Hakkımı alamıyorum...

karakumru

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mart 2011
1.565
10
0
Bingöl
Arkadaslar kendımıze aıt bır ısyerımız var.3 kardesız 2 kız 1 erkek.Hep beraber calısıyoruz.Sabah 8 aksam 9 10 artık babam ne zaman kapatırsa..Ve kasadayım aksama kadar bıryere kıpırdayamıyorum.Fakat buyuk bı sorun var kı ay sonunda maas kartıma yuklenen maas elımden alınıyor.Hakkım oldugunu defalarca konustum ama annemın soyledıklerı:"Biz kimin için calısıyoruz?" "o kadar parayı ne yapacaksın?" "lazım olunca verıyoruz zaten"...Sagolsunlar lazım olunca 5 tl verırler basının gozunun sadakası nıyetıne..Ama erkek kardesımın(19 yasında)kredı kartı var ve ne ısterse kımseye sormadan alır.Bu konuyu cok konustum ama hep ben suclu oldum ınanın.Atıyorum bı magazaya gırıyorum parfum hosuma gıttı alamıyorum cunku cuzdanımda yanlızca demır paralar var.Maddı durumumuz super otesı...Lutfen bıseyler soyleyın gercekten haksız mıyım benn?

Maddi durumunuz süper ötesiyse ve seninde cüzdanında yalnızca bozuk paralar varsa ???? Benim aklıma birtek şey gelir o da ne yazık ki erkeklerin kızlardan daha fazla değer verilmesi.

Sanırım ailen kızları sadece çalıştırmak amaçlı dünyaya getirmiş yoksa 19 yaşındaki erkek kardeşin kafasına göre takılıyor anladığım kadarıyla..

Diğer kız kardeşinde mi seninle aynı durumda ???

Ailenin bu