♥haftalık kilo verme yarışması♥

Senin diyetisyen baya cosmus seni kilo almak istiyor sandı galiba 10 fındık 10 badem ne ya bide yatmadan once,benim kafam bunları almiyo arkadaş

Sen yanlışı ogleden sonra ki ara ogunu atladigin icin yapiyo olabilirsin ben mesela sabahla ogle arasi ara öğün yapmıyorum çünkü sabah 7.50 öğlen 11.50 de yiyiyorum acikmiyorum ama oglen yemeginden sonra istahim cok aciliyo aksamida 7 7.30 da ancak yiyebiliyorum bunu diyetisyene soyledim ogleden sonra 2 kere ara ogun verdi bu daha iyi geldi bana,sende en az bi ara yapki istahin cok acilmasin

Leptin hormonu cok uzun sure yemeyincemi salgilaniyo neye yariyo peki bu

leptin hormonu ;

bir şeyler yediğimiz zaman pankreasımız önce 2 saat insülin hormonunu salgılıyor. Ardından 2 saat da glukagon denen hormon salgılanıyor. Bu iki hormonun görevi, yediğimiz besinleri enerjiye dönüştürmek, enerji olarak harcanmayanları da yağa dönüştürerek depolamak. Yemek yememizin üzerinden 4 saat geçip insülin ve glukagon salgıları tamamlandıktan sonra işte bizi zayıflatan LEPTİN hormonu salgılanmaya başlıyor. o yüzden ben 5 saat bekliyorum.
Leptin hormonu bizim depolarımızdaki yağları kullanarak vücudumuzun enerjisini sağlıyor
ve mesela

saat 09:00 da kahvaltı yapan bir kişinin saat 11:00 'e kadar insülin hormonu salgılanacak.
11:00 13:00 arası 2 saat de glukagon hormonu salgılanıyor olacak.
13:00'ten sonra yağlarımızı yakacak leptin hormonu devreye girebilecek. Tabii ki ağzımıza 9 dan sonra hiçbir şey atmadıysak.
13:00'ten sonra açlık hissetmeden yemek yemediğimiz her sürede leptin depodaki yağlarımızı kullanarak enerjimizi sağlıyor olacak. Saat 16:00 da yemeğimizi yiyor olursak 3 saat leptin sayesinde yağlarımızı yakmış olacağız. Yemeği saat 17:00 gibi yiyecek olursak bu sefer de 4 saat depodan yemiş olacağız gibi.... karatay beslenmesinde böyle.

Selam kızlar bugünde alsancakta yım evler dar geliyor, galiba yeni yıldan sonra part iş bakcam bari işe yararım sabah 2 yumurtadan omlet yaptım
Annem pişi yapmış 2 ısırık attım:)
Eşimi ziyarete geldim dün yaptığım ince Bulgurlu sarmalardan koydum bi kaba beraber yicez

Süper anlatmissin anladim ama peki acikiyoruz işte karatay ablam acikmazsin diyo ama acikiyorum ben.
Peki bu arada su cay icmek serbest mi tabi sekersiz olarak
Yanliz sabahla oglen aram tam 4 saat leptini salgilatmadan direk oglene geciyorum tuh sansa bak

bugün kü yediklerim. şimdiden 834 olmuş. valla günü 700-800 ile kapatanlar nasıl yapıyor anlamıyorum ben bayılır kalırım kesin.

• 0.75 x 1 Porsiyon (150gr) Omlet (Ezme ve Çırpma Yumurta)
    189 kcal
  • 0.50 x 100gr Beyaz Peynir
    125 kcal
  • 4.00 x 1 Adet Yeşil Zeytin
    28 kcal
  • 2.00 x 1 Dilim (9gr) Eti Etimek Hazır Kızarmış Ekmek
    70 kcal
  • 1.00 x 1 Tatlı Kaşığı (7gr) Reçel - Jöle - Marmelat Çeşitleri
    20 kcal
  • 0.25 x 1 Demet (50gr) Nane
    6 kcal
  • 1.00 x 1 Fincan Türk Kahvesi (Sütlü-Şekersiz)
    35 kcal
  • 1.00 x 1 Porsiyon Zeytinyağlı Ispanak
    212 kcal
  • 1.00 x 100gr Yoğurt (Tam Yağlı)
    68 kcal
  • 3.00 x 1 Adet Ceviz
    81 kcal
  • 1.00 x 1 Fincan Türk Kahvesi (Sade)
    0 kcal
Toplam
834
kcal

Süper anlatmissin anladim ama peki acikiyoruz işte karatay ablam acikmazsin diyo ama acikiyorum ben.
Peki bu arada su cay icmek serbest mi tabi sekersiz olarak

serbest tabii. ama karatay kahvaltısı olağanüstü canım. o kahvaltıyla acıkmıyorsun inan ki :)

Çok acıkmasan da ağzını boş bırakma derim acıkmadan yiyorsun işte sonra çok abartıya kaçmıyorsun vücutta küsmemiş yediklerini tutmamış oluyor gün içinde hareket ettiğimizden de kolay yakıyor
yok yok en güzeli. güneşte kurutulmuş olanı. daha lezzetlidir diğerine göre. afiyet olsun. arasında 1 tk kaymak koyarsan tadından yenmez :) ( karatay tatlısıdır hatta)
Sağol canım kaymak sevmem yiyemem herhalde ama gerçekten tatlı bol enerjili bir şey belli

Canım 1 porsiyon ıspanak ben 2 yerden bakıyorum 133-150 kalori falan gösteriyor sen nereden bakıyorsun yanlış olmasın

Selam bebişleeerrrr
Nasılsınız keyifler nasıl
Ben iyiyim çok şükür eve geldim akşam yemeğimi de yedim sporlarımı yapcam
Sabah 8 de 2 dilim pide 3 zeytin
Akşam 2 de ( çok kötü yaaaa)
bir servis tabağının içinde 1 dilim börek biraz kısır 2 sarma 1 kurabiye 1 bardak meyve suyu
Mide bulanıyo şimdi tabiki bu kadar karıştırırsam

valla canım 1 porsiyon bu yazıyor. diyet arkadaşım.com dan kayıt giriyorum. ıspanak güya masum ama 212 kalori .nerdeyse 4 köfte değerinde.

Evet tatlım bir lokma aldım 5 tanecik badem yedimle falan olmuyo malesef istediğimiz kilo sabitlenene kadar koymayalım akşamları

Devamlı hale getirmesem bi işe yaramıyo kuzum

Karatayla digerlerininde cakistigi nokta bu karatay gunde 2 öğün yiyin diyor (demek bu leptinden sebep) digerleride 6 öğün yiyin diyor kan sekeriniZ düşmesin bir anda yemeklere saldirmayin diyor
Iste artik herkes kendi bünyesine uygun olani uygulayacak

Evet tatlım bir lokma aldım 5 tanecik badem yedimle falan olmuyo malesef istediğimiz kilo sabitlenene kadar koymayalım akşamları
Onlar bizim farkinda olmadan aldigimiz hesaba katmadigimiz kaloriler işte bizdeki etkiside hani yükte hafif pahada ağır derler ya o hesap gramajda hafif kaloride ağır yemekler

Ve bir süre sonra bir lokma bi şey bile yesen fazla yemişsin gibi hissedip psikolojik mide bulantıların olacak dikkat et tatlım ben yaşadım bunları.
Ne yersen ye suçluluk duyma sadece telafisini yap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…