Gün kurusu daha sağlıklı bebiş içine de ceviz koy ye:)Kızlar eşim günkurusu kayısı almış şimdi anlamadım bu hafif yaş gibi böyle güzel şekerli bir tadı var bu kuru kayısı mı ya kayısı mı olur kuru daha mı kuru ki
Başla canım kesinlikle işe.Selam kızlar bugünde alsancakta yım evler dar geliyor, galiba yeni yıldan sonra part iş bakcam bari işe yararım sabah 2 yumurtadan omlet yaptım
Annem pişi yapmış 2 ısırık attım:)
Eşimi ziyarete geldim dün yaptığım ince Bulgurlu sarmalardan koydum bi kaba beraber yicez
bir yıl boyunca diyet yapıp 5 kilo vermiştim sadece tabi arada bırakmalar çok oldu. Dedim ben de kesin bi sağlık sorunu var. Bütün tahliller temiz çıkınca eee Su hanım dedim bir lokma şundan iki gıdım bundanla olmuyo demek ki:)Onlar bizim farkinda olmadan aldigimiz hesaba katmadigimiz kaloriler işte bizdeki etkiside hani yükte hafif pahada ağır derler ya o hesap gramajda hafif kaloride ağır yemekler
Olmuyor öğretmenim olmuyor bunu anlayinca değişiyor herşeybir yıl boyunca diyet yapıp 5 kilo vermiştim sadece tabi arada bırakmalar çok oldu. Dedim ben de kesin bi sağlık sorunu var. Bütün tahliller temiz çıkınca eee Su hanım dedim bir lokma şundan iki gıdım bundanla olmuyo demek ki:)
Evet tatlım bir lokma aldım 5 tanecik badem yedimle falan olmuyo malesef istediğimiz kilo sabitlenene kadar koymayalım akşamları
Ve bir süre sonra bir lokma bi şey bile yesen fazla yemişsin gibi hissedip psikolojik mide bulantıların olacak dikkat et tatlım ben yaşadım bunları.
Ne yersen ye suçluluk duyma sadece telafisini yap
Bebis gelene kadar çalış bencede Insallah gönlüne göre bi iş bulursun canımSelam kızlar bugünde alsancakta yım evler dar geliyor, galiba yeni yıldan sonra part iş bakcam bari işe yararım sabah 2 yumurtadan omlet yaptım
Annem pişi yapmış 2 ısırık attım:)
Eşimi ziyarete geldim dün yaptığım ince Bulgurlu sarmalardan koydum bi kaba beraber yicez
Dalga geçme kız:))Olmuyor öğretmenim olmuyor bunu anlayinca değişiyor herşey
Çok yapıp bıktırma kendini gerekirse 20 dakika olsun ama her gün olsun ve çok yediğinin ertesi günü hem yemekten kıs hem spora 30 dakika ekle canım inşaallah faydası olurevet su , artık öyle yapacam. zaten erken yatıyorum en büyük avantajım bu olur. ya da kendime uğraşacak birşeyler bulayım.
suçluluk duygusu yaşıyorum gece uykumdan uyanıp tartıldığımı biliyorum yaa o derece. zaten ilk kez bu hafta çift spor yaptım. hem yürüyüş hem leslie. bölgesel birkaç hareket ilave ettim. ona ragmen yediklerimden hemen kilo aldım. ya da şişirdi beni.
spor süreklilik istiyor ama ben hep pes ediyorum.
Çok yapıp bıktırma kendini gerekirse 20 dakika olsun ama her gün olsun ve çok yediğinin ertesi günü hem yemekten kıs hem spora 30 dakika ekle canım inşaallah faydası olur
Yaklaşık 6 aydır çavdar ekmeği yiyordum genelde artık tam buğdaya başladım ben malum bebiş yapıcaznehirnil111 ekmekte kaloriden ziyade saglikli olup olmadigina kaliteli olup olmadigina bakilmali. Beyaz ekmek hem cok tok tutmaz hemde sirf undur. Bunun yerine kepekli degil tam tahilli ekmek yenmeli, bulunamiyorsa kepek ekmegi yenmeli. Tam tahilli ekmekler hem vitamin mineral acisindan zengin faydali hemde tok tutan ekmeklerdir. Ayrica lif acisindan zengin ve kan sekerini hizli yukselip aclik ve seker ihtiyaci olusturmaz.Yani ekmek yiyeceksen tam tahilli olmali kalorisinin bir onemi kalmiyor bu noktada.
Illa kalori hesaplamak istiyorsanda yanlis hatirlamiyorsam tam tahilli ekmegin 100 grami 225 beyaz ekmeginde 250-260 civarindaydi. Yani her turlu tam tahilli bu kapismayi alir :)
Ozda genelde Fransa ve Italyada kullanilan bir cesit olcu birimi. 1 oz=28 gram.
umarim yardimci olabilmisimdir :)
Kalorisi olsa da zararlı olduğunu sanmam vitaminli ama diyet kolikte fatsecret programında en fazla 150 canım bu şekilde fazla çıkıyor olabilir kalorilerinvalla canım 1 porsiyon bu yazıyor. diyet arkadaşım.com dan kayıt giriyorum. ıspanak güya masum ama 212 kalori .nerdeyse 4 köfte değerinde.
