Senin diyetisyen baya cosmus seni kilo almak istiyor sandı galiba 10 fındık 10 badem ne ya bide yatmadan once,benim kafam bunları almiyo arkadaştabii tabii benim 3 ana öğün 3 ara öğün vardı. hatta gece yatmadan önce 10 badem ya da 10 fındık ya da 1 avuç leblebi vardı. ben şu an 1 ara öğüne düşürdüm. hatta ara da değil.
4 gündür şöyle yaptım
sabah 7.30 kahvaltı
öğlen 13:15 yemek hemen üstüne ara öğünüm( meyve ceviz ya da eti form yedim)
akşam 18:30
ama işte akşam yemekten sonra coştum...iki öğün arası 5 saat olsun dedim leptin çalışsın diye.
Offf ba yı li rim bende)yok yok en güzeli. güneşte kurutulmuş olanı. daha lezzetlidir diğerine göre. afiyet olsun. arasında 1 tk kaymak koyarsan tadından yenmez :) ( karatay tatlısıdır hatta)
Senin diyetisyen baya cosmus seni kilo almak istiyor sandı galiba 10 fındık 10 badem ne ya bide yatmadan once,benim kafam bunları almiyo arkadaş
Sen yanlışı ogleden sonra ki ara ogunu atladigin icin yapiyo olabilirsin ben mesela sabahla ogle arasi ara öğün yapmıyorum çünkü sabah 7.50 öğlen 11.50 de yiyiyorum acikmiyorum ama oglen yemeginden sonra istahim cok aciliyo aksida 7 7.30 da ancak yiyebiliyorum bunu diyetisyene soyledim ogleden sonra 2 kere ara ogun verdi bu daha iyi geldi bana,sende en az bi ara yapki istahin cok acilmasin
Leptin hormonu cok uzun sure yemeyincemi salgilaniyo neye yariyo peki bu
Süper anlatmissin anladim ama peki acikiyoruz işte karatay ablam acikmazsin diyo ama acikiyorum ben.leptin hormonu ;
bir şeyler yediğimiz zaman pankreasımız önce 2 saat insülin hormonunu salgılıyor. Ardından 2 saat da glukagon denen hormon salgılanıyor. Bu iki hormonun görevi, yediğimiz besinleri enerjiye dönüştürmek, enerji olarak harcanmayanları da yağa dönüştürerek depolamak. Yemek yememizin üzerinden 4 saat geçip insülin ve glukagon salgıları tamamlandıktan sonra işte bizi zayıflatan LEPTİN hormonu salgılanmaya başlıyor. o yüzden ben 5 saat bekliyorum.
Leptin hormonu bizim depolarımızdaki yağları kullanarak vücudumuzun enerjisini sağlıyor
ve mesela
saat 09:00 da kahvaltı yapan bir kişinin saat 11:00 'e kadar insülin hormonu salgılanacak.
11:00 13:00 arası 2 saat de glukagon hormonu salgılanıyor olacak.
13:00'ten sonra yağlarımızı yakacak leptin hormonu devreye girebilecek. Tabii ki ağzımıza 9 dan sonra hiçbir şey atmadıysak.
13:00'ten sonra açlık hissetmeden yemek yemediğimiz her sürede leptin depodaki yağlarımızı kullanarak enerjimizi sağlıyor olacak. Saat 16:00 da yemeğimizi yiyor olursak 3 saat leptin sayesinde yağlarımızı yakmış olacağız. Yemeği saat 17:00 gibi yiyecek olursak bu sefer de 4 saat depodan yemiş olacağız gibi.... karatay beslenmesinde böyle.
Süper anlatmissin anladim ama peki acikiyoruz işte karatay ablam acikmazsin diyo ama acikiyorum ben.
Peki bu arada su cay icmek serbest mi tabi sekersiz olarak
Oyle karatay dukan falan yapmadim tam bilmiyorum ama karatayin ekmek seker yeme demesine %100 katılıyorumserbest tabii. ama karatay kahvaltısı olağanüstü canım. o kahvaltıyla acıkmıyorsun inan ki :)
Çok acıkmasan da ağzını boş bırakma derim acıkmadan yiyorsun işte sonra çok abartıya kaçmıyorsun vücutta küsmemiş yediklerini tutmamış oluyor gün içinde hareket ettiğimizden de kolay yakıyoraslında akşamları acıktığım için yemiyorum...hatta canım istediği için de yemiyorum. tamamen o an gelişiyor. ortaya hazırlıyorum kızıma ve eşime. iyi ben de yiyeyim oluyorum...sabah kahvaltım 7.20-7.40 arası oluyor mecburen işe gidiyorum. ve şunu farkettim mesela saat 10 da normalde bir ara yapıyordum. ama acıkmadan yiyordum sırf ara olsun diye. aralarda bitki çayı sütlü nescafe su içiyorum. acıkmadan yemek ne kadar doğru ?
Sağol canım kaymak sevmem yiyemem herhalde ama gerçekten tatlı bol enerjili bir şey belliyok yok en güzeli. güneşte kurutulmuş olanı. daha lezzetlidir diğerine göre. afiyet olsun. arasında 1 tk kaymak koyarsan tadından yenmez :) ( karatay tatlısıdır hatta)
bugün kü yediklerim. şimdiden 834 olmuş. valla günü 700-800 ile kapatanlar nasıl yapıyor anlamıyorum ben bayılır kalırım kesin.
