- 5 Haziran 2008
- 6.597
- 12.634
- 773
Göbek Eritme Diyetinde Uzak Durulması Gerekenler (kızlar size bi yazı daha:)
Göbek bölgesinde yağlanmanın baş sebebi basit karbonhidratlardır. Şeker tüketiminde ve karbonhidrat tüketimi halinde vücutta insülin salınımı artar. Bu salgılanan insülin hormonu yağ depolanmasında tetikleyici unsur olur.
Şeker ve şekerli besinlerin yani çikolata ve kekelerin, aynı etkiyi yaratan beyaz un mamullerinin, pirincin ve makarnanın tüketilmesinden uzak durulmalıdır. Bu besinler Glisemik indeksi yüksek besinlerdir ve insülin salgısını artırır. Göbek eritme diyetiyapan kişiler menülerinde bu gıdaları oldukça az kullanmalıdır. Ancak diyetten uzaklaştırılan besinler sizlerin karbonhidrat yönünden 0 beslenmeniz anlamına gelmemektedir. Vücudun karbonhidrata da ihtiyacı vardır ve bu ihtiyacı karşılamak adına mevsim meyvelerinden, sebzelerden ve kompleks karbonhidrat olarak adlandırılan esmer, tahıllı, makarna, kuskus, bulgur ve esmer ekmeklerden, esmer atıştırmalıklardan yararlanılmalıdır.
Göbek eritme diyeti esnasında hem protein hem yağ hem de karbonhidrat yönünden dengeli bir şekilde zengin olan kuruyemişlerden yararlanabilirsiniz. Bu şekilde kan şekeriz ve kan değerlerini dengelenmiş olacaktır. Göbek bölgesinde yağlanmada dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ise içeceklerdir. Şekerli ve gazlı içeceklerden kesinlikle uzak durulması gerekmektedir.
Göbek Eritme Diyetinde Kahvaltı
Kahvaltı sağlıklı yaşamak isteyen bir kişi için oldukça önemlidir. Gün içerisinde dikkat edilmesi gereken en önemli öğündür. Kahvaltı öncesi gece boyu metabolizma uykuya geçiş yapmıştır ve kahvaltı metabolizmanın çalışmasını sağlar. Yağ yakımı destekleyici bir kahvaltı ile güne başlamak oldukça önemlidir. Göbek bölgesi yağlanmasıyaşayan kişiler kahvaltılarında tükettikleri karbonhidrat türlerine ve miktarlarına oldukça önem göstermelidir basit karbonhidrat değil kompleks karbonhidrat tüketmelidir. Kahvaltıda şeker, bal, reçel gibi besinler minimum seviyede hatta mümkünse 0’a indirilmelidir.
Kahvaltı da kompleks karbonhidratlar tüketilmesi gerektiğini daha önce belirttik. Nedir bunlar derseniz;
Göbek Eritme Diyeti için Öğlen-Akşam Yemeği
- Tam tahıllı ya da esmer ekmek,
- Yumurta,
- Karabuğday,
- Süt grubundan yoğurt ve peynir,
- Hacmi küçük enerjisi yüksek kuruyemişler
Öğlen yemeklerinde genel olarak et/salata/sebze yemeklerinden kombine edilen bir menü hazırlanmalıdır. Özellikle tercih edilen karbonhidrata oldukça özen gösterilmelidir. Et yemek istemeyen kişiler içim sebze/yoğurt/salata kombini de oldukça güzel bir alternatiftir. Eğer ki yemeğinizin yanında karbonhidrat grubundan yana bir tercih yapmak istiyorsanız en az işlemden geçmiş olanları tercih etmelisiniz. Tam tahıllı ve esmer ekmekler yine bu öğünler için beyaz ekmek yerine kullanılabilecek ekmeklerdendir. Göbek eritme diyetlerinde bu ekmeklerden yana tercihinizi yapmanız gerekmektedir.
Karın bölgesinde yağlanma yaşayan kişilerin en çok dikkat etmesi gereken öğün akşam yemeğidir. Akşam öğünü Türk kültüründe en özenilen ve en çok masa başında kalınan öğündür. Akşam yemeklerinde yapacağınız tercihleri karın eritici pek bir beslenme programına dönüştürmeniz mümkündür. Yine en önemli etkenin karbonhidratlar olduğu unutulmamalıdır.
aynen canım ben de merak ettim yaaa. gerçi deniz sabah yazmış heralde çok işi var yoğun uğrayamıyor. ama nehir hiç girmemiş bugün.
aynen canım ben de merak ettim yaaa. gerçi deniz sabah yazmış heralde çok işi var yoğun uğrayamıyor. ama nehir hiç girmemiş bugün.
inşallah canım ya. ben de çok fazla uğrayamıyorum buraya ama girmeden en azından bi faydam dokansın diye öğrendiklerimi de size yolluyorum. ben de aynı şekilde uygulamaya çalışıyorum inşallah gider göbekler. dimiher zaman olmasa da çoğunlukla burda yazanlara uymaya çalışıyorum. bakalım göbek eriyecek mi
canım geceden koymaya unutuyorum onları suya, sabah aklıma geliyor, bir kez denedim, gene denemeye çalışacağım, herşeyi deniyorum.
bakalım gelince öğreniriz ciddi bir şey olmasın daevet deniz yoğunluktan olabilir ama nehir hiç yok harbiden yine fuaramı yolladılarki
inşallah canım. faydan her zaman var senininşallah canım ya. ben de çok fazla uğrayamıyorum buraya ama girmeden en azından bi faydam dokansın diye öğrendiklerimi de size yolluyorum. ben de aynı şekilde uygulamaya çalışıyorum inşallah gider göbekler. dimibegum75
doğ.ş form maydon.zlu lim.nlu biraz sansürleyerek yazdım reklam olmasın diyevar ya o kadar heyecanlanıyorum ki pazartesi senin kilon için :) kilo bildirimi yaptığında beni de etiketle tamam mı
senin form çayı nasıl bişi onu da alayım ben olmazsa bulunsun elimde. taze maydanozum olmadığında içerim.
he bak zeytinyağı limon duymuştum ama hiç aklıma gelmedi o benim. onu da yapayım. çok fena bi durum ya kabızlık. psikolojimi bozacak meret
evet canım inşallah gidecekinşallah canım ya. ben de çok fazla uğrayamıyorum buraya ama girmeden en azından bi faydam dokansın diye öğrendiklerimi de size yolluyorum. ben de aynı şekilde uygulamaya çalışıyorum inşallah gider göbekler. dimibegum75
anladım anladım. ama tam da yazsan sıkıntı olmuyo canım rahat ol :) sağol. ben bunu da alayım.doğ.ş form maydon.zlu lim.nlu biraz sansürleyerek yazdım reklam olmasın diyeevet seni anlıyorum benim de öyle canım.
canım geceden koymaya unutuyorum onları suya, sabah aklıma geliyor, bir kez denedim, gene denemeye çalışacağım, herşeyi deniyorum.
inşallah canımbakalım gelince öğreniriz ciddi bir şey olmasın da
hafta sonu gidiyordu ona sanki ama . yarın anlarız heraldeNehir kuaföre gitmiştir belki gidicem diyordu ya
Kahve pek severim ama kendimi tutmadan 8 10 fincan içerim rahat. O yüzden kendimi alikoyuyorum ya leblebi alıyorum beyaz o tokluk hissi de veriyor hem su da iciriyor. Kalorisi de düşük. Sakız beni aciktirmiyor da cenem ağrıyorsakız çiğne o da ağız oynatır
acıktırır da gerçi. kahve iç en güzeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?