♥haftalık kilo verme yarışması♥

Sabah: YOK (ama bundan sonra olacak bakmayın öyle )
Öğle: 12:10 - Yarım kase domates çorbası + Yarım porsiyon tavuk döner + 2 dilim domates + havuç roka karışımı salata - 349 kalori

Bu ne kız, hem sabah yok hem yarım yarım. Açlıktan zafiyet gecirip, metabolizmani da durdurmak istiyorsun galiba.. Yapma etme, ekmek yok, şeker yok ne güzel, porsiyonlari da tam ye lütfen, boşuna aç bırakma kendini..

çayıda evde akşamları hiç içmiyorum kan hapından dolayı, ama bir yere gidince çay ve tatlı oluyo illaki
uff ya en sevdiğim şeyler

Sevmesen sorun olmaz, sevdiğimiz şeylere zaaf gosteriyoruz zaten..

Ev sahibesi kırılmasın
Bende bayılarak yemem ama çok faydalıymış bundan sonra yiyeceğim hiç yememekten iyidir

He ne geliyosa ev sahibesi yüzünden geliyor başımıza. Bana kalsa hiçbirşey yapmam un ve şeker içeren, mecbur kalıp yaptıklarımı yemeyen de daha çok sever Aferin derim.. yiyene üzülüyorum, hele ki şekeri varsa, cocuksa vs.

Canım aslında Karatay tam bu noktada şifa veriyor. Tip2 diyabet olup insulin kullanma aşamasına geçmiş insanlar bile tam şifa ile kurtuluyor bu illetten, sağlığına kavuşuyorlar. Ben de yaklaşık 1 yılda ki arada duzenimin kaçtığı cok zamanlar oldu, ona rağmen insulin degerimi 16 dan 8 e dusurdum,5 in altına inmesi gerekiyor Karatay gore, benim de az kaldı. Sana tavsiyem, insulin ve insuljn direnci değerlerini ölçtür. Mutlaka bir anormallik vardır hipoglisemi yaşıyorsan. Kilo vermenin yanısıra şeker sorunundan kurtulmak istiyorsan karatayin kitaplarını mutlaka okumanı tavsiye ederim.

Annem de insulin iğne kullanıyordu, şimdi sadece ilaçlarını kullanıyor, onu da zamanla bırakacak inşallah.

İki dilim ekmek iki çorba kaşığı şeker yemiş gibi şekeri anında tavan yapıyor, şeker çıktığı hizla da geri fıstığı için hipoglisemi yaşanıyor, arada yeme zarureti ortaya çıkıyor.

Şeker ne kadar hızlı yükselirse o kadar hızlı düşer. Yavaş yükseltmek, dengede tutmak için gereken glisemik indeksi dusuk gıdalarla beslenmek.

ben bu durumlar için şu yöntemi denerim. "ay bana tatlı yasak şeker sorunum var , ama çok güzel görünüyor hatrın için bir çatal alayım. "

İşlemiyor güzelim bizim ev sahiplerine, aman noolcak burda ye evde yemezsin deyiveriyorlar Sanki onların kapıdan girerken hastaliklarimiz kapıda kalıyor gibi..

Yok aç değilim ama döneri de aşçı o şekilde herkese koyuyordu daha fazla koy diyemedim pilav falanda alamazdım patates salatası vardı o da olmazdı o yüzden böyle oldu işte

Bize gelenlere onları yapmazsam tuhaf karşılarlar sağlıklı beslenin diye yapmadım demek olmaz bizde o sebeple yapıyorum yesinler

Mümkünse yanında ev yoğurdu ve kuruyemiş götür. Öğlen eksik olduğunda yediklerin onlarla tamamlayabilirsin

Amaann eşimin tarafı olunca ben de yapıyorum. Zira şekerden gözünü kaybetmiş hala bi oturuşta 1 kilo muz ya da bir kaç tabak mantı yiyebilen bir yengesi var mesela, onlara anlatmak imkansız. Ama kendi tarafından gelse, çoğu şeker hastası, bilinçli diyetine dikkat eden insanlar olduğu için pilav makarna bile yapmıyorum artık. Kv gelse ona da en kral yaptığım bulgur pilavı. Onu da biz yemiyoruz ya esime soruyorum, yap şimdi annem bekler diyo kv kandirmalik yapiyom.