Toplam
- 0.75 x 1 Porsiyon (150gr) Omlet (Ezme ve Çırpma Yumurta)
189 kcal- 0.50 x 100gr Beyaz Peynir
125 kcal- 4.00 x 1 Adet Yeşil Zeytin
28 kcal- 2.00 x 1 Dilim (9gr) Eti Etimek Hazır Kızarmış Ekmek
70 kcal- 1.00 x 1 Tatlı Kaşığı (7gr) Reçel - Jöle - Marmelat Çeşitleri
20 kcal- 0.25 x 1 Demet (50gr) Nane
6 kcal- 1.00 x 1 Fincan Türk Kahvesi (Sütlü-Şekersiz)
35 kcal- 1.00 x 1 Porsiyon Zeytinyağlı Ispanak
212 kcal- 1.00 x 100gr Yoğurt (Tam Yağlı)
68 kcal- 3.00 x 1 Adet Ceviz
81 kcal- 1.00 x 1 Fincan Türk Kahvesi (Sade)
0 kcal
834 kcal
Çok sevindim:)Ayyy kızlar siz Adam'ı zorla zayıflatırsınız valla tamm başladım geri:)
Çok acıkmasan da ağzını boş bırakma derim acıkmadan yiyorsun işte sonra çok abartıya kaçmıyorsun vücutta küsmemiş yediklerini tutmamış oluyor gün içinde hareket ettiğimizden de kolay yakıyor
Sağol canım kaymak sevmem yiyemem herhalde ama gerçekten tatlı bol enerjili bir şey belli
Canım 1 porsiyon ıspanak ben 2 yerden bakıyorum 133-150 kalori falan gösteriyor sen nereden bakıyorsun yanlış olmasın
Okulda da bu yönde şeyler diyorlar:)Kiz sen maratona katilsan derece yaparsin yanibu arada guldugume bakma ciddiyim
Allah bereketini arttırsın demi:)Hay maşallah
Evet tatlım bir lokma aldım 5 tanecik badem yedimle falan olmuyo malesef istediğimiz kilo sabitlenene kadar koymayalım akşamları23.12 kalori bildirimi felaketin ötesi. 2013 kcal...uzun zamandır bu kadar aşmamıştım..kızımla oturup film izledik yedik üstelik 1 saat sporun üstüne. yapılır mı yaptımsabah 76 yı gördüm. dayağı hak ediyorum. canım çok sıkıldı. verdiklerimi almaya başlıyorum
çok radikal bir karar aldım. akşam yemeğinden sonra ağzıma lokma almayacağım. tutacağım kendimi. yoksa bu gidişat iyi değil. daha önce 3 kez istediğim kiloya ulaştım iradeleydim ama şimdi kendimi çok zayıf hissediyorum. her gün kilo bildirimi yaparsam belki etkili olur.
24.12.2015 75.9
Devamlı hale getirmesem bi işe yaramıyo kuzumHarikasın canım maşallah bir başladın pir başladın
Çok iyisin canım
Sporlarına bayılıyorum canım her gün yapman harika
Canım diğer arkadaşların hepsini almadım ama şuanlık sen 1.cisin benim kalorim 867sırf senin için ince bir dilim meyveli pasta yedim
Çok acıkmasan da ağzını boş bırakma derim acıkmadan yiyorsun işte sonra çok abartıya kaçmıyorsun vücutta küsmemiş yediklerini tutmamış oluyor gün içinde hareket ettiğimizden de kolay yakıyor
Sağol canım kaymak sevmem yiyemem herhalde ama gerçekten tatlı bol enerjili bir şey belli
Canım 1 porsiyon ıspanak ben 2 yerden bakıyorum 133-150 kalori falan gösteriyor sen nereden bakıyorsun yanlış olmasın
Ben kpss de o hırsla atandım yoksa çok zordu:)Hayatimda sadece bi Kere hirs yaptim oda okul yonunde oldu 9 zayifla univ kazandim ve ogretmen oldum o kadar dahada yapmadim :)
Onlar bizim farkinda olmadan aldigimiz hesaba katmadigimiz kaloriler işte bizdeki etkiside hani yükte hafif pahada ağır derler ya o hesap gramajda hafif kaloride ağır yemeklerEvet tatlım bir lokma aldım 5 tanecik badem yedimle falan olmuyo malesef istediğimiz kilo sabitlenene kadar koymayalım akşamları
Ve bir süre sonra bir lokma bi şey bile yesen fazla yemişsin gibi hissedip psikolojik mide bulantıların olacak dikkat et tatlım ben yaşadım bunları.aşırı takıyorum kiloyu. kafamda sürekli kilo. bunu yedim keşke yemeseydim. bunu yersem kaç kalori. şimdi bunu yedim diye ekstra spor yapmalıyım..ee ben hiç yemeyecek miyim? manyak gibi oldum..düşünmem gereken onca şey varken , kilo tek düşüncem oldu. olmamalı ama. hayat bu değil ki gerçekten.
şimdi bakıcımız aradı. poğaça yaptım fırının ayarını nasıl yapayım diyor :) güler misin ağlar mısın? elimi sürmemem lazım o poğaçalara. en güzeli sabah eşime vereyim okulda yesin :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?