Hakkari Yüksekova ve çaresizliğim...

kelebek088

Dokunmasınlar kanatlarıma
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2008
541
4
296
37
Adana
Kızlar belki hatırlayanlar oluyordur. Atandım ama hakkari yüksekovaya diye başlık açmıştım. Şuan o kadar kötüyüm ki. BUraya sözleşmeli atandım. Aralıkta atama vardı. Nişanlım antepte görev yaptığı için onun yanına atama istedim. Ama gelmedi. Tüm umutlarımı şubata saklayıp aralıkta kadrolu daha kötü yerleri tercih etmemiştim. Ve şimdi nimet çubukçu şubatta atama yok diyor.

Bir yandan sözleşmeli olduğum için doğu görevim sayılmıyor.

Bir yandan adaylığımız kalkmıyor. Bir yandan sözleşmelilerin eş durumu ataması çok çok az ve evlensem de eşimin yanına gitme olsaılığım %5

Bir yandan burada öğretmen öğrenci ve veli karşısında o kadar değersiz ki. Düşünün milli eğitim burada veli ve öğrenciyi öğretmenden çok haklı görüyor ve kayırıyor. İstifa da edemiyorum. İlk yılım olduğu için mesleğe geri dönemem. Burada çakılı kaldım. Ne evlenebiliyorum. Ne buradan çıkabiliyorum. Ne doğru dürüst bir haktan yararlanabiliyoruz. Hakikaten mesele atanmakta değilmiş onu anladım.

Şimdi çoğu arkadaşım bana kızacak en azından işin gücün var diyecek ama inanın şimdi evimde olsam galiba daha iyiydi. Tekrar kpssye hazırlanmam lazım. Ama okul bir yandan öğrenicler bir yandan nasıl olcak bilmiyorum. Buranın en kalabalık okullarından birini okutuyorum. Öğretmen miyim hademe mi belli değil. Ve 2 ve 3 .sınıfları bir arada okutuyorum. Daha aynı dili bile konuşmuyoruz. Hele ki okula yaptığımız harcamaların haddi hesabı yok. Her gün biri birini döver onun annesi babası gelir. Öğretmenin üstüne yürür. Biri okulun camını kırar biri kilidini çalar. Gerçekten artık ne yapacağımı bilmiyorum.:gitme:

Ah canım bir bilsem daha ne kadar kalmam gerektiğini belki katlanırım sayılı gün çabuk geçer diye ama bilmiyorum bu şartlarda en az 3 yıl...

Öğretmenlik dünyanın en kutsal mesleklerden biri
Ama şartlar oluşmadımı bir o kadarda zoru
Allah kolaylık versin...

kusura bakmayında oraya eğitim vermeye gitmişsiniz yani siz bir öğretmensiniz. kendi şartlarınız iyi olsun diye kötü şartlarda yaşayanları aşağılayamazsınız. eğitimciyseniz eğitim vererek çözün olumsuz buldugunuz, gördüğünüz şeyleri. orada eğitim eksik insanların ihtiyacı var buna. neden bunu işkenceymiş gibi anlatıyorsunuz. orada yaşayan çocuklarda bizim insanlarımız bunu unutmayalım. bir eğitimci olarak önce kendinizi düşünmeyin bu şekilde nasıl yetiştirir bir insan gelecegin umutları olan çocukları yakıştıramadım bir öğretmenin bu yazdıklarını yazık çok yazık.....

yaşadığın yeri ve şartlarını sevmeye çalışmalısın canım..aynı şartlarda binlerce insan var..umarım herşey güzel olur..

Son düzenleme:

ne deyıp asagılamıskı yasadıgı sorunları anlatmıs

allah yardımcın olsun canım sanada cok zor aıleden uzakta bı yerde ve farklı bır kulturde

bencede asagılama degil bunları herkes biliyor buyuksehirde yasayan bir insanın oraya ayak uydurması cok kolay sanki gidenler biranonce donmek istiyorlar cokda iyi anlıyorum

Canım bende Erzurum'da çalışıyorum Karayazı ilçesinin bi köyünde 4 senedir buradayım işte artı bnde sözleşmeli öğretmenim ama zaman bi şekilde geçiooo..
Anlattığın zorluklar doğudaki biçok öğretmenin derdi emin ol bunlardan daha da kötülerini yaşayanlar var hatta. Tek öğretmen olanlar yolu kapalı olup 6-7 ay tek başına kalanlar, canını düşünenler... Hayatın cilveleri işte her insanı değişik şekilde denioo belki dertlerine çare olmayacak yazdıklarım ama en azından yalnız olmadığını hissedersin tatlım:teselli:
Bende 4 senedir yaşamadığım şey kalmadı diyordum köylüler taşlarla sopalarla kovaladı, iftira attılar, tehdit mektupları, çocuklarla ayrı dertler.... Daha neler neler..... ama hepsi geçiyo işte onlarda sana alışıyor zamanla.. İlk atandığımda buradan kurtulsam diye geçiriyordum günlerimi ama kader işte eşimle burada tanıştık burada evlendim..güzel dostluklar kurdukk(doğuda genç öğretmenler fazla biliosunn:) şimdi yavaş yavaş eşimin doğu görevi bitti tayin çıkçak die üzülmeye bile başladım...
Günlerini buradan kurtulayım diye geçirmektense anın tadını çıkarmaya bak canım yoksa günler hiç geçmiooo zindan oluyooo her dakika... Biliyorum sosyal etkinlik, yapacak faaliyet hiç bişey yok dışarı bile çıkamıyor insan ama yavaş yavaş alışıyo insan şartlara... Kendi imkanlarında yapacak bişeler bulursun mutlaka şimdi çok sıkıldığın için bu kadar karamsarsın eminim. Güçlü ol !!!! En azından burdaki dostluklarını düşün çok kötü bişe yaşasan bile paylaşabiliyosunnn :1hug:

hiç denediniz mi öğretmenlik yapmayı?dışardan yargılamak ne kadar kolay değil mi?öğretmen her zaman ve her koşulda ailelerinin bile umurlarında olmayan çocukların nazını çekmek zorunda öyle değil mi?ya da ailelerinin her fırsatta başından atmaya çalıştıkları çocuklarına dadılık yapmak zorunda...kusura bakmayın ama o sizin bildiğiniz fakir ama çalışkan çocuklardan pek yok ortalarda..o kadar kınadıysanız bırakın arkadaşın şartlarını bi deneyin en merkezi en güzel okulda öğretmenlik yapmayı,ona tahammül edebilirseniz dahi ellerinizden öperim,lmaz:

Sistem o kadar kötüki insanları genç yaşta mesleğinden nefret ettiriyolar...
Ben sizin yerinizde olsaydım iyi yönler bulmaya çalışır empati kurmayı denerdim çünkü pek yapcak bişi yok...
Ya özel sektörde çalışcaksınız...Yada deli gibi kpssye çalışıcaksınız:bbo:

aslında bununla grur duymalısınız..
cunku bı ogretmene en fazla ıhtıyac olan bı yerdesınız..
meslegınızı gururla yapmalısınız mucadele evrmelısınız en basında bukadar umutsuzluk ıle verımlı egıtım veremezsınız zaten..aslında ordakı ınsanların sucu degıl bazı sorunlar egıtımcılerın sucudur kı doguda gorev almak okadar zor gelıyo..

kesınlıkle katılıyorum sıze...

eğitimci yazıyor rumuzunuzda,arkadaşa katıldığınıza göre şartlarınız muhteşem olmalı,nerde görev yaptığınızı merak ettim doğrusu...

Esra; ozaman eĞıtımcı olmasaydınız arkadaŞım bu denlı sızı yoruyorsa unutmayın sızıde eĞıtımcıler yetıŞtırdı. MesleĞım Ögretmenlık deıl ama ÖĞretmenlere Çok saygı duyduĞum kesın.desenıze okula gelen bÜtÜn ÖĞrencıler Ögretmenler olmasa yandı.ayrıca Önerılerınızı kendınıze saklayın. Burdakı ınsanlar gıbı dÜŞÜnmek zorunda deılım sız konuyu aÇan arkadaŞın sorununa ÇÖzÜm bulun sızı ılgılendırmez baŞkasının ne dÜŞÜndÜĞÜ. Ben bu konu hakkında bunu dÜŞÜnÜyorum.

eğitimci yazıyor rumuzunuzda,arkadaşa katıldığınıza göre şartlarınız muhteşem olmalı,nerde görev yaptığınızı merak ettim doğrusu...
sorunuz bana ıdı sanırım hanımefendı..
vereyım cevap evet egıtımcıyım sosyal hızmetlerde ve sokak cocukları ıcın ogretmenlık secdım ve sırf gonullu bı bagıscı ıken bı holdıngde ust sevıyede calısırken egıtımcı olmayı bu yuzden secdım gonullu oldugum ıcın sevdıgım ıcın onların bırılerı tarafından ellerınden tutlmaya muhtac oldukları ıcın sorumsuz ebevyenlerın dogurupda sokaklara bıraktıkları ıcın şartlarım hıcde muhtesem degıl..bılıyomusunuz ama asla uff puff demedım ..!..
ılk goruste hmm keyfı okuyo gıbı bencıl hoşgorusu olmayan bı toplumda muhtac olan kısıler ıcın bısı yapmak ıcın okudum ve okumayada devam edıyorum pısman mıyım degılım..şartlarım uygunmu hayır hemde asla degıl..ama bısıyı yaparken dortdortluk şartlarda olmasıda gerekmez!..

Ben de öğretmenliğin fedakarlıkla yapılmasından yanayımdır ve işine kendini veremeyen bir öğretmenin bir çocuk için kötü sonuçlar doğurabileceğini düşünüyorum ama madem bu kadar değerliler devlet de sahip çıkacak üç kuruş paraya yolu dahi olmayan yerlere öğretmen atıyorsan o öğretmenden de bekleyebileceklerin sınırlıdır. Sen okulunu yaptır, türkiyenin her yerindeki eğitim şartlarını aynı seviyeye getir, fakirlik sınırının üstünde maaş öde o zaman sorgularsın öğretmenini . Sonra öğretmenlik kutsalmış pehhh

Reneta80 unutmayalımkı o Şartlarda yaŞayan tek Ögretmenler deıl okula gelen ÖĞrencılerde aynı Şartlarda ve bırÇok ınsan, herŞey mÜkemmel olamıyor malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…