Haketmiyoruz....

Genç doktora çok üzüldüm, eylemlerini de haklı buluyorum, ama 2 haftadır zor bela yarına aldığım randevu da gitti. Bir kaç gün daha ağrı çekmeye devam.

off aynen,bende oğlum için randevu almıştım üstelik zor ayarlamıştık yarın için ama eylem varmış.neyse,haklı bir eylem sonuçta.

konu bu mu şimdi?

konu tam da bu
tabi ki doktora çok üzüldüm
tabi ki hastanelerde olanlara da üzülüyorum
tabi ki her çeşit insanla karşılaşan sizlere de hak veriyorum

ama...
ama sizi yetiştiren bir öğretmen değil mi
ve o caniyi de
karşınıza ilerde bir cani bir sapık bir hırsız değil de düzgün bir insan çıkması öğretmenlerin elinde değil mi
o zaman en başta eğitimdeki bozulmaya ses çıkarmak gerekmez mi

öğretmenlik yapıyorum ama asıl sevdiğim kendimi ait gördüğüm çok başka bir meslek
ama biliyorum ki eğitim bir ülkenin temelidir
eğitim biterse polis de taşlanır
doktor da bıçaklanır
öğretmen de öldürülür
hemşire de tecavüze uğrar
kapımıza da bomba koyulur
vs
vs
vs
daha fazla yazarsam siyasete girecek
velhasıl en kutsal iki meslek öğretmenlik ve tıp (doktor diye ayırmıyorum,sağlıkçıları katıyorum)
değerini bilmek hep beraber korumak lazım

Türkiyede insan hayati cok ucuz insana saygi yok , insanlarin öfkesi de bu yüzden. Hafizalarimiz kötü hastane anilari ile dolu maalesef.
Insanlar mesleginin hakkini vermiyor sirf doktorlar degil artik kültürümüzden mi kaynaklaniyor bilmiyorum meslekler "insana hizmet" siariyla degil de bir lütüf gibi sunuluyor.
Kendi adima hastane ve doktorlar ile iyi tecrübelerim yok belki simdi bir iyilesme vardir.

Diger yandan bu ülkede hak hukuk var mahkemeler var gider hakkini ararsin daha gecenlerde bir baba okula giderken donan cocugu icin belediyeyi mahkemeye vermis.
ic hukuk yollari tükenince avrupa insan haklarina basvurmus , ve sonunda kazanmis baya yüklü bir tazminata mahkum olmus belediye.

Böyle seyler emsal teskil edebilir, insanlar kaba kuvvete basvrumadan da hakkini arayacagina inandirmalidirlar.

tamam size haksızsınız demiyorum zaten ama eğitim sisteminin çarpıklığını ayrı bi topicte tartışmak şu hassas günde daha uygun sanki

bende 112 sağlık personeliyim malesef ve işimden bazı zamanlar nefret ediyorum o formayı giymek bana zulum geliyıor o kadar saygısız insanlar var ki eskiden olsa o formaya saygı vardı şimdi o kadar çok hakaretler yiyoruzki kendini savunsan bi türlü savunmasan yutsan bi türlü niye böle oldu çok açık meydanda aslında, eğitimler düzenleniyo ve geneli hasta hakları çalışanın hakkı eğitimi çok az aldım değersizleştik çünkü nerden yüz buluyo hastalar belli yani, yapacaksın sana devlet para veriyo diyo keyfinden vermiyo ya başka kurumlarda oturarak maaş alan memurlarıda görüyoz artist artist oturuyolar nefret ediyorum.bize gelince ne değişiyo bu kadar savunmasız kalabiliyoruz bir doktor kolay yetişmiyo o beyne sahip çok az insan var kolay olsaydı herkes doktor olurdu zaten yazık gerçekten 85 yaşa karşılık 26 yaşında değerli bir doktor gencecik gerçekten çok üzücü ... mekanı cennet olsun

çok üzüldüm yaaaAllah rahmet eylesin.söyleyecek söz bulamıyorum.
bu işe yasalarla çözüm bulmadıkları sürece sağlık çalışanlarını korumak çok zor.

milleti iyice şişirdiler şişirdiler şimdi herkes kendini dünyanın merkezi olarak görüyor.hasta hakları,vatandaş hakları,veli hakları,öğrenci hakları vıdı vıdı vıdı...çalışanın hakkı,hizmet edenin hakkı unutulup gitti.
milleti doktora,öğretmene,polise,askere vs. vs. düşman ettiler gitti.

Öncelikle başımız sağ olsun

Ama hiçbir sağlıkçı bunu haketmiyor demenize kesinlikle katılmıyorum. Aşağılık bir prof yüzünden annem beyin kanaması geçirdi. Keşke herkes hakkını vererek yapsa şu mesleği...

siz de elinize bıçağı alıp arkasından saplayıvereydiniz keşke!

töbe töbe ya
annenize geçmiş olsun
ama nerden biliyorsunuz doktor hatası olduğunu uzman mısınız
ayrıca bir hekim hatalı bile olsa hak aramanın yolu cinayet değildir!

bir gün hiç unutmuyorum, öğlen arası oldu, hatta geç de çıkabildik, hastanın biri arkamızdan sordu sekretere, nereye gidiyo bunlar diye. sekreter de yemeğe, öğlen arası oldu dedi. kadının verdiği cevap aynen şu ; ''biz bunların boğazını mı beklicez?''

biz insan değiliz zaten, işemeyiz, yemek yemeyiz, dinlenmeyiz hep
tek düşündüğümüz tıbbi şeylerdir

arkasından değil, kalbine saplayın, mazallah ölmeyiverir...

Cinayettir demedim. Annem tamamen toparlandığında dava açılacak zaten. O adam için seviyemi düşürecek değilim.

Körü körüne savunmayın ama lütfen. Herkes masum değil. Üni hastanesine özelden gittik.. Beyefendi bilgisayarına 15dk sonra gelen görüntüye 2 hafta sonra bakıp haber verdiği için ameliyat oldu onun yüzünden annem. 5mg lık ilacı dikkat etmeyip 10mg yazdığı için kanama oluştu.

Haberlerde gözyaşları icinde seyrettim bu lânetlik olayı. Gencecik bir fidanın yok yere ölümüne mı, geride karnında cocuğu ile bir basına kalan esine mı, babasını hiç tanıyamayacak olan o masum bebeğe mı yanayım bilemedim... Eşinin halini görünce daha da icim yandı, bir eli karnının üstündeki, anne içgüdüsü ile bebeğini korumaya çalışıyordu sanki... Diyecek kelime bulamıyorum, sözün bittiği yerdeyim...

Saglik sistemimiz sifirrr

Is saatlerinin yogunlugundan dolayi afrali tafrali hemsireler,danismadaki görevliler,ilgisiz doktorlar

ve buna katlanamayan hasta ve hasta yakinlari

Devlet ya da özel sektördekiler bu calisanlarimiza gerekli esnekligi saglamamaya devam ederse

saydigim görevlilerden bazilari islerinin yogunlugu ve stresinden dolayi hastalara ve yakinlarina böyle davramaya devam ederse ,hastalar ve yakinlarida kaba kuvvet gösterip sonuc ya emniyet müdürlügünde ya da hastanenin yogun bakiminda biter...

Cok iyi hemsire ve doktorlarimiz var ,davranislarina göre karsiligini cok güzel alan ama bi o kadarda ukala olanlari..Hatta kücük bir örnek vereyim

Dedemi kirmizi üniteye aldilar,inim inim inliyor ,kolundaki serumu cekmis ,kaniyor carsafina akmis,altina yapmis islanmis tir tir titriyor

her hasta getirdiklerinde kapi aciliyor ve dedecigimi görüyorum kivraniyor..Kapidaki görevliden izin alip iceriye girdim ki islakliktan tir tir titriyor
üzerini basini degistirecegim,altindaki carsafi degistirecegim ve sayin HEMSIRE hanima danisiyorum nereden carsafi alip altini degistirebilirim diye

hanfendi ve hanfendiler oturmus cay iciyorlar , terbiyesizin bana verdigi cevap : kalkipta ben mi degistireyim !gidin sorun baskasina
cok mu zor yani düzgün bir cevap vermek

ben orada sinirlerime hakim olup kendisine gereken cevabi verip,gerekeni yaptim sikayetimi ettim ama bir baskasi benim kadar sogukkanli olamayadabiliyor iste..Bu sistem yüzünden daha cok canlar yanmaya devam edecektir.Bu calisanlara muhakkak bir esnek calisma saatleri sart.

Bu yasadigim sadece kücücük bir örnekti...

Allah rahmet eylesin
Bu ülkeye faydalı olmak için gayret göstermek suç olacak yakında

Ek olarak. INR değeri 1.1 di annemin. Kalp hastası olduğu için 2.5larda olması gerekiyor. INR 15dkkada çıkan bir şey,istenildiği zaman. Bizz 2 saat sonra öğrendik kanamayı öğrendiğimiz gece. 1.1 onun için felç riski demek.

Babamı bütün acil tanır polis olduğundan, ve o hemşire teröristti yani. Herkes bilir. HEr şey o kadar ağır yapıldı ki... Üstüne üstlük, serum taktığı koldan tansiyon ölçtü bu insan.

Bunların hiçbiri kasıt değilse, evet ben haksızım. Ve bunlarda kasıt olduğunu belirtip dava açmamızı söyleyen de bir doktorsa, üzgünüm. herkes iyi değil.

çağırdığımız ambulans tıp dolu diye bizi hastaneye götürmedi. komşudan yardım istedim gittik, bomboştu.....tam anlamıyla bomboştu acil!

Son düzenleme:

bu karakter meselesidir arkadaşım. yaşlı bir adamcağızı o hallerde bırakıp da oturup keyfine bakabilecek karakterd insan her meslekte olabilir. bunun iş yoğunluğuyla falan ilgili olduğunu düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…