beni memnun etmemesi gibi bir duurm yok ama kaynı mı ve eltimi memnun edemediğinden evinden barkından oldu ve 60 yaşında çalışmaya başladı bu konu bizi üzüyor anlatabiliyor muyum beni memnun etmek durumunda olmadığını bilecek olgunluktayım ki o hesap ettiğiniz şeylerin karşılığını diğer oğlu için istedi biz de yeterki çocuğumuz emin ellerde olsun diye sustuk ama karşılığı bu oldu...4 yıl size çalışmış orayı hiç konuşmuyorsunuz.
4 yılda bir bakıcı parası + sigorta ne kadar tutar.
Ev konusunda bir şey diyemem ama olan zavallı kayınvalidenize olmuş
Ne yapsa memnun edemiyor ..
Eee daha iyi ya insin yine otursun yanlarına işte.şu anda kaynımın oturduğu evde yaşıyordu anlatabiliyor muyum
tabi ki çalışıyotum hep çalıştım çalışmayada devam edeceğim, kimseyi birbirine düşürdüğüm yook kadın evine gitseydi eşim rahat edicekti ama naptı kaynımla eltim uyanıklık yaptı eltim kayınvalidemi tehtit etti illa burada oturup kira yiyeceğim dedi biizm parayı sormmaıızn sebebi çalışmasının anlamı ne 60 yaşında zor bir işte o sebeple soruyoruz ihtiyacı varsa verelim bulalım ama o kendini onlara adamış burda işi bozan da birbirine düşrende kaynım ve eltim çıksın gitsin kendi evine yada otursun çalışsın kayınvalidem baksın, tek seçenek bu kadının soğukta yaşaması ve çalışıp onlara vermesi mi bir sürüçözüm var ama o inatla hak yemek istiyor ortalı karıştıran o bence ...1-siz şuan çalışıyor musunuz? 8 yaşında ki çocuğunuza kim refakat ediyor mesela şuan bence sizin önceliğiniz böyle şeyler olmalı. 2- kayınvalideniz belki de çocuk bakma sorumluluğundan sıkılmıştır ve ev ev üstünde yaşadığı için 4 yıl boyunca (oğlu ve torunu için belliki gıkıda çıkamamış zavallı teyzeciğimin) bu durumu tekrar yaşamamak için böyle bir yol izlemiş olamaz mı? 3- kayınvalidenizin size kaynın ve eltinlere para vermediğini söylediğini söyleyip duruyorsunuz sonra da bizim derdimiz para değil ama neden bize yalan söyleniyor diyorsunuz sormazsanız söylemez sanırım değil mi kadını darlarsanız 2 evladının arası bozulmasın diye ne yapsın kadın öyle der tabi 4- dediğim gibiyse çok ama çok haklı bir kararmış gizlemeye çalışmasına rağmen kinlenmiş gibisiniz resmen 5- sizi hiç ilgilendirmeyen bir konu ve siz eşiniz üzüldüğü için fikir almak istediniz yani bunu cümle olarak yazdığınız için söylüyorum çünkü olayları anlatım diziliminiz fikirlere yanız diziliminiz ve söylemlerinizi baştan sona okuduğumda asla beni bu durumdan sadece eşinizin rahatsız olduğu için dertlenmiş olduğunuza inandırmaz o kadar net belli ki.. Bir karışmayın ya. İlla iki kardeşi de birbirine düşüreceksiniz. İyi ki daha çok mal yokmuş ne diyim.
yok asla öyle bir şey istemedi annem istemezde zaten ama ben yine de evinin ihtiyacını alıyordum ama bir kira parası değildir . onu da istemiyor elti hanım işin kötü yani kayınvalde de istemiyor ya sen yaşlışın onlar genç bir çözüm bulsunlar evleri var boş rahat rahat ootur dimi yok hep annelikten vuruyorlar, fakirlik edebiyatı şunumuz yok bunumuz yok desekki evi kiraya verin hemen vericekler dertleri o işteEee daha iyi ya insin yine otursun yanlarına işte.
Eşiniz, kendi anneniz çocuğunuza 4 yıl bakarken , bir kira parası kadar para bağışladı mı sizin annenize?
ben eşimi dinlerim akıl dahi vermem ama o çıkamıyor işin içinden insan en gvendiği yerden annesinden bu ayrımı görünce yıkılıyor bile bile üstüne gidip üzermiyim o kadar cahil miyim kendi aileme arkdaşlarıma kimseye demiyorum bir şey ama onalrda diyorlar bu kadın niye çalışıyor oğlunun hanımı çalışacağım diyordu neden çalışmadı diye ben cvp vermiyorum .tabi ki çalışıyotum hep çalıştım çalışmayada devam edeceğim, kimseyi birbirine düşürdüğüm yook kadın evine gitseydi eşim rahat edicekti ama naptı kaynımla eltim uyanıklık yaptı eltim kayınvalidemi tehtit etti illa burada oturup kira yiyeceğim dedi biizm parayı sormmaıızn sebebi çalışmasının anlamı ne 60 yaşında zor bir işte o sebeple soruyoruz ihtiyacı varsa verelim bulalım ama o kendini onlara adamış burda işi bozan da birbirine düşrende kaynım ve eltim çıksın gitsin kendi evine yada otursun çalışsın kayınvalidem baksın, tek seçenek bu kadının soğukta yaşaması ve çalışıp onlara vermesi mi bir sürüçözüm var ama o inatla hak yemek istiyor ortalı karıştıran o bence ...
beni memnun etmemesi gibi bir duurm yok ama kaynı mı ve eltimi memnun edemediğinden evinden barkından oldu ve 60 yaşında çalışmaya başladı bu konu bizi üzüyor anlatabiliyor muyum beni memnun etmek durumunda olmadığını bilecek olgunluktayım ki o hesap ettiğiniz şeylerin karşılığını diğer oğlu için istedi biz de yeterki çocuğumuz emin ellerde olsun diye sustuk ama karşılığı bu oldu...
yok asla öyle bir şey istemedi annem istemezde zaten ama ben yine de evinin ihtiyacını alıyordum ama bir kira parası değildir . onu da istemiyor elti hanım işin kötü yani kayınvalde de istemiyor ya sen yaşlışın onlar genç bir çözüm bulsunlar evleri var boş rahat rahat ootur dimi yok hep annelikten vuruyorlar, fakirlik edebiyatı şunumuz yok bunumuz yok desekki evi kiraya verin hemen vericekler dertleri o işte
aslında hepsi evet anneliğine bir şey diiyemem aslında problem bence eltimle kaynım utanmazlar biizm bu üzüldüğümüz hiç bir şey umurlarında değil . herkes siizn gibi yapılanı edilenii görse anlasa sorun olmaz ama onlar hala birşeyler götürme peşinde yarın birgünn o kadına bir şey olsa eşimle birbirlerine girecekler anlatabiliyor muym bazen annelik bu kadarda fedakarlık değildir o yaşta bir insan evinden olmaz öyle bir işte çalışmaz sırf eltimi memnun etmek kaynımı memnun etmek için burada sorun var yoksa herkes yapsın çocuğuna ...Sizi üzen eşinizin hakkının yenmesi mi?
Kayınvalidenizin 60 yaşında çalışması mı?
Ev konusunda bir şey diyemem fakat çalışma konusunda kadının kendi kararı o şikayet etmiyorsa size de yorum yapmak düşmez.
4 yılda sizde çalışmış bunu anlamıyorsunuz.. çocuk bakmak kolay mı? Bence dünyanın en zor sorumluluğu..
sizde bir annesiniz, benim de 2 evladım var.. evlatları kendini paralayan bir anne görüyorum sadece.
çok haklısınız ama neden bunu netlikle söylemiyor, paar vermiyorum diyor ama veriyor burada ki amaç ne onlara hiç bir şey yapmadım hep size yaptım demek mi ilerde elti ne yapmaya çalışıyor kaynanamla bir akıl birliği mi var yoksa ne yaparsa yapsın isterse çöpe atsın ama neden saklıyor benim eşimi hep minnetli hisseetirme çabası neden eşim buna kızıyor...Kayınvalideniz bu durumdan memnun demek ki.
4 sene sizin için çalışmış (çocuğunuza bakmış) 4 sene de diger evladı için çalışmayı göze almış demek ki.
Size gelip dertlenmiyorsa , sogukta oturuyorum bu yaşımda çalışmak zorunda kaldım gibi soylemleriyle sizi bogmuyorsa demek ki halinden memnun.
Eşinizin dertlenmesi gereken konu , kardeşi kendi evini kiraya verip kendine getiri saglayip , mirastan kalan evde ailesi birlikte oturup kendisine birşey verilmemesi olmalı.
Eşiniz kardeşi ile bu konuyu konuşacak, ya satalım daireyi boluselim diyecek ya da emsal evlerin kira bedeli ne ise yarısını bana ödeyin diyecek.
Eşinin kızacağını biliyor.çok haklısınız ama neden bunu netlikle söylemiyor, paar vermiyorum diyor ama veriyor burada ki amaç ne onlara hiç bir şey yapmadım hep size yaptım demek mi ilerde elti ne yapmaya çalışıyor kaynanamla bir akıl birliği mi var yoksa ne yaparsa yapsın isterse çöpe atsın ama neden saklıyor benim eşimi hep minnetli hisseetirme çabası neden eşim buna kızıyor...
Kvniz de istememişti , siz 30 bin bakıcıya vereceğimize onlar otursun kira alırlar dedik dediniz, bu işgüzarlığı anlayamadığım için sordum sadece.yok asla öyle bir şey istemedi annem istemezde zaten ama ben yine de evinin ihtiyacını alıyordum ama bir kira parası değildir . onu da istemiyor elti hanım işin kötü yani kayınvalde de istemiyor ya sen yaşlışın onlar genç bir çözüm bulsunlar evleri var boş rahat rahat ootur dimi yok hep annelikten vuruyorlar, fakirlik edebiyatı şunumuz yok bunumuz yok desekki evi kiraya verin hemen vericekler dertleri o işte
çok haklısınız ama neden bunu netlikle söylemiyor, paar vermiyorum diyor ama veriyor burada ki amaç ne onlara hiç bir şey yapmadım hep size yaptım demek mi ilerde elti ne yapmaya çalışıyor kaynanamla bir akıl birliği mi var yoksa ne yaparsa yapsın isterse çöpe atsın ama neden saklıyor benim eşimi hep minnetli hisseetirme çabası neden eşim buna kızıyor...
inanın biz de ona kızıyoruz çocuk bakma olayı şöyle eltimin oğlu ortaokulda zaten servisle geliyor kapıyı açıp yemek vericek bakma kısmı bu biz bunu bilerek diyoruz ki eltim çalışsın kadından para beklemesin diye . Eşim hiç rahat değil bir şey olucak diye diken üstünde çalışma diyor anlamıyor kardeşine diyor anlamıyor işi çok zor.Kvaliden istekliyse sizin yapacak birşeyiniz yok ki. En fazla eşin annesini yanınıza çağırır. Yada anne o eve geç der. Annesi Hayır derse annesine ne diyebilir ki…
Kayınvalidenize üzüldüm ben. Elti çalışsın, Kv çocuk baksın diyorsunuz ama çok mu kolay çocuk bakmak. Kolay olsaydı bakıcılar neredeyse asgari ücret talep etmezdi… mesleği olmayan kadınlar bakıcı parası nedeniyle çalışamıyor, eve gelen paranın çoğunu bakıcı götürüyor…
Tekstil de çalışıyormuş kadın
sevilecek bir ortam yok eşim diken üstünde ve evet eltim kayınvaalidemi çalışacağım diye çağırdı çalışmadı ona sadece buradaki düzeni bozduğum için kızgınım , hem çalışmayıp hem de benim çocuğumun oyuncağına yediğine içtiğine gezdiğine laf edşyor ondan da onane o zman orada da fakirlik edebiyatı yapmayacak kusura bakmasın... çokta memnun olduğunu söyleyemem benim evimde mutluydu şu an çocuğuma bakacak var bende bakabiliyorum babsıyla dönüşümlü sorun bakmaması da değil , evlatlar arası durumu düzeltecek annedir bu durumu çözebilir ama çözüm çalışması değil...Ama siz de taktiniz neden söylemiyora.
Kadının kendi parası niye size hesap versin ki?
Sizin cocugunuza bakmış Allah razı olsun deyin geçin gidin.
Bir de size soruyorlarmis bu kadin bu yaşında neden çalışıyor, gelini calisacagim deyip neden calismamis falan gibi şeyler.
Sizin çocuğunuza da bakarken sordular mı böyle?
Niyet okumak istemiyorum ama sizin derdiniz ne kvdenizin sogukta oturması ne de baska bir iste çalışması.
Derdiniz eltinizin çalışmıyor olması (bu konuda haksizsiniz ) miras kalan evde bedava oturmalari (bu konuda haklısınız).
Eltiniz ve kayniniz 4 sene boyunca kendi evlerinden çıkıp orayi kiraya verip miras kalan eve gectiklerinde hic sorun yapmamissiniz çünkü kv deniz sizin cocugunuza bakmış o sure zarfında.
Ne zaman ki kvdeniz cocuga bakmayi bırakıp baska bir işe girince sizde kıyametler kopmuş.
Belki kadın is hayatını sevdi ki yaşı da çok geç bir yaş degil çalışmak için.
Eşiniz kardeşiyle ev meselesini neden çözemiyor?sevilecek bir ortam yok eşim diken üstünde ve evet eltim kayınvaalidemi çalışacağım diye çağırdı çalışmadı ona sadece buradaki düzeni bozduğum için kızgınım , hem çalışmayıp hem de benim çocuğumun oyuncağına yediğine içtiğine gezdiğine laf edşyor ondan da onane o zman orada da fakirlik edebiyatı yapmayacak kusura bakmasın... çokta memnun olduğunu söyleyemem benim evimde mutluydu şu an çocuğuma bakacak var bende bakabiliyorum babsıyla dönüşümlü sorun bakmaması da değil , evlatlar arası durumu düzeltecek annedir bu durumu çözebilir ama çözüm çalışması değil...
sevilecek bir ortam yok eşim diken üstünde ve evet eltim kayınvaalidemi çalışacağım diye çağırdı çalışmadı ona sadece buradaki düzeni bozduğum için kızgınım , hem çalışmayıp hem de benim çocuğumun oyuncağına yediğine içtiğine gezdiğine laf edşyor ondan da onane o zman orada da fakirlik edebiyatı yapmayacak kusura bakmasın... çokta memnun olduğunu söyleyemem benim evimde mutluydu şu an çocuğuma bakacak var bende bakabiliyorum babsıyla dönüşümlü sorun bakmaması da değil , evlatlar arası durumu düzeltecek annedir bu durumu çözebilir ama çözüm çalışması değil...
yalnızlık korkusu var bence o da bunu istiyor çekiştirilmek felan değil, istese o eve oturur kimse de mağdur olmaz eşşek kadar oğluyla gelinide maddi sıkıntıları varsa kendileri çözerler çok sitiyorlarsa yine yanlarında olur sıkıntı o değil...Eşiniz kardeşiyle ev meselesini neden çözemiyor?
Kadın öyle kolay hayır diyebilen biri değil belli ki.
Kendi düzenini bozup sizin yanınıza gelmiş, 4 yıl kalmış, o sırada aslında evinden de olmuş. Sizin yanınıza hiç gelmese evinden de çıkmayacaktı.
Elti çağırmış oraya gitmiş. Kimseye yaranamiyor günün sonunda. Şimdi çalışıp kazandığı paranın hesabını size vermek zorunda kalıyor falan. Kimse sorun çözme yeteneğine sahip değil, kadını oraya buraya çekiştirip adalet diyorsunuz.
çok teşekkürler bazen b böyle şeyleri bilsen de duymak istersin sağolun yorumunuz içinDurum miras kalan evden esinizin pay alamıyor oluşu ise bu durumu esiniz kardesi ile çözecek. Yasal olarak mirascisi bile olmayan anneleri değil.
Eltiniz fakirlik edebiyatı yapıp sizden para pul giyisi vs. istemiyorsa ya hic muhattap olmayacaksınız bu konuda ya da cevabinizi verip gecip gideceksiniz.
Kızgın olmanızı söyle anlayabilirim , evet sizin kvdeniz ile olusturdugunuz bir duzen vardır çocuğunuza bakıyor , eltiniz de ben artık calisacagim benim de cocuguma bakar misin diyip kvdenizi çağırıp işe girmediyse bu konuda hak veririm kizginliginiza.
Ama onun dışındaki tüm konularda sizin dert edeceginiz bir durum yok , kvdenizin de dert edeceği bir durum yok halinden memnun.
Kayınvalidenizin kendi evi mi var orasını anlamadımmerhaba Hanımlar,
burada yeniyim, aklıma takılan bir konu var işin içinden çıkamıyorum , kalbime oturuyor konu ...
çalışan bir anneyim kayınvalidem 4 sene çocuğuma baktı, bu çocuğuma baktığı süre içerisinde de bizde kaldı ...
bu sırada da ortak bir ev var kayımla eşimin miras yoluyla kalan kaynım o evde oturdu kendi evinide kiraya verdi bu süreçte biz ses etmedik sonuçta bizimde çocuğumuza bakılıyor diye.
kayın validem her sene sordu kayınıma - eltime çalışmak istiyorsa onunda çocuğuna bakayım diye- ama eltim iştemedi. şuanda kayınvalidem kendi evine geçti ve işe başladı, nedeni de şu kayınımın maaşi yetmiyormuş, -eee eşi çalışsın- çalışmıyor, ortak evden de taşınmıyor kendi evinin kiracısı çıkmış... Daha birde kiraya vermeyi düşünüyor, karısı çalışmıyor kayınvalidem çalışıyor onlara para verdiğini biliyoruz kayınvalidemin ama vermediğini söylüyor, madem vermiyorsa neden (60)kaç yaşında kadın çalışıyor? Çocuk bakma karşılığı yıllarca o evde oturup kira aldılar hala gelir elde etme peşindeler diye eşim karşı çıktı tekrar kiraya verilmesine haklı olarak.. Madem geçinemiyorlarsa eltim niye çalışmıyor, kayınvalidem para vermeyecekse niye bıraktı benim çocuğumu.... hepsi bir plan içinde ama biz çözemedik... Eşim çok üzülüyor, tepki koyuyoruz ama hakkımız yeniyor ve ben en başta annelerini suçluyorum neden o yaşta çalışma peşinde neden eltimin arkasını örtüyor, adil davranmıyor...
şimdiden herkese teşekkürler okumanız bile benim kalp kırıklığımı hissetmeniz bile yeter. cvp yazıp yardımcı olursanız çok sevinirim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?