♥haftalık kilo verme yarışması♥

Nehircim serbest dans ediyorum, shakira açıp kızımla oynuyoruz
Bugun atletim , tişörtün su gibiydi heryeri, okadar ter atınca harika hissettim

Anladım canım evet tok tutuyor biliyorum bende çok severim sütlü olarak ama bağımlılık yapıyorum bende içmiyorum artık özellik süttozlu olanı Bu akşam tarçınlı süt içeyim bari aklıma gelmişkenSaat 3 de yiyipte akşam acıkmamak çok güzel imkan varsa denenebilir gerçekten ben haftasonu dışında yapamam sanırım

Ne güzel terlemek zaten önemli olan canım

Evet süt tozu iyi değil, içinde glukoz şurubu var. En iyisi ya sade içmek ya da sütlü
Hiç içmesek, sütü tarcınla içsek daha da iyi tabi

Kuzum acikcasi ben kendi agirliginla calismaktan yanayim yani bi lastikle ( klasik don lastigi tabir edilen bile olur ) yapilacak cok guzel hareketler kolu eritecek sekillendirecek. Ama illa agirlik alacagim dersen yeni basladigin icin 3 kilo iyidir alisirsin zamanla derim. 2 kilonun bir etkisini gormezsin.
Top konusunda net degilim o yuzden bu sorunu pilates egitmeni arkadaslara birakiyorum :))

Selam kızlar
Kahvaltı
2 yumurta ve 2 dilim peynirler omlet
8 kırma zeytin
Ara
1 elma ve 2 yemek kaşığı yoğurt ilaveli bol tarçınlı salata
Öğle
1 yumurtayı çırptım ve bol kekik döktüm
1 dilim buğday ekmeğini iyice emdirdikten sonra yağsız tavada kızarttım yedim:)

Akşam
1 tabak bol yeşillikli kısır
2 kaşık yoğurt
Kızlar bugün sporu bayağı kaçırdım belli her yerim ağrıyor 3.5 saat spor yaptım
Yatana kadar ılık süt ve mandalin yiyebilirim

Hayırlı akşamlar kizlar
Sabah 1 dilim ekmek 1 yumurta 2 zeytin 1 dilim peynir
Ara antep fıstığı
Aksam 1 dilim pizza biraz patates kizartmasi ve mezeler
Cay yanina 1 dilim kek
Sporum
1.5 saat yürüyüş
1 saat pilates
Akşamın az fazla ama sporun iyi tabisi
nasılsınız kızlar hiç takip edemiyorum sizi iş yoğunluğundan
Arada gel canım bırakma burayı

Maşallah canım çok spor yapmışsın kendini zorlama ama fazlası da zarar aslında günlük tempolu 1 saat sporu öneriyorlar diye biliyorum vücudun kas yakmasın dikkat et

ben geldim huhu :) menümle karsinizdayim

saat 7:30
1 bardak sicak tarcinli süt

kahvalti 10:30 (arkadasa davetliydim :) uzun uzun kahvalti ettik, 10:30 baslangici )
3 yk memen,
1 dl hellim peyniri
2 lokma ezine
azicik tel peynir
2 ceri domates
1 salatalik
1 tatli kasigi bal tereyagi karisimi :)
3 kuru kayisi
1 kuru incir
2.5 dl tam bugday ekmek

saat 13:00
1 fincan sütlü filtre kahve (kendimiz yaptik sekersiz)
1 minik ekler (tek lokmalik olandan :) )

saat 14
sekersiz türk kahvesi
3 minicik badem sekeri (dogal olanlardan :) )

aksam 18:10
1 tabak balkabagi yemegi
150 gr sarimsakli yogurt

misafirlikte olmama ragmen günü iyi kapattim bence ama bilemedim, aksam yemegini evde yedim tabi :)
spor olarak, 50 mekik, 50 squat, 40 diz cekmeli mekik ve 200 ip atlama düsünüyorum

Tüm burçlar Kova Burcu etkisinde. 14 Aralık 2015 saat 14.58’den 16 Aralık 2015 saat 19.44’e kadar Ay Kova Burcunda büyüyecek
Ay Kova Burcunda
Ay Kova burcuna geçtiğinde tüm canlılara bu burcun özelliklerini yansıtır. Yani hepimiz kova burcu etkilerini yaşar, kovalar gibi davranırız.
Ay Kova burcunda iken daha dostane, daha anlayışlı ve yardımsever oluruz. Özgürlüğümüze daha düşkün, daha entelektüel, mantıklı oluruz. Umutlar ve arzular daha yoğun hissedilir. Buna karşın daha ütopik, daha vurdumduymaz, güvensiz ve daha sınırları aşan tavırlar da sergilememiz mümkün.
Kova burcunun yansıttığı olumlu enerjiler iletişim yönünden olumlu etkiler getirecektir. Fakat olumsuz yansımaların tartışmalara sebep olabileceğinin de farkında olmalı, tedbiri elden bırakmamalıyız.

Kova burcu ayak bileklerimizi, alt baldırlarımızı, damarlarımızı, dolaşım sistemimizi yönetir. Yani varislerle direkt ilgilidir. Ayrıca iç salgı bezlerimizi de etkiler.

