- Konu Sahibi kelebek088
-
Evet canım Adanalıyım.
Kızlar desteğinizi esirgemediğiniz için teşekkür ederim. Eskisi gibi kk da birşeyler paylaşma ve derdime ortak olacak insanları bulabilme fırsatını yakaldığım için bu kadar yalnızlık içinde çok da mutlu oldum.
deyim olması saçma sapan olması gerçeğini değiştirmez bilgilerini kendine sakla
Kızlar belki hatırlayanlar oluyordur. Atandım ama hakkari yüksekovaya diye başlık açmıştım. Şuan o kadar kötüyüm ki. BUraya sözleşmeli atandım. Aralıkta atama vardı. Nişanlım antepte görev yaptığı için onun yanına atama istedim. Ama gelmedi. Tüm umutlarımı şubata saklayıp aralıkta kadrolu daha kötü yerleri tercih etmemiştim. Ve şimdi nimet çubukçu şubatta atama yok diyor.
Bir yandan sözleşmeli olduğum için doğu görevim sayılmıyor.
Bir yandan adaylığımız kalkmıyor. Bir yandan sözleşmelilerin eş durumu ataması çok çok az ve evlensem de eşimin yanına gitme olsaılığım %5
Bir yandan burada öğretmen öğrenci ve veli karşısında o kadar değersiz ki. Düşünün milli eğitim burada veli ve öğrenciyi öğretmenden çok haklı görüyor ve kayırıyor. İstifa da edemiyorum. İlk yılım olduğu için mesleğe geri dönemem. Burada çakılı kaldım. Ne evlenebiliyorum. Ne buradan çıkabiliyorum. Ne doğru dürüst bir haktan yararlanabiliyoruz. Hakikaten mesele atanmakta değilmiş onu anladım.
Şimdi çoğu arkadaşım bana kızacak en azından işin gücün var diyecek ama inanın şimdi evimde olsam galiba daha iyiydi. Tekrar kpssye hazırlanmam lazım. Ama okul bir yandan öğrenicler bir yandan nasıl olcak bilmiyorum. Buranın en kalabalık okullarından birini okutuyorum. Öğretmen miyim hademe mi belli değil. Ve 2 ve 3 .sınıfları bir arada okutuyorum. Daha aynı dili bile konuşmuyoruz. Hele ki okula yaptığımız harcamaların haddi hesabı yok. Her gün biri birini döver onun annesi babası gelir. Öğretmenin üstüne yürür. Biri okulun camını kırar biri kilidini çalar. Gerçekten artık ne yapacağımı bilmiyorum.:gitme:
Cahil insanla uğraşmak zordur. Biz burdan o aile eğitimi almamış çocukların annelerine derdimizi anlatamazken..
Aileler bu çocuğa bakabilir miyim, eğitebilir miyim diye düşünmeden her sene bi tane doğuracak, öğretmenler kendilerini o çocuklara adıyacak, ne güzel ya, öğretmenler bütün hayatlarını kenara bırakıp bizim çocuklarımızı eğitecekse hepimiz doğuralım bol bol(eşe dosta da aşılayalım bu fikri, zira iyi eğitim veremeyiz tek çocuk yapalım diye diye neslimizi kurutacağız neredeyse) sokakta falan büyüsünler bi şekilde, bizim eğitim vermemize gerek kalmasın, devlet babadan da her türlü yardımı isteyelim, verdiklerini de kırıp dökelim, dışardan hizmet vermeye gelen insanlar olursa onlara da rahat vermeyelim, korkutalım. Elimizden geleni ardımıza koymayalım. Ama o öğretmenlere isyan etme hakkı da vermeyelim, bizim verdiğimiz vergilerle paşalar gibi yaşıyor ya, istemiyorsa yaşamasın kardeşim..
Höfff içim şişti, söyleyecek çok şey var da, dilin kemiği yok işte, susayım benlmaz:..
Bu şartlarda yaşayan bütün öğretmen arkadaşlara sabır diliyorum..
canım abarttığını nerden biliyosun?ben doğuda küçük bir ilçede yaşıyorum bence sen çok abartıyorsun istifa et git memlekitinde dersanelerde çalış çevremde 2 çocuk babası atanmayan öğretmen adayları var bulunduğum ilçenin en ücra köylerinde batıdan gelmiş büyük bir şevkle aşkla çalışan gönlü güzel öğretmenler var
senin adın öğretmen ama gönlün ?
canım abarttığını nerden biliyosun?
aynı okulda mı çalışıyorsun?
arkadaş birçok şeyin farkında
şuanda yeteri kadar özveride bulunuyor arkadaş zaten
bir bayan olarak vede sözleşmeli öğretmen(ki sözleşmeli öğretmenliğide nerden çıkardılarsa,en ücra köşelerde çalış ama kadrolu olanlarla aynı haklara sahip olma)
olarak yaşadığı sıkıntıları paylaşıyor.
canım demekki sana iyileri rastlamışben yıllardır doğuda çok ücra sayılacak yerlerde çalışan bir öğretmen babanın kızıyım eşim öğretmen
ve ben batıdaki okullarıda gördüm Antalya nın en gözde okullarından birinde bir velinin çocuğunun öğretmenin bir öğrenciye hazır kek verdiğini ve kendi çocuğuna vermediğini söyleyip dilekçe verdiğini biliyorum
emin olun buradaki velide öğrencide öğretmenine helede batıdan gelen birine çoook saygılıdır
haksızlığa bile uğrasa şikayet etmez hakkını bile aramaz
siz nerden biliyorsunuz O'nun yeterince özveride bulunduğunu
emin olun bu yazıyı öğretmen adayları okusaydı birçoğu benim gibi düşünecekti çalışmak isteyip atanamayan çoook gerçek eğitimci adayı var
tekrar söylüyorum o arkadaş abartıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?