ben ona para teklif ettim oda dediki benim maaşım var oğlum tek maaş o eve geçsin kendi evini kiraya versin tamam dedik zor dönemleri geçene kadar öncesinde kayınvalide oturuyordu, işte ona faydası olmadığı gibi şimdi de evsiz kaldı birde onlar için çalışıyor, tamam yine kendi tercihi artık biz ona anlatamıyoruz ama neden para vermiyorum diyor, niye bizi hep minnetli bırakma derdinde neden alacak verecek kalmadı kadın evine geçsin eşim kardeşi ve annesine laf anlatamıyor utanmaz kardeşi de bu kadar lafın üstüne kendi evine gitmiyor ben daha bir şey diyemiyorum ...Amcalarından kocanız ve kaynınıza miras kalan ev nasıl kayınvalidenizin evi oluyor ?
Bu ev miras kalmadan önce nerede yaşıyordu kv ve kaynınız?
Çocuğunuza kv baktı diye kira alsınlar dedik diyorsunuz da, kirayı alan kaynınız bunun kv nize ne faydası vardı ki , çocuğunuza bakması karşılığında kirayı hibe ettiniz.
kız ne 4 ü :) Allah korusun, rabbim isteyenlere versin inşallah çalışıyorum ben 4 çocuğum olsa zaten çalışmam 1 tane çocuğum var 4 sene baktı... güldürdün beni . canım benim derdim gerçekten para değil o paraya o kadınında ihtiyacı yok evi var mamaşi var istersede çalışır verir o da oğlu ama söylemiyor verdiğini bile burada amaç ne , eltimede dedi mesleği olmaına rağmen çalışmadı kira geliri istedi şu anda gerçekten uyanıklık yapıyorlar, eşimin annesi de kardeşide ses etmiyor...Kayınvalideniz 4 çocuğunuza bakıcılık yaparken üzümeyen siz ve kocanız kadın kendisi için çalışınca üzülmek aklınıza gelmiş.
Kadına çok üzüldüm. 60 yaşında 4 tane toruna bak, ama oğulları ve gelini bu yaştan sonra kazandığı paraya göz dikiyor. Ve bunuda onu çok düşünüyor adı altında yapıyorlar.
Tamam o zaman kvniz kendi tercihlerini yaşıyor , sizin ideal olanı söyleyip öyle olsun böyle olsun demeniz bir işe yaramıyor , kv ve kayın bunu istemiyor çünkü.ben ona para teklif ettim oda dediki benim maaşım var oğlum tek maaş o eve geçsin kendi evini kiraya versin tamam dedik zor dönemleri geçene kadar öncesinde kayınvalide oturuyordu, işte ona faydası olmadığı gibi şimdi de evsiz kaldı birde onlar için çalışıyor, tamam yine kendi tercihi artık biz ona anlatamıyoruz ama neden para vermiyorum diyor, niye bizi hep minnetli bırakma derdinde neden alacak verecek kalmadı kadın evine geçsin eşim kardeşi ve annesine laf anlatamıyor utanmaz kardeşi de bu kadar lafın üstüne kendi evine gitmiyor ben daha bir şey diyemiyorum ...
ben ağzımı açmıyorum ama eltim yönetiyor hepsini çalışmıcam ,boşarım diyip ortalığı karıştırıyor. sorun burada.Sen o kadar her seyin icinde olma. Kimsenin annesini de kendi annen gibi benimseme. Satın evi alın payınızı. Kadın kac yaşına gelmis çalışmak istiyorsa çalışsın baksın gelinine size ne yani.
kız ne 4 ü :) Allah korusun, rabbim isteyenlere versin inşallah çalışıyorum ben 4 çocuğum olsa zaten çalışmam 1 tane çocuğum var 4 sene baktı... güldürdün beni . canım benim derdim gerçekten para değil o paraya o kadınında ihtiyacı yok evi var mamaşi var istersede çalışır verir o da oğlu ama söylemiyor verdiğini bile burada amaç ne , eltimede dedi mesleği olmaına rağmen çalışmadı kira geliri istedi şu anda gerçekten uyanıklık yapıyorlar, eşimin annesi de kardeşide ses etmiyor...
tabiki onların arasında tabikş kayınvalidem versin isterse sokağa atsın beni ilgilendirmez ama kadın vermiyorum diyor ama veriyor ispatladık neden böyl yapıyor hak yemek değğil mi bu . eltim çalışmazsa çalışmasın ama ozamn nedne kendi evine gitmiyor da eşiminde hakkı olan evde oturup kira geliri sağlamaya çalışıyor bu uyanıklık değil mi, ki o ev de biz kayınvalidem otursun istiyoruz .Bende çalışırken nasıl 4 çocuk baktı diye düşünüyordum meğer ben yanlış anlamışım.
Eltiniz çalışmıyorsa bu onun ve kocanın arasında maalesef buna bir şey yapamazsınız. Kayın valide de para yediriyorsa uyarırsınız dinlemese ona da bir şey yapılamaz.
Siz bu evi satın paranızı alın. Su hayatta kimseyi de kendisinden fazla düşünmeyin. Hem yıpranmış olursunuz hem de herkesin aklı fikri var yani sana ne derse ne diyeceksiniz? Zamanında maas teklif etmişsiniz diger oglu kazansin diye kabul etmemiş, gecmis olsun artık. Satın alın paranızı, ustune ekleyip yatırımlik bi ev alın derim.ben ağzımı açmıyorum ama eltim yönetiyor hepsini çalışmıcam ,boşarım diyip ortalığı karıştırıyor. sorun burada.
onlar kullanılmak isteyebilir ama eşim zor durumda kalıyor, mantıklı yorumunuz için teşekkürler bu arada, sağolun...
onun aldığı para sorun değil o arada benim de çocuğuma baktı onada versem gidp ona verirdi artık ikna oldum ben ama şu anda kadını zor durumda bırakıyorlar hemde bizi dediğiniz yola giricez sonunda...Siz bu evi satın paranızı alın. Su hayatta kimseyi de kendisinden fazla düşünmeyin. Hem yıpranmış olursunuz hem de herkesin aklı fikri var yani sana ne derse ne diyeceksiniz? Zamanında maas teklif etmişsiniz diger oglu kazansin diye kabul etmemiş, gecmis olsun artık. Satın alın paranızı, ustune ekleyip yatırımlik bi ev alın derim.
Sizin bir şeyleri istemeniz, söylemeniz çok gereksiz. Eşiniz o zaman diyecek ki ben hakkımı istiyorum satalım herkes alsın parasını baksın işine diyecek. Yada kiraya mı verildi 12 ayın yarısı kirayı siz alacaksınız hakkınız yüzde 50yse (6ay siz 6ay onlar gibi).tabiki onların arasında tabikş kayınvalidem versin isterse sokağa atsın beni ilgilendirmez ama kadın vermiyorum diyor ama veriyor ispatladık neden böyl yapıyor hak yemek değğil mi bu . eltim çalışmazsa çalışmasın ama ozamn nedne kendi evine gitmiyor da eşiminde hakkı olan evde oturup kira geliri sağlamaya çalışıyor bu uyanıklık değil mi, ki o ev de biz kayınvalidem otursun istiyoruz .
Kendi anneniz de 4 sene çocuğunuza bakarken, bir ev kirası kadar para bağışladı mı eşiniz annenize?tabiki onların arasında tabikş kayınvalidem versin isterse sokağa atsın beni ilgilendirmez ama kadın vermiyorum diyor ama veriyor ispatladık neden böyl yapıyor hak yemek değğil mi bu . eltim çalışmazsa çalışmasın ama ozamn nedne kendi evine gitmiyor da eşiminde hakkı olan evde oturup kira geliri sağlamaya çalışıyor bu uyanıklık değil mi, ki o ev de biz kayınvalidem otursun istiyoruz .
tabiki onların arasında tabikş kayınvalidem versin isterse sokağa atsın beni ilgilendirmez ama kadın vermiyorum diyor ama veriyor ispatladık neden böyl yapıyor hak yemek değğil mi bu . eltim çalışmazsa çalışmasın ama ozamn nedne kendi evine gitmiyor da eşiminde hakkı olan evde oturup kira geliri sağlamaya çalışıyor bu uyanıklık değil mi, ki o ev de biz kayınvalidem otursun istiyoruz .
Evet biz de eşinizin hakkı hukuku diyoruz ama adam kendi kendine söylenip oturuyor. Var mı somut bir hareket? Emlakçı bulsun, ya satalım ya da siz alın payımı verin desin. Kazık kadar yetişkin ama payına sahip çıkamıyorsa, hakkını savunamıyorsa sizi vasi atasınlar. Evinize yansıtan da eşiniz, gitsin noterden ihtarname çektirsin avukat tutsun mesela?siz de şunu anlamıyorsunuz bunlar ortak evde hakkı olan eşimin fikirleri çünkü onun hakkı yeniyor, ve annesi de kardeşi de buna ses etmiyor bu da bize yansıyor, ayrıca bunlar biizm fikrimiz değil ,az çok herkesin yaptığı şeyler, parayla ilgili bir sıkıntımız yok biizm ben ona şsterseydi para da verirsim ama o oğlunun kar etmesin tercih etti, tamam ama şu anda ne yapıyor? 60 yaşında çatı katında oturup,çalışıyor neden, oğluna yardım için peki diyoruz yapp bizene para vermiyorum diyor ozman çalışma diyoruz -yok diyor - onlar evine gitsin sende git sıcak otur maaşında var diyoruz yok diyor, kaynım geçinemiyorum diyor tama diyoruz hanımının mesleği var çalısın annen baksın hemde sıcacık oturu o evde yok diyorlar... tamam çalışmak zorunda da değil ama busefer diyolrlar ki biz kendi evimizi kiraya vericez buradan da gitmicez neden kardeşim neden benim eşimin canı yokmu o ev için çocukşuğu gençliği gitti ki eşim istemiyor annesi otursun istiyor, yani bir düşün de artık vicdansıza vicdansız diyelim lütfen....
Şu insanları bir raha bırakın ya! Çocuğunuzu 4 yaşına getirmiş kreşe gidecek yaşta zaten seneye okul öncesi olacak..merhaba Hanımlar,
burada yeniyim, aklıma takılan bir konu var işin içinden çıkamıyorum , kalbime oturuyor konu ...
çalışan bir anneyim kayınvalidem 4 sene çocuğuma baktı, bu çocuğuma baktığı süre içerisinde de bizde kaldı ...
bu sırada da ortak bir ev var kayımla eşimin miras yoluyla kalan kaynım o evde oturdu kendi evinide kiraya verdi bu süreçte biz ses etmedik sonuçta bizimde çocuğumuza bakılıyor diye.
kayın validem her sene sordu kayınıma - eltime çalışmak istiyorsa onunda çocuğuna bakayım diye- ama eltim iştemedi. şuanda kayınvalidem kendi evine geçti ve işe başladı, nedeni de şu kayınımın maaşi yetmiyormuş, -eee eşi çalışsın- çalışmıyor, ortak evden de taşınmıyor kendi evinin kiracısı çıkmış... Daha birde kiraya vermeyi düşünüyor, karısı çalışmıyor kayınvalidem çalışıyor onlara para verdiğini biliyoruz kayınvalidemin ama vermediğini söylüyor, madem vermiyorsa neden (60)kaç yaşında kadın çalışıyor? Çocuk bakma karşılığı yıllarca o evde oturup kira aldılar hala gelir elde etme peşindeler diye eşim karşı çıktı tekrar kiraya verilmesine haklı olarak.. Madem geçinemiyorlarsa eltim niye çalışmıyor, kayınvalidem para vermeyecekse niye bıraktı benim çocuğumu.... hepsi bir plan içinde ama biz çözemedik... Eşim çok üzülüyor, tepki koyuyoruz ama hakkımız yeniyor ve ben en başta annelerini suçluyorum neden o yaşta çalışma peşinde neden eltimin arkasını örtüyor, adil davranmıyor...
şimdiden herkese teşekkürler okumanız bile benim kalp kırıklığımı hissetmeniz bile yeter. cvp yazıp yardımcı olursanız çok sevinirim...
Yanlış mı anladım kaynin size miras kalan evde oturuyor kendi evide kirada.Ne güzel dünya. Sizin yerinizde olsam miras kalan evden ya çıkıp kiraya verip kira gelirine ortak olun derdim yada evin size düşen parasını verip oturmaya devam etsinler.Esiniz konuşuyor mu bu konuyu kardeşle.En kötü ev satılsın para ikiye bölünsünmerhaba Hanımlar,
burada yeniyim, aklıma takılan bir konu var işin içinden çıkamıyorum , kalbime oturuyor konu ...
çalışan bir anneyim kayınvalidem 4 sene çocuğuma baktı, bu çocuğuma baktığı süre içerisinde de bizde kaldı ...
bu sırada da ortak bir ev var kayımla eşimin miras yoluyla kalan kaynım o evde oturdu kendi evinide kiraya verdi bu süreçte biz ses etmedik sonuçta bizimde çocuğumuza bakılıyor diye.
kayın validem her sene sordu kayınıma - eltime çalışmak istiyorsa onunda çocuğuna bakayım diye- ama eltim iştemedi. şuanda kayınvalidem kendi evine geçti ve işe başladı, nedeni de şu kayınımın maaşi yetmiyormuş, -eee eşi çalışsın- çalışmıyor, ortak evden de taşınmıyor kendi evinin kiracısı çıkmış... Daha birde kiraya vermeyi düşünüyor, karısı çalışmıyor kayınvalidem çalışıyor onlara para verdiğini biliyoruz kayınvalidemin ama vermediğini söylüyor, madem vermiyorsa neden (60)kaç yaşında kadın çalışıyor? Çocuk bakma karşılığı yıllarca o evde oturup kira aldılar hala gelir elde etme peşindeler diye eşim karşı çıktı tekrar kiraya verilmesine haklı olarak.. Madem geçinemiyorlarsa eltim niye çalışmıyor, kayınvalidem para vermeyecekse niye bıraktı benim çocuğumu.... hepsi bir plan içinde ama biz çözemedik... Eşim çok üzülüyor, tepki koyuyoruz ama hakkımız yeniyor ve ben en başta annelerini suçluyorum neden o yaşta çalışma peşinde neden eltimin arkasını örtüyor, adil davranmıyor...
şimdiden herkese teşekkürler okumanız bile benim kalp kırıklığımı hissetmeniz bile yeter. cvp yazıp yardımcı olursanız çok sevinirim...
Çocuk 8 yaşında ulaşım, dört yılda kendi annesi bakmış.Şu insanları bir raha bırakın ya! Çocuğunuzu 4 yaşına getirmiş kreşe gidecek yaşta zaten seneye okul öncesi olacak..
Ne istiyorsunuz kadından çalışıyorsa çalışır size ne, parasını da istediğine verir yada vermez kocanızı da doldurup durmayın.
Sadece Ev konusunda bir şey diyemem. O ev size pay edildi mi? Yoksa hala Kayınvalideniz in üstüne mi öyleyse ona da bir şey diyemezsiniz. Büyük ihtimal de hal öyle..
şu anda kaynımın oturduğu evde yaşıyordu anlatabiliyor muyumÇocuk 8 yaşında ulaşım, dört yılda kendi annesi bakmış.
Evde amcalarından eşi ve kaynına miras kalmış yarı yarıya.
Ama ikidir miras kalmadan önce nerde yaşıyordu bu insanlar diye sordum cevap yok, büyük ihtimalle birlik yaşıyorlardı.
Öylese kv niye çatı sundurmasında yaşıyor şimdi onu da anlamadım, insin aşağı yine birlik otursunlar sıcak evde yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?