Bizde de makarna vardı yanına nugget patates kızartacağı ayarladım yarın annemleri ağırlayacağım çünkü akşamdan tatlı yapacağım yarın ki menüm ağır o yüzden bu akşam evi toparlasam tatlımı yapsam yeter
Sağol canımoyyy yarında senin telaşın var demek,Allah güç kuvvet versin nehirim
menüde neler var bakalım haftaya bende diğer misafirleri ağırlamayı planlıyorumsenden kopya çekeyim
menün süpermiş, havuç tarator ve cacık güzel fikir çaldım onlarıSağol canımAnnemler olacağı için rahatım kuzum kardeşimin sınavına gideceğiz sabahtan sonra öğlen annemlerle beraber döneceğim eve beraber hazırlayacağız bir nevi Bu akşamdan etimek tatlısı yapacağım
Mercimek çorbası + Beyti sarma + Sebzeli bulgur pilavı + Havuç tarator + Yeşil salata + Cacık + Etimek tatlısı
Resmi gösterirsem canın çeker şimdi şöyle söyleyeyim köfteyi kalınca yuvarlıyorsun elinde sonra fırında pişiryorsun 10 dakika kadar ya lavaşa ya yufkaya sarıyorsun verev şeklinde kesiyorsun kalın kalın ben yufkayla yapacağım bir kere lavaşla yaptım kuru oldumenün süpermiş, havuç tarator ve cacık güzel fikir çaldım onları
beyti sarma nasıl oluyo kız
Hm ne yedim, iftarda tavuk çorbası, fırında köfte ve 1 tabak bulgur pilavı yedim. Bulgur pilavı fazla burada tabi. Sonra bir de bir kase kuruyemiş yedim, hiç acımadım kendime.işte bu süpersin, sakın koyverme hem koyverdim derken ne yedin içtin de bakalım hele bi analiz edelim
ayy evet yaa havalar çok ısındı gerçekten, şimdi geçti susuzluğum sabaha göre daha iyiceyim çok şükür,mesaiyi güzel atlatırsam evde bi fırını silme işim var (dün baya bi batırdım) bide bi makine çamaşırlar var onları halledip hemen yatacam direk
ooo süpermiş o zaman sen dene, pazartesi püf noktalarıyla yazarsın :))Resmi gösterirsem canın çeker şimdi şöyle söyleyeyim köfteyi kalınca yuvarlıyorsun elinde sonra fırında pişiryorsun 10 dakika kadar ya lavaşa ya yufkaya sarıyorsun verev şeklinde kesiyorsun kalın kalın ben yufkayla yapacağım bir kere lavaşla yaptım kuru oldutekrardan fırına veriyorsun en sonunda pişen yufkalı köfteye domatesli salçalı sos döküyorsun isteğe göre yoğurtla servis ediyorsun içersinde ve üstünde bol tereyağ var bu arada
Ben de hiç yemedim yapmaya üşendiğim için ama çok güzel görünüyor o yaResmi gösterirsem canın çeker şimdi şöyle söyleyeyim köfteyi kalınca yuvarlıyorsun elinde sonra fırında pişiryorsun 10 dakika kadar ya lavaşa ya yufkaya sarıyorsun verev şeklinde kesiyorsun kalın kalın ben yufkayla yapacağım bir kere lavaşla yaptım kuru oldutekrardan fırına veriyorsun en sonunda pişen yufkalı köfteye domatesli salçalı sos döküyorsun isteğe göre yoğurtla servis ediyorsun içersinde ve üstünde bol tereyağ var bu arada
aslında yemeğin abartı olmamış, kuruyemiş olmasaymış yada biraz daha ölçülü olsaymış daha iyiymiş, ekmek yok sanırım bu güzel birşeyHm ne yedim, iftarda tavuk çorbası, fırında köfte ve 1 tabak bulgur pilavı yedim. Bulgur pilavı fazla burada tabi. Sonra bir de bir kase kuruyemiş yedim, hiç acımadım kendime.Sonra şeftali ve muz yedim. Bir ara da yoğurt yedim. Saat 12'de de yediklerimi eritemeden yattım.
Oruçluyken mesai saatleri de hiç geçmiyor ki di meNeyse hem evdeki işler hem de uyumak derken zaman bir çırpıda geçer. Büyük bir zorlukla oruç tutulan günlerin iftarı da çok keyifli olur.
