Patatesli Börek için gereken malzemeler
İç Harcı için:
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı un
Üzeri için:
- 4 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 adet yumurta
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın. Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun. İç harcını soğumaya bırakın.
Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.
Yufkalardan bir tanesini serin ve üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın. 2. yufkayı da üzerine sererek aynı şekilde sosunuzu bu yufkanın üzerine de sürüyorsunuz. ( Yapım aşamasında sirke kokusu beni endişelendirmişti ama piştikten sonra çıtır çıtır nefis bir börek oldu. )
2 kat serdiğiniz yufkaları pizza dilimi şeklinde 12 parça kesiyordunuz ve üçgenlerin kaşın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz. Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıttığınız fırında patatesli börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz. Çıtır çıtır patatesli börek tarifimiz servise hazır. Afiyet olsun..
aaa 1 kaşık sirke bile etki ediyor ha vay be , bende geçen gelen misafirlerime patatesli gül böreği yaptım, üzerine yumurta sürerken, azcıcık süt, yağ bide pekmez koydum rengi çok güzel oldu kızardı, poğaçalara da sürüyolarmış pekmezi bilginiz olsun kızlar
favorimPatatesli Börek için gereken malzemeler
İç Harcı için:
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı un
Üzeri için:
- 4 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 adet yumurta
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın. Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun. İç harcını soğumaya bırakın.
Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.
Yufkalardan bir tanesini serin ve üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın. 2. yufkayı da üzerine sererek aynı şekilde sosunuzu bu yufkanın üzerine de sürüyorsunuz. ( Yapım aşamasında sirke kokusu beni endişelendirmişti ama piştikten sonra çıtır çıtır nefis bir börek oldu. )
2 kat serdiğiniz yufkaları pizza dilimi şeklinde 12 parça kesiyordunuz ve üçgenlerin kaşın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz. Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıttığınız fırında patatesli börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz. Çıtır çıtır patatesli börek tarifimiz servise hazır. Afiyet olsun..
Acayip etki ediyor kuzum 1 kaşık fazla bile geliyor bazen azaltıyorumPekmezi duydum evet denemedim tatlı olur diye eğer olmuyorsa yapayım olmadı
Çok iyi canım bunu öğrendiğim iyi olduyok yok hiç tatlı olmadı aksine rengi nar gibi derler ya öyle kızardı
Bugün alamazsın ama hafta sonu mutlaka tartını al biliyosun kilo almak kolay ama vermek çok zorkızlar tartım yok kaç gündür tartılamamk çok kötü bi his yakesin aldım çünkü tartıldıkça dengeliyordum
Kız siz burda yemek tarifimi paylaşmaya başladınızÇok iyi canım bunu öğrendiğim iyi oldu
Sen zaten dikkat ediyosun yediklerine hareket de güzel tabiiSabah; 07:40 - 1 tost ekmeğiyle yarım yağsız kaşarlı tost + 1 kupa limonlu ılık su
Ara; 08:50 - 2 kupa naneli yeşil çay + yarım dilim çeçil peyniri
Ara; 11:00 - 1 ad.ufak çikolata kaplı pişmaniye (abi hediye getirdi şehir dışı turundan yememek olmazdı)
Öğle; 12:25 - Yarım kaseden biraz az tavuk suyuna şehriye çorbası (5-6 ymk kaşığı) + Türlü (3-4 ymk kaşığı) + 1 kase yoğurt
Ara; 15:30 - 1 kupa sade şekersiz nescafe
Akşam; 20:00 - 1 kase yopurt çorbası(pirinç yok tel şehriyeli) + 1 ad.orta boy kıymalı biber dolması(pirinç yok bulgurlu)
Ara; 22:05 - 1 avuç dolusu kavrulmuş çekirdek tuzsuz(film izlerken gitti vallahi duramadım)
Sporlarım; 1,5-2 lt su + 45 dakika leslie (3mil) + 30 dakika yürüyüş + 100 squat + 1 saat yemek yapmak + 25 dakika ev işi
charmant @DisiAnka miraycan84 @THEY- @CallanPinckney
Öyle yaptığın poğaçaları anlatma burda kız zaten acıktımyok yok hiç tatlı olmadı aksine rengi nar gibi derler ya öyle kızardı
Hay maşallah rahat 1 saat yürüdün yani ne güzel canım şişkinlik vardır yediklerini dikkat ettiysen yarın normale dönersbeden @DisiAnka charmant nehirnil111 GOK1974
Selam kızlar;
