Gün Arası Kurabiye ‘ Yağsız Unsuz ‘
(1 oy, puan: 5,00)
Kaç Kişilik: 1-2
Hazırlama: 5dk
- 1, 5 su bardağı yulaf veya corn flakes
- 1 yumurta
- 5 adet kayısı
- 1 avuç kuru üzüm
- 1 çimdik tarçın
Yulaf veya corn flakes ‘i blendırda un olana kadar karıştırın istenirse içine fındık da katılabilir blendırdan geçirilir oda çok güzel lezzet verir. Bir kaba alın yumurtayı ekleyin bir kere karıştırın.
Kayısıları küçük küp küp kesip ekleyin, kuru üzümleri sıcak suda 30 saniye bekletin ekleyin, bir çimdik tarcın ekleyin ve çatal ile karıştırın bütün malzemeleri. Fırını 165 derece de fanlı olarak ısınsın.
Dondurma kaşığı veya herhangi bir kaşıkla şekil vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim istenirse üstüne ben 2-3 tanesine koydum çikolatalardan 2-3 kere bıçakla kestim üstüne yerleştirdim enfes tat verdi .Fırına verelim 15-25 dakika arasında kavruk olana kadar fırında pişsinler. Bu kurabiyeye fndık, ceviz, elma, incir, bal eklenebilir.
Çıkartın ve 15 -20 dakika soğuyunca tercihen bitki çayı ile ama sütlede enfees güzel olur çocuklar için 2 tek tüketilebilir öğün arasında.
Aslında sebze çok ama sevmiyoruz mesela aylık liste yaptım boş gün pek kalmadı yapılacak o kadar farklı şey var kiYaa kışın ne pişireceğini şaşırıyor insan et bakliyat bi yere kadar.
Gerçi biz evde pizza lahmacun da yapıyoruz da arada.
Yap canım o kadar iyi bir şey ki yesen de yerleşmiyorsirf o yüzden spor yapicam
Tam tutturmus
evet kalorisi de az yiyince pişman olmaz insanne güzel görünüyolar öyle denemek lazım
aylık liste ha, bi fotosunu yollasana bende bugün ne pişirsem diyodum azcık kopya çekeyimAslında sebze çok ama sevmiyoruz mesela aylık liste yaptım boş gün pek kalmadı yapılacak o kadar farklı şey var ki
Yap canım o kadar iyi bir şey ki yesen de yerleşmiyor
Evet şok oldum
sirkeli börek harika oluyor kızlar çıtır çıtır sirke, un, sıvı yağ karışımı ileHaftasonu bende yapacağım ya sodalı ya sirkeli denedim gayet güzel ikisi de
Bugün yazayım canım 1 aylık listeyi sen içinden seçersin her ay yapıyorum ben istersen gönderirimaylık liste ha, bi fotosunu yollasana bende bugün ne pişirsem diyodum azcık kopya çekeyim
sirkeli börek harika oluyor kızlar çıtır çıtır sirke, un, sıvı yağ karışımı ile
Bugün yazayım canım 1 aylık listeyi sen içinden seçersin her ay yapıyorum ben istersen gönderirim
Favorimdir çok severim
isterim tabiki, fikir olur hem
haniii bakayıımmm
Super vallaha yaaa bayildiiiim :) Ve kesinlikle haftasonu yapiyorum bunu. TesekkurleerGün Arası Kurabiye ‘ Yağsız Unsuz ‘
(1 oy, puan: 5,00)
Kaç Kişilik: 1-2
Hazırlama: 5dk
- 1, 5 su bardağı yulaf veya corn flakes
- 1 yumurta
- 5 adet kayısı
- 1 avuç kuru üzüm
- 1 çimdik tarçın
Yulaf veya corn flakes ‘i blendırda un olana kadar karıştırın istenirse içine fındık da katılabilir blendırdan geçirilir oda çok güzel lezzet verir. Bir kaba alın yumurtayı ekleyin bir kere karıştırın.
Kayısıları küçük küp küp kesip ekleyin, kuru üzümleri sıcak suda 30 saniye bekletin ekleyin, bir çimdik tarcın ekleyin ve çatal ile karıştırın bütün malzemeleri. Fırını 165 derece de fanlı olarak ısınsın.
Dondurma kaşığı veya herhangi bir kaşıkla şekil vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim istenirse üstüne ben 2-3 tanesine koydum çikolatalardan 2-3 kere bıçakla kestim üstüne yerleştirdim enfes tat verdi .Fırına verelim 15-25 dakika arasında kavruk olana kadar fırında pişsinler. Bu kurabiyeye fndık, ceviz, elma, incir, bal eklenebilir.
Çıkartın ve 15 -20 dakika soğuyunca tercihen bitki çayı ile ama sütlede enfees güzel olur çocuklar için 2 tek tüketilebilir öğün arasında.
ohh ohhh hamarat kızım beniiimmmBu ay pazartesiden başlayayım o vakit biz 2 gün aynı yemeği yediğimiz için menülerimiz o şekilde canım haftasonuna liste yapmıyorum çünkü ya hafta içi ya haftasonu bir yere gitmiş oluyoruz ya da bize geliyorlar menüler kayarak yolunu buluyorEğer evdeysek daha basit menüler kızartmalar börekler kahvaltılık türleri oluyor
Pazartesi-Salı; Pideli köfteli kebap + Meyhane pilavı + Cacık
Çarşamba-Perşembe; Tavuk çorbası + Yeşil fasulye + Yeşil salata
Cuma-Cumartesi; Tavuk çorbası + Fırın makarna + Kola
Pazartesi-Salı; Mercimek çorbası + Lahana sarması + yoğurt
Çarşamba-Perşembe; Yoğurt çorbası + Kıymalı bulgurlu dolma biber + Cacık
Cuma-Cumartesi; Kıy.Patlıcan musakka + Bulgur pilavı + Yoğurt
Pazartesi-Salı; Mercimek yemeği + Pirinç pilavı + Çoban salatası
Çarşamba; Balık tava + Yeşil salata
Perşembe-Cuma; Çökertme kebabı + Salçalı makarna + Cacık
Cumartesi-Pazar; Soslu tavuk+patates + Yeşil salata
Pazartesi-Salı;Tutmaç çorbası + Pırasa dolması + Yoğurt
Çarşamba-Perşembe; Beş.soslu fırın makarna + Çoban salatası
Cuma-Cumartesi; Kuru fasulye + Pirinç pilavı + Cacık
Pazartesi-Salı; Kıy.Ispanak yemeği + Salçalı spagetti + Yoğurt
Çarşamba-Perşembe; Mercimek çorbası + Şehzade kebabı + Bulgur pilavı + Cacık
ekle sen ekle dövmezlerIs yerindeyim kuzu eklerim onu da ama sonra dovmeye kalkiyolar beni
afiyet olsuunnn ben yaptım daha önce eşim bile beğendi tavsiye ederimSuper vallaha yaaa bayildiiiim :) Ve kesinlikle haftasonu yapiyorum bunu. Tesekkurleer
Dediğim gibi kuzum illa o olacak diye zorlamıyorum genelde ben ama aksatmamaya çalışıyorum eşimde yiyor sağolsun fakat işte misafir durumları çok oluyor bizde ya da biz muhakkak bir yere gidiyoruz o sebeple kayıyor ama sonraki aya geçmiş oluyor bir de bir malzemeden farklı tarifler denemeye çalışıyorum misal patlıcan musakka bu ay yapacağım ya geçen ay beşamel soslu fırında patlıcandı o böyle yenilikler getiriyorumohh ohhh hamarat kızım beniiimmmben de haftalık yapıyorum bazen menü olmuyor kocamın canı başka şey istiyor öyle yuvarlanıp gidiyoruz
Bu ay pazartesiden başlayayım o vakit biz 2 gün aynı yemeği yediğimiz için menülerimiz o şekilde canım haftasonuna liste yapmıyorum çünkü ya hafta içi ya haftasonu bir yere gitmiş oluyoruz ya da bize geliyorlar menüler kayarak yolunu buluyorEğer evdeysek daha basit menüler kızartmalar börekler kahvaltılık türleri oluyor
Pazartesi-Salı; Pideli köfteli kebap + Meyhane pilavı + Cacık
Çarşamba-Perşembe; Tavuk çorbası + Yeşil fasulye + Yeşil salata
Cuma-Cumartesi; Tavuk çorbası + Fırın makarna + Kola
Pazartesi-Salı; Mercimek çorbası + Lahana sarması + yoğurt
Çarşamba-Perşembe; Yoğurt çorbası + Kıymalı bulgurlu dolma biber + Cacık
Cuma-Cumartesi; Kıy.Patlıcan musakka + Bulgur pilavı + Yoğurt
Pazartesi-Salı; Mercimek yemeği + Pirinç pilavı + Çoban salatası
Çarşamba; Balık tava + Yeşil salata
Perşembe-Cuma; Çökertme kebabı + Salçalı makarna + Cacık
Cumartesi-Pazar; Soslu tavuk+patates + Yeşil salata
Pazartesi-Salı;Tutmaç çorbası + Pırasa dolması + Yoğurt
Çarşamba-Perşembe; Beş.soslu fırın makarna + Çoban salatası
Cuma-Cumartesi; Kuru fasulye + Pirinç pilavı + Cacık
Pazartesi-Salı; Kıy.Ispanak yemeği + Salçalı spagetti + Yoğurt
Çarşamba-Perşembe; Mercimek çorbası + Şehzade kebabı + Bulgur pilavı + Cacık
sirkeli börek harika oluyor kızlar çıtır çıtır sirke, un, sıvı yağ karışımı ile
Ne demek canım rica ederim foto yükleyemiyorum geçen denemiştim ya da bulanık oluyor pc den çekincemaşallah ne güzel menü bunlar, yanlız bi yazdığın yerden foto çekip atsan daha kolay olurdu zahmet ettin yazdın o kadar üzüldüm şimdi,
şehzade kebabı pek bi afilli durmuş yanlız nasıl bişey ki o
yufkaları sirke, un, sıvı yağlamı ıslıyoruz, nasıl oluyo ben anlamadım açık tarifini verirmisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?