntemler arasında meditasyon, dua, zikir, ibadet ya da benzeri unsurlar sayılabilir. Bu tür bir yöntem üzerimizdeki gergin enerjiyi boşaltarak yaşanması olası pek çok olumsuz durumdan bizi koruyacaktır.

Nasıl Uygulanır?
Uzman kimliklerin sunduğu pek çok detoks türü vardır. Ben herhangi birini seçip vermeyeceğim sizlere çünkü söylediğim gibi bu uzmanlık gerektiren bir iş ve doğrusu kişiye özel olanı. Peki, ne yapacağız? Sizin için hazırlanmış ya da uygulayıp faydasını gördüğünüz herhangi bir detoks tarifi varsa evinizde buna devam edebilirsiniz. Yoksa, böyle bir tarife ulaşana kadar detoksun genel kurallarıyla hareket edebilirsiniz. Bizim için asıl önemli olan ve benim sizlerle paylaşmak istediğim, doğru zamanlama çünkü.

Nedir Genel Kurallar?

Detoks süresi boyunca:

-Ağır ve yağlı yemeklerden uzak durmak (özellikle Dolunay dönemlerinde alınan yağ yerleşir, vücuttan atılması çok zordur!)

-Et ve et ürünlerinden uzak durmak

-Süt ve süt ürünlerinden uzak durmak

-İşlenmiş gıdalardan, asidik yiyecek ve içeceklerden uzak durmak

-Taneli ve sert; hazmı zor gıdalardan uzak durmak

-Öğünlerimizi sebze çorbaları içerek değerlendirmek

-Öğün aralarında taze sıkılmış meyve ve sebze suları hazırlayıp içmek .(Havuc, pancar, şalgam, elma, kivi gibi meyve ve sebzeler.)

-Bol su içmek (özellikle saat 15.00-19.00 saatleri arası bedenimizin toksin atma zamanıdır!)

-Mümkünse günde iki fincan bitki çayı (Lavanta, ısırgan, papatya, rezene, karahindiba vb.)

-Stresten kendimizi korumak

Ne Zaman Uygulanmalı?

10-11-12 Aralık (Yeni Ay) ve 24-25-26 Aralık (Dolunay) detoksun etkilerini kat kat arttıracak tarihler! Olması gereken ve etkili sonuç verecek olan budur fakat çok önemli bir nedenle üç gün uygulamanız mümkün değilse en azından 11 ve 25 Aralık tarihlerini değerlendirmenizi öneririm.
Ayrıca vurgulamak isterim ki ay sonundaki Dolunay, Yengeç burcunda gerçekleşecek ve detoks bir kat daha önemli olacak bizim için.

İsteyenler bu süreyi oruç tutarak da geçirebilir ve daha da faydalıdır fakat iftar öğünü ve sonrasında yine yukarıdaki gibi hafif beslenme koşulu devam etmektedir.

Yeni Ay ve Dolunay arınma dönemleridir ve çok önemli bir fırsattır bedenimiz, zihnimiz ve ruhumuz için! Dinlenen, yenilenen organlarımız ve bedenimiz taptaze bir enerjiyle dolar; bu enerji zihin ve ruh yorgunluğumuzu da önemli ölçüde giderir. Daha da arı bir zihin ve ruh için yazımın başında bahsettiğim yöntemleri de ilave edebilirsiniz bu sürece.

afiyet olsun bence menü güzel :)

Yulaflı Muzlu Diyet Kurabiye

Kaç Kişilik: 2-4
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 10dk

• 2 adet muz
  • 1, 5 su bardağı yulaf ezmesi
  • Ceviz, Kurt üzümü, fındık (isteğe göre hangisi varsa)

Yulaf ezmesini mikserde toz haline getiriyoruz.Muzuda kaşıkla ezerek püre haline getirerek ikisini karıştırıyoruz. 15 dk buzdolabında bekletip yağlı kağıt serili tepsiye kaşıkla aralıklarla diziyoruz.Üstüne ceviz yada kurt üzümünü ilave edip önceden 180 derece ısıtılmış fırında 10 dk pişiriyoruz, Tepsinin toplamı 300 kaloridir. AFİYET OLSUN.

Gün Arası Kurabiye ‘ Yağsız Unsuz ‘

(1 oy, puan: 5,00)
Kaç Kişilik: 1-2
Hazırlama: 5dk

• 1, 5 su bardağı yulaf veya corn flakes
  • 1 yumurta
  • 5 adet kayısı
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 1 çimdik tarçın

Yulaf veya corn flakes ‘i blendırda un olana kadar karıştırın istenirse içine fındık da katılabilir blendırdan geçirilir oda çok güzel lezzet verir. Bir kaba alın yumurtayı ekleyin bir kere karıştırın.
Kayısıları küçük küp küp kesip ekleyin, kuru üzümleri sıcak suda 30 saniye bekletin ekleyin, bir çimdik tarcın ekleyin ve çatal ile karıştırın bütün malzemeleri. Fırını 165 derece de fanlı olarak ısınsın.

Dondurma kaşığı veya herhangi bir kaşıkla şekil vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim istenirse üstüne ben 2-3 tanesine koydum çikolatalardan 2-3 kere bıçakla kestim üstüne yerleştirdim enfes tat verdi .Fırına verelim 15-25 dakika arasında kavruk olana kadar fırında pişsinler. Bu kurabiyeye fndık, ceviz, elma, incir, bal eklenebilir.
Çıkartın ve 15 -20 dakika soğuyunca tercihen bitki çayı ile ama sütlede enfees güzel olur çocuklar için 2 tek tüketilebilir öğün arasında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…