ama boyunda var resmini begenmistim. oo ben bile iltifata gerek duymadan aynaya bakinca simariyorum daha simdiden. ben az az veriyorum ama yüzümde şişlik azaldi :)Evet Can'ım verdiklerimi geri almadan biraz daha düşsem harika olacak :) sonra da koruma çalışmaları :)
Ama eskiye nazaran daha iyiyim güzel yorumlar Mutlu ediyor biraz gevşiyorum ama olsun :)
Yedin miiiiiiben bugün yiyeceğim saç tava
Hatta ayda 4 kilo:)))Bırakın kız çıkmasın diyetten çıkarsa benim gibi 2 ayda 4 kilo alır
Vavvv protein karbonhidrati sollamis yarin kesin eksidesinGünaydın kızlar ben hala çok kötüyüm gribe döndürdü iyice bugün geldim ama daha da kötüleşirsem eve geri döneceğim
Sabah; 07:45 - 1 ad.haşlanmış yumurta + yarım parça beyaz peynir + 2 yeşil zeytin - 139 kalori
Ara; 1 kupa yeşil çay (demleme)
Öğle; 12:15 - Yarım kase domates çorbası + yarım porsiyon tavuk sote + yarım kase yoğurt - 279 kalori
Ara; 15:00 - 1 kupa sade şekersiz nescafe - 2 kalori
Akşam; 19:30 - 2 kase yeşil salata + 50 gr ton balığı + 2 ymk kaşığı makarna - 190 kalori
Ara; 23:00 - 100 ml çilekli süt - 62 kalori
Toplam kalori: 672
Karbonhidrat 48,32
Protein 50,11
Yağ 31,33
Tam istediğim gibi bir gün oldu
begum75 elma_sekerim01 mavimli halacocuksun
Ben buna kesinlikle katiliyorum bi rahatsizlik olmadigi muddetce sık sık yenmemeli akli fikri yemekte olur insanin ya.merak ettim araştırdım, metabolik balans diyice bu yazıyı buldum, kızlar üşenmeyin okuyun
Bir kişi bardak bardak yağ içse, koli koli yumurta yese bile bağırsaklardan günlük emilecek miktar sabit oluyor, kalan ise atılıyor. Oysa vücut yenilen şekerli gıdaların yani ekmek, patates, meyve, makarna ve pilav gibi karbonhidratlı gıdaların bir gramını bile atmıyor. İnsülin sayesinde yağa dönüştürüp depo ediyor. Bu nedenle biz de insülinin aşırı salgılanmasını engellemeye çalışıyoruz.
Bu beslenme programında şekerli gıdalardan kaçınmak önem taşıyor. Örneğin limon temkinli yaklaşılması gereken gıdalardan, çünkü 100 gram limonda 100 gram çilekten daha fazla meyve şekeri bulunuyor.
Azar azar, sık sık yemek, insülin kullanan diyabet hastaları için doğru olabilir. Çünkü kişi insülin kullandığı zaman şekeri bir süre sonra düşüyor ve ara öğün alması gerekiyor. Ancak şekeri dengeli giden bir kişide buna ihtiyaç yok. Vücutta insülin hormonu alınan şekerli gıdalara cevap olarak yükseliyor. Siz şekerli bir gıda aldığınız zaman, bunu düşürmek için insülin yükseliyor ve normale dönüşü tam beş saat sürüyor. Alınan her gıdanın sindirilebilmesi için belli bir süreye ihtiyaç var. Sindirimi ağızda başlayıp makatta biten bir yay gibi düşünün. Alınan her gıda yaya verilen titreşimdir; ilerler, gider ve biter. Fakat henüz dalga ortadayken, yeni bir dalga verdiğiniz takdirde denge bozuluyor. Sindirim de aynen böyle… Vücuda ilk aldığı gıdayı sindirmesi için zaman tanımak gerekiyor.
Bu beş saatlik sürede kişinin acıkmaması için Metabolik Balans sisteminin birtakım prensipleri var; yemeklere neyle başlanacağı bile önem taşıyor. Yemeğe mutlaka bir-iki lokma protein ile başlanmasını istiyoruz. Çünkü mideye giren ilk besin şekerli gıda yani karbonhidrat olursa, şeker hızlı yükseliyor. İnsülin de bunu düşürmek için hızla yükseliyor. Oysa amacımız şekerin yükselişini ve insülin cevabının yavaş olmasını sağlayarak acıkmayı geciktirmek. Şeker içermesi nedeniyle meyvelerin de yemeğin üzerine yenilmesi gerekiyor çünkü mide boşken yenilen meyve kan şekerini hızlı yükseltirken, yemeğin üstüne yenilen meyvenin emilimi çok daha yavaş oluyor. Metabolik Balans’ın gerekli prensiplerine uyan bir kişi, beş saat boyunca acıkmıyor. Kişi günde üç öğün yemek yiyor, her öğün tüm besin gruplarından tüketiyor ve akşam saat 21.00’den sonra artık bir şey yemiyor.
Süper Can'ım :) hep olumlu yorum almıyorum bazen de olumsuz yorumlar alıyorum yüzden çok zayıflamışsın diyorlar eskiden daha güzeldi yüzün filan da kim takar ben böyle mutluyum :)ama boyunda var resmini begenmistim. oo ben bile iltifata gerek duymadan aynaya bakinca simariyorum daha simdiden. ben az az veriyorum ama yüzümde şişlik azaldi :)
kıs şehir dışna çıkmalar bana yaramıyo yaaa. yiyorum çok. haftasonu 2 gün aşırı yedim sınırsız ee haliyle sonuç gene artı çıktı. bu hafta biraz dikkat etmeye çalıştım ama yine de pazartesiden çok umutlu değilim bu hafta. biraz toparlama haftası oldu. diğer hafta sıkı tutucam nefsimi kontrol etmeye başladım :)Yaşasın yaşasın 57 yi geçmişsin ben 56,80 im
bence kilo verdiğini ister istemez hazmedemiyor olabilirler. yüzünde fizigine uygun olup biraz incelecek tabi. incelsin küçülsün. zayıflığın hafifligine deger :)Süper Can'ım :) hep olumlu yorum almıyorum bazen de olumsuz yorumlar alıyorum yüzden çok zayıflamışsın diyorlar eskiden daha güzeldi yüzün filan da kim takar ben böyle mutluyum :)
Aynen Can'ım bu hafiflik yeter insanabence kilo verdiğini ister istemez hazmedemiyor olabilirler. yüzünde fizigine uygun olup biraz incelecek tabi. incelsin küçülsün. zayıflığın hafifligine deger :)
yok bugüne kaldı eşimin işi biraz uzadı dün yiyemedik. :)Yedin miiiiii
Süper Can'ım :) hep olumlu yorum almıyorum bazen de olumsuz yorumlar alıyorum yüzden çok zayıflamışsın diyorlar eskiden daha güzeldi yüzün filan da kim takar ben böyle mutluyum :)
Dur yerinde de sana yetişelimBana rakip yok mu ya az daha hırslanmalıyım yerimde sayıyorumgeri kalan gitmiyor
az veriyoruz evet ama doğrusunu veriyoruz canım hiç dert etme, zaten bir anda gidenler yağ değil kas/su (ödem)ama boyunda var resmini begenmistim. oo ben bile iltifata gerek duymadan aynaya bakinca simariyorum daha simdiden. ben az az veriyorum ama yüzümde şişlik azaldi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?