Hak sahibi olabiliyormuyum ?

Hayır tabikide öyle düşünmüyorum şuan bende. Kredi ile ev alabilirim ama ödemesi uzun sürer karşımda evlilik isteyen birisi var ve kendisi evlenmek isitor evinide almiş saçma olur yani
Yerinizde olsam ona aklimdan geçenleri söylerdim "ben yüklü borçla yuva kurma fikrine sicak bakmiyorum, kredi bitene kadar kendi maasimla ben de birikim yapayim eşyalar icin" diye. Akıl vermek haddim değil, ben ayni durumda olsam bunu yapardim galiba

Tapu onun üzerindeyse ve evlenmeden once alindiysa siz uzerinde bir hak iddia edemezsiniz ayrilirken bildigim kadariyla
Konunuzu aslinda anliyorum ev almak istiyorsaniz bence siz de krediye girin evlenmeden bir ev alin en azindan benim paramla gecindik hic bir seyim yok simdi siye üzülmezsin

Ben anladım sizi aslında haksız sayılmassınız. O parasını evlerine ödeyecek siz ev geçindireceksiniz. Doğal olarak endişe duyuyorsunuz. Ama böyle bir sey nasıl söylenir bilmiyorum aileside kendiside sizi paragöz olmakla suçlayabilirler. Ve böyle büyük bir prüzle bu evliliğe başlarsanız evliliğiniz büyük yaralar alır. Keşke birlikte alıp birlikte ödeseydiniz. Yada borçları bitince. Onunla bu konuyu konuşamassanızda içinizde ki endişe (ayrılma)yer bitirir sizi.

Yok kirada değiller bir tanesi inşaat Halinde eksiklikle var yanı

Anladım canım araba al demiştim ama sen de borca girersen bu sefer istediğin gibi gezip tozamazsin yiyip icemezsin. Hayat kaliten düşer.bunun da olmasini istemiyorsun..offf zor bu işler hassas noktalar yavfff

Bende kredi çekip. Borca girersem zaten evlenmek için bayağı bekleriz o Zaman'da yaşlanıyoruz

Kusura bakmayin anlamagim konu su; o evlerden birinde siz oturmayacak misiniz? Ornegin evlendiniz kiraya ciktiniz bir maas kira faturalara gider bir maasla evin ihtiyaclari alinir. Bunu kimse yadirgamaz.Sizdeki durumda ev sizin yani yeni olusturacaginiz ailenin olacak siz evi gecindireceksiniz ne guzel iste. Hayat musterek. Zaten evlendikten sonra odediginiz borclarin yarisinda hakkiniz var

Canim peki evi ben gecindirdim
Diye hak iddia etse konu sahibi
Bu hakimin takdirine kalan bir durum mu olur.
Yani sonucta 3 ev borcu az buz degildir.
Hakim ne kadarini takdir eder.
Bir evin yarisi da diyebilir
Yada 2 ev de diyebilir gibi bir durum mu olusur.
Yoksa 3 evin direk yarisi mi der.
Yoksa yasal olarak kanunlarda bu belli midir.
Toplam malin yarisi diye.

Takdirine kalirsa oda sikinti bence :)

Bende kredi çekip. Borca girersem zaten evlenmek için bayağı bekleriz o Zaman'da yaşlanıyoruz
Ya aslinda seni paragozlukle falan suclayan olacaktir ama ben sana hak verdim
Uc degil iki ev alsaydi eve kendisi de bir katki da bulunsaydi ama sen masrafa harca ben kendi paramla ev aliyorum kismi beni iskillendirirdi

İnşaat halindeki eve de kredi çıkıyor mu
Diğer ikisi peki onlar da mı kirada değil
kiraya vermek için almadı iki tanesi bulunduğumuz ilde bir tanesi tatil beldesi gibi küçük bir ilçede tatilde kullanılmak için zaten kiracı da bulunmaz diğerini evlendiğinde kullanmak için diğerini bilmiyorum ufak tefek işleri var kendisi düşünür bakar şuan öyle bir düşüncesi yok

Kredi konusundan hiç anlamıyorum.
Yani krediyle alınan evin tapusu kredi bitince mi veriliyor?
Evlenmeden önceki edinilen mallar kişinin kendisine ait oluyor çünkü.

Biz şu anda bankaya ödüyoruz ama tapumuz ortak olarak bizim elimizde. Sadece protokol bölümünde bizim 50/50 ortak olduğumuz ve bankaya ipotekli olduğu belirtilmiş durumda. Nikahtan sonra aldığımız için ben direk hak sahibiyim.

Bu arada belirteyim kredi eşimin üzerine. Yani tapu ortak diye kredi de ortak çekilmiş olmuyor. Ben kefil görünüyorum sadece.

Ama yani bunun yaptığı resmen ölü yatırım
İki evin kirası iki evin borcunu öderdi birinde de siz otururdunuz sende paranı biriktirirdin
Saçma buldum ben yaptığını

Yorumların hepsini okumadım. Belki öncesinde aynı cevabı yazan olmuştur. Kredi ödemelerinin Bir kısmını siz yaparsanız ve bunu kanıtlayabilirseniz hak sahibi olursunuz. Örneğin kendi hesabınızdan ödemek kanıtlayıcı bir durum. Ama tamamını eşiniz öderse sizin payınız yokmuş gibi görünürse hak sahibi olmuyorsunuz.

Ben olsam kredı borcu olan bırıyle evlenmem bu borc ınsanı bosatır ayrılıgın esıgıne gelenler var .Bırıyle yetınmemıs 3eve kredıye gırmıs .

Bekarken maaşımdan elime ne kalıyorsa onu toplam evlilik sürecindeki yıl ile çarpıp bana verirlerse iyi olur örn:1500X36 =54 bin gibi :) ama bunu Nasıl ispatlarım

evliliği 3 yıl erteleyin borcunu bitirsin öyle evlenin ya da evlerden birini satıp diğer ikisinin kredisini kapatsın sonra evlenin, böylece evler onun olur işler de karışmaz.

Ne yazık ki evli kaldığınız süre içerisinde yapılan ödemelerin yarısında hakkı var.

Ama evlendikten sonra çalışmadıysa ve evi siz geçindirdi iseniz bunu mahkemeye sunarsınız. O zaman hak iddia edemez.

Eğer o 1 sene içinde çalıştıysa, hukuk sizin kredi ödediğinizi, onun da evi geçindirdiğini düşünüyor.

Ama delilleriniz var ise buna göre değerlendirilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…