- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.964
- 798
- Konu Sahibi mortaldance
-
Anladım teşekkürlerAaaa bu konuyu bana sorun yahu
Piriyim bunların
Cevap şu: Evlendikten sonraki ödemelerin yarısında hakkınız olur. Yani diyelim ki eve şu ana dek 100bin ödedi. Evlendikten sonra da 200bin ödedi. Bu durumda ayrılırsanız o 200binin yarısı yani 100binlik kısım, yani evin üçte biri size aittir.
Evlenmeden önceki kısımda hakkınız yoktur dersek yanlış olur.
Bir de şu var: Diyelim eşiniz evlendikten sonra bir ev aldı. Ama bunu babasından kalan mirasla aldı. O zaman onda hak sahibi olamazsınız.
Ya da size piyango çıktı, 10 tane ev aldınız. Ayrılma durumunda eşiniz bunlarda hak iddia edemez.
Evlendikten sonra ortak olabileceğiniz kısım sadece eve çalışarak veya kirayla giren gelirle alınırsa geçerli.
Şu kadarını okuyunca insan adamın resmen seni kullandığını dahi çıkarabiliyor. :) iyi düşün oyuna gelme.Bütçeleri ayıramam şuan ailesiyle kalıyor evlendiğin de bütün parası kredilere gidecek benim maaş kullanımda olacak ve dilediğim gibi harcayamayacağım
Hayır tabikide öyle düşünmüyorum şuan bende. Kredi ile ev alabilirim ama ödemesi uzun sürer karşımda evlilik isteyen birisi var ve kendisi evlenmek isitor evinide almiş saçma olur yaniKredi bitene kadar evlenmeyin, kafaniz rahat olsun maasinizi çatir catir bekar halinizle yiyin :)
Bence siz hiçbir zaman ev alamayacak olduğunuzu düşünüyorsunuz ,belki böylelikle evlerden nemalanirsiniz saniyorsunuz
Akıllıca. Şimdi seni çok eleştiricekler ama bence doğru düşünüyosun. Bence sende evlenmeden önce kredi çekip araba falan alNeden öyle olsun evlendik benim maaş ortada çerez parası olarak kullanıldı üç beş sene o zamana kadar da evlerin borcunu rahat rahat ödedi hadi birşey oldu ayrıldık benim kaç yıllık Kazancım boşuna mı gitsin
MerhabaSelam bayanlar aranıza yeni katıldım benim sizlere bir sorum olacaktı ...şimdi benim 4 yıldır görüştüğüm birisi var seneye evlenmeyi düşünüyoruz geçen sene üç tane ev aldı şuan kredisini ödüyor üç yıl daha sürecek ödemesi evler kendi üzerine biz evlenindikten sonrada ödemeye devam edecek onun maaş kedilere beni m maaş diğer masraflara gidecek belki bir araba alırız benim maaşla da şimdi benim merak ettiğim o evlerde Hakkım olur mu yasal olarak
Aynen aynen bende o yüzden bir danışayım dedimbence bunları düşünmekte haklısın.
sonuçta neler neler okuyoruz burda.
kendi çalışmayıp da evlenmeden önce çektiği kredileri karısına ödeten, sonra borç bitince boşananları kadını terkedenleri filan çok gördük.
Maşallah abla medeni hukukçu gibisinAaaa bu konuyu bana sorun yahu
Piriyim bunların
Cevap şu: Evlendikten sonraki ödemelerin yarısında hakkınız olur. Yani diyelim ki eve şu ana dek 100bin ödedi. Evlendikten sonra da 200bin ödedi. Bu durumda ayrılırsanız o 200binin yarısı yani 100binlik kısım, yani evin üçte biri size aittir.
Evlenmeden önceki kısımda hakkınız yoktur dersek yanlış olur.
Bir de şu var: Diyelim eşiniz evlendikten sonra bir ev aldı. Ama bunu babasından kalan mirasla aldı. O zaman onda hak sahibi olamazsınız.
Ya da size piyango çıktı, 10 tane ev aldınız. Ayrılma durumunda eşiniz bunlarda hak iddia edemez.
Evlendikten sonra ortak olabileceğiniz kısım sadece eve çalışarak veya kirayla giren gelirle alınırsa geçerli.
Maşallah abla medeni hukukçu gibisin
Bilmiyorum bende isterim ama engel olur evlilik düşmüyoruz neden böyle yaptın Nasıl geçineceğiz falan der kavga gürültü olur gibime geliyor diğer türlü de bu şekilde düşünüyorum iki arada bir derede kaldımAkıllıca. Şimdi seni çok eleştiricekler ama bence doğru düşünüyosun. Bence sende evlenmeden önce kredi çekip araba falan al
Evet tam olarak beni anlamışsınız şuan hemen evlenelim diyor ama ben seneye diye uzattım seviyorum güveniyorum ama evlendiğimde maaşım hepsi masraflara gidecek ee benim hiç bir yatırımım olmayacak ilerde de ayrılma durumu oldu diyelim benim parayla o geçinmiş olacak ee bana da yazık
Ben bi yere düşmedim valla çalıştığım hukuklardan biliyomSiz bu yollara düştüğünüzde ben bu yollardan dönüyordum
Nasıl yani. Ben evlenmeden önce ev almıştım. Kredisini ödüyorum. Eşimle boşanıyorum bir sene evli kaldım. Ama maddi hiçbir desteğini görmediğim halde o bir senede ödediğim kredinin yarısında hakkı var mı. Nolur hayır deeeSiz bu yollara düştüğünüzde ben bu yollardan dönüyordum
Selam bayanlar aranıza yeni katıldım benim sizlere bir sorum olacaktı ...şimdi benim 4 yıldır görüştüğüm birisi var seneye evlenmeyi düşünüyoruz geçen sene üç tane ev aldı şuan kredisini ödüyor üç yıl daha sürecek ödemesi evler kendi üzerine biz evlenindikten sonrada ödemeye devam edecek onun maaş kedilere beni m maaş diğer masraflara gidecek belki bir araba alırız benim maaşla da şimdi benim merak ettiğim o evlerde Hakkım olur mu yasal olarak
Peki borcu bitti diyelim evlilik devam ediyor satarsa Ada'm o Zaman nolacak bende bunu merak ettimSiz bu yollara düştüğünüzde ben bu yollardan dönüyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?