migrosta görmüştüm özellikle satıyolar iliği, ama nasıl pişirilir yenir bilmiyorum, başka büyük marketlere de bak satan vardır belki, bide küçük marketlerde kasap reyonunda sorabilirsin ilikli kemik varmı diye,o kemiği kaynatıyosun ilik içinden çıkıyo hem suyunu yemeğe çorbaya kat hemde iliği yedirSağolasın Begüş inşallah iyi bir anne olurumKelle paça çok sevmez iliği bende duydum olmadı önereceğim eşime hafta da 1 kere de onlardan içmeye çalışsın bende hiç sevmem kokuları tutar beni ama başa gelen çekilir Kemiğin kokusunda bile burnumu tuta tuta süzdüm düdüklüden kemikleri İliği markette bulabilir miyim var mıdır kasaptan direk ilik diye mi istiyoruz onu da kemik gibi kaynatıp suyunu mu kullanıyoruz iliği de çıkıyordu herhalde
Kemikle beraber alayım olmadı onu da beraber kaynatsam karıştırsam içirsem olur mu ki karışık kullanırım çorbalardamigrosta görmüştüm özellikle satıyolar iliği, ama nasıl pişirilir yenir bilmiyorum, başka büyük marketlere de bak satan vardır belki, bide küçük marketlerde kasap reyonunda sorabilirsin ilikli kemik varmı diye,o kemiği kaynatıyosun ilik içinden çıkıyo hem suyunu yemeğe çorbaya kat hemde iliği yedir
olur beraber kaynat, yanlız o erimiyo böyle beyaz yağ gibi kalıyo, yiycek onuKemikle beraber alayım olmadı onu da beraber kaynatsam karıştırsam içirsem olur mu ki karışık kullanırım çorbalarda
O yağı kemikte de gördüm ama attım o yağ çok ağırdı çünkü annem de midesi kaldırmaz dedi ama ilikte farklı olabilir en iyisi ayrı kaynatmak kemiğin yağıyla karışmasın kemiğin yağını atıyorum suyunu kullanıyorum çünküolur beraber kaynat, yanlız o erimiyo böyle beyaz yağ gibi kalıyo, yiycek onu
aynen öyle de işte seviyesizliklere zor tahammül ediyorum ben debiliyorum canım
sen yine duruşunu bozma, her işyerinde bir tane böyle sinek tip olur mide bulandırır,tespitin doğru olabilir eşiyle iyi geçin diye yolyapıyor olabilir ama boşver herkes işini yapıyo, iyi geçinip sevmek zorunda değiliz kimseyi
aynen öyle de işte seviyesizliklere zor tahammül ediyorum ben de
yaşlandım resmen 5 senede şurada ya
bu arada tayin istedim
2 ay gibi bi sürede sonuçlanacak
biraz imkansız bi tayin gibi ama
dua edin :)
hakkımızda hayırlısı artık
Sinirli yürüyüşünü yirim kız senin. Hızurununkaçıran amiri gelip toplaşıp yolamaya geliriz biz sen sıkma canınıMaşallah kız iyi incelmişsin
tebrik ediyorum valla
devamı gelsin inşallah
bana da yarım saat sinirli bi yürüyüş ekleyiver oracığaa
Canım pazarte o işaret olmasının sebebi şu seni listeye salı günğ dahil etmişim onu ifade ediyor canım bi daha ki hafta normal olur oYürüyüş bende daha etkılı oluyor ama ayagım agrıdıgından çıkamasım. Evde yınede bışeyler yapıyorum boş durmam :)
Eline saglık. Pazartesı neden benım öyle
Bunlar kalorı hesabı sanırım. Oyy kız az helekı pazartesı
Canım çok gecmış olsun acil şifalar
Ah ah maalesefregl donemlerınde oluyo pudınglerin yıne kalorısı haıfı. O gecıcıde sen kahvenınde şekerını ıyıce azalt bence
///////
Gunaydın canım tebrıklerrrr. Bende söylümmü kilomu
Koyarım şekerim koymamm mışekercim pazartesi ve perşembeye bir + koyarmısın salı çarşamba yapamadım malesef
Tişkür ederim senin yediklerinin yanında benimki kuş tüğü kalırHarikasın canım bayağı bayağı kuş kadar yiyorsun
Maşallah begüşüm sevdim sporunu :)nehirnil111 sanada hayırlı cumalar ve tabi burda bunu okuyan/okumayan bütün arkadaşlarada hayırlı cumalar
dünkü hasılatı bildireyim sana 1034 kalori, 90k.hidrat
bu sabah 250 kalori,24 k.hidrat
GonulSenligim dünkü sprorumda 45 dakika eliptik, 10 dakika egzersiz
Patlama canım yaaaa sabır sabır. Belki sınavındır
kayınvalideme de bu ara bişey diyemiyorum canım ya
aslında her zaman nötr üm kendisine karşı
ne seviyorum ne sevmiyorum
duruma göre değişiyor
mesafeliyim her zaman
