♥haftalık kilo verme yarışması♥

Ara dusunmuyordum ama yürüyüş öncesi diye yedim. Ilk öğünü yürüyüş yapamadım. Ikindin yaptım salata ligi da açığını bastirsin diye yedim. Mide küçülmeye başladı.

Akşam yemeğimi de yazayım kızlar unutmadan;

Zerdeçallı mercimek çorba
Kıymalı patlıcan yemeği
Zeytinyağlı barbunya
Sarımsaklı yoğurtlu maydonozlu köz kırmızı biber salata
8 tane yeşil zeytin

Bugün evdeydim. O yüzden çeşitli bir sofra oldu.
Mercimek çorbasını da çok yaptım. Yarım kiloluk kavanozlara kaynarken doldurup ters çevirdim, konserve oldular. dolaba koydum şimdi. Bugün yaptığım bitince iki sefer daha hazır çorbam var dolapta. Vaktim olunca yemekleri, çorbaları yapıp konserveliyorum. Yemeksiz akşamların kurtarıcısı oluyor.

geçmiş olsun canım,acil şifalar dilerim

afiyet olsun canım menü gerçekten zengin maşallah
şu mercimeği kavanozlama işi çok ilginçmiş ilk senden duyuyorum
çorbayı nasıl yapıyosun tarif verebilir misin?

bende bir tanıdıktan duymuştum yemeği fazla yapıp sıcak sıcak kavanoza kapatıyor sonrada ihtiyacı olunca açıyormuş. bende birkaç kere denedim fena olmuyor hani hazır yemek oluyor. bende bu kış böyle yapmayı düşünüyorum.
zaten süt alırken 5 kilo alıyorum yarısını yoğurt mayalıyorum geri kalanı sıcak sıcak kavanoza koyup kapatıyorum ihtiyacım olunca açıp kullnaıyorum yada onuda az ısıtıp hemen mayalıyorum. kolaylık oluyor

Kırmızı mercimeği, suyu, kök zerdecali, bir kaç tane karabiberi tencereye koyup kaynatıyorum. Mercimek pişince zerdecali içinden çıkarıp blendirdan geciriyorum. Tereyağını tuzunu ekleyip biraz daha kaynayınca çorba hazır oluyor.
Zerdeçal grm daha lezzetli hem de daha guzel sarı renkli bir çorba oluyor.

günaydın canım,iyiyim teşekkürler sen nasılsın bugün?

Bugün daha iyi gibiyim. Hava kapalı olmasına rağmen nasılsa duruşmam da yokken erken kalktim. Eşim bile şaşırdı

nehirnil111 dünkü tam liste menüm,yazdıkça bakıyorumda hey maşallah ne yemişim bee,diyet değilde mübarek allah ne verdiyse yemişim gibi

Sabah (saat 07:45)
* 1 dilim ekmek
* 3 ceviz
* 3 zeytin
* peynir
* biber
* 1 çay kaşığı bal

Ara Öğün (saat 09:45)
* 1 fincan şekersiz türk kahvesi

Öğlen (saat 11:45)
* tas kebap
* 2 yemek kaşığı bulgur pilavı
* 2 kuru kayısı

Akşam (saat 19:00)
* yayla çorbası (pirinci yok denecek kadar azdı,yoğurdu boldu ekşiliydi)
* etli kuru patlıcan yemeği (ilk defa yedim ve çok güzeldi)
* 1,5 yemek kaşığı pilav(çok güzel etli pilav yapmış dayanamadım azcık aldım
* ciğer
*karışık yeşillikli salata

Son Öğün (saat 22:00)
* 10 kestane
* 1 mandalina
* biraz üzüm

arkadaş tatlıyı yapamamış hazır almış ama elime bile sürmedim, ama kestaneden kaçamadım,eşim tavla oynarken masustan yemiyim diye,sen oyun oynuyosun ben hem yer hem sana ayıklarım dedim o sırada bi 10 tane yemişimdir

eşimin eski iş arkadaşının düğününe gidememiştik, arkadaşlarla bu akşam hayırlı olsuna gidicezoyüzden evde yemek yemeyi düşünmüyorum, ordaki ikramlıklardan yerim, çünkü biz haber verdik ve ilk defa gidicem yemezsem ayıp olur demi

dün öğleden sonra bir avuç leblebi ile küçük bi üzüm yedim.dün akşam eve gidince bir tabak sütlü tarhana çorbası, bi tabak yumurtalı pırasa ve salata yedim. sonrasında da yarım armut ve 1 bardak tarçınlı süt içtim.

bu sabah kahvaltıda da domates salatalık az kahvaltılık sos biraz peynir ve 2 dilim ekmek yedim.

vayy hamarat hatun seni,çok güzel bi yöntemmiş,yemeğim fazla olursa bende deneyeyim bakalım
mercimeğe azcık kimyonuda yakıştırıyorum ben
daha iyi olmana sevindim bazen modd da düşüklük yaşanabiliyor,arada olur geçer
aa sen avukattın demi,kendi işyerin mi var devlettemi sin?
kız biz sana soru soralım o zaman,özellikle ilgilendiğin bi alan varmı (yandık diyon şimdi demi)

insan neler öğreniyor ben hiç bilmiyordum böyle,etrafımda yapan yok hiç
öğrendiğim iyi oldu,yemekleri fazla yaparsam bende deniyicem bu yöntemi,teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…