♥haftalık kilo verme yarışması♥

yok canım şekerini süzüyormuşsun sen 1 bardakta kaç meyve mesela sıkıyorsun öyle düşün dün nehir söylemişti bana bunu hatta
Örneğin 100 gramlık 1 portakal 47 kalori sıksan yarım bardak bile suyu çıkmaz 2 tane sıksan 94 kalori işin kötü tarafı sen bu portakalın lifini almadığın gibi sadece şekerini ve de kalorisini alıyosun lif almadığın için 2 kat kalori alma riskin de var

kaç yaşındasın canım kızın kaç yaşında tek çocuk mu ay ne çok sordum benim kız 5,5 yaşında nerdeyse yarısı çürük çocuk içinde ayrı pedodontri bulmak gerekiyo ama burda olmadığı için çikolatayı yasakladık. en son dün kendi geldi çocuk anne bana çikolata şekeri yasaklasana dişlerim çürüyo diyodu

bak bu açıdan bakınca mantıklı aman bende meyve yemeyi veriyim başka şeyden alırım lifimi

Ben 39 yaşındayım kızım 3 yaşında
Günde 1-2 çikolatadan bir şey olmaz üzerine su içiririz sürekli bizim bulunduğumuz yerde çokça var da eşim çocuk dişçiye mi gider der eminim inşallah ihtiyacımız olmaz diş çıkarma zamanına kadar çürük olan dişi sürekli kontrol ediyorum da ilerlemiyor çok şükür

bak bu açıdan bakınca mantıklı aman bende meyve yemeyi veriyim başka şeyden alırım lifimi
Yazmayı unuttuğum bir şey daha var doktorlar diyo ki meyve yemekle meyve suyu içme olayını karşılaştırdığımızda meyve suyu içince kan şekerinin daha hızlı yükselip daha hızlı düşmesinden olayı daha çabuk acıkırmışız

kızlar midem bulandı,resmen elim ayağım titreye titreye yedim bu çorbadan ama içtim kendimi tuhaf hissediyorum haberiniz ola

ortalama 400-410 ml içtim
Ama olmadı ki sen kahvaltı da dahil öğünler yerine çorba ara öğünler yerine de meyve yiyecektin tabii ki halsiz kalırsın böyle sabah 9 gibi çorbayı yemiş olsaydın 11 gibi meyve yer 1 gibi yine çorbanı yerdin halsiz kalmazdın

acıkınca ye diyo ama çorbayı ben mi yanlış anladım işte isteksiz yapıca bu kadar oldu
aslında halsiz kalmadım deniz tadını çok sevemedim midemi bulandırdı kendimi tuhaf hissettim sadece, öğlen 12 gibi içtim çorbayı saat:2 dede 1 elma yiycem

sen naptın yapmadın demi hiç sesin çıkmıyo

Lahanayı doğradım soğanı doğrayıp kavurucam eşim geldi bu ne doğru düzgün bi yemek yap dedi ben de lahanayı hemen poşete koydum kaldırdım etli nohut pilav yaptım kendim de yemedim
kızıma yayla çorbası yapmıştım ondan bir kase yedim sonra da biberli yoğurdumu yedim
Akşama yayla çorbası etli nohut pilav var bir de köfte yapıcam hangisini yerlerse onu yesinler ben lahana çorbamı yapıp yiycem yeter artık fazla kaldım 55-56 larda

aynen öyle

sen devam et canım ilk gün zorlanıcan sadece yarın öğlen ıspanak yemeği yiyebilirsin brokoli veya karnıbahar onlar gayaet tok tutucak seni

sen devam et canım ilk gün zorlanıcan sadece yarın öğlen ıspanak yemeği yiyebilirsin brokoli veya karnıbahar onlar gayaet tok tutucak seni
ediyorum hatta elma aldım şimdi onu yiyiyorum
yarın karnıbahar yiyebilirim

bide şuana kadar 700 ml su içmişim az biliyorum ama evde onu 2 ye tamamlıyorum ben,
bide çaylar kahveler hariç bu sadece su 700 ml

Son düzenleme:
bencede sen yap ye, onlar nohut pilav yesin
ben dün yaparken mutfağın camını açtım sonuna kadar kapısınıda çektim pek kokmadı evin içi

evet canım bende eve gidince anca benim minnka yemek yapabildim kendime bişey yapamadım menemen le yoğurt yedim artık pazartesi yapıcam çorbamı düzgünce başlıycam bu sefer daha fazla kilo vericeğimi umuyorum geçen hafta acemiliğime denk geldi ama hesapladım 3 haftada tam 5 kg vermişim 71 dim diyete başladığımda geçen ay reglim biter bitmez başlamıştım şuan bi wc ye çıkabilsem ki o problemim var 66 yım tam

bide şuana kadar 700 ml su içmişim az biliyorum ama evde onu 2 ye tamamlıyorum ben,
bide çaylar kahveler hariç bu sadece su 700 ml
helal sana valla böyle devam edersen bence şu 3 günde bile 2 kg vercen kesin

3 haftada 5 kilo mu maşallah
ben o 5 kiloyu 4,5-5ayda verdim

bu sabah kiloma baktım, bide cumartesi bakcam bakalım farkeder inşallah

helal sana valla böyle devam edersen bence şu 3 günde bile 2 kg vercen kesin
inşallah devam ederim benim zaten işyerinde pek yemek sorunum olmuyo, eve gidince iştah patlaması yaşıyorum