Yazarım tabi ki kuzum kötü olma ihtimali yok lavaşlı yapmıştım sadece lavaş çok kuru olmuştu domatesli sos ıslatmaya yetmedi ama yufkaya yeter eminim en kötüsü içindeki köfteyi yiyorsun yaniooo süpermiş o zaman sen dene, pazartesi püf noktalarıyla yazarsın :))
Ben de hiç yemedim yapmaya üşendiğim için ama çok güzel görünüyor o ya
köfteleri fırında pişirirken ters düz ediyosun demi, bide içleri öyle pişiyomu peki?Resmi gösterirsem canın çeker şimdi şöyle söyleyeyim köfteyi kalınca yuvarlıyorsun elinde sonra fırında pişiryorsun 10 dakika kadar ya lavaşa ya yufkaya sarıyorsun verev şeklinde kesiyorsun kalın kalın ben yufkayla yapacağım bir kere lavaşla yaptım kuru oldutekrardan fırına veriyorsun en sonunda pişen yufkalı köfteye domatesli salçalı sos döküyorsun isteğe göre yoğurtla servis ediyorsun içersinde ve üstünde bol tereyağ var bu arada
köfteleri fırında pişirirken ters düz ediyosun demi, bide içleri öyle pişiyomu peki?bildiğimiz normal köfte demi ekstra özel bişey yok içinde??
tamam aldım tarifi, sende bi yapta tecrübelerini paylaş bakalım nasıl olcekTarif bu kuzum köfteleri fırında pişiriyorsun 10 dakika kadar ters düz yapmıyorsun hiç zaten yufkanın içinde de pişecektir
Beyti Sarma Yapımı
Köftesi için;
Sarmak için;
- 1 küçük yumurta
- 400 g kıyma
- Yarım ekmek içi (suda ıslatılmış, sonra suyu sıkılacak)
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 1-2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- karabiber
- pulbiber
- kimyon
- Yarım tatlı kaşığı tuz (tepeleme)
Sosu için;
- Lavaş veya yufka (ben yufka kullandım 5-6 tane)
- Erimiş tereyağ (5-6 yemek kaşığı kadar)
Servis için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 yemek kaşığı salça (tepeleme)
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yoğurt
Köfte malzemeleri bir kaba alın, bütün malzemeleri yoğurun ve dolapta dinlendirin. Dinlenen köfteleri resimde görüldüğü gibi şekil verip (köfteler biraz kalın olsun) yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve 10 dakika kadar biraz pişirin. Köfteler pişerken tereyağı sos tenceresine koyup kızdırın, içine salçaları ilave edip kavurun. Suyu ekleyerek akıcı kıvamda olmasını sağlayın.
Yufkaları ya da lavaşı tezgaha serin. Ortadan ikiye kesin, üzerine tereyağını fırça yardımı ile sürün. Geniş kısmına köfteleri yerleştirin. Sıkıca sarın. Sardığınız dürümü verev şeklinde 3 parmak eninde kesin. Tekrar tepsiye yerleştirip üzerleri kızarana kadar pişirin. Daha sonra servis tabağına dizin. Üzerine salçalı sosu gezdirin.
Tamam Begüşüm inşallah pazartesi haberleşiriztamam aldım tarifi, sende bi yapta tecrübelerini paylaş bakalım nasıl olcek
Evet Allahtan geçiyor gibi bu saatten sonrada geçer inşallah
evet yavaşta olsa geçiyorEvet Allahtan geçiyor gibi bu saatten sonrada geçer inşallah
Evet 2 gündür öyleyizevet yavaşta olsa geçiyorkimseciklerde yok
kendimi şey gibi hissettim, hani sokağa çıkmak istersin ama hiç kimse çıkmaz şöylee bir dolanırsın kimse varmı diye bakarsın, bakarsın kimse yok doğru eve gidersin
yarın sende yoksun ben burda kendi kendime konuşurum artıkEvet 2 gündür öyleyizin cin top oynuyor topikte görürler onlar geldiklerinde de biz olmayacağız
Senin için olmak isterdim kuzu ama hiç işe gelesim yokyarın sende yoksun ben burda kendi kendime konuşurum artık
bu arada kardeşine sınavında başarılar dilerim,Allah zihin açıklığı versin,inşallah istediği yere gitmek nasip olur (hayırlısıyla tabi) nerede ne okumak istiyo kardeşin?
ayy yok kız gelinirmi aman ben 2 gün tatil yapınca senelik izinden çıkmış gibi dinleniyorum, bayrama kadar bana tatil yokSenin için olmak isterdim kuzu ama hiç işe gelesim yokAmin Begüşüm inşallah Rabbim herkesin emeklerinin karşılığını nasip etsin Beden eğitimi spor yöneticiliği canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?