♥haftalık kilo verme yarışması♥

şöyle bir şey canım; sade türk kahvesini pişiriyorsun, fincanın içine tercihe göre 1 çay kaşığı falan organik hindistan cevizi yağı koyup, kahveyi fincana dolduruyorsun. Artık hindistan cevizi ile aromalanmış, sağlıklı yağ içeren bir kahven var, keyifle sağlıkla hüpletiyorsun. Türk kahvesi ciddi bir antioksidan olduğundan günde ortalama 3-4 fincan içip bol bol antioksidan almış oluyorsun bünyeye

Menün güzel canım çok beğendim

O kadar d vitaminini nasıl alıyorsun

Sabah 2 yumurta yerim aslında ama öğlene kadar acıkmıyorum bu seferEvet öyle aslında ama palamutta çok ağır geldi benim evim amerikan mutfak fırında yapacağım balıkları tercih etmeye çalışıyorum yoksa istavriti tek geçerim ama kızartma seviyorum onu da işte

Biliyorum canım hatta eksikliği kilo vermeyi zorlaştırırmış sen istersen paylaş tabi bilgilerini

Ahhh o börek Onun dışında ne güzel menüymüş bu öğlen

Dün ofise geldiğimde lobideki güvenlik bayan bir tabak irmik helvası vermek istedi bana, yukarıda yersiniz dedi. Yok dedim benim ayarımı hiiç bozma ben almayayım Amaaa börek olsa aynı tepkiyi verebilir miydim bilmiyorum. Hatta sabah kahvaltıya annem geldi. O gelmeseydi ofise giderken bi güzellik yapacaktım kendime itiraf ediyorum Neyse ki kurtardı beni annecik

Şöyle cicim; 15 günde 1 , 1 ampul Dvit3 ü zeytinyağı ile içiyorum

Bendeki asıl mantık zaten günde 2 öğün yemek. Sabah tıka basa taaa akşama kadar... En son ne zaman kendi evimde ya da işyerimde 3 öğün yemek yediğimi hatırlamıyorum. Tatil ve misafirlikte olduğum zaman durum ister istemez değişiyor tabi.

Palamutu tavaya yapıştırmayacak kadar az zeytinyağı ile tavada kısık ateşte pişiyorum bazen, bazen de fırında. Arada zeytinyağında ya da tereyağında kızartma hamsi ve istavrit de yapıyorum. Ama senede 1-2 yi geçmez tabii ki.

D VİTAMİNİZİ ÇALAN 5 SİNSİ FAKTÖR!

Sağlığınız için yapabileceğiniz en önemli şey belki de yeterince D vitamini almaktır. Sonuçta D vitamini dünyanın en güçlü anti viral süper vitamini olarak görülüyor. Vücudumuzun D vitaminine, başka işlevlerinin yanında en temel olarak kemik ve diş sağlığı, bağışıklı sistemini güçlendirmek ve insülin seviyelerini düzenlemek için ihtiyacı var.

D vitamini pek çok önemli hastalığı önlüyor, örneğin kanser, Parkinson, MS, kalp hastalığı, diyabet ve inme gibi. D vitamininden zengin yiyecekler yiyerek, güneşte yeterince kalarak ve D vitamini takviyesi alarak D vitamini düzeyinizi istenilen seviyede tutabileceğinizi var sayıyor olabilirsiniz, ancak bu her zaman böyle olmuyor. D vitaminiyle ilgili her şeyi doğru yapıyor bile olsanız bazı faktörler sinsice sizin D vitamini seviyenizi istediğiniz düzeyin altında tutuyor olabilir.

1- Kilonuz.
Ne kadar kiloluysanız vücudunuzun o kadar daha fazla D vitaminine ihtiyacı var. Bunun nedeni kilolu olmanın D vitaminini biyolojik olarak daha az yararlanılabilir hale getirmesi. İlginç olarak kilolu olanlar daha fazla D vitamini alırlarsa bu kilo vermelerine yardımcı oluyor. 2015 yılında yapılan bir çalışmada fazla kilolu ve obez olup da D vitaminleri düşük olanların D vitamini takviyesi kullanmaya başladıktan sonra kilo verdikleri gösterildi.

2- BPA'ya maruz kalmak.
Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism (Klinik Endokrinoloji ve Metabolizma Dergisi) de yayınlanan yeni bir çalışma endokrin sistemi tahrip eden BPA gibi kimyasallara fazla maruz kalmanın kandaki D vitamini düzeyini düşürdüğünü gösterdi. Endokrin bozucu kimyasallar her yerde, bunlardan kaçınmak çok zor. Ancak maruziyeti azaltmak için plastik yerine cam bardak kullanmak, kişsel bakım ürünlerinin içinde neler olduğuna dikkat etmek, çim veya ayrık otları için kullanılan kimyasallardan kaçınmak, teneke konserve kutularındaki yiyecekleri tüketmemek, bu kimyasalların en çok bulunduğu ev tozlarını iyi çekecek kaliteli bir elektrik süpürgesi kullanmak gibi önlemler alınabilir.

3- Yaşınız.
Araştırmalar yaş ilerledikçe vücudumuzun D vitamini emilimi kabiliyetinin azaldığını gösteriyor. Örneğin, 70 yaş üzerindeki bir kişi aynı süreyle güneşte kalsalar bile genç bir kişiden % 30 daha az D vitamini üretebilir. Bunun nedeni D vitamini öncü maddesini D vitaminine dönüştüren ciltteki maddenin yaşlılarda daha az bulunmasıdır. 65 veya üzerindeyseniz gençliğinizden çok daha fazla D vitaminine ihtiyacınız var demektir: yetersiz D vitamini bunamaya yol açıyor.

4- Karaciğer ve böbreklerinizin sağlığı.
Sağlıksız bir karaciğer veya böbrekler vücudunuzun düzgün biçimde D vitamini emilimi yapmasına engel olur. Karaciğer hastalığı olanlar yeterince safra üretemezler, safra vücudun D vitaminini işlemesine yardım eder. Böbrek hastalığı olanların da D vitaminleri düşüktür, D vitaminleri düştükçe hastalıkları kötüleşir, hastalıkları kötüleştikçe D vitaminleri düşer.

5- Bağırsak sağlığınız.
Eğer D vitamininizi yiyecekten veya takviyeden alıyorsanız bağırsak sağlığının bozulması D vitamininin yeterince emilememesi demektir. Mide suları, pankreas salgıları, safra ve bağırsak sağlığı vücudumuza giren vitaminlere ne olacağını belirliyor. Bunlar sağlıklı değilse istediğiniz kadar vitamin alın vücudunuz aldıklarınızın çoğunu kullanamaz.

Örneğin çölyak hastaları, kronik pankreatiti olanlar, hassas bağırsak sendromu ve Crohn hastalarının D vitamini emilimleri çok bozulmuştur. Sindirim sistemi sağlıklarını ve D vitamini emilimlerini düzeltebilmek için günlük probiyotiklerini yiyeceklerden almalılar. Probiyotikler BPA maruziyetinin etkilerinden de korur.

Yukarıda sıralanan sinsi faktörler nedeniyle D vitamininizin yetersiz olması riskiyle karşı karşıyaysanız D vitamini düzeyinizi kontrol ettirmelisiniz. Eğer yetersizse günlük takviye miktarını arttırmalısınız.

D Vitamini Konseyi günde 5000 IU D vitamini takviyesi alınmasını tavsiye ediyor. Günde 10.000 IU da alabilirsiniz, yan etki olmaz. Aldığınız takviyede dikkat edeceğiniz konu, aldığınızın doğal D3 (kolekalsiferol) olması, sentetik D2 (ergokalsiferol) olmaması. D vitamini kaynağı olan yiyecekler soğuk deniz balıkları, fermente süt ürünleri ve tereyağdır. D vitamini içeren tek sebze ise mantardır.

Çeviri: Nurçin Çağlar

Sağlıklı Yaşıyoruz

Kaynak: https://easyhealthoptions.com/5-sneaky-factors-robbing-vitamin-d-right-now/

D VİTAMİNİNİN 20 ng/ml'NİN ALTINDA OLMASI ÖLÜM ORANINI ARTTIRIYOR

Yakın zamanda yapılan kapsamlı bir çalışma, D vitamininin 20 ng/ml düzeyinin altında olmasının ölüm oranını 2.37 arttırdığını gösterdi.

Araştırmacılar bu bağlantının D vitamini eksikliğinin, kemik sağlığının bozulması, kardiyovasküler hastalıklar ve kanser gibi hastalıklara yol açmasından kaynaklandığını düşünüyorlar.

Çeviri: Nurçin Çağlar

Sağlıklı Yaşıyoruz

Kaynak: http://www.vitamindcouncil.org/vita...ortality/?mc_cid=4a94f39254&mc_eid=06304b5c69

Bilgiler için çok teşekkürler canım bayağı faydalandım Allah razı olsun

Pazartesi 81.100
Salı 80.900
Çarşamba 80.900
Perşembe 80.900

Bugün ikinci devit 3 ampulu içtim
ben geldimm . hayatım kötü gidiyodu yazamadım. işe başladım ama yıne kovuldum kılo veremedım falan

senı en son 85 de bırakmıstım dıye hatırlıyoruuuumm brrrraaavooooo

Pazartesi 81.100
Salı 80.900
Çarşamba 80.900
Perşembe 80.900

Bugün ikinci devit 3 ampulu içtim
ben geldimm . hayatım kötü gidiyodu yazamadım. işe başladım ama yıne kovuldum kılo veremedım falan

senı en son 85 de bırakmıstım dıye hatırlıyoruuuumm brrrraaavooooo

ilginçmiş,tadı ağır olmuyomu merak ettim
senin bu organik yağları aldığın bi site vardır şimdi onu özelde atarmısın?
türk kahvesini 40 yıl içmesem aklıma gelmez ama işyerinde çaycımız herkese yapınca banada yapıp getiriyo sırf onun için içiyorum

sbeden şu an itibariyle 65.300 üm. bıdaha bunu görmicez üstünü de görmıcez. evlılık yıl donumumuze 1 ay kaldı! 60 olcam

kahvaltım
yarım domates
1 haşlanmıs yumurta
biraz kaşar ve beyaz peynir
küçük paket bal
bı ıkı lokma ekmek

başlıyorumm

dünkü tam liste menüm

Sabah (saat 07:45)
* 1 dilim ekmek
* 2 ceviz
* 3 zeytin
* peynir
* biber
* 1 tatlı kaşığı pekmez
* biraz üzüm

Ara Öğün (saat 09:45)
* 1 fincan şekersiz türk kahvesi

Öğlen (saat 11:45)
* kıymalı yumurta
* salata

Ara Öğün (saat 15:30)
* 4 kaşık yoğurt
* yarım elma
* tarçın

Akşam (saat 19:30)
* salata
* 2 dilim palamut

Son Öğün (saat 22:00)
* 15 kestane
* 2 mini kek

günadın canım,sanada hayırlı cumalar

Sağol canımcım

Menün çok güzel ama o mini kek mini olsa da masum görünmüyor Sen ne yaptın deme cips yedim 1 paket ama yemek yemedim

günadın canım,sanada hayırlı cumalar

Sağol canımcım

Menün çok güzel ama o mini kek mini olsa da masum görünmüyor Sen ne yaptın deme cips yedim 1 paket ama yemek yemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…