hakediyor muyum ???

buket82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2007
34
0
86
Ankara
Merhabalar öncelikle. Eşimden yana dertliyim. Acaba küçük sorunlarmı ben mi abartıyorum diyorum. Siz ne dersiniz. Fikirlerinizi almak istedim. Mesele şu. Eşim sağolsun akşamları kahvede huzur bulduğunu söyleyerek 9 dan erken eve gelmiyor. Ben çalışan bayanım. Bir de küçük bebeğimiz var. İşten yorgun geliyorum. Çocukla uğraşıyorum. Beyefendiyi gel diye aradığımda bana kızıyor. Telefonunu kapatıyor. Canı ne zaman isterse çıkıp geliyor. Birinci sorunum bu. İkincisi de geçen gün bunu cepten aradım açmadı. Sonra o beni aradı. Hemen açtım. O benim hemen açacağımı tahmin etmedi demek ki. Önce msn mesajı sesini duydum. “yazdıklarımı okuma lan” diye bir şey söyledi. Yanında bir arkadaşı vardı. Ne yaptığını sordum. Yanındakinin kim olduğunu sordum. Bana gayet alaylı bir şekilde ne yapacağımı tanımayacağımı söyledi. msn sesini duyduğumu ve söylediği kelimeleri duyduğumu söyledim. Ben söylemedim arkadaş söyledi. O mesajlaşıyor biriyle dedi. Ben 5 yıllık eşimin sesini tanımıyor muyum. Bir türlü kabul etmiyor. Yemin et annenin üzerine diyorum. Etmiyor. Kurana el bas diyorum basmıyor. Çok kırıldım. Bunu hak edecek biri olduğumu sanmıyorum. Kendisinin doğru dürüst bir işi yokken çalışıyorum eve para getiriyorum. Her sorumluluğumu yerine getirmeye çalışıyorum. Kendisi şu an hiç konuyu açmıyor. Öylesine havadan sudan bir şeyler söylüyor. Unutturmaya çalışıyor. Bir dedesi var çekindiği. Ona söyleyeceğim diye yemin ettim. Çok kırıldım ya. Haksız mıyım arkadaşlar senağlama

gayet haklısınız bence.
madem ikinizde çalışıyorsunuz, siz evin geçiminde onun yükünü hafifletiyorsunuz; aynı şeyi sizde bekleyeceksiniz.

bu evde bulamadığın huzuru kahvede mi buluyorsun her akşam diye sordunuz mu?
ya da evde ona huzur sağlatmayan neymiş?
ben açıkçası bu cümleye takıldım en çok.

Haklısın sonuna kadar güzelim bir saniye bile durma anlat dedesine ama dikkat et konuşma kırıcı olmasın yani sen dertlerini anlat eşini suçlama. Eşine de söyle dedene söylemeye gidiyorum de haberli olsun. Sonra başına ekşimesin arkamdan iş çevirmiş die yapar böyle adamlar o kadar yüzsüz oluyorlar ki. Okuyoruz burada ne pişkin herifler var. Eve gelecek adam dediğin vaktinde saatinde evde olacak kardeşim. Gizli yaşamak da neymiş hey allahım bu erkek milleti gün geçtikçe berbatlaşıyor. E tabi kadınlarda kayıtsız kalamıyor ki.

evinizde internet bağlantısı varsa,geçmişi kontrol edin..msn adresinin şifresini isteyin..tabii bu söylediklerime kendim bile inanmıyorum aslında..çünkü bi insan bi şeyi yapmak isterse herhalükarda yapar..bir değil on msn adresi vardır..bu şüpheler alır başını gider..

canım aile büyüklerine şikayet ederek onu değiştiremezsin. bence evlilikte en büyük yanlış aileden bile olsa sorunları başkaları aracılığıyla çözmeye çalışmaktır.
en başta eşinizin saygısızlığı elbette kabul edilir gibi değil.evlilik ortak bir kurumdur.evliliğinde sorumluluklarını yerine getirmiyor olması onu zaten haksız duruma düşürüyor.
anlaşılan eşiniz kahvede değil internet cafelerde takılıyor.
yapacağınız en güzel şey tavrınızı koymak.böyle ilgisiz ve sorumsuz davranamaz size karşı.madem ekonomik özgürlüğünüzde var.kendi değerinizi bilin size böyle davranmasına müsade etmeyin

böle lakayıt sorumsuz bi insanı nereye kadar çekiceksin..en azından çalışıyosn..hatasını bile kabullenmniyosa hiç bekleme derim

bu internet bakalım daha ne yuvalar yıkacak
bazn lanet ediyorum şu makineyi çıkartana
art niyet olmadan kullanılınca iyide böyle şeyler duyunca lanetler ediyorum..

gayet haklısınız bence.
madem ikinizde çalışıyorsunuz, siz evin geçiminde onun yükünü hafifletiyorsunuz; aynı şeyi sizde bekleyeceksiniz.

bu evde bulamadığın huzuru kahvede mi buluyorsun her akşam diye sordunuz mu?
ya da evde ona huzur sağlatmayan neymiş?
ben açıkçası bu cümleye takıldım en çok.

sordum tabiki. neymiş kafa dağıtıyormuş. kendi özel işyeri var. akşama kadar bunalıyormuş tek başına. bilgisayarda işyerinde zaten. evde yok. yoksa ben onun ipliğini çoktan pazara çıkarırdım. benim bilgisayar bilgim ondan çok çok fazla.

sorumsuz bi koca daha...
ne demek kahveye takılıyor eve geç geliyor....
şu erkeklerin kahvede ne bulduklarını anlamış değilim...
benim eşimde kahveye takılırdı geç gelirdi,o kadar dil döktüm kızdım ki...
çok şükür üç senedir gitmiyor...

evinizde internet bağlantısı varsa,geçmişi kontrol edin..msn adresinin şifresini isteyin..tabii bu söylediklerime kendim bile inanmıyorum aslında..çünkü bi insan bi şeyi yapmak isterse herhalükarda yapar..bir değil on msn adresi vardır..bu şüpheler alır başını gider..

canım yanında bir arkadaşı olduğunu söylemiştim yukarıda. onun msn adresidir yada yeni bir tane almıştır eşim için. yoksa benim kocam msn adresi almayı bile bilmez. evimizde bilgisayar yok. birde yazdıklarımı okuma diyorya arkadaşına midem bulanıyor ya. neler yazdığını düşündükçe. neler yazdı kim bilir. çok kötüyüm ya dünden beri.

sordum tabiki. neymiş kafa dağıtıyormuş. kendi özel işyeri var. akşama kadar bunalıyormuş tek başına. bilgisayarda işyerinde zaten. evde yok. yoksa ben onun ipliğini çoktan pazara çıkarırdım. benim bilgisayar bilgim ondan çok çok fazla.

yani benim davranışlarım gayet hırçın olurdu.

geldiği zaman daha kapıda derdim "huzur bulman bittiyse şimdi de benim huzurum kaçtı ben huzur bulmaya gidiyorum" diye.. çantamı alır giderdim 1-2 saat.

dedesine şikayet etmekten bahsetmişiniz de; dedesi sonuçta onun peşine düşemez ki. bir iki söylenir, eşiniz gene bildiğini okur.

kavga etmeden sakince derdinin ne olduğunu, çocuğunun babasını hiç görmediğini biraz evde ailesiyle vakit geçimesini gerektiğini söyleyin.
evden bu kadar uzaklaşınca, sizin de ondan uzaklaştığınızı söyleyin..

canım aile büyüklerine şikayet ederek onu değiştiremezsin. bence evlilikte en büyük yanlış aileden bile olsa sorunları başkaları aracılığıyla çözmeye çalışmaktır.
en başta eşinizin saygısızlığı elbette kabul edilir gibi değil.evlilik ortak bir kurumdur.evliliğinde sorumluluklarını yerine getirmiyor olması onu zaten haksız duruma düşürüyor.
anlaşılan eşiniz kahvede değil internet cafelerde takılıyor.
yapacağınız en güzel şey tavrınızı koymak.böyle ilgisiz ve sorumsuz davranamaz size karşı.madem ekonomik özgürlüğünüzde var.kendi değerinizi bilin size böyle davranmasına müsade etmeyin
canım kahveye gittiğinden eminim. haklısın sende. birilerine şikayet etmek çocuklar gibi buda zoruma gidiyor aslında. bebeğimiz var bide. bundan da mı utanmadın dedim. nasıl yüzüne bakıyorsun dedim. pislik ya. midemi bulandırıyor.

yani benim davranışlarım gayet hırçın olurdu.

geldiği zaman daha kapıda derdim "huzur bulman bittiyse şimdi de benim huzurum kaçtı ben huzur bulmaya gidiyorum" diye.. çantamı alır giderdim 1-2 saat.

dedesine şikayet etmekten bahsetmişiniz de; dedesi sonuçta onun peşine düşemez ki. bir iki söylenir, eşiniz gene bildiğini okur.

kavga etmeden sakince derdinin ne olduğunu, çocuğunun babasını hiç görmediğini biraz evde ailesiyle vakit geçimesini gerektiğini söyleyin.
evden bu kadar uzaklaşınca, sizin de ondan uzaklaştığınızı söyleyin..

canım dedesi fena fena. geçen gün kahveden gelmedi diye telefon ettim. saat sekizde bastonu aldığı gibi koşmuş 70 yaşında adam. masanın altına saklanmış bizimki. dede görememiş. yoksa kafasına vuracaktım iki tane diye yemin ediyor. bizimki koştu geldi evet sekizi geçiyordu. yüzü kireç gibi olmuş korkudan. bidaha gidermiyim demişti. ama gitti.

o zaman onu terkedeceğinizi ayrılmak istediğinizi ifade edin. sizi kaybetme korkusu yaşasın.
kavga etmeyin. bağırıp çağırmayın ağlamayın. sakince evlilikten beklentilerinize cavap veremediğini, yorulduğunuzu , ilgisizliğinden saygısızlığından çok rahatsız olduğunuzu ve böyle hisssetmektense ayrılıp bu düşüncelerden uzaklaşmak istediğinizi söyleyin. korksun bakalım. aklı başına gelsin..

konunuzda haklısınız amaaa;

herşeyden önce ben eşime pislik, midemi bulandırıyor gibi kelimeler kullanıyorsam ona karşı saygım bitmiştir. saygının olmadığı yerde sevginin de hükmü yoktur.
bugün başkalarına karşı bu kelimelri sarfedebiliyorsanız, yarın yüzüne de söyleyebilirsiniz; ya da söylüyorsunuzdur zaten.

eşiniz zaten haksız; size yanlış yapmış.
ama bana göre böyle kelimeler de evliliğe haksızlıktır.
böyle kelimelerin geçtiği evliliklere ne yazık ki sağlam bakamıyorum ben..

o zaman onu terkedeceğinizi ayrılmak istediğinizi ifade edin. sizi kaybetme korkusu yaşasın.
kavga etmeyin. bağırıp çağırmayın ağlamayın. sakince evlilikten beklentilerinize cavap veremediğini, yorulduğunuzu , ilgisizliğinden saygısızlığından çok rahatsız olduğunuzu ve böyle hisssetmektense ayrılıp bu düşüncelerden uzaklaşmak istediğinizi söyleyin. korksun bakalım. aklı başına gelsin..

canım evet bende böyle düşünüyorum. dünden beri konuşmuyorum soğuk davranıyorum. yüzüme bakıyor sürekli. hiçbakmıyorum ben. burnu sürtülür inşallah.

bazen kısasa kısas yapılması taraftarıyım..şayet o sizi bu şekilde kırıyorsa belki sizde onu kıracak şeyler yapmalısınız..haa sizde internete girip bişiler yapın demek istemedim yanlış anlaşılmasın..ama sizde eve aktinde gitmeyin.çocuunuzu alıp ne bileyim bi akabanıza gidin ama eşinize söylemeyin oaya gittiğinizi..eve gelince sizi bulamasın..endişelensin.ne bileyim.merak etsin..enizin nelere sinir olduğunu siz daha iyi bilirsiniz..sınırı aşmayacak şekilde,ona bu tür şeyer yapabilirsiniz..belki bu sayede biraz empati yapabilir,sizin ne hissettiğinizi anlayabilir..aklıma başka bişey gelmiyo canım..Rabbi sana kolaylık versin inşallah..

konunuzda haklısınız amaaa;

herşeyden önce ben eşime pislik, midemi bulandırıyor gibi kelimeler kullanıyorsam ona karşı saygım bitmiştir. saygının olmadığı yerde sevginin de hükmü yoktur.
bugün başkalarına karşı bu kelimelri sarfedebiliyorsanız, yarın yüzüne de söyleyebilirsiniz; ya da söylüyorsunuzdur zaten.

eşiniz zaten haksız; size yanlış yapmış.
ama bana göre böyle kelimeler de evliliğe haksızlıktır.
böyle kelimelerin geçtiği evliliklere ne yazık ki sağlam bakamıyorum ben..

haklısın aslında da ne yapayım dündenberi sinirlerim çokbozuldu. bunları hakedecek bişey yapmadım. neleryazdığını düşündükçe gerçektenmidem bulanıyor.

Back
X