- 31 Temmuz 2012
- 7.051
- 11.685
- 248
Yanlış da ikimizden başka yapan yok galibaaslında akşamları acıktığım için yemiyorum...hatta canım istediği için de yemiyorum. tamamen o an gelişiyor. ortaya hazırlıyorum kızıma ve eşime. iyi ben de yiyeyim oluyorum...sabah kahvaltım 7.20-7.40 arası oluyor mecburen işe gidiyorum. ve şunu farkettim mesela saat 10 da normalde bir ara yapıyordum. ama acıkmadan yiyordum sırf ara olsun diye. aralarda bitki çayı sütlü nescafe su içiyorum. acıkmadan yemek ne kadar doğru ?
Canım biz yani been akşam zaten acıktığım için yemiyorum ki can sıkıntısı
Kayısı kurutan biri olaraktan fikrimi söyliyeyim nemli bir ortamda gerçekten yumuşak oluyor kurutulmuş kayısılar
Bizim mutfakta tahta gibi duruyo mesela
En iyisi ılık suya koyayım canımAçık satılandan almış eşimde açtım koydum bir poşete canım sanki ılık su da falan yumuşayabilir olmadı yoğurda karıştırarak ye kuru meyve gibi
Tecrübe ede ede öğreniyoruz işteDalga degil kız ciddi ciddi söyledim,çünkü bende bazı şeylerin farkına yeni yeni vardım
Koy bir dene canım kesin yumuşar yani iyi aklına getirdin bakEn iyisi ılık suya koyayım canım
ya ben yoğurtta sütte yiyemiyorum meyve şeker karışımı ılık suda bekletip denicem bakalım nasıl olacakbuharda yumuşar mı ki ?
Ben de akşam ezanı okunana kadar koşayım bari:)Koy bir dene canım kesin yumuşar yani iyi aklına getirdin bak
Benimde evimin orada yerim olsa kesin koşmaya başlardım günde 30 dakika yetmiyor bana bazen 1 saate çıksa daBen de akşam ezanı okunana kadar koşayım bari:)
Bizim yani seninle benim başımıza ne geliyosa akşam yemeği sonrası geliyor zatennn
Eşime ve kızıma yaptıkça ben yiyorum sanki
Yanlış da ikimizden başka yapan yok galiba
Inşallah canım bebek olmasını bekleyemicem inadına bekledikçe olmuyor kafamdan attım zaten zamana bıraktım ama çalışmak gibisi yokmuş onu anladım, yeni yıldan sonra başvurulara başlıcam inşallah.Başla canım kesinlikle işe.
Ben 1 yıl atanamadım da duramadım evlerde her şey üstüme üstüme geldi.
İnşaallah gönlüne göre bir işe başlarsın
İnşallahhh begümcümBebis gelene kadar çalış bencede Insallah gönlüne göre bi iş bulursun canım
bende aynı durumdayım, biranda kendimi bişeyler yerken buluyorum halbuki açlıktan değil alışkanlık elim gidiveriyo yiyeceklere ben buna psikolojik açlık diyorum aç değiliz ama alışmışız iç psikolojimiz yeme dürtülerimizi canlandırıp bizi yediriyor...Canım biz yani been akşam zaten acıktığım için yemiyorum ki can sıkıntısı
Neredeyse birincilik gidiyorduuuuunehirnil111 canım ben hala kalori paylaşmadım değil mi?
23 aralık kalorim:
Toplam
- 1.00 x 1 Yemek Kaşığı (18gr) Bal
55 kcal- 2.00 x 1 Adet Ceviz
54 kcal- 0.25 x 1 Dilim (30gr) Beyaz Ekmek
20 kcal- 1.00 x 1 Parça (5gr) Eti Karam Bademli Portakallı Çikolata
25 kcal- 1.50 x 1 Yemek Kaşığı (10gr) Yulaf Ezmesi
56 kcal- 1.00 x 100gr Yoğurt (Tam Yağlı)
68 kcal- 0.50 x 1 Kase (200gr) Yeşil Mercimek Çorbası
80 kcal- 2.00 x 1 Parça (5gr) Eti Karam Bademli Portakallı Çikolata
50 kcal- 1.00 x 1 Kase (200gr) Yeşil Mercimek Çorbası
160 kcal- 1.00 x 1 Adet Çiğ Börek
160 kcal- 1.00 x 1 Adet Elma
60 kcal
788 kcal
Kitara veaaa doğrudur. benim ki kargo dahil 40 idi. olsun. var ya ölçünce diyeceksin ki bu kadarcık mıymış :) 100 gr yoğurt 3 yk ediyor canım ben ise 200 gr getiriyormuşum meğer hani en basitinden. ve 100 gr yoğurt 68 kcal. bir porsiyon meyve gibi eş değer. kaç gündür yoğurdumu ölçerek koyuyorum...aslında sinir oluyorum yoğurdu bile canımın istediği kadar yiyemiyorumbenim sinirlerim bozulmuş çözdüm ben kendimi
Kız niye öyle diyorsunOoooooooo 55 kiloooo ne ettin annem sen ...ben kiiiim 55 kilo kim
Karatay günkuurusunu tavsiye ediyorKızlar eşim günkurusu kayısı almış şimdi anlamadım bu hafif yaş gibi böyle güzel şekerli bir tadı var bu kuru kayısı mı ya kayısı mı olur kuru daha mı kuru ki
Gün kurusu aldım bende canım fiyatı da az değil yarım kilo aldık 15 TLKaratay günkuurusunu tavsiye ediyor
Glisemik indeksi daha düşükmüş
İşte iki öğün ve az yemek lazımleptin hormonu ;
bir şeyler yediğimiz zaman pankreasımız önce 2 saat insülin hormonunu salgılıyor. Ardından 2 saat da glukagon denen hormon salgılanıyor. Bu iki hormonun görevi, yediğimiz besinleri enerjiye dönüştürmek, enerji olarak harcanmayanları da yağa dönüştürerek depolamak. Yemek yememizin üzerinden 4 saat geçip insülin ve glukagon salgıları tamamlandıktan sonra işte bizi zayıflatan LEPTİN hormonu salgılanmaya başlıyor. o yüzden ben 5 saat bekliyorum.
Leptin hormonu bizim depolarımızdaki yağları kullanarak vücudumuzun enerjisini sağlıyor
ve mesela
saat 09:00 da kahvaltı yapan bir kişinin saat 11:00 'e kadar insülin hormonu salgılanacak.
11:00 13:00 arası 2 saat de glukagon hormonu salgılanıyor olacak.
13:00'ten sonra yağlarımızı yakacak leptin hormonu devreye girebilecek. Tabii ki ağzımıza 9 dan sonra hiçbir şey atmadıysak.
13:00'ten sonra açlık hissetmeden yemek yemediğimiz her sürede leptin depodaki yağlarımızı kullanarak enerjimizi sağlıyor olacak. Saat 16:00 da yemeğimizi yiyor olursak 3 saat leptin sayesinde yağlarımızı yakmış olacağız. Yemeği saat 17:00 gibi yiyecek olursak bu sefer de 4 saat depodan yemiş olacağız gibi.... karatay beslenmesinde böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?