HAK YEME ,EVLAT AYRIMI,SİNSİLİK...

ben ona para teklif ettim oda dediki benim maaşım var oğlum tek maaş o eve geçsin kendi evini kiraya versin tamam dedik zor dönemleri geçene kadar öncesinde kayınvalide oturuyordu, işte ona faydası olmadığı gibi şimdi de evsiz kaldı birde onlar için çalışıyor, tamam yine kendi tercihi artık biz ona anlatamıyoruz ama neden para vermiyorum diyor, niye bizi hep minnetli bırakma derdinde neden alacak verecek kalmadı kadın evine geçsin eşim kardeşi ve annesine laf anlatamıyor utanmaz kardeşi de bu kadar lafın üstüne kendi evine gitmiyor ben daha bir şey diyemiyorum ...

kız ne 4 ü :) Allah korusun, rabbim isteyenlere versin inşallah çalışıyorum ben 4 çocuğum olsa zaten çalışmam 1 tane çocuğum var 4 sene baktı... güldürdün beni . canım benim derdim gerçekten para değil o paraya o kadınında ihtiyacı yok evi var mamaşi var istersede çalışır verir o da oğlu ama söylemiyor verdiğini bile burada amaç ne , eltimede dedi mesleği olmaına rağmen çalışmadı kira geliri istedi şu anda gerçekten uyanıklık yapıyorlar, eşimin annesi de kardeşide ses etmiyor...

Tamam o zaman kvniz kendi tercihlerini yaşıyor , sizin ideal olanı söyleyip öyle olsun böyle olsun demeniz bir işe yaramıyor , kv ve kayın bunu istemiyor çünkü.

O evine gitsin bu burda otursun , o çalışsın bu çalışmasın demeyi bırakıp ,eşiniz annesi ve kardeşine evdeki yarı hakkımı istiyorum desin , başka türlü çözülmez bu konu.

Sen o kadar her seyin icinde olma. Kimsenin annesini de kendi annen gibi benimseme. Satın evi alın payınızı. Kadın kac yaşına gelmis çalışmak istiyorsa çalışsın baksın gelinine size ne yani.
ben ağzımı açmıyorum ama eltim yönetiyor hepsini çalışmıcam ,boşarım diyip ortalığı karıştırıyor. sorun burada.
onlar kullanılmak isteyebilir ama eşim zor durumda kalıyor, mantıklı yorumunuz için teşekkürler bu arada, sağolun...

Bende çalışırken nasıl 4 çocuk baktı diye düşünüyordum meğer ben yanlış anlamışım.
Eltiniz çalışmıyorsa bu onun ve kocanın arasında maalesef buna bir şey yapamazsınız. Kayın valide de para yediriyorsa uyarırsınız dinlemese ona da ne yazık ki bir şey yapılamaz.

tabiki onların arasında tabikş kayınvalidem versin isterse sokağa atsın beni ilgilendirmez ama kadın vermiyorum diyor ama veriyor ispatladık neden böyl yapıyor hak yemek değğil mi bu . eltim çalışmazsa çalışmasın ama ozamn nedne kendi evine gitmiyor da eşiminde hakkı olan evde oturup kira geliri sağlamaya çalışıyor bu uyanıklık değil mi, ki o ev de biz kayınvalidem otursun istiyoruz .

Siz bu evi satın paranızı alın. Su hayatta kimseyi de kendisinden fazla düşünmeyin. Hem yıpranmış olursunuz hem de herkesin aklı fikri var yani sana ne derse ne diyeceksiniz? Zamanında maas teklif etmişsiniz diger oglu kazansin diye kabul etmemiş, gecmis olsun artık. Satın alın paranızı, ustune ekleyip yatırımlik bi ev alın derim.

onun aldığı para sorun değil o arada benim de çocuğuma baktı onada versem gidp ona verirdi artık ikna oldum ben ama şu anda kadını zor durumda bırakıyorlar hemde bizi dediğiniz yola giricez sonunda...

Sizin bir şeyleri istemeniz, söylemeniz çok gereksiz. Eşiniz o zaman diyecek ki ben hakkımı istiyorum satalım herkes alsın parasını baksın işine diyecek. Yada kiraya mı verildi 12 ayın yarısı kirayı siz alacaksınız hakkınız yüzde 50yse (6ay siz 6ay onlar gibi).
Bunun dışında eltinizin çalışıp çalışmaması, kayınvalidenin çalışıp para yedirmesi falan sizi hiç ilgilendirmez.
Kardeşine dönüp annem 60 yaşında ne işi var bu kadının işte demesi gereken o. Kayınvalideniz belkide artık hep onlarla yaşayacağını planlayarak bu yolu seçiyor ayrı evde oturmak istemiyor belkide, iç yüzünü düşüncesini bilemezsiniz.
Eltim çalışsın çocuğa kv baksın demenizde çok itici yani ne münasebet böyle bi akıl verilebilir. Kaç yaşında bu elti

Kendi anneniz de 4 sene çocuğunuza bakarken, bir ev kirası kadar para bağışladı mı eşiniz annenize?