Evet spor devamlı hale gelmeli bende bırakmayı düşünmüyorumDevamlı hale getirmesem bi işe yaramıyo kuzum
Bence 2 öğün sağlıklı değil çok sağlam yapacaksın ya da o da sık sık ara ara yapmalarla dengelenir ki bence sürekli vücudu yiyerek çalıştırmak daha çok işe yarar gibi geliyor vücut tutmaz en azından bir süre sonraKaratayla digerlerininde cakistigi nokta bu karatay gunde 2 öğün yiyin diyor (demek bu leptinden sebep) digerleride 6 öğün yiyin diyor kan sekeriniZ düşmesin bir anda yemeklere saldirmayin diyor
Iste artik herkes kendi bünyesine uygun olani uygulayacak
Gün kurusu daha sağlıklı bebiş içine de ceviz koy ye:)
Anlıyorum tatlım seni.inşallah su teşekkür ederim. eski halimi çok özledim çünkü
Ya ben de almıştım gün kurusu ama hani paketli olanlardan açıkta satılandan değil.Kalorisi olsa da zararlı olduğunu sanmam vitaminli ama diyet kolikte fatsecret programında en fazla 150 canım bu şekilde fazla çıkıyor olabilir kalorilerin
Evet spor devamlı hale gelmeli bende bırakmayı düşünmüyorum
Bence 2 öğün sağlıklı değil çok sağlam yapacaksın ya da o da sık sık ara ara yapmalarla dengelenir ki bence sürekli vücudu yiyerek çalıştırmak daha çok işe yarar gibi geliyor vücut tutmaz en azından bir süre sonra
Cevizi de aldırırsam artık eşim illallah diyecek dün gün kurus yulaf beyaz leblebi süt bir sürü şeyi aldırdımakşam badem fındık koyarım canım tatlı çekerse evde vardı
Açık satılandan almış eşimde açtım koydum bir poşete canım sanki ılık su da falan yumuşayabilir olmadı yoğurda karıştırarak ye kuru meyve gibiYa ben de almıştım gün kurusu ama hani paketli olanlardan açıkta satılandan değil.
Dışta kalınca sertleşmiş baya nasıl yicem ben onu nasıl yumuşatabilirim
Bizim yani seninle benim başımıza ne geliyosa akşam yemeği sonrası geliyor zatennntabii tabii benim 3 ana öğün 3 ara öğün vardı. hatta gece yatmadan önce 10 badem ya da 10 fındık ya da 1 avuç leblebi vardı. ben şu an 1 ara öğüne düşürdüm. hatta ara da değil.
4 gündür şöyle yaptım
sabah 7.30 kahvaltı
öğlen 13:15 yemek hemen üstüne ara öğünüm( meyve ceviz ya da eti form yedim)
akşam 18:30
ama işte akşam yemekten sonra coştum...iki öğün arası 5 saat olsun dedim leptin çalışsın diye.
Dalga degil kız ciddi ciddi söyledim,çünkü bende bazı şeylerin farkına yeni yeni vardımDalga geçme kız:))
Yaklaşık 6 aydır çavdar ekmeği yiyordum genelde artık tam buğdaya başladım ben malum bebiş yapıcaz
Vitamin almak lazım gebelik süresince de tam buğdaya devam edicem
Canım biz yani been akşam zaten acıktığım için yemiyorum ki can sıkıntısıCanım işte hata yapmışsın araların olmazsa akşamını en geç 6 buçukta yaparsan dayanamaz sonra yersin durduramazsın kendini kahvaltın çok erken mesela saat 9-10 arası bir bitki çayı yanında leblebi ya da kuru kayısı tarzı tutan birşeyler olabilir öğle ile akşam arasına yine dediğim şeylerden ya da bir sade nescafe tutar seni akşamdan sonrada 1 meyve ya da tarçınlı süt iç bak bakalım aynı oluyor mu ya da ilk başta yaptığın gibi badem fındık ye ne güzel vitamin
Kayısı kurutan biri olaraktan fikrimi söyliyeyim nemli bir ortamda gerçekten yumuşak oluyor kurutulmuş kayısılarBende bunu yiyorum bugün başladım işte canım aldığı yerde adam bağırsaklar için falan bu alınmalı demiş doğru o zaman yalnız çok kuru değil kurutulmuş meyveler gibi gelmedi o yüzden acep yanlış mı oldu dedim
buharda yumuşar mı ki ?Ya ben de almıştım gün kurusu ama hani paketli olanlardan açıkta satılandan değil.
Dışta kalınca sertleşmiş baya nasıl yicem ben onu nasıl yumuşatabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?