Ay Kova burcunda iken bu bölgelere yapılacak tedavi ve bakımlar da verilen zarar da iki kat etkili olacaktır. Bu nedenle bu süreci varis tedavisi için kullanabileceğimiz gibi masajlarla bacaklarımızı rahatlatabiliriz de. Ayrıca ayaklarımızı yükseğe kaldırıp kan dolaşımı sağlamak yoğun iş gününün ardından çok iyi gelecektir. Bu günlerde uzun ve yorucu aktiviteler (yürüyüş, koşu vb.) ayak bileklerimizde ve alt baldırlarımızda ağrılara neden olabilir. Varislerimiz de bundan olumsuz etkilenecektir. Kısa yürüyüşler, hafif egzersizler, aynı safa çayı ve merhemi bu günlerde tercih edilebilir.

Uzun süren egzersizler için zamanımız yoksa, hem birkaç dakika süren hem de zorlanmadan yapabileceğimiz Tibet egzersizlerini tercih edebiliriz.
Bu bölgelerin ameliyatı için uygun günler değildir. Acil durumlar dışında ertelenmesinde fayda var.

Besin türü olarak yağları temsil eden Kova Burcu günlerinde yağlı yiyecekler daha cazip gelecektir. Yağlar bu süre boyunca vücudumuz tarafından daha fazla emilecek, daha kolay sindirilecektir. Fakat aynı zamanda iki kat etki kat etkili olacaktır. Bu etki faydalı yağlar kadar zararlı olanlar için de geçerlidir. Dolayısıyla yanık yağlardan, kızartmalardan uzak durmalıyız.

Kilo sorunumuz varsa ya da kalp-damar hastalıklarına sahipsek bu bilgi dahilinde beslenmeliyiz.

Yağ etkili bu günlerin avantajını kullanmak istiyorsak tercihimiz zeytin yağı, köy tereyağı ya da omega 3 içeren besinler yönünde olmalı.

Kova burcunun temsil ettiği organlar için faydalı olan yiyecek ve içecekler de bu günlerde soframızda bulunmalı. Örneğin:

Çok değerli yağ asitleri barındıran avokado.(cilt maskesi olarak da değerlendirilmeli)

Yağ metabolizmasını dengeleyen lahana turşusu.

Vücuttaki yağı çözen ve zayıflamaya yardımcı olan limon, lahana, su/alkali su…

Selülit önleyici enginar, portakal…

Kas sağlığı için önemli olan brokoli, bezelye, patates, marul, kivi…

Hormonlar ve salgı bezleri üzerinde etkili olan zeytin, mercimek, patates, portakal, böğürtlen…

Vücudun kendi kortizonunu yapılandırmasına yardımcı olan karnabahar.

Bağ dokusunu güçlendiren mercimek, mısır, bezelye, kırmızı lahana, salatalık, pırasa, soya, taze biber, domates, böğürtlen, kuşburnu, vişne, kiraz, şeftali, kivi, portakal…

Varislere iyi gelen sarımsak, pırasa, taze biber, böğürtlen, kuşburnu, greyfurt, kivi, aynısafa bitkisi.

Damar sağlığı için faydaları olan elma, esmer buğday taze biber, sarımsak…

Bunların dışında çiçeği tüketilen sebzeler ya da çiçek bitkilerin çayları tüketilmelidir. Ihlamur, hatmi çiçeği vb. gibi.

Bu günlerde etkisi artan bu besinler sadece sağlığımızı değil, güzelliğimiz üzerinde de etkilidir.

Ay Kova burcundayken yağlarla yapılan tedavilerden ve bakımlardan da çok hızlı ve etkili sonuç alırız.

Ay’ın Kova burcunda olduğu günler:

-Hava daha aydınlık, güneş daha parlaktır. Bu nedenle yaz aylarında güneş yanığına karşı önlem almak gerekir.
-Evimizi/iş yerimizi temizlemek ve havalandırmak için çok uygundur. Bunu özellikle küçülen ay dönemindeki Kova günlerinde yaparsak temizliğin etkisi uzun süre devam eder.
-Özellikle büyüyen fazındaki Kova burcu çiçek, sarmaşık ve şifalı bitkileri ekmek için çok uygundur.
-Bitkileri sulamak için uygun değildir.
-Aile ve dost toplantılarının daha keyifli geçmesini sağlar.
-Kısa seyahatlere çıkmak ya da partiler düzenlemek için uygundur.
-Hobilere (kitap, el işi vb.)başlamak için mükemmeldir.
-Satış ve pazarlama gibi ticari işlerle ilgili toplantılar ve tanıtımlar için büyük avantaj sağlar. Reklam vermek için bu günler tercih edilebilir, iş seyahatlerine çıkılabilir.
-Yaratıcı fikirleri destekleyen enerjiler söz konusudur. Bu nedenle yeni projeler üretmek için ideal günlerdir.

En yüksek faydayı görmeniz dileğiyle.

Ama ben aksam yemegini saat 2 de yedim bebis bugunluk mazur gör beni olur muuuu

canım akşam yemeğin 2 çook erken değil mi?
Erken canım kesinlikle ama ben ayarlayamıyorum bir türlü okuldan çıkıp eve gelene kadar saat 2 oluyor o vakitte çok acıktığım için atıştırayım akşama yerim olayını yapamıyorum ben baya baya tam yiyorum e bi daha acıkıncaya da saat 8 oluyor o vakitten sonra da bi şey yemiyorum ama ça yanında akşamları muhakkak bi şeyler yiyorum ya bi kase çerez ya patlamış mısır ya da hafif bi tatlı

Anladım canım bende erken yerim 16 30 yada 17 gibi mesela o saatte yememe rağmen kurt gibi açım , hemen uyusam bari :)

Arkadasta kahvalti olmasina ragmen muhtesem gecmis bence. Gayet saglikli dengeli, tebrik ederim :) Gunun geri kalani da kiskanilasi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…