Hak talebi boşanma?

Mlscm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2020
1.341
547
53
Arkadaşlar eşim evlenmeden 2 öncesi ev aldı ödüyor. Boşanma söz konusu olduğunda ben bu evden hak talep edemiyor muyum bir oğlumuz var.

Edemiyorsunuz.
Ama boşanma davasından önce gidip eve aile şerhi koydurun, sizin haberiniz olmadan işlem yapamasın.
Bu evin ödemelerinde sizin de eğer payınız varsa, bunu banka dekontları ile ispatlayın.

Arkadaşlar eşim evlenmeden 2 öncesi ev aldı ödüyor. Boşanma söz konusu olduğunda ben bu evden hak talep edemiyor muyum bir oğlumuz var.

Evlendikten sonra ödediği tutarın yarısı sizindir
Tabi tapu eşinizin adınaysa.

Edemiyorsunuz.
Ama boşanma davasından önce gidip eve aile şerhi koydurun, sizin haberiniz olmadan işlem yapamasın.
Bu evin ödemelerinde sizin de eğer payınız varsa, bunu banka dekontları ile ispatlayın.
ödemeye katkı sağlamış olması şart değil alınan evin evlilik birliği içerisinde iken ödenen kredi tutarı ortak maldır ve boşanma esnasında eşde hak sahibidir

Ne kadar üzücü değil mi evlilik içindeyken, boşanma durumunda kazık yememek için gard almaya çalışmak

Benim bildiğim evlilikten sonraki kısıma ortak oluyorsunuz. Zaten 2 ay önce alınmış. Evin yarısı sizin bu durumda.Değişmediyse tabi.

Back
X