şu ara bi süre bizde kalacak sanırm
kp benim biraz değişiktir
canından bezmiş kadın
akşam kardeşinde kalmıştı kv
eşim bahsetti
ağladım resmen
öyle kötü davranmış ki kadına
Allah onu bildiği gibi yapsın hepimize çektirdi çektiriyor
şu cuma saatinde konuşturdu beni yani
Sinirimde işyerinden
var bende bi amir
yeni geldi
henüz çözemedim
sadece muhatap olmayaya çalışıyorum
ben kaçtıkça o üzerime geliyor
bi yerden patlıcam ama bilmiyorum yani
Maşallah maşallah ben de inanamıyorum zira kendimeMaşallah sana nasıl güzel bu sporlar böyle canım
Nehircim kemik suyu iyi gelir bak özellikle kemik içindeki ilikler. Benim annemşn beli kırıldı geçen sene. 5ay boyunca yattı. Ben allahın her günü kasaptan etsiz kemik aldım. Para bile almıyo çoğu zaman kasap ama ben arada veriyordum para. O etsiz kemiği güzel yılayıp düdüklüye koyuyordum içine annem yiyebilsin diye 2-3 parçaya böldüğüm soğan patates havuç tane karabier koyup haşlıyordum. Ama baya durcak ocakta. Kemiğin yumuşaması içinden ilikleri atması lazım. 5 ay gak guk demeden bunu yedi annem. Kemik suyu ve içinden çıkan ilikleri. İlikler yağımsı oluyo yap deyip atma. İçi kaldıracak sağlığına kavuşmak istiyosa. Faydası orda onun. Ayrıca begümün dediği gibi kelle paça çorbası da çok iyi gelir doku onarımına. Bak benim annem 62 yaşında anneme dediler ki ameliyat. Biz istemedik. Ameliyatsız en az 6 ay da iyileşmeye başlar 1 sene sürer toparlanması dediler. Annem 5 . Ayda ayağa kalkıp evde kendi başına gezinmeye başladı. Taktığı çelik korseyi çıkardı. Biz bir de d vitamini ve calsiyumu düzenli içirmiştik. Ezcaneden aldığımız. İkisi birlikte verildiği zaman calsiyum fayda edermiş. Yoksa calsiyum direkt atılırmış vücuttan. D vitamini de güneşte in alınır ama annem tabi güneşi nerde görsün yatıyo kadın. D vitamin destekli almıştım calsiyumu.Cümlemizden razı olsun canım eşim o benim zaten birbirimize bakmazsak kim bakar bizeAmin cümlemizin inşallah Babannesi de hep diyor bebek gibi bakıyorsun nasıl takdir ettim seni diye eltime de söylemiş hastalık zamanı gözlemledim nasıl davranacak Nehir diye o kadar iyi bakıyor ki hiç gözümüz arkadda değil demiş Allah razı olsun Şimdi bir sürü çorba tarifi aldım kemik suyuna et suyuna hep yapacağım kemikleri için o çok iyi geliyormuş bir de bol bol magnezyum kalsiyum tarzı yiyecekler yiyecek Akşam 7 gibi evde oluyorum aynı rutin devam ediyorum yemeğimi yapıyorum yediriyorum falan zaten kendi de yemeye başladı herşeyini ufaktan çok şükür ki sol kolu oldu sağ olsaydı daha da zordu işimiz
bir çay kaşığı atıyorum zaten canım onu da bırakcam önce reglin bitmesi gerekiyo. halen gözüm dönmüş gibi tatlı arıyorum ama yemiyorumAh ah maalesefregl donemlerınde oluyo pudınglerin yıne kalorısı haıfı. O gecıcıde sen kahvenınde şekerını ıyıce azalt bence
olsun kız iyi tarafından sinirlenince daha hızlı yürürsün daha çok kalori yakarsınMaşallah kız iyi incelmişsin
tebrik ediyorum valla
devamı gelsin inşallah
bana da yarım saat sinirli bi yürüyüş ekleyiver oracığaa
haha ben dün ilk defa yaptığım bir makarnayı çöpe attım. aslında ziyan olur diye onu ya yerim ya da yediririm ama baktım çocuklar yemiyo eşimde yoktu dedim ben bunu yemeyim zaten güzel olmamışAynı şekilde sanki makarna çöpe giderse ne olacak makarna zaafı işteDün pilav yedim misal nasıl şişti midem
Kıs allah iyiliğinizi versin yahaha ben dün ilk defa yaptığım bir makarnayı çöpe attım. aslında ziyan olur diye onu ya yerim ya da yediririm ama baktım çocuklar yemiyo eşimde yoktu dedim ben bunu yemeyim zaten güzel olmamış
Tişkür ederim senin yediklerinin yanında benimki kuş tüğü kalır
Maşallah maşallah ben de inanamıyorum zira kendimehayatımda ilk defa oluyo bu
