- Konu Sahibi mortaldance
-
Bence bu bile adil olmaz çünkü 6 ay öncesinin 1.500 lirası ile şimdinin 1.500 lirası farklı güzelimBekarken maaşımdan elime ne kalıyorsa onu toplam evlilik sürecindeki yıl ile çarpıp bana verirlerse iyi olur örn:1500X36 =54 bin gibi :) ama bunu Nasıl ispatlarım
Bir anda karar verdi borca girdi bana hiç fikrimi sormadı zaten beklemezdim fikrimi sormasınıYa aslinda seni paragozlukle falan suclayan olacaktir ama ben sana hak verdim
Uc degil iki ev alsaydi eve kendisi de bir katki da bulunsaydi ama sen masrafa harca ben kendi paramla ev aliyorum kismi beni iskillendirirdi
Peki borcu bitti diyelim evlilik devam ediyor satarsa Ada'm o Zaman nolacak bende bunu merak ettim
Elinde gayrimenkul ü olacakmış dünya kadar borcu olduktan sonra neye yararAma yani bunun yaptığı resmen ölü yatırım
İki evin kirası iki evin borcunu öderdi birinde de siz otururdunuz sende paranı biriktirirdin
Saçma buldum ben yaptığını
Selam bayanlar aranıza yeni katıldım benim sizlere bir sorum olacaktı ...şimdi benim 4 yıldır görüştüğüm birisi var seneye evlenmeyi düşünüyoruz geçen sene üç tane ev aldı şuan kredisini ödüyor üç yıl daha sürecek ödemesi evler kendi üzerine biz evlenindikten sonrada ödemeye devam edecek onun maaş kedilere beni m maaş diğer masraflara gidecek belki bir araba alırız benim maaşla da şimdi benim merak ettiğim o evlerde Hakkım olur mu yasal olarak
OyyySatabilir
Bir hak iddia edemezsiniz.
Sadece içinde oturduğunuz ev ise ve tapuda aile konutu şerhi varsa satamaz.
İşyerim için sermaye lazımdı, sattım der. Onu da batırdım der. Kumarda kaybettim der. Benim eski kocam gibi "hayır yaptım" der.
İnsan daha evlenmeden ya boşanırsam hesabı yapar mı? Böyle bir şey ne gördüm ne duydum. Benim sevdiğim erkek gel dese gelinlik seçmekten başka derdim olmazdı herhalde. Ben mi safım?
Canim peki evi ben gecindirdim
Diye hak iddia etse konu sahibi
Bu hakimin takdirine kalan bir durum mu olur.
Yani sonucta 3 ev borcu az buz degildir.
Hakim ne kadarini takdir eder.
Bir evin yarisi da diyebilir
Yada 2 ev de diyebilir gibi bir durum mu olusur.
Yoksa 3 evin direk yarisi mi der.
Yoksa yasal olarak kanunlarda bu belli midir.
Toplam malin yarisi diye.
Takdirine kalirsa oda sikinti bence :)
Üç yıl daha ertelenirse bu iş olmaz ben bekleyemem evler yine onun olduktan sonra yine benim para boşuna gidecekevliliği 3 yıl erteleyin borcunu bitirsin öyle evlenin ya da evlerden birini satıp diğer ikisinin kredisini kapatsın sonra evlenin, böylece evler onun olur işler de karışmaz.
Elinde gayrimenkul ü olacakmış dünya kadar borcu olduktan sonra neye yarar
Bekarken maaşımdan elime ne kalıyorsa onu toplam evlilik sürecindeki yıl ile çarpıp bana verirlerse iyi olur örn:1500X36 =54 bin gibi :) ama bunu Nasıl ispatlarım
O daha da kötü beSatabilir
Bir hak iddia edemezsiniz.
Sadece içinde oturduğunuz ev ise ve tapuda aile konutu şerhi varsa satamaz.
İşyerim için sermaye lazımdı, sattım der. Onu da batırdım der. Kumarda kaybettim der. Benim eski kocam gibi "hayır yaptım" der.
Üç yıl daha ertelenirse bu iş olmaz ben bekleyemem evler yine onun olduktan sonra yine benim para boşuna gidecek
O bana göre genç değil işte olgun+1
Genç yaşta sürekli borç ödemeye ne gerek var? 3 ev nedir anlayamadım. 1 evi ödeyin gerisiyle yiyin için gezin. Ben borç içinde bir hayat istemezdim şahsen. Gençliğine yazık.
O zaman ben bedavaya gitmissim :) para pul degil onemli olan huzur mutluluk..Selam bayanlar aranıza yeni katıldım benim sizlere bir sorum olacaktı ...şimdi benim 4 yıldır görüştüğüm birisi var seneye evlenmeyi düşünüyoruz geçen sene üç tane ev aldı şuan kredisini ödüyor üç yıl daha sürecek ödemesi evler kendi üzerine biz evlenindikten sonrada ödemeye devam edecek onun maaş kedilere beni m maaş diğer masraflara gidecek belki bir araba alırız benim maaşla da şimdi benim merak ettiğim o evlerde Hakkım olur mu yasal olarak
Kesinlikle değil hemde bu Zaman'daCok karisik isler bunlar :)
Yani 3 evi tamamen sana guvenerek aldi
Madem evlendikten sonra yapsaydi.
Bu sekilde olunca hem seni kitliyor
Tum gecimi ustune yikarak
Hemde huzursuzyaratiyor.
O evlerini odicek tum stresi ben cekicem.
Kotu bir durum karsisinda da adam alacak ceketini cikacak.
Bende ama ben sunu odedim bunu odedim
Diye ispat etmeye calisip
Birde bunlarin pesinden koşcam.
Hic hos degil :)
O bana göre genç değil işte olgun
E bir ev diğer iki evi öder mi ya aman öylede bir durum olamaz ben Nasıl diyeceğim evi ni sat borcun olmasın nedenler nedenler çıkar ortaya güvendi şuydu buyduneden sizin paranız boşa gitsin ki, yaptığım önerilerin ikisinde de adam borçsuz evlenmiş olacak.
25 ben 35Yaşlarınız nedir? Onu salla senin gençliğine yazık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?