Süperr :))Bende tel şehriye ve az karabiber ekledim canım
aa buda dediğinde değişik geldi bana ilkini nehirinki gibi 2.yide seninki gibi yapayım unutmazsam tabiEline saglık canım. Benım çocuklarda çok sever domates çorbasını. Ben kuru nanede koyarım ve az bi tel şehrıye çok daha guzel oluyo bak aklında olsun :))
Yaa sen denemedınmi hiç. Kız biz eskıyız :))) benım evde çorba çok oluraa buda dediğinde değişik geldi bana ilkini nehirinki gibi 2.yide seninki gibi yapayım unutmazsam tabi
şimdiye kadar ramazanlarda ya aldım ya sabittim, o yüzden aynı kalsamda yeter gözüyle baktım hep, sende çok kasma yerimizde saysak bile yeter bizeKilo veremıyorum ben almazsam ıyı olacak.sız az yıyorsunuz ben yapamıyorum. Sahurda canım istemıyo zaten az yıyorum. İftarda artık ekmegıde kesıyorum ama tatlı yıyorum çok abartmıyorum ama .. Ama bunlar vermek için yeterli olmuyo kılo koruma gıbı oldu. Ne yapayım buna razıyım. Ramazan bıtsın inşallah kaldıgım yerden devam ederım
Hoşgeldın nerelerdesın canım
yoğurt çorbanın tarifinide verirmisin nehir, benim baktıklarımın her biri ayrı telden çalıyokimi 2 kaşık un kimi yarım su bardağı un diyo yoğurt miktarlarıda çok farklı annemde göz kararı yapıyorum diyo ben bi ortasını bulamadım
Süperr :))
Yo yoo kesınlıkle. Sabıt kalsın yeter almıyımdaşimdiye kadar ramazanlarda ya aldım ya sabittim, o yüzden aynı kalsamda yeter gözüyle baktım hep, sende çok kasma yerimizde saysak bile yeter bize
Eline saglık. Benım yogurt çorbada degışık bak :))) bi önerı daha yogurt çotbasını aşurelik bugdayla yap bayılırsınız. Benım çocuklar buyday yoksa pirınçle felan asla yemıyolar. Buzlugumda her daım haşlanmış hazır buydayım oluyoAnneler hep öyleBen aşağıdaki adetleri uyguluyorum kuzum ama artık unla yoğurtu ayran gibi açıp suya öyle ekliyorum daha iyi oluyor sanki tencerenin içinde karıştırmaktansa
Yoğurt Çorbası
MALZEMELER:
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı margarin
1,5 yemek kaşığı sıvıyağ
Tel şehriye(bir avuç)
tuz
ÜZERİNE SOS:
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı nane
YAPILIŞI:Yağı eritin erittikten sonra suyunu ekleyin hafif ılındığında yogurtla unu açın suya ekleyin.dökerken sürekli karıştırın..yoğurtu döktükten sonra kaynayana kadar karıştırın.tuzunu atın.(karıştırılmazsa çökelekleşir)kaynayınca Tel şehriyesini atıp altını kısın.küçük bir tavaya 1yemek kaşığı yağı koyup pul biber ve nane ekleyip yağda kavurun.çorbaya bu sosu döküp karıştırarak altını kapatın.
eşim yeşil ve kırmızı mercimekYaa sen denemedınmi hiç. Kız biz eskıyız :))) benım evde çorba çok olur
aynenYo yoo kesınlıkle. Sabıt kalsın yeter almıyımda
Buğdayla hiç denemedim öyle yapayım bir de sağol canımEline saglık. Benım yogurt çorbada degışık bak :))) bi önerı daha yogurt çotbasını aşurelik bugdayla yap bayılırsınız. Benım çocuklar buyday yoksa pirınçle felan asla yemıyolar. Buzlugumda her daım haşlanmış hazır buydayım oluyo
Hı anladım. Bak bi tek bizim evde tarhana içilmiyo. Bı turlu sevdıremedım. Bende onu tutturamıyorumeşim yeşil ve kırmızı mercimek
bende tarhana hastası biriyim
çok arada da şehriye yaparım, domatesi en son 2006 da yapmıştım sanırım, yoğurt çorbasını oğlum çok sever ama çok sık yapmam çünkü bi türlü tarif tutruramadım, hep yoğun oluyo, bir kersinde ramazanda (2 sene öncekinde) arkadaşları çağırınca yapmıştım bayılmışlardı ama gerçekten çok güzeldi o günden beri o tadı tutturamadım
Dene dene. Daha neler denıyıp degışrıreceksın bak :))) bide çocuklada degışecek hehehehBuğdayla hiç denemedim öyle yapayım bir de sağol canım
Hı anladım. Bak bi tek bizim evde tarhana içilmiyo. Bı turlu sevdıremedım. Bende onu tutturamıyorum
Bence ben iyi bi tarhana bulamıyorumbenim en sevdiğim çorbadır,
güzelde yaparım söylemesi ayıp
hoşbulduk canımHoşgeldın nerelerdesın canım
Anneler hep öyleBen aşağıdaki adetleri uyguluyorum kuzum ama artık unla yoğurtu ayran gibi açıp suya öyle ekliyorum daha iyi oluyor sanki tencerenin içinde karıştırmaktansa
Yoğurt Çorbası
MALZEMELER:
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı margarin
1,5 yemek kaşığı sıvıyağ
Tel şehriye(bir avuç)
tuz
ÜZERİNE SOS:
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı nane
YAPILIŞI:Yağı eritin erittikten sonra suyunu ekleyin hafif ılındığında yogurtla unu açın suya ekleyin.dökerken sürekli karıştırın..yoğurtu döktükten sonra kaynayana kadar karıştırın.tuzunu atın.(karıştırılmazsa çökelekleşir)kaynayınca Tel şehriyesini atıp altını kısın.küçük bir tavaya 1yemek kaşığı yağı koyup pul biber ve nane ekleyip yağda kavurun.çorbaya bu sosu döküp karıştırarak altını kapatın.
sende versene tarifini ,aşurelik buğdaylı hiç denemedim bende alayımda deneyeyim bakayımEline saglık. Benım yogurt çorbada degışık bak :))) bi önerı daha yogurt çotbasını aşurelik bugdayla yap bayılırsınız. Benım çocuklar buyday yoksa pirınçle felan asla yemıyolar. Buzlugumda her daım haşlanmış hazır buydayım oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?