Gıyabınızda duruşma yapılıp kapınıza jandarma geldiyse, bu davet edildiğiniz halde duruşmaya gelmediniz demektir.Ben yazdim kagit gelmiyor diye. Bizim de bir davamiz vardi. Tel. Ve adresimiz olmasina ragmen tebligat gelmedi. Ilk durusma giyabimizda olmus. Ikinci durusmanin arefesinde gece jandarma geldi kapimiza yarin durusmaniz var diye. Sok olduk. Hem sikayetciyiz, hem davaliymisiz gibi kapimiza jand. Geldi. Jand. Artik tebligat gonderilmiyor dedi. Bari tel acsaydiniz, hem ta buraya gelmezdiniz, hemde biz konu komsuya rezil olmazdik dedim. Simdi gelmesek, sabak gelip sizi alip goturmek zorunda kalirdik demez mi. Demek ki birileri isini yapmiyor. O tebligatlar herkese gitmiyor. Adres bilgisi olmayana nasil gonderiyorsunuz? Bizim acik adresimiz olmaxina ragmen gelmedi.
Benim nerde yazdığımı bulup çıkarın lütfen!. Kağıt gelmeyecek yazmadım. Gelmesini beklemeden 118i arayın hemen öğrenin dedim. Ayrıca kendinizi çok önemsemeyin burası sosyal medya. Tavrınıza dikkat edin siz benden üstün değilsiniz. Ailesi öğrenmeyebilir reşitse eğer. Size işinizi öğretecek değilim. Ama keşke okuduğunuzu anlasanız!.
Oldu olacak tebligati kusla gonderin. Nasilsa gonderdiniz ister ulassin ister ulasmasin.Gıyabınızda duruşma yapılıp kapınıza jandarma geldiyse, bu davet edildiğiniz halde duruşmaya gelmediniz demektir.
Tegligatın bizzat şahsınıza tebliğ edilmemiş olması tebliğ edilmediği anlamına gelmez, adreinizde bulunamadığınızda tebligat muhtara yapılır. Bunun üzerine duruşmaya gelmeyen de mağdur/sanık/tanık fark etmez, kolluk kuvvetlerince zorla getirilir.
Jandarmanın size verdiği bilgi ise yanlış.
Ayrıca kişinin bir kaç bilgisiyle adli merciiler adresini tespit edebilir, illa bildirilmesi gerekmez.
Arkadaşlar elim ayağım titriyo bi bilginiz varsa söleyin ben biriyle konuşuyordum arkadaş olarak yüz yüze görüşmedik telefonda bi tartışma sırasında buna o.ç dedim şimdi bu kayıtları alıp dava açcam diyo yapabilir mi lütfen bişi söleyin
Bacim savci boyle ufak Islerle ugrasmaz.hic canini sikma.
Avukata danismak icin paraya gerek yok.birkac defa annem danismisti ordan biliyorumBana o... gibi imalarda bulundu aslında herşeyi o başlattı mahkemeye verse ailem duyar hiç param yok bi avukata falan sorsam
Oldu olacak tebligati kusla gonderin. Nasilsa gonderdiniz ister ulassin ister ulasmasin.
Sacmalik!
Zaten Turkiye'de hicbirsey dogru duzgun, olmasi gerektigi gibi yapilmiyor. Kimse isini duzgun yapmiyor.
Ayrica ben o yazdiklarimi biri kalkip bana cevap versin diye yazmadim. Konu sahibiydi muhatabim baskalari degil. Iyi gunler.
Zaten anlayamadigim neden herkes cevap yazma ihtiyaci duyuyor? Sonra da ben cevap yazma geregi duyuyorum.Bana hitaben yazılmış bir yorum değil ama görünce cevap vermeden gecemedim. Umarım yanlış anlamazsiniz.
Kişi adreste bulunamayinca muhtara tebligat yapilmasi yahut ilan yoluyla tebligat yapilmasi vs. kanunen öngörülmüş yöntemlerdir zaten. Aksi taktirde adresini degistiren kisilere hiçbir zaman ulaşılamazdi ve makamların eli kolu bağlanırdı.
Zaten anlayamadigim neden herkes cevap yazma ihtiyaci duyuyor? Sonra da ben cevap yazma geregi duyuyorum.
Tamam memure hanimlar hepiniz isinizi aşkla, dosdogru yapiyorsunuz. Lutfen daha fazla cevap yazmami gerektirecek seyler yazmayin. Hic geregi yok.
Burası bir paylaşım alanı ve insanlara faydalı olabileceğini düşündüğümüz bilgi ve düşüncelerinizi paylaşmak istiyoruz sadece.
Kusura bakmayın lutfen, hiç kötü bir niyetim yoktu.
Ben uzun zaman once basimdan gecen vir olayi anlattim. Yani coktan gecmis gitmis birsey. Ve kimseden bir aciklama, yardim da istemedim ki neyine isteyeyim ortada bunu gerektirecek birsey yok. Konu sahibine basimdan gelen bir olayi anlatayim dedim, nedense herkes cevap verme ihtiyaci duydu. Yok tebligat gelirmis, oraya gidermis buraya gidermis bilmem ne. Sanki ben sordum da " yaw bu tebligat noldu neden gelmedi diye"Burası bir paylaşım alanı ve insanlara faydalı olabileceğini düşündüğümüz bilgi ve düşüncelerinizi paylaşmak istiyoruz sadece.
Kusura bakmayın lutfen, hiç kötü bir niyetim yoktu.
Not: tebligat çıkarmak işiyle ugrasmiyorum.
Yok yok bakmiyorum kusura. Sizinle alakali degil zaten. En azindan nezaket kurallari cercevesinde konusuyorsunuz.Not: tebligat çıkarmak işiyle uğraşmıyorum.
O zaman dua et şikayet etmesin. Ya hakaret hakarettir, büyüğü küçüğü yok. Şikayetçi olmaz inşallah. Ha şikayetçi olursa da hapse girmezsin, sana 2 yıldan az bi ceza verilecek, 2 yıldan az olduğu için hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilecek 5 yıl içinde suç işlemezsen aldığın bu ceza ortadan kalkacak. Korkma yaniWhatsapptan konuşmuştuk olayın anında avukatı aradığını söyledi ne kadar yalan ne kadar doğru bilgim yok
Ceza davalarında masraf çıkmıyor ki. Gelip savcıya şikayetçi oluyorsun, dosya başlıyor. Hiç bi masraf ödemiyorsun.Avukata danismak icin paraya gerek yok.birkac defa annem danismisti ordan biliyorum
Birde bir kufur icin dava acacagini sanmiyorum okadar masraf yapmaz bence
yazılı oılarak whats ap tan yazmış bu nedenle yazılı delil var elindesize dava açar fakat telefonun ses kaydetme özelliğini sesi dışarı vermediyse yanı sizin söylediğiniz ikinci kişiler duymadıysa tanık yoksa davayı kaybeder.sesinizi izinsiz kaydettiği için siz bile şikayetçi olabilirsiniz.
yazılı oılarak whats ap tan yazmış bu nedenle yazılı delil var elinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?