BAZAL METABOLİZMA HIZINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Yaş ve cinsiyet: Büyüme döneminde vücut dokularının yapımı ek enerji gerektirdiğinden bazal metabolizma daha hızlıdır. Büyüme tamamlandıktan sonra bazal metabolizma hızı düşmeye başlar. Yaş ilerlemesiyle her yıl metabolizma hızı yüzde 2 kadar azalmaktadır, bu yüzden ilerleyen yaşlarda metabolizma hızı azalması sonucunda ağırlık kaybı hızının yavaşlaması doğaldır. Kadınların metabolizma hızı erkeklerinkinden düşüktür.
Gebelik durumu: gebelik döneminde metabolizma hızı yüzde 22-33 oranında artar.
Endokrin sistemin özellikleri: Endokrin sisteminde, özellikle tiroid bezinden salgılanan hormonlar BMH'ı arttırır. Bu nedenle ‘hipertiroidizm’ denilen hormon fazlalığı durumlarında BMH hızlı, aksi durumda yavaştır. Böbrek üstü bezinden salgılanan kortizol hormonunun fazla olması metabolizmayı yavaşlatır. Pankreastan salgılan insülin hormonunun fazlası metabolizmayı yavaşlatır.
Stres durumu: Stres sırasında epinefrin hormonunun salınımı arttığından metabolik hız yüksektir. Fakat stres anında kortizol üretimi de aşırı artar ve bu kronik bir hal alırsa, sağlık için zararlı olduğu kadar vücut kompozisyonunu da olumsuz yönde etkiler. Yüksek kortizol değeri iştahı artırmanın yanı sıra, depresyon ve hafızada zayıflama, kas kütlesi, libido ve kemik yoğunluğu kaybına neden olur. Kortizol hormonunun fazlalığı, vücutta özellikle karın ve ensede yağ birikiminin ve şişmanlığın nedenidir.
Ateşli hastalıklar: Ateşli hastalıklarda hücre çalışmasının artması BMH'yı arttırır. Vücut ısısının bir derece yükselmesi BMH'da yüzde 7 artışa yol açar. Kanserde de metabolizma hızlanır.
Kas tonusu: Kas tonusu (bir kasın gerilmeye karşı gösterdiği direnç) bireyler arasında farklılık gösterir. Mutlak dinlenme anında bazı kişilerin kasları daha hareketlidir. Öfke, coşku, düşünme gibi durumlarda kas tonusu fazladır.
Tedirgin kişilerin BMH'sı rahat kişilere göre daha yüksektir.
Ağır fiziksel aktivite: Ağır fiziksel aktiviteden sonra kaslar tam dinlenme durumuna geçmez. Bu nedenle fiziksel hareketlerden hemen sonra ölçülen bazal metabolizma hızı yüksektir.
Diyet içeriği: Diyetin bileşimi de bazal metabolizmayı etkiler. Diyette protein miktarı yükseldiğinde BMH artar.
Uyku: Uyku durumunda bazal metabolizma hızında azalma olur. Uyku sırasında ölçülen BMH uyanıkken ölçülenden yüzde 10 daha düşüktür.
Uzun süreli açlık: Uzun açlık durumlarında vücut daha az enerji harcamaya alışmaktadır. Ayrıca hızlı şekilde kilo alıp vermek, sık sık diyet yapıp, kilo verip tekrar geri almak veya şok diyetlerle, sağlıksız zayıflama yöntemleri uygulayarak hızla kiloların verilmesi gibi faktörler sonucunda metabolizma hızı yavaşlamaktadır. Bu bireyler fazla yemeye başlayınca daha hızlı kilo alırlar.
Genetik faktörler: Özellikle ailede kilo fazlalığı varsa bireyler kilo almaya yatkın oluyor. Araştırmalar vücutta aşırı yağ depolanmasının kişinin büyük ölçüde genetik yapısı ile ilgili olduğunu göstermiştir. Tıpkı göz rengimizi, boyumuzu, metabolizmamızı belirleyen genler olduğu gibi vücut ağırlığımızı da belirleyen genlere sahibiz.
Adet dönemleri: Adet kanaması döngüsü (mensturasyon) de metabolik hızı etkiler. Metabolik hız yumurtlama anından bir hafta önce en düşük, mensturasyondan hemen önce en yüksek düzeydedir.

Kızlar benimde doğum yapalı 10 ay oldu ve hala vermeye çalışıyorum off insanın nefsi çok zorluyor kalori diyeti ile verdim 1 ayda 4 kilo inşallah dahada veririm

Gebelik döneminde artması demek daha az kilo almamız demek ne kadar çok yemişim de 22 kilo almışım
Boşuna değil stresli tedirgin problemli arkadaşlar hep daha zayıf( eşim de dahil)
Doğru söylüyor evde en az proteini ben yiyorum
Genetik faktör çok önemli kızkardeşim 80 annem babam 90 erkek kardeşim de 100 ün üstünde
Adet sonrası eksi çıkıcam derken anlamsızca artı çıkmamın sebebi buymuş demek ki yumurtlama öncesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…