Nehircim kemik suyu iyi gelir bak özellikle kemik içindeki ilikler. Benim annemşn beli kırıldı geçen sene. 5ay boyunca yattı. Ben allahın her günü kasaptan etsiz kemik aldım. Para bile almıyo çoğu zaman kasap ama ben arada veriyordum para. O etsiz kemiği güzel yılayıp düdüklüye koyuyordum içine annem yiyebilsin diye 2-3 parçaya böldüğüm soğan patates havuç tane karabier koyup haşlıyordum. Ama baya durcak ocakta. Kemiğin yumuşaması içinden ilikleri atması lazım. 5 ay gak guk demeden bunu yedi annem. Kemik suyu ve içinden çıkan ilikleri. İlikler yağımsı oluyo yap deyip atma. İçi kaldıracak sağlığına kavuşmak istiyosa. Faydası orda onun. Ayrıca begümün dediği gibi kelle paça çorbası da çok iyi gelir doku onarımına. Bak benim annem 62 yaşında anneme dediler ki ameliyat. Biz istemedik. Ameliyatsız en az 6 ay da iyileşmeye başlar 1 sene sürer toparlanması dediler. Annem 5 . Ayda ayağa kalkıp evde kendi başına gezinmeye başladı. Taktığı çelik korseyi çıkardı. Biz bir de d vitamini ve calsiyumu düzenli içirmiştik. Ezcaneden aldığımız. İkisi birlikte verildiği zaman calsiyum fayda edermiş. Yoksa calsiyum direkt atılırmış vücuttan. D vitamini de güneşte in alınır ama annem tabi güneşi nerde görsün yatıyo kadın. D vitamin destekli almıştım calsiyumu.
zaten öylesi sen yaklaşmasan da gelir bulur ya. boşver canım sen estağfurullah de kendi kendine yatışırsın.İşyerinden yeterince soğuğum canım biliyorsun
Amire ben yaklaşmıyorum
hatta onunla hiç işim yok
kendisi geliyor bizim odaya muhatap olmuyorum ya düşün
oda arkadaşım ( erkek ) o konuşuyor
saçma sapan yerlerde abcde hanım bilmem ne bilmem ne cıvık cıvık bişey söylüyor
yahu belli ediyorum
hazetmiyorum adam senden diye bağırıyor yüz ifadem aslında
ama yok değişik
oda arkadaşıma da dedim
farkında biliyor sevmediğimi ama neden bana bulaşıyor anlamıyorum dedim
evli barklı insanım
o da öyle
çocuğu oldu yeni
karısı doğum izninde, hiç tanışmadık henüz
karısı ile aynı ünvana sahibim
diyorum yol yapıyor karısı ile iyi anlaşayım diye mi acaba
yani başka yere de çekmek istemiyorum ama inan ki çok rahatsız oluyorum hareketlerinden
Sinirli yürüyüşünü yirim kız senin. Hızurununkaçıran amiri gelip toplaşıp yolamaya geliriz biz sen sıkma canını
Sınav canım sınav biliyorumPatlama canım yaaaa sabır sabır. Belki sınavındır
hızlı yürüdüğüm doğru vallaolsun kız iyi tarafından sinirlenince daha hızlı yürürsün daha çok kalori yakarsın
Bende artık dibini görmüyorum tencerelerin kaldı mı yemiyorlar mı mecburen Allah affetsin atıyorum bahçemizde kedi falanda yok iner sitenin bahçesine dökerdim amahaha ben dün ilk defa yaptığım bir makarnayı çöpe attım. aslında ziyan olur diye onu ya yerim ya da yediririm ama baktım çocuklar yemiyo eşimde yoktu dedim ben bunu yemeyim zaten güzel olmamış
ay aklıma gelmedi değil aslında da burda o kadar çok köpek varki alışınca gitmiyolar çocuklar dışarı çıkamıyo. bak ne kadar çok şey düşünüyorum.Kıs allah iyiliğinizi versin yabari bi poşet içine ayrı koyup çöpün yanına bırakaydınız kediler felan yerdi
Köpek yiyo mu ki ay hiç dikkat etmemişim benim ilgi alanıma kediler giriyo yaay aklıma gelmedi değil aslında da burda o kadar çok köpek varki alışınca gitmiyolar çocuklar dışarı çıkamıyo. bak ne kadar çok şey düşünüyorum.
Amin canım :)Sınav canım sınav biliyorum
Allahım alnımızın akıyla çıkmayı nasip etsin bu sınavdan
Kız kelle paçayı sen yapamazsın zor diye biliyorum. Bi de kokar falan. Ben yapamazdım galiba ama senden korkulurelinden gelmeyen yok maşallah. Haftada 1 bi lokantadan falan alın içsin. Paket yaptırır eve getirirsin çorbayı. Sana zahmeti olmaz.
Maşallah canım bu güzel bakılmaya iyileşmezse zaten :) aynen rövanşını hamilelikte alırsınaman sağlıklar yerinde olsun da huzur da keyif de naz da o zaman çekilir :) ee kolay gelsin nehir hanımcığım o zaman :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?