hak yemek..

ben hamileliğinize dikkat etmedim belki ihtiyaç doğdu
hamile birisini almamaları normal
siz kendinizi sıkmayın üzmeyin boşuna

Sizde laf sokun susup oturmayın.Hakkınızı arayın.

o derece ne oldu ki..
Hiiic.Patron demis ki yalanimizi mahkemede ortaya cikarta cak mail yada sohbetiniz oldu mu yani delil var mi. Arkadadim da " hicbisry yok mahkemede ne istersrniz soylerim" demis...utanmadan da beni birine arattirip bunlari iletiyo ve rica efiyo ki" sakin mahkemede biseyi ortaya cikarma, konustugumuz her sey bizim ozelimiz"...Guya ozel oldugu icin de patrona soylememis.Beni ayri kazikliyo, patronu ayri....

Tanrı bile her konuda adaletli değil iken bir insan olan yöneticinden adalet beklemen bence yanlış.
İster cinsiyetin ister vasıfın bir konuda eksiksin demek ve olmamış.
Yönetici açısından düşününce açılan bir pozisyonda içerden bi elemanın yerini değiştirip onun yerine yeni eleman almak 2 kişiye yeni birşeyler öğretmek demek ama sadece açılan bir pozisyona yeni bir eleman alırsan işte o zaman sadece tek 1 kişi ile uğraşırsın diğer ekibi bozmazsın.
Bir de böyle düşünebilirsin.
Yani diyeceğim işte duygu arama, çünkü yoktur.

Yonetici asistanlarinda bu sorun yasaniyor evet,daha tek bir kendi isini yapanina hic rastlamadim en kucuk isletmeden en buyugune kadar bu boyle ne zaman skissak verin sekreter hanima yapsin diye bize de israrlar geliyor ust yonetimden

Hak yemenin alası olmakla birlikte maalesef erkek eleman tercih ediliyor. Çünkü hamilesiniz.Olası iş gücü kaybını düşünmüştür. Dilerim layık olduğunuz pozisyonu bulursunuz.

işle ilgili benzer bir sorunu bende yaşıyordum . işverenlerin çoğu hak yemeyi umursamıyor. tabi burada kişisine görede değişir. mesela bir statüyü bilerek o kişiye vermek istemeyebilir kaldıramaz diye. örn. herkes yöneticilik yapamaz. fakat hak yememek önemli bir mevzu bunu bende yaşadım iş değiştirmeme vesile oldu. inşallah bu kararım benim için hayırlı olur. insanlar birde işten çıkarılıp tazminat alabilmek için neler yapıyorlar az çok bilirsiniz. ben işimi düzgün yapıyorum beni işten çıkarsınlar diye saçma sapan davranışlar sergilemiyorum . demek benim için hayırlısı böyleymiş bak şimdi başka bir işe başlıyorum eğer onlar bana haksızlık yapmasalar ben hala bana hakettiğim değeri vermeyen bir firmada çalışıyor olacaktım. bence sende kendini bu duruma layık görmeyip Allah a dua et mesela Fetih suresi oku kısmetini çoğaldır iş anlamında yeni fırsatlar çıkar inşallah karşına. bu arada iş araştır başvurular yap kendine uygun bir iş bulduğunda ayrıl.

büyük ihtimal onu daha az maaşla çalıştırıyorlardır seni daha yüksek maaşla bu statüye koymaktansa daha ucuz yollu çözmek istemişlerdir. halbuki işveren çalışanına değer verdiğini hissettirmeliki çalışandan verim alabilsin. çalışanını afedersin eşek yerine koyarsan ne kadar fayda sağlayabilirsin. bugün çok kazandığını zannedip aldananlar yarın birgün hak tecelli ettiğinde umarım yedikleri hakların karşılarına çıktığında ne b.k yediklerini anlarlar.

bugün öğrendim ki alınan kişilere pozisyon bildirilmemiş. sadece staj bitiminde bizle çalışmak ister misiniz denmiş. pozisyonla ilgili daha sonra bilgi verilecek denmiş. bende bizim stajer alınınca bizim bölüme sandım belki öyle ama yöneticim bizim bölüme olamaz açık yok dedi. bakalım haftaya belli olacak. şimdilik hiç bişey yapmadan bekliyorum..

Anlaşılan 20 yaşındaki Kuzunun torpili sağlam. ; (

Beceri gereken yere tecrubesizi almazlar demistim

aman ben bu durumu aştım artık beklentimi yüksek tutmuorum adaletli olmadığını kabul ettim sen kendinide yırtsan kimsenin kıymet bilmediğini 1 2 yıl içinde öğrendim torpili olanın senin üzerine basarak geçtiğini falan boşversene düzelmeycek bişey için peah,
ama Allah görüyor hepsini buna sığınıyorum sadece

ama erkek alınmadı işin ilginç yanı :)
Erkek değilse de iş gücü kaybı beklenmeyen bayan olabilir mi? o zaman düşündürücü. Ama bekarsa ben olsam tercih ederim. Kadın ama ev sorumluluğu az. Yani daha çok verim alabileceğini düşünmüş olabilir mi? Bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…