01 ARALIK 2015:53.30
02 ARALIK 2015:52.90
03 ARALIK 2015:52.70
04 ARALIK 2015:
07 ARALIK 2015:53.20
08 ARALIK 2015:?
09 ARALIK 2015:53.10
10 ARALIK 2015:53.50
Anlamadığım bir sebepten bugün fazla çıktım
Ama güzel yürüdüm sabahtan bu yana yürüyüşüm 10352 olmuş
Sabah işe gelirken 4875 sonrasında bankaya gidiş gelişte de 5385 adım yürümüşüm
Yeni işimde gerçekten aktifim işlerimi halletmek için çıkabiliyorum hem de yürüyerek gidip geliyorum
Kız siz burda yemek tarifimi paylaşmaya başladınız
Sen zaten dikkat ediyosun yediklerine hareket de güzel tabii
kızlar tartım yok kaç gündür tartılamamk çok kötü bi his yakesin aldım çünkü tartıldıkça dengeliyordum
Öyle yaptığın poğaçaları anlatma burda kız zaten acıktım
sbeden @DisiAnka charmant nehirnil111 GOK1974
Selam kızlar;
01 ARALIK 2015:53.30
02 ARALIK 2015:52.90
03 ARALIK 2015:52.70
04 ARALIK 2015:
07 ARALIK 2015:53.20
08 ARALIK 2015:?
09 ARALIK 2015:53.10
10 ARALIK 2015:53.50
Anlamadığım bir sebepten bugün fazla çıktım
Ama güzel yürüdüm sabahtan bu yana yürüyüşüm 10352 olmuş
Sabah işe gelirken 4875 sonrasında bankaya gidiş gelişte de 5385 adım yürümüşüm
Yeni işimde gerçekten aktifim işlerimi halletmek için çıkabiliyorum hem de yürüyerek gidip geliyorum
En son bu tarifi 45 gün önce yapmıştım ödül amaçlı ama süper olmuştu , bi ara yine yapcamYulaflı Muzlu Diyet Kurabiye
Kaç Kişilik: 2-4
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 10dk
- 2 adet muz
- 1, 5 su bardağı yulaf ezmesi
- Ceviz, Kurt üzümü, fındık (isteğe göre hangisi varsa)
Yulaf ezmesini mikserde toz haline getiriyoruz.Muzuda kaşıkla ezerek püre haline getirerek ikisini karıştırıyoruz. 15 dk buzdolabında bekletip yağlı kağıt serili tepsiye kaşıkla aralıklarla diziyoruz.Üstüne ceviz yada kurt üzümünü ilave edip önceden 180 derece ısıtılmış fırında 10 dk pişiriyoruz, Tepsinin toplamı 300 kaloridir. AFİYET OLSUN.
Oohhh afiyet olsun kuzumEn son bu tarifi 45 gün önce yapmıştım ödül amaçlı ama süper olmuştu , bi ara yine yapcam
Dengeli bir menu. Aksama neler var acabaaaSabah; 07:40 - 1 tost ekmeğiyle yarım yağsız kaşarlı tost + 1 kupa limonlu ılık su
Ara; 08:50 - 1 yarım çeçil peyniri + 2 kupa naneli yeşil çay(bu çeçil nereden çıktı 2 sabahtır diyeceksiniz ama abi almış her sabah uzatıyor bana)
Öğle; 12:20 - Yarım kase mercimek çorbası + 4 ymk kaşığı taze fasulye + 1 kase cacık
Ara; 13:25 - 1 kupa sade şekersiz çay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?