Burada hak yemek nerede ben anlamadım, kvnizin çalışıp parayı oğluna vermesi size vermemesi mi? Kadının maaşında nasıl bir hak görüyorsunuz kendinize ya siz haddinizi aşıyorsunuz bence. Kira isteyin kaynınızdan tek hakkınız bu.

Evet biz de eşinizin hakkı hukuku diyoruz ama adam kendi kendine söylenip oturuyor. Var mı somut bir hareket? Emlakçı bulsun, ya satalım ya da siz alın payımı verin desin. Kazık kadar yetişkin ama payına sahip çıkamıyorsa, hakkını savunamıyorsa sizi vasi atasınlar. Evinize yansıtan da eşiniz, gitsin noterden ihtarname çektirsin avukat tutsun mesela?

Ev için nasıl çocukluğu gençliği gitti, yıllarca kredi mi ödedi? Amcaları eşimle kaynıma paylaştırdılar, ev kayınvalideme kalsın istemediler yazdınız bu niye? Kayınpeder ölünce kadının hakkını gasp edip evi mi aldılar elinden?

Şu insanları bir raha bırakın ya! Çocuğunuzu 4 yaşına getirmiş kreşe gidecek yaşta zaten seneye okul öncesi olacak..

Ne istiyorsunuz kadından çalışıyorsa çalışır size ne, parasını da istediğine verir yada vermez kocanızı da doldurup durmayın.

Sadece Ev konusunda bir şey diyemem. O ev size pay edildi mi? Yoksa hala Kayınvalideniz in üstüne mi öyleyse ona da bir şey diyemezsiniz. Büyük ihtimal de hal öyle..

Yanlış mı anladım kaynin size miras kalan evde oturuyor kendi evide kirada.Ne güzel dünya. Sizin yerinizde olsam miras kalan evden ya çıkıp kiraya verip kira gelirine ortak olun derdim yada evin size düşen parasını verip oturmaya devam etsinler.Esiniz konuşuyor mu bu konuyu kardeşle.En kötü ev satılsın para ikiye bölünsün

1-siz şuan çalışıyor musunuz? 8 yaşında ki çocuğunuza kim refakat ediyor mesela şuan bence sizin önceliğiniz böyle şeyler olmalı. 2- kayınvalideniz belki de çocuk bakma sorumluluğundan sıkılmıştır ve ev ev üstünde yaşadığı için 4 yıl boyunca (oğlu ve torunu için belliki gıkıda çıkamamış zavallı teyzeciğimin) bu durumu tekrar yaşamamak için böyle bir yol izlemiş olamaz mı? 3- kayınvalidenizin size kaynın ve eltinlere para vermediğini söylediğini söyleyip duruyorsunuz sonra da bizim derdimiz para değil ama neden bize yalan söyleniyor diyorsunuz sormazsanız söylemez sanırım değil mi kadını darlarsanız 2 evladının arası bozulmasın diye ne yapsın kadın öyle der tabi 4- dediğim gibiyse çok ama çok haklı bir kararmış gizlemeye çalışmasına rağmen kinlenmiş gibisiniz resmen 5- sizi hiç ilgilendirmeyen bir konu ve siz eşiniz üzüldüğü için fikir almak istediniz yani bunu cümle olarak yazdığınız için söylüyorum çünkü olayları anlatım diziliminiz fikirlere yanız diziliminiz ve söylemlerinizi baştan sona okuduğumda asla beni bu durumdan sadece eşinizin rahatsız olduğu için dertlenmiş olduğunuza inandırmaz o kadar net belli ki.. Bir karışmayın ya. İlla iki kardeşi de birbirine düşüreceksiniz. İyi ki daha çok mal yokmuş ne diyim.

Son düzenleme:
Çocuk 8 yaşında ulaşım, dört yılda kendi annesi bakmış.
Evde amcalarından eşi ve kaynına miras kalmış yarı yarıya.

Ama ikidir miras kalmadan önce nerde yaşıyordu bu insanlar diye sordum cevap yok, büyük ihtimalle birlik yaşıyorlardı.

Öylese kv niye çatı sundurmasında yaşıyor şimdi onu da anlamadım, insin aşağı yine birlik otursunlar sıcak evde yani.

4 yıl size çalışmış orayı hiç konuşmuyorsunuz.
4 yılda bir bakıcı parası + sigorta ne kadar tutar.
Ev konusunda bir şey diyemem ama olan zavallı kayınvalidenize olmuş
Ne yapsa memnun edemiyor ..

şu anda kaynımın oturduğu evde yaşıyordu anlatabiliyor muyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…