Allahtan evimize pek sık misafir gelmiyor. Eşimin ve benim çoğu akraba sehir dışında, annelere de biz gidiyoruz genelde. Komşularla güne girdim 15 te bir. Bir tek o falsom var bu sene. Ona da isim olunca katılamıyorum zaten. Yani 15 te bir kacamak günüm oldu

Yoğurt sıkışık geldiğim iett aracında imkansız da kuruyemiş alabilirim evde bir sürü aldım duruyorlar akşamda fazla yemiyoruz

Bana evlendiğimizden beri çok ev görmeye gelen oldu çay yanına da şeker oranına ya da un oranına dikkat edilip bir şey yapılmıyor gelen yeni gelinden börek tatlı falan bekliyor sanki

bazısıda der ya rakı içen öldüde su içen ölmedimi,demek zihniyet bu ne yapsan değişmez,benimde tanıdıklarımdan biri birgün, yemek yiyoruz yemek aynen şu;
şehriye çorbası
etli patates (2-3 parça et gerisi patates)
patatesli börek
yaprak sarma
makarna
salata (hadi bu masum)
turşu (buda masum)
ama sorsan hiç ekmek yememiş,ve biz sağlıklı besleniyoruz diyo,bu akşam yemeği,şimdi buna nerdn başlayıp ne anlatırsın da ne anlar

benimde ne gelenim nede gidenim biter,kimse gelmezse biz giderizo yüzden çok zorlanıyorum

koy kavanoza kapat ağzını,koy poşete onuda çantana at,bitti gitti,ben sürekli getiriyorum yoğurdumu çokta güzel oluyo

Bebek maması satılan kavanozlar boyutunda kavanoz al, porsiyon için yeter..

He canım zaten biz de börekler açalım diye evlendiydik. Aciyorum, üzülüyorum ama anlatamayinca ver böreği ver baklavası ohh miss.

koy kavanoza kapat ağzını,koy poşete onuda çantana at,bitti gitti,ben sürekli getiriyorum yoğurdumu çokta güzel oluyo
Aynen aynen sen benden çok yaşayacan. En fazla ayran olur, o da iş görür. Artık hava da soğuyor, ne eksir ne bozulur.

O zaman şekerim var tansiyonun var nefesim daraliyo diye doktorları meşgul etmiycek, usul usul ölecek bir köşede.

Anam ekmeğin adi çıkmış bunların yanında. Ohh un nisasta un nisasta ama ekmek yemedim vuu çok saglikliyiz yihhuuu

Bir gün Canan hocanin konuşmacı olduğu bir programdayiz. Bir belediyenin etkinliği. Gelenlere Canan Hocanın kitapları yayınevi tarafindan hediye ediliyor. Konferans çıkışında da belediye nohutlu tavuk pilav ayran ikram ediyor Kadının biri Karatay mutfağı kitabını almış, kaldırımın ustune kitabı koyup ustune oturmuş, elinde de tavuk pilav tabağı götürüyor sarjim bitmişti foto cekemedim ama dönüşte Canan hocaya ve arkadaşlara anlattım. Canan hocam naapsin gulumsedi, şimdi yesin eve gidince okuyacak kitabı dedi.

Ben arabalardaki sıkışıklık yüzünden yandan takmalı çanta taşırım içine cüzdanım bir kaç kağıt mendil anca girer öyle söyleyeyim yani ona yoğurt kavanozu sığdırmam pek mümkün değil gibi denerim ama yine de sizi mi kıracağım bugün de bari yiyeyim kereviz bulursam yoğurtla beraber

Çılgın bir fikirle geldim işyerinde kavanoz bulundur, evde yoğurdunu buzdolabı posetine köy, at cantaya, gidince boşalt kavanoza at poseti çöpe

İstersek yapariz, kadiniz biz, az kafayı calistirdik mi neler çıkar bizden

zaten diyo merak etme,halzisim bitkinim halim,canım yok,ekmeği kestim,tatlı yemiyorum kilo veremiyorum ohooo daha neler neler inan anlatıyorum basmıyo anacım yok mümkün değil takılmışlar hala ekmekte tatlıda daha ötesini anlamak istemiyolarayy ne halleri varsa görsün modundayım,kendimi yoramam anlayana sonuna kadar bildiğimi anlatırım bilmiyosam araştırır da anlatırım ama kendini kapalı tutana böyle yapana bişeyde demem artık
canan hocadan sonra,nohutlu, tavuk pilavda süper olmuş yanlız,işte benim memleketim dercesine bir fotoğraf

Kız süzülmez mi poşetten vıcık vıcık ne ettin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…