♥haftalık kilo verme yarışması♥

bende hamıleyken öyle demişlerdi ayak numarası büyüyomus ama o zamanları nasip etmedı allahım..

ah 59

benim 40 şu an....10 sene önce işe başladığımda 38 -39 gibiydi. doğumdan sonra 40, uzunluğu da 25,5 - 26 cm gibi. o yüzden iç ölçüye bakmadan ayakkabı alamıyorum.

benim de bildiğim böyle bir şey varmış içinde gezinen o mayalıyormuş değil mi ?
annemde bir ara yaptı ondan hatta hala var sanırım
sadece süzüp,içindeki kefiri yeni taze süte atıyodu,aynen tahta kaşık kullanıyodu ama şeker falan bilmiyorum,sanmıyorum da şeker atsın

bende smile atip hareketlendircektm unutmsm . tarcin cubuk attin mi
Evet canım
İçtim öğleden önce hiç olmadığım kadar tok ve şişim. İçiyorum suyu içiyorum karışım bilmem ne. Hiç lavaboya gitme yok afedersiniz. Benim bünye böyle malesef 2 hafta normal, 2 hafta su tutuyor. Reglime 10 günden fazla var

benim 40 şu an....10 sene önce işe başladığımda 38 -39 gibiydi. doğumdan sonra 40, uzunluğu da 25,5 - 26 cm gibi. o yüzden iç ölçüye bakmadan ayakkabı alamıyorum.
benim 36 şu an ya bi nsıp olurda hamıle kalırsam 37-38-39-40 hepsine razıyım

inş canım sağol. merhaba bu arada
Merhaba tatlım
Kızlar bugün menüm şöyle
Sabah kıymalı yumurta, 2 zeytin,bi çatal peynir, az bişey lavaş
Öğle yemekten önce zencefilli su, sebze kavurmadan 2 kaşık, bi parça haşlanmış tavuk ve kefir.
Akşam
Kuru fasulye yapıcam ama yesem mi bi kepçe salatayla bilemedim ya
Size sorayım dedim

Kimse yazmamış akşam menümü yazayım.
Önce zerdeçallı su
1 kepçe kuru fasulye salata
Bugün iyiydim maşallah diyim bari

Günaydın herkese
Bir yumurta ,bir dilim ekmek,2 zeytin be bir parça peynir ve kefirle kahvaltımı yaptım.
Bugün çok yoğunum akşam gelirim anca...
Görüşmek üzere

kolay gelsin.
günaydın herkese.
ben çok fenayım öksürük başladı 2 gündür. bugün ya da yarın tekrar gitcem. dün 9 gibi yattım tam 2 saat öksürdüm ayy var ya kendi sesimden rahatsız oldum resmen. eşim vicks sürmüştü sanırım o da biraz yaktı öksürttü.

gecmıs olsun canım bı oksuruk surubu alsana işkence etme kendıne kolay kolay gecmez

Eğlenerek sağlıklı bir içecek hazırlamanın adı su kefiri olsa gerek. Her aşamasından ayrı bir keyif alacaksınız. Mesela şekerle yola çıkıp neredeyse şekersiz bir içecek elde edeceksiniz. Özellikle de değişik lezzetler yaratacağınız ikinci fermantasyon çok keyifli. Meksika'da ilk kez tatlı bir öz suyu olan kaktüslerden elde edilen su kefirine Japonlar buz kristali derken, ben de sağlık tanecikleri diyorum.
Su kefiri bütün aileniz için hazırlayacağınız en sağlıklı içecek. Süt kefiri kadar faydalı olan su kefiri içtiğinizde sindirim sisteminizi ve bağışıklık sisteminizi koruyan fermente, probiyotik bir içecektir. İçinde süt olmadığı için vejateryenler ve süt alerjisi (laktoz) olanlar da rahatça tüketebilir. Şekerle ve kurutulmuş şekerli meyvelerle mayalanan su kefiri (kefir taneleri şekerle beslendikleri için) maya süresinin sonunda şekersiz olmakta. Yani kullandığınız şekeri içmiyorsunuz, o şekeri kefir taneleri kendilerini beslemek için kullanıyor. Eğer bu şekilde tadını beğenmezseniz ikinci fermantasyonla aynı gazoz gibi kabarcıklı ve daha lezzetli bir kefir hazırlayabilirsiniz. Su kefiri ile ilgili çok detaylı Türkçe bilgi yok denecek kadar az. O yüzden her şekilde denemeler yapıp, bana kendi hazırladığı kuru kefir mayasını gönderen arkadaşımın tecrübelerinden faydalanarak, onlarca video ve tarif okuyarak detaylı bir yazı ve mayalama videosu hazırladım.
Su kefiri mayalarken dikkat edilecek püf noktaları:

• Steril edilmiş geniş ağzı olan cam kavanozlar tercih edilmeli.
  • Kullandığınız su temiz ve klorsuz olmalı.
  • Asla metal kap, kaşık kulanılmamalı. Tahta, slikon ve plastik ürünler tercih edilmeli.
  • Kullanacağınız kuru meyveler temiz, ilaçsız ve mümkünse organik olmalı. Kullanmadan önce mutlaka temiz su ile yıkanmalı.
  • Şeker yerine asla bal kullanmayın. Özellikle de saf bal kefir mayanızı öldürür.
yapılışıda var kızlar çeşit çeşit. ama bilgilendirme amaçlı kopyaladğm için fazla detaya girmiyim.
bizim yaptığımzda kuru meyve kullanmıyorduk ama çok hoşuma gitti incir kayısı her seferinde değişik bir meyve iyi olur. fermente ürünler çok faydalı. dün burda mı okudum ne bi millet kefir sayesinde uzun yıllar yaşıyordu. bulursam bende yapıyım.
begum75
@Heart of Gold

şekeri biz değil kefir tüketiyormuş

Eklentiler

• sukefirison.webp
    13,8 KB · Görüntüleme: 23
  • sukefir1f4.webp
    11,7 KB · Görüntüleme: 22
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…