♥haftalık kilo verme yarışması♥

ne güzel görünüyolar öyle denemek lazım

Yaa kışın ne pişireceğini şaşırıyor insan et bakliyat bi yere kadar.
Gerçi biz evde pizza lahmacun da yapıyoruz da arada.
Aslında sebze çok ama sevmiyoruz mesela aylık liste yaptım boş gün pek kalmadı yapılacak o kadar farklı şey var ki
sirf o yüzden spor yapicam
Yap canım o kadar iyi bir şey ki yesen de yerleşmiyor

Evet şok oldum

ELMA SİRKESİ İLE ZAYIFLAMA VE YAĞ YAKMA

Bu çayın en önemli özelliği selülit giderici, yağ yakıcı ve metabolizma hızlandırıcı özelliklere sahip olmasıdır.
Hazırlanan çay kahvaltıdan 1 saat önce içiliyor. 1 ay boyunca devam edilip içilmesi gerekiyor.

Elma sirkeli zayıflama çayı tarifi:

Malzemeler:

* 2 yemek kaşığı elma sirkesi,
* 1 tatlı kaşığı bal,
* 1 tatlı kaşığı karanfil,
* 1 su bardağı kaynar su.

Hazırlanışı ve Kullanımı:

Tüm malzemeleri önceden kaynattığımız suyun içine koyup demliyorsunuz ve sıcak sıcak içiyorsunuz.

Sabah; 07:40 - 1 tost ekmeğiyle yarım yağsız kaşarlı tost + 1 kupa limonlu ılık su
Ara; 08:50 - 2 kupa naneli yeşil çay + yarım dilim çeçil peyniri
Ara; 11:00 - 1 ad.ufak çikolata kaplı pişmaniye (abi hediye getirdi şehir dışı turundan yememek olmazdı)
Öğle; 12:25 - Yarım kaseden biraz az tavuk suyuna şehriye çorbası (5-6 ymk kaşığı) + Türlü (3-4 ymk kaşığı) + 1 kase yoğurt

Ara; 15:30 - 1 kupa sade şekersiz nescafe
Akşam; 20:00 - 1 kase yopurt çorbası(pirinç yok tel şehriyeli) + 1 ad.orta boy kıymalı biber dolması(pirinç yok bulgurlu)
Ara; 22:05 - 1 avuç dolusu kavrulmuş çekirdek tuzsuz(film izlerken gitti vallahi duramadım)

Sporlarım; 1,5-2 lt su + 45 dakika leslie (3mil) + 30 dakika yürüyüş + 100 squat + 1 saat yemek yapmak + 25 dakika ev işi

charmant @DisiAnka @deniz3344 THEY- C CallanPinckney

aylık liste ha, bi fotosunu yollasana bende bugün ne pişirsem diyodum azcık kopya çekeyim
Bugün yazayım canım 1 aylık listeyi sen içinden seçersin her ay yapıyorum ben istersen gönderirim
sirkeli börek harika oluyor kızlar çıtır çıtır sirke, un, sıvı yağ karışımı ile

Favorimdir çok severim

isterim tabiki, fikir olur hem

Bu ay pazartesiden başlayayım o vakit biz 2 gün aynı yemeği yediğimiz için menülerimiz o şekilde canım haftasonuna liste yapmıyorum çünkü ya hafta içi ya haftasonu bir yere gitmiş oluyoruz ya da bize geliyorlar menüler kayarak yolunu buluyor Eğer evdeysek daha basit menüler kızartmalar börekler kahvaltılık türleri oluyor

Pazartesi-Salı; Pideli köfteli kebap + Meyhane pilavı + Cacık
Çarşamba-Perşembe; Tavuk çorbası + Yeşil fasulye + Yeşil salata
Cuma-Cumartesi; Tavuk çorbası + Fırın makarna + Kola

Pazartesi-Salı; Mercimek çorbası + Lahana sarması + yoğurt
Çarşamba-Perşembe; Yoğurt çorbası + Kıymalı bulgurlu dolma biber + Cacık
Cuma-Cumartesi; Kıy.Patlıcan musakka + Bulgur pilavı + Yoğurt

Pazartesi-Salı; Mercimek yemeği + Pirinç pilavı + Çoban salatası
Çarşamba; Balık tava + Yeşil salata
Perşembe-Cuma; Çökertme kebabı + Salçalı makarna + Cacık
Cumartesi-Pazar; Soslu tavuk+patates + Yeşil salata

Pazartesi-Salı;Tutmaç çorbası + Pırasa dolması + Yoğurt
Çarşamba-Perşembe; Beş.soslu fırın makarna + Çoban salatası
Cuma-Cumartesi; Kuru fasulye + Pirinç pilavı + Cacık

Pazartesi-Salı; Kıy.Ispanak yemeği + Salçalı spagetti + Yoğurt
Çarşamba-Perşembe; Mercimek çorbası + Şehzade kebabı + Bulgur pilavı + Cacık

Super vallaha yaaa bayildiiiim :) Ve kesinlikle haftasonu yapiyorum bunu. Tesekkurleer

ohh ohhh hamarat kızım beniiimmm ben de haftalık yapıyorum bazen menü olmuyor kocamın canı başka şey istiyor öyle yuvarlanıp gidiyoruz

ohh ohhh hamarat kızım beniiimmm ben de haftalık yapıyorum bazen menü olmuyor kocamın canı başka şey istiyor öyle yuvarlanıp gidiyoruz
Dediğim gibi kuzum illa o olacak diye zorlamıyorum genelde ben ama aksatmamaya çalışıyorum eşimde yiyor sağolsun fakat işte misafir durumları çok oluyor bizde ya da biz muhakkak bir yere gidiyoruz o sebeple kayıyor ama sonraki aya geçmiş oluyor bir de bir malzemeden farklı tarifler denemeye çalışıyorum misal patlıcan musakka bu ay yapacağım ya geçen ay beşamel soslu fırında patlıcandı o böyle yenilikler getiriyorum

maşallah ne güzel menü bunlar, yanlız bi yazdığın yerden foto çekip atsan daha kolay olurdu zahmet ettin yazdın o kadar üzüldüm şimdi,
şehzade kebabı pek bi afilli durmuş yanlız nasıl bişey ki o

Ne demek canım rica ederim foto yükleyemiyorum geçen denemiştim ya da bulanık oluyor pc den çekince
Bu canım fırında yapılıyor bende merakla bekliyorum ben ufak güveç kaplarına yapacağım bende böyle büyük kap yok aslında o çökertme kebabını da kağıt ya da yufka kebabı olarak değiştirebilirim işte böyle değişiklikler yapıyorum

yufkaları sirke, un, sıvı yağlamı ıslıyoruz, nasıl oluyo ben anlamadım açık tarifini verirmisiniz

Patatesli Börek için gereken malzemeler

• 4 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un
İç Harcı için:

• 4 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Üzeri için:

• 1 adet yumurta

Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın. Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun. İç harcını soğumaya bırakın.

Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.

Yufkalardan bir tanesini serin ve üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın. 2. yufkayı da üzerine sererek aynı şekilde sosunuzu bu yufkanın üzerine de sürüyorsunuz. ( Yapım aşamasında sirke kokusu beni endişelendirmişti ama piştikten sonra çıtır çıtır nefis bir börek oldu. )

2 kat serdiğiniz yufkaları pizza dilimi şeklinde 12 parça kesiyordunuz ve üçgenlerin kaşın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz. Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıttığınız fırında patatesli börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz. Çıtır çıtır patatesli börek tarifimiz servise hazır. Afiyet olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…