Hak sahibi olabiliyormuyum ?

mortaldance

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2016
1.189
490
38
32
Selam bayanlar aranıza yeni katıldım benim sizlere bir sorum olacaktı ...şimdi benim 4 yıldır görüştüğüm birisi var seneye evlenmeyi düşünüyoruz geçen sene üç tane ev aldı şuan kredisini ödüyor üç yıl daha sürecek ödemesi evler kendi üzerine biz evlenindikten sonrada ödemeye devam edecek onun maaş kedilere beni m maaş diğer masraflara gidecek belki bir araba alırız benim maaşla da şimdi benim merak ettiğim o evlerde Hakkım olur mu yasal olarak

Biri evlenmeden benim mal varligim uzerinde hak sahibi olacagini dusundugunu bilsem evlenmek icin 149086338 kez dusunurdum. Net!
Neden öyle olsun evlendik benim maaş ortada çerez parası olarak kullanıldı üç beş sene o zamana kadar da evlerin borcunu rahat rahat ödedi hadi birşey oldu ayrıldık benim kaç yıllık Kazancım boşuna mı gitsin

Daha evlenmeden neden düştüm evlerim Hakkı konusuna ay. Kredinin toplam borcu 10 sene falan herlDe. Öyleyse 3 sene de hak iddia etmek biraz kişisel vicdan heralde
Evler önemli değil ev olmasa da evlenirim ortak bişeyler alırız ama ilerde ev borcu nu o ödeyip benim maaşla geçinip bir sorun olduğun da benim para çöpe mi gitsin hiçbir Hakkım olmasın mı yani

Selam bayanlar aranıza yeni katıldım benim sizlere bir sorum olacaktı ...şimdi benim 4 yıldır görüştüğüm birisi var seneye evlenmeyi düşünüyoruz geçen sene üç tane ev aldı şuan kredisini ödüyor üç yıl daha sürecek ödemesi evler kendi üzerine biz evlenindikten sonrada ödemeye devam edecek onun maaş kedilere beni m maaş diğer masraflara gidecek belki bir araba alırız benim maaşla da şimdi benim merak ettiğim o evlerde Hakkım olur mu yasal olarak

Bence derdinizi yani ilk mesajınızı evlenirseniz ileride onun kredi ödemesi yüzünden maaşınızı dilediğiniz gibi kullanamayacağınız yönünde güncelleyin, biz de böyle bir endişeniz varsa bunu sevgilinizle açık açık konuşmanızı önerelim.

Bu haliyle adamla evleri için evleneceksiniz gibi duruyor konu ve bu yönde tepkiler alacaksınız.

Eeee hepimiz ilerde ayrılabiliriz , yarın ölebiliriz ... bu hesaplar hoş değil .

Devir bunu gerektiyor demişsin de ; devir hiç bir şeyi gerektirmez ayrıca , devri kötü ve hesapçı yapan yine insan ..

Sorunun cevabına gelince ; evlerin tapularını aldı ise , evlilik içi ortak edinime girmez .

Eeee hepimiz ilerde ayrılabiliriz , yarın ölebiliriz ... bu hesaplar hoş değil .

Devir bunu gerektiyor demişsin de ; devir hiç bir şeyi gerektirmez ayrıca , devri kötü ve hesapçı yapan yine insan ..

Sorunun cevabına gelince ; evlerin tapularını aldı ise , evlilik içi ortak edinime girmez .
Aldı teşekkürler yorum için

Bence derdinizi yani ilk mesajınızı evlenirseniz ileride onun kredi ödemesi yüzünden maaşınızı dilediğiniz gibi kullanamayacağınız yönünde güncelleyin, biz de böyle bir endişeniz varsa bunu sevgilinizle açık açık konuşmanızı önerelim.

Bu haliyle adamla evleri için evleneceksiniz gibi duruyor konu ve bu yönde tepkiler alacaksınız.
Yanlış anlaşılmasın öyle bir düşüncem hiç olmadı

Anladim seni
O evlerin borcunu oderken
Yatirima gidecek parasi
Ama benim param hiç olacak diye
Dusunuyorsun.
Tabi ilerde basiniza gelebilecek
Kotu senaryolara karsi bu endisen.

Ben kabul etmezdim.
Evler benim uzerime olsaydi
Onun parasini harcasaydik
Bu kez o itiraz ederdi.
Buda haksizlik.

Yani cok sikintili bir durumdasin ya sen.
Dile getirsen sen bana guvenmiyor musun olacak
Soylemesen enayi gibi hissedicen.

Dusundum de ben kabul etmezdim
Guvensizlik suclamalarina karsi da
Bugun guveniyorum ama iyiyken
Herkes balli corek zaten
Onemli olan kotuyken ki durum derim.
Ayy balli coregim bugune kadar da
Senin parani hic ettik ama
Al su 2 evi demicegine gore.
Kim der ayrilmak uzere oldugu birine.

Kabul etme.

Kredi bitene kadar evlenmeyin, kafaniz rahat olsun maasinizi çatir catir bekar halinizle yiyin :)
Bence siz hiçbir zaman ev alamayacak olduğunuzu düşünüyorsunuz ,belki böylelikle evlerden nemalanirsiniz saniyorsunuz

Derdiniz başta çok itici gözüküyor ama anlaşılmayacak gibi bir durum değil. Siz çalışmasaydınız farklı bir konuma düşerdiniz ancak çalıştığınız için kazancınız ortak kullanılacak ve ayrılmanız durumda ortak Kazancınızın yatırımı sadece eşinizin gibi olacak. Para kazanmıyor olsaydınız o evlerde hiçbir payınız ve Hakkınız yoktu. Ama eve para getirdiğiniz için evlendikten sonraki ödemelerin payı kadar evde Hakkınız olur.

Hak iddaa edemzsin. Sen sevgiline söyle bu düşünceni. Evliklikle bütçelerinizi ayırın. İlerde boşanırsanız adamın evlerinden talebiniz olmasın

Anladim seni
O evlerin borcunu oderken
Yatirima gidecek parasi
Ama benim param hiç olacak diye
Dusunuyorsun.
Tabi ilerde basiniza gelebilecek
Kotu senaryolara karsi bu endisen.

Ben kabul etmezdim.
Evler benim uzerime olsaydi
Onun parasini harcasaydik
Bu kez o itiraz ederdi.
Buda haksizlik.

Yani cok sikintili bir durumdasin ya sen.
Dile getirsen sen bana guvenmiyor musun olacak
Soylemesen enayi gibi hissedicen.

Dusundum de ben kabul etmezdim
Guvensizlik suclamalarina karsi da
Bugun guveniyorum ama iyiyken
Herkes balli corek zaten
Onemli olan kotuyken ki durum derim.
Ayy balli coregim bugune kadar da
Senin parani hic ettik ama
Al su 2 evi demicegine gore.
Kim der ayrilmak uzere oldugu birine.

Kabul etme.
Evet tam olarak beni anlamışsınız şuan hemen evlenelim diyor ama ben seneye diye uzattım seviyorum güveniyorum ama evlendiğimde maaşım hepsi masraflara gidecek ee benim hiç bir yatırımım olmayacak ilerde de ayrılma durumu oldu diyelim benim parayla o geçinmiş olacak ee bana da yazık

Yanlış anlaşılmasın öyle bir düşüncem hiç olmadı

Sizi anlıyorum o nedenle ilk mesajınızı düzenlemenizi tekrar öneriyorum.

Size yüklenilmesini manasız buldum yani size onunla evleri için evleniyorsunuz dersek ona da kredi ödemesini kolaylaştıracak maaşlı biri aradığı için sizinle evleniyor demeliyiz.

Adam mal mülk sahibi olacak, kendi parasını krediye verecek, sizin maaşınızla ev geçinecek, bu saçma olur.

O nedenle açıkça konuşmanızı öneririm bu konuyu ama bu konuşma ikinizin de "sen bana güvenmiyor musun" diye kükremesiyle biter.

Kendimi sizin yerinize koyuyorum...

Benim maaşım sayesinde kredi ödeyip ev sahibi olacağını düşündüğüm "bari en azından evlerde hakkım olsun" diyeceğim kadar haksızlığa uğrama ihtimalini tarttığım bir evliliği hiç düşünmezdim çünkü burada konunun açılmasını bile güçleştiren çift taraflı bir güvensizlik var.

Hak iddaa edemzsin. Sen sevgiline söyle bu düşünceni. Evliklikle bütçelerinizi ayırın. İlerde boşanırsanız adamın evlerinden talebiniz olmasın
Bütçeleri ayıramam şuan ailesiyle kalıyor evlendiğin de bütün parası kredilere gidecek benim maaş kullanımda olacak ve dilediğim gibi harcayamayacağım

Sizi anlıyorum o nedenle ilk mesajınızı düzenlemenizi tekrar öneriyorum.

Size yüklenilmesini manasız buldum yani size onunla evleri için evleniyorsunuz dersek ona da kredi ödemesini kolaylaştıracak maaşlı biri aradığı için sizinle evleniyor demeliyiz.

Adam mal mülk sahibi olacak, kendi parasını krediye verecek, sizin maaşınızla ev geçinecek, bu saçma olur.

O nedenle açıkça konuşmanızı öneririm bu konuyu ama bu konuşma ikinizin de "sen bana güvenmiyor musun" diye kükremesiyle biter.

Kendimi sizin yerinize koyuyorum...

Benim maaşım sayesinde kredi ödeyip ev sahibi olacağını düşündüğüm "bari en azından evlerde hakkım olsun" diyeceğim kadar haksızlığa uğrama ihtimalini tarttığım bir evliliği hiç düşünmezdim çünkü burada konunun açılmasını bile güçleştiren çift taraflı bir güvensizlik var.
Dünya hali belli mi olur bizde sıkıntı olmaz dış etkenler aileler sıkıntı çıkarır birimiz dayanamayız yolları ayırırız ne bileyim türlü türlü şeyler geliyor aklıma

Back
X