Hak sahibi olabiliyormuyum ?

Aaaa bu konuyu bana sorun yahu
Piriyim bunların

Cevap şu: Evlendikten sonraki ödemelerin yarısında hakkınız olur. Yani diyelim ki eve şu ana dek 100bin ödedi. Evlendikten sonra da 200bin ödedi. Bu durumda ayrılırsanız o 200binin yarısı yani 100binlik kısım, yani evin üçte biri size aittir.

Evlenmeden önceki kısımda hakkınız yoktur dersek yanlış olur.

Bir de şu var: Diyelim eşiniz evlendikten sonra bir ev aldı. Ama bunu babasından kalan mirasla aldı. O zaman onda hak sahibi olamazsınız.

Ya da size piyango çıktı, 10 tane ev aldınız. Ayrılma durumunda eşiniz bunlarda hak iddia edemez.

Evlendikten sonra ortak olabileceğiniz kısım sadece eve çalışarak veya kirayla giren gelirle alınırsa geçerli.

Hani demek istediğim ortak beraberken alıp ödesek neyse de bu durumda ister istemez insan olumsuz yönde düşünebiliyor

Anladım teşekkürler

bence bunları düşünmekte haklısın.
sonuçta neler neler okuyoruz burda.
kendi çalışmayıp da evlenmeden önce çektiği kredileri karısına ödeten, sonra borç bitince boşananları kadını terkedenleri filan çok gördük.

Kredi bitene kadar evlenmeyin, kafaniz rahat olsun maasinizi çatir catir bekar halinizle yiyin :)
Bence siz hiçbir zaman ev alamayacak olduğunuzu düşünüyorsunuz ,belki böylelikle evlerden nemalanirsiniz saniyorsunuz
Hayır tabikide öyle düşünmüyorum şuan bende. Kredi ile ev alabilirim ama ödemesi uzun sürer karşımda evlilik isteyen birisi var ve kendisi evlenmek isitor evinide almiş saçma olur yani

Akıllıca. Şimdi seni çok eleştiricekler ama bence doğru düşünüyosun. Bence sende evlenmeden önce kredi çekip araba falan al

Merhaba
Esasen yazımdan dolayı yanlış anlaşılmaya müsait bir konu gibi dursa da ben sizi haklı gördüm
bunu kimi insan sorgular kimi sorgulamaz ve sorguluyor olmak sizi paragöz vs yapmaz gayet de haklısınız
Bildiğim kadarıyla Allah korusun öyle bir durumda siz resmi olarak evlendiğiniz tarihi gelirinizi vs belgeleyebileceğiniz için hakim bunun takdirini yapar
Daha evlenmeden boşanmayı konuşur olduk Allah korusun
Bir arkadaşım boşanmaya karar verdiğinde yıllarca kirayı ben ödedim deyip banka dekontlarına varana kadar eklemişti dava dosyasına
Ama sonra boşanmaktan vazgeçtiler
Kısacası haksız değilsiniz ama Nasıl bir çözüm ile kendinizi garanti altına alırsınız bilmiyorum
Bu arada evler kirada değil mi kira ödemez mi borcun bi kısmını

Aynen aynen bende o yüzden bir danışayım dedim

Ben anladım sizi 3 yıllık kredi é seneye evlenilecek. ...2 yıl birlikte ödemiş olacaksın .mesela ev eşimin üstüne krediyi o çekti. Onun maaşından ödüyoruz. Onun geri kalan maasiyla ve Benim maaşım la araba için kredi çekmiştik onu ödeyip + geçimimizi sağlıyoruz.yani eşim benim maaşım sayesinde hem evi ödüyor hem hayat kalitesi artıyor. Katkıda bulunmuş oluyorum aynı zamanda ev sahibi oluyoruz. Benimle ayni durumda olmus oluyorsunuz Ama ben ev alındığı zaman evliydim hak iddia edebilirim. Siz edemezsiniz.Sizin demek istediğiniz bu yani.sizin maaşınızla ortak bir geçim olacak ancak siz de katkıda bulunacaksiniz ama hiç bir şey sahibi olamayacaksiniz.derdiniz bu.

Valla canım haklısın. Ne yapılır bilmiyorum ki. Siz de evlenince kendi maaşınızla araba alın o zaman kendi üstünüze. Ya da bir arsa falan.nisanliniz da engel olmaya çalışırsa bu durumu acarsiniz ona.bu güven meselesi değil ki. İnsanız her şey bizim için. Senin ödediğin evi tutup satar anasına babasına kardeşine verir.bosanmasi var ne bilim olum kalım var.... Evliyken de yapan yapar bunlari tabi ama hak iddia edersin.ama böyle hiç olacak paran.kolay gelsin canım

Maşallah abla medeni hukukçu gibisin

Akıllıca. Şimdi seni çok eleştiricekler ama bence doğru düşünüyosun. Bence sende evlenmeden önce kredi çekip araba falan al
Bilmiyorum bende isterim ama engel olur evlilik düşmüyoruz neden böyle yaptın Nasıl geçineceğiz falan der kavga gürültü olur gibime geliyor diğer türlü de bu şekilde düşünüyorum iki arada bir derede kaldım

Oyle tabi.
Pwki neden 3 ev birden alindi.
1 tane alsaydi hem eve katki saglar
Hemde kreyi odemeye devam ederdi.

Bu sekilde sana yaslanma durumu soz konusu.
Ortak bile olmayan yatirimi odeicek diye
O sen niye cirpinasin ki.
Arkadaslar hak iddia edebilirsin demis gerci ama bilmedigim icin birsey diyemicem.

İyi de bu adam evlenme ihtimalini düşünmemiş mi .evleneyim de eşim bana baksın diye düşünmüş demek ki.üç ev almasın ödemesini yapabilcegi ev alaın .kendinize evlenmeden araba alın bence

Siz bu yollara düştüğünüzde ben bu yollardan dönüyordum
Nasıl yani. Ben evlenmeden önce ev almıştım. Kredisini ödüyorum. Eşimle boşanıyorum bir sene evli kaldım. Ama maddi hiçbir desteğini görmediğim halde o bir senede ödediğim kredinin yarısında hakkı var mı. Nolur hayır deee

Olmaz. Boşanma durumunda evlilik içinde edinilen mallar otomatik olarak ortak olur.
Ama şu anda sadece ona ait mallar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…