Sizde laf sokun susup oturmayın.Hakkınızı arayın.3 senedir yönetici asistanlığı yapıyorum. ayrıca idari işler satın alma departmanına destek oluyorum. arık desteğin ötesinde bütün stok takibini depo kontrolünü satın almayı bütün şubelerin (82 şube var) işlerini ben yapıyordum. bölümdeki yöneticinin yanında kadro açığı olmadığı için bi türlü geçemedim. 2 ay önce gelen 20 yaşındaki işkur stajerini bugün o bölüme geçirdiler... bölüm yöneticisi arkadaşım sayılır..hep erkek bir eleman istediğini söylerdi. bayan tercih etmem gerekirse tabi seni tercih edicem derdi.. 3 senedir 2 iş yapıp aynı maaşı alıyorum..3 senedir emeğim var. herşey bir anda yok sayıldı.. bu hak yemek değilde ne...
Hiiic.Patron demis ki yalanimizi mahkemede ortaya cikarta cak mail yada sohbetiniz oldu mu yani delil var mi. Arkadadim da " hicbisry yok mahkemede ne istersrniz soylerim" demis...utanmadan da beni birine arattirip bunlari iletiyo ve rica efiyo ki" sakin mahkemede biseyi ortaya cikarma, konustugumuz her sey bizim ozelimiz"...Guya ozel oldugu icin de patrona soylememis.Beni ayri kazikliyo, patronu ayri....o derece ne oldu ki..
Yonetici asistanlarinda bu sorun yasaniyor evet,daha tek bir kendi isini yapanina hic rastlamadim en kucuk isletmeden en buyugune kadar bu boyle ne zaman skissak verin sekreter hanima yapsin diye bize de israrlar geliyor ust yonetimden3 sene idari işler ve satınalma bölümünde sadece yönetici kadrosu vardı. 16 bölgeyiz hepsinde böyle.. kadro yok .. olunca geçicem sanıyorum. 2 ay önce işkur stajeri aldılar 20 yaşında iş tecrübesi yok konuşmayı bilmiyo (yargılamıyorum hak verin ) pat koydular bugün yerine. ya benim emeklerim.. s..attılar resmen .. kul hakkı bu başka bişey değil.. deseler seni beyenmiyoruz diye eyvallah her boku ben yapıyorum işyerinde çata çat.. herşeyi bana pasladılar ee bu ne şimdi..
Hak yemenin alası olmakla birlikte maalesef erkek eleman tercih ediliyor. Çünkü hamilesiniz.Olası iş gücü kaybını düşünmüştür. Dilerim layık olduğunuz pozisyonu bulursunuz.3 senedir yönetici asistanlığı yapıyorum. ayrıca idari işler satın alma departmanına destek oluyorum. arık desteğin ötesinde bütün stok takibini depo kontrolünü satın almayı bütün şubelerin (82 şube var) işlerini ben yapıyordum. bölümdeki yöneticinin yanında kadro açığı olmadığı için bi türlü geçemedim. 2 ay önce gelen 20 yaşındaki işkur stajerini bugün o bölüme geçirdiler... bölüm yöneticisi arkadaşım sayılır..hep erkek bir eleman istediğini söylerdi. bayan tercih etmem gerekirse tabi seni tercih edicem derdi.. 3 senedir 2 iş yapıp aynı maaşı alıyorum..3 senedir emeğim var. herşey bir anda yok sayıldı.. bu hak yemek değilde ne...
işle ilgili benzer bir sorunu bende yaşıyordum . işverenlerin çoğu hak yemeyi umursamıyor. tabi burada kişisine görede değişir. mesela bir statüyü bilerek o kişiye vermek istemeyebilir kaldıramaz diye. örn. herkes yöneticilik yapamaz. fakat hak yememek önemli bir mevzu bunu bende yaşadım iş değiştirmeme vesile oldu. inşallah bu kararım benim için hayırlı olur. insanlar birde işten çıkarılıp tazminat alabilmek için neler yapıyorlar az çok bilirsiniz. ben işimi düzgün yapıyorum beni işten çıkarsınlar diye saçma sapan davranışlar sergilemiyorum . demek benim için hayırlısı böyleymiş bak şimdi başka bir işe başlıyorum eğer onlar bana haksızlık yapmasalar ben hala bana hakettiğim değeri vermeyen bir firmada çalışıyor olacaktım. bence sende kendini bu duruma layık görmeyip Allah a dua et mesela Fetih suresi oku kısmetini çoğaldır iş anlamında yeni fırsatlar çıkar inşallah karşına. bu arada iş araştır başvurular yap kendine uygun bir iş bulduğunda ayrıl.3 senedir yönetici asistanlığı yapıyorum. ayrıca idari işler satın alma departmanına destek oluyorum. arık desteğin ötesinde bütün stok takibini depo kontrolünü satın almayı bütün şubelerin (82 şube var) işlerini ben yapıyordum. bölümdeki yöneticinin yanında kadro açığı olmadığı için bi türlü geçemedim. 2 ay önce gelen 20 yaşındaki işkur stajerini bugün o bölüme geçirdiler... bölüm yöneticisi arkadaşım sayılır..hep erkek bir eleman istediğini söylerdi. bayan tercih etmem gerekirse tabi seni tercih edicem derdi.. 3 senedir 2 iş yapıp aynı maaşı alıyorum..3 senedir emeğim var. herşey bir anda yok sayıldı.. bu hak yemek değilde ne...
büyük ihtimal onu daha az maaşla çalıştırıyorlardır seni daha yüksek maaşla bu statüye koymaktansa daha ucuz yollu çözmek istemişlerdir. halbuki işveren çalışanına değer verdiğini hissettirmeliki çalışandan verim alabilsin. çalışanını afedersin eşek yerine koyarsan ne kadar fayda sağlayabilirsin. bugün çok kazandığını zannedip aldananlar yarın birgün hak tecelli ettiğinde umarım yedikleri hakların karşılarına çıktığında ne b.k yediklerini anlarlar.3 sene idari işler ve satınalma bölümünde sadece yönetici kadrosu vardı. 16 bölgeyiz hepsinde böyle.. kadro yok .. olunca geçicem sanıyorum. 2 ay önce işkur stajeri aldılar 20 yaşında iş tecrübesi yok konuşmayı bilmiyo (yargılamıyorum hak verin ) pat koydular bugün yerine. ya benim emeklerim.. s..attılar resmen .. kul hakkı bu başka bişey değil.. deseler seni beyenmiyoruz diye eyvallah her boku ben yapıyorum işyerinde çata çat.. herşeyi bana pasladılar ee bu ne şimdi..
ama erkek alınmadı işin ilginç yanı :)Hak yemenin alası olmakla birlikte maalesef erkek eleman tercih ediliyor. Çünkü hamilesiniz.Olası iş gücü kaybını düşünmüştür. Dilerim layık olduğunuz pozisyonu bulursunuz.
Anlaşılan 20 yaşındaki Kuzunun torpili sağlam. ; (3 sene idari işler ve satınalma bölümünde sadece yönetici kadrosu vardı. 16 bölgeyiz hepsinde böyle.. kadro yok .. olunca geçicem sanıyorum. 2 ay önce işkur stajeri aldılar 20 yaşında iş tecrübesi yok konuşmayı bilmiyo (yargılamıyorum hak verin ) pat koydular bugün yerine. ya benim emeklerim.. s..attılar resmen .. kul hakkı bu başka bişey değil.. deseler seni beyenmiyoruz diye eyvallah her boku ben yapıyorum işyerinde çata çat.. herşeyi bana pasladılar ee bu ne şimdi..
Beceri gereken yere tecrubesizi almazlar demistimbugün öğrendim ki alınan kişilere pozisyon bildirilmemiş. sadece staj bitiminde bizle çalışmak ister misiniz denmiş. pozisyonla ilgili daha sonra bilgi verilecek denmiş. bende bizim stajer alınınca bizim bölüme sandım belki öyle ama yöneticim bizim bölüme olamaz açık yok dedi. bakalım haftaya belli olacak. şimdilik hiç bişey yapmadan bekliyorum..
belkiyorum şimdilik canım belli olacak her şey eğer alınırsa o zaman tavrımı koyucam ama başka bölüme alınırsa var gücümle çalışmaya devam :)Beceri gereken yere tecrubesizi almazlar demistim
Erkek değilse de iş gücü kaybı beklenmeyen bayan olabilir mi? o zaman düşündürücü. Ama bekarsa ben olsam tercih ederim. Kadın ama ev sorumluluğu az. Yani daha çok verim alabileceğini düşünmüş olabilir mi? Bilemedim.ama erkek alınmadı işin ilginç yanı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?