Ben böyle biri icinmi herşeyi göze almışım. Nasıl bukadar sevmişim.
Aptalım.
Bir hic uğruna benden vazgeçen adamın hiçbir değeri olmamalı bende de.
Şu bi kaç günde nasıl da bitirdi içimde kendini.
Saygı sevgi zerresi yok artık bende.
Bitecekse bitsin haline geldim sonunda.
O beni haketmiyor ve görünen o ki umrunda bile değilim
Kırgınlığım ve kizginligima çare bulamıyorum.ben konuya tam olarak hakim olamadim ancak anladigim bir oglunuzun oldugu, su an hamile oldugunuz ve esiniz ile sikintilar oldugu...
hayat bu, sairin dedigi gibi ' gul bahcesi vaad edilmedi'...
ama evin koltugunu dahi planlayan bir adamin genel gecer aksilikleri disinda sizi gozunden - gonlunden - omrunden cikaracagini sanmam. koltuk, yarina dair bir metafor. ornegin benim esim bana evlenelim demedi hawirliklara baslamak icin, hadi eve bardak alalim dedi. boyle bakin mevzuuya, siz degerlisiniz. esiniz de degerli, cunku onu seven sizsiniz.
donem donem sikintilar sarar haneyi; benim gunde kac iyi saatlerim tutar misalen, o vakit bitse biter. ama bilirim ki kalinsa da gelecek guzellikler var :)
uzmeyin lutfen caninizi.
Kırgınlığım ve kizginligima çare bulamıyorum.
Günlerdir ayrı odalarda iki yabancı gibi uyuyoruz ne olursa olsun odayı ayırmak bile doğru değil. Bunu yapan ben değilim.
Bugün dayanamadım anlattım bi arkadaşıma akşam bana gelmişti. Geçen ay sorun yasadigimizda onlar baristirmisti bişeyler görmesini saglamislardi.
O bile şok oldu. Seni bukadar severken nasıl yapar diye. Demekki onun içinde de kalmamisim ki ben bukadar rahat kırıyor.
Malesef olmuyor.insanlar zaman zaman boyle seyler yasayabiliyor ama degil mi? bunu burada yazan - burayi okuyan her kadin iliskisinde - evliliginde yasiyor - yasadi - yasayacak. lutfen bunu bir seyler bitti gitti diye yorumlamayin. hamilelik hormonlarinin da etkisiyle hassassiniz, o da bir cok yukun agirligi ile yorgun. yanlis anlamaya cok acik zamanlar. ayri odada misiniz? gidin bekleyin basinda, yatamayiz biz sensiz deyin? neyin gururu? insanlarin da gorusu ile yilmayin. insan insanin kurdudur sozu bosa degil. baskalarinin mutsuzlugu umutsuzlugu ile hayat devam ettirenler var.
hadi bir gulus o asik yuzde :)
Çok üzüldüm. Depresyon tek başına asilamaz diyor psikologum es destekli olmalıymış.eşinden cok çekenleden biri benim ben çalışan bir bayanım beterin beteri var ki bn hamile kalmadan önce benim ağzımı burnumu kırardı.her allahın günü kavga beni ambulanslık edene kadar döverdi.üstellik ben memurum o ise serbest çalışan hep sabrettim hayatımda duymadıgım kelimeleri duydum ondan rencide oldum yerin bin kat dibine girdim bu böyle 2 yıl sürdü kendini jiletlemeler beni intiharın eşiğine getirmelerevde eşyaların kırılması herşey paramparça düşün dayak 1.2.3.4 derken birgün onu bırakıp polise gittim darp raporu aldım ailem bu şehirde olmadıgı için sıguınma evi istedim.velhasıl geldi beni buldu karakolda yalvaryakar beni eve götürdü devlet hakkında dava açtı.bana el kaldırısa hapse girecekti.beni aşırı kıskançlığından kudurmuştu beni herkese yakıştırıyor ileri geri konusuyordu biri bana baksa gidip kafasını kesecek şekildeydi.başım yerde gezer hale gelmiştim.anamdan emdiğim burnumdan geliyortdu derken hamile kaldım.eşim yüzünden şiddetli depresyon yaşadım eşim ise hamileliğimden sonra düzeldi ben ise gittikçe bozuluyordum.eşime düşman olmuştum depresyonla hastaneye yattım tedavi gördüm .hamileyken cocugu aldırmaya kadar gelmiştim. ama ikiz oldugunu duyunca vazgeçtim.şiddetlşi depresyon vurnulştu bi kere nefes alamıyor beynim patlıyor düşüncelerimi zaptedemişyordum.eşimi görünce çıldırıyor pencereden kendimi atmaya kalkıyordum.9 ayım böyle geçmişti.annede olmustum üstelik ama depresyonum devam ediyordu eşim düzelmiş amaben mahvolmustum.6 ay daha çeektim depresyonu kendimi kanserli hastalarla kıyaslıyor ölüm planları yapıyordum .sonra ne oldu biliyormusun ben iyleştim ama ilaca mahkum kaldım
Çok üzüldüm. Depresyon tek başına asilamaz diyor psikologum es destekli olmalıymış.
Insallah ilaçlardan da kurtulursunuz en yakın zamanda.
Ben ilaca başlamadım. Sadece terapi şeklinde gidiyoruz.
Aslında çok ta faydasını görüyordum. Ama son kavga da anladım ki her tartışma beni en başa götürüyor.
Keske eşler biraz daha anlayışlı olsa. En azından sizin eşiniz hamileyken düzelmiş.
Benimki tam tersi yıllardır 2. Çocuk dediği halde hamile kaldığımdan beri tartışıyoruz. Ve okadar mutsuz bir hamilelik geçiriyorum ki. Ve mutsuz bir bebek olarak dünyaya gelmesini istemiyorum.
2 çocuklu bir arkadaşım anlatıyor,
ilk çocuğunda çok mutluymuş, zaten çok gençken olmuş, sürekli şen şakrak geçmiş, mutluluktan ağlarmış o kadar.
ikinci çocuk biraz zor bir dönemde gelmiş, hem ailevi hem de kişisel olarak zor bir dönemden geçiyormuş, hamileliğinde pek yüzü gülmemiş.
o diyor ki çocuklar arasında ciddi bir huy farkı var. ilk çocuk her şeye gülüp eğlenebilirken ikinci çok ciddi hatta biraz asabi.
arkadaş bunu hamileliklerindeki farka bağlıyor.
dün de yazdım size, artık bebeğinizi düşünün ve kendinizi biraz şımartın.
gezin eğlenin, dışarı çıkın.
oğlunuzla çocuk filmlerine gidin, dışarıda yemek yiyin.
...
Ben onu da önerdim ama kabul etmedi. Hatta boşanma terapisti varmış burda ona gidelim dedim en azından bosanmamiz sağlıklı olsun dedim.eşinle yardım elırsan herşei aşarsın allahın izniyle
Kesinlikle doğru.2 çocuklu bir arkadaşım anlatıyor,
ilk çocuğunda çok mutluymuş, zaten çok gençken olmuş, sürekli şen şakrak geçmiş, mutluluktan ağlarmış o kadar.
ikinci çocuk biraz zor bir dönemde gelmiş, hem ailevi hem de kişisel olarak zor bir dönemden geçiyormuş, hamileliğinde pek yüzü gülmemiş.
o diyor ki çocuklar arasında ciddi bir huy farkı var. ilk çocuk her şeye gülüp eğlenebilirken ikinci çok ciddi hatta biraz asabi.
arkadaş bunu hamileliklerindeki farka bağlıyor.
dün de yazdım size, artık bebeğinizi düşünün ve kendinizi biraz şımartın.
gezin eğlenin, dışarı çıkın.
oğlunuzla çocuk filmlerine gidin, dışarıda yemek yiyin.
...
Kesinlikle doğru.
Bende oğlumda çok huzurluyum ve huzurlu bi çocuk öldü. Bebekleri de dahil beni hiç yormayan mutlu huzurlu bi çocuk.
Ama kızım için aynısı olmayacak eminim. Bu kadar stresle daha bebekken başlayacak sanırım mutsuzlugu
Evet Hala vakit var bebeğimi mutlu etmem için. 12 haftalık bi yolculuğumuz var hala onunla bari bu süreci düzgün geçireyim haklısınız.ben buna çok inanıyorum, o yüzden hamileliğimde kulağımı tıkadım her şeye.
benim oğlum da çok huzurlu bir bebekti, hala sakin bir çocuktur.
kızınız biraz sizi yorabilir, zaten doğduktan sonra da diyorlar çocuk negatif enerjiyi hissediyor diye. mesela çok enteresan bebek anne babada ağlıyor, yeni gelen misafirin kucağına gidiyor. çünkü yeni gelen misafirin kafası rahat, çocuk bunu hissediyor. belki anne 3 saattir bebeği uyutmaya çalışıyordu, gerildikçe gerildi.
bunları size kötümser olmak için hatırlatmıyorum.
hala kendinizle ilgilenebilirsiniz diye hatırlatıyorum. hamilelik aslında güzeldir değil mi, içinde bir can taşımak, nasıl olacak, kime benzeyecek diye düşünmek, ... bunlara odaklanın ve eşinize artık kafayı takmayın.
aman bırakın ne yapıyorsa yapsın, burada bir laf vardı : "iyi bir şey olsaydı adı koca değil gonca olurdu" diye :) ha ha, arada eşime de derim, alınıyor bazen ama, kimseye çok fazla değer vermemek, kimseyi kafada büyütmemek gerekiyor.
Ben onu da önerdim ama kabul etmedi. Hatta boşanma terapisti varmış burda ona gidelim dedim en azından bosanmamiz sağlıklı olsun dedim.
Onun ihtiyaci yokmuş benmişim sorunlu olan
Geçen gece hasta olduğumu duymuş ama umursamamis. Az önce söyledi. Nası bukadar vicdansız oluyorsun dedim.Arkadaşım yazdığın tüm yorumlarını okudum. İnan sinirimden kuduruyorum herifin yaptıklarına. Ya hamilesin sen be günah ya günah insan utanır. Hala neden yapıcı olmaya çözüm üretmeye çalışıyorsun bu herif anlamaz, an-la-maz. S...r olsun gitsin nereye gidecekse. Gözünü seveyim bu herifin saçma salak davranışlarına da duyarlı olma anlam yükleyip kendini üzme hamile halinle. Senle hiç ilgisi yok çünkü kudurmuş iyice bir de sana çektiriyor evladınıntaşıdığın halde.
Ya var ya yemin ediyorum murphy midir nedir böyle egoist adamlara da yumuşak huylu kadınlar denk gelir hep. Ağzına etmesine fırsat vermeden sen yapacaksın bu adamlar bundan anlar, terapiden güzel konuşmadan anlamaz. Boşanırsa da boşansın mis gibi hatunsun huzur içinde devam edersin hayatına.
Ben de ilk başlarda seninki kadar olmasa da üzüldüm evliliğimde, sebep neydi yapıcı olmaya çalışmam çözüm üretmem. Meeh başlarım böyle işe dedim sonunda. Boşver verici fedakar iyi eş olmaya çalışma yazık değil mi sana. Sürekli içinden dua et beni mutsuz edenin sevgisini içimden al diye. Yeminle çok sinirlendim eşine ya.
Az önce mesajda sordum sen geçen gece beni duydun mu dedim. Evet duydum umrumda deilsin dedi.Nasıl ya nasıl duymus da umursamamış? Bu gerçek mi?
Normal bir insan bunu yapamaz. Bence gerçekten bana mesajda söylediginiz gibi bir sorun var.
Az önce mesajda sordum sen geçen gece beni duydun mu dedim. Evet duydum umrumda deilsin dedi.
Kimi aradi yaa gece o yardım etseydi dedi.
Yani kesin duymuş. 112 aradım dedim. Ki ben saatlerce sancı çektikten sonra aradım yani aradım diye kızıp gelmeme durumu da deil yaptığı.
Gitseydin ambulansla dedi.
Bunu iyiki dedi aslında bana. İçimde zerre kadar değeri yok şuan. Ben o gece bebeğime bişey olacak diye ağlarken o umursamadan yatmış.
2 ay sonra bitecek bu işkence.
Artık gerçekten işkence benim için bu evlilik bunu duyduktan sonra .
Çok vicdansizsin dedim. Elemanı başı ağrıyor diye eve gönderen bi insanken beni nası umursamazsın dedim. Sen umrumda deilsin istemiyorum seni dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?