• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haketmek ya da etmemek,büyün mesele bu...

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Slm kızlar...Hani hep sorulur ya kendinizi 10 yıl sonra nerde görüyorsunuz diye...10 yıl öncesine gittiğinizde şuan ki yerinizi haketmediğinizi,daha iyi yerlerde olmanız gerektiğini düşünüyor musunuz...Sadece iş ve kariyer anlamında değil daha iyi bi evlilik,daha iyi bi maddi yaşam vb.
Böyle düşündüğünüz durumlarda bi bunalım hali yaşamamak için ne yapıyorsunuz,ya da herkes hakettiği yerde mi?Hakettiğimizin bu olduğunu mu düşünmeliyiz...

Hiç haketmediğim yerdeyim 😔 Bana 10 yıl önceki ben lazım ve birde şimdi ki aklım 🙂Bunalım hali yaşamamak için kader diyorum. Herkesin kaderi kendi çabasına bağlıdır diyor ayette..demek ki fazla çabalamamışım diyorum öyle yuvarlanıp gidiyorum

Evlenmeden önce farklı hayallerim vardı hepsi hayal olarak kaldı. Hayat iyi kötü ummadığım çok şey verdi. Çok şükür mutlu ve huzurluyum. Rabb daha güzel günler yaşatsın hepimize.

Ben cocuklari evden ciktiktan sonra, minimalist olarak yasamak istiyordum ve ayni öyle yasiyoruz. 2 tane kahvaltilik Tabak, iki corba tabagi, 2 büyük Tabak. 2 Türk kahvesi fincani, birkac tane bardak. Kücüc<k bir bahceli evim, arabayi sattim, kendime iyi kaliteli bisikleti aldim ve cok az giyecek. Hafta da 5 gründen 2 güne indirdim calismayi. O kadar mutlu ve kaliteli yasami var ki. Eger kapiyi klilitlemeden biryere gitsem, calinicak hic bir seyim yok. Hirsiz bir girse sok olup cikinca, yada 100 Euro masanin üstünde birakir, Kendine birkac tane Tabak al diye,🤣🤣🤣

Slm kızlar...Hani hep sorulur ya kendinizi 10 yıl sonra nerde görüyorsunuz diye...10 yıl öncesine gittiğinizde şuan ki yerinizi haketmediğinizi,daha iyi yerlerde olmanız gerektiğini düşünüyor musunuz...Sadece iş ve kariyer anlamında değil daha iyi bi evlilik,daha iyi bi maddi yaşam vb.
Böyle düşündüğünüz durumlarda bi bunalım hali yaşamamak için ne yapıyorsunuz,ya da herkes hakettiği yerde mi?Hakettiğimizin bu olduğunu mu düşünmeliyiz...
Hak etmek çok geniş bir kavram.
Ben 37 yasında şunu biliyorum. Başka hayatin yok ayrıntılara takılma bugün bir daha gelmeyecek en iyi şekilde yaşa.

On yıl önce bu halde olacağımı asla tahmin edemezdim. Hak ettiğimi de düşünmüyorum. Ama bazı seyler bizim elimizde değil. Çok daha kötüsü de olabilirdi. Çok şükür diyorum.

Evet tüm hayatıma baktığımda haketmediğim şeyler yaşadım. Ben onlarla barıştım ama. Oturup hepsini düşündüm. Üzerlerine ağladım. Buna sebep olan kendime, aileme içimden kızıp, bağırıp çağırıp zehrimi akıttım. Hatta kendi kendime oturup konuşup ağladım gerçekten. Karşımda biri var gibi anlattım sıkıntımı.

Artık geçmişte değil şimdiki zamanda yaşıyorum. Geçmişte olan oldu, gelecekte ne olacağını da kimse bilemez. Bu yüzden tek gerçek şu andır.

Bu dünya ödül ceza sistemi üzerine kurulu değil. İyi insanlar dünyada cenneti yaşamadığı gibi kötüler için de cehennem burda diyemeyiz.Tabi aksi durumlar söz konusu olabilir.

Kendi adıma çok kolay bir hayatım olduğunu düşünmüyorum.Ama daha hayatı güllik gülistanlık yaşadığını iddia eden birini de görmedim zaten. İsyan etmemeye çalışıyorum ,şükrediyorum ve geleceğimden daha iyisini umuyorum.

Ayrıca aslolan anı yaşamak aslında.Anda kaldıkça insan mutluluğu yakalıyor.Geçmiş ve geleceğe gereğinden fazla odaklandıkça bir anlamda hayatı kaçırıyosun.Bende geçmişten ziyade geleceğe fazla odaklanma sıkıntısı mevcut,umarım zamanla daha fazla an'da kalmayı başarabilirim.

Hak etmekten kasıt iyi veya kötü başımıza gelenlerse dünyada bu konuda bizim düşündüğümüz anlamda adalet yok, olması da imkansız, kaldı ki saçma olurdu zaten fabrika gibi girdi belli çıktı belli :63: Bazen çabasız iyi yerlerde oluruz bazen de aklımıza gelmeyecek olumsuzluklar bizi bulur. Bazen çabalarız olmaz bazen kısmetimiz açık olur. Kendi adıma hayatımdan memnunum, iyi yaptığım kötü yaptığım şeyler var ama hayatımı genel olarak kendim çizdim, hata da benim kazandıklarım da, aldığım dersler de benim. Çok aforizma laflar bunlar ama gerçekten böyle hissediyorum. Bu düşünce huzurlu olmama yetiyor. Belki başkasının seçimlerini yaşasaydım mutsuz olurdum bilemiyorum ama şu anda mutlu ve huzurlu yuvarlanıp gidiyorum. 10 yıl önce şimdiki noktamı bilemezdim ayrıca, zaten öyle 5 yıllık kalkınma planları yapan biri değilim. Gelişine yaşıyorum işte çok güzel oluyor :KK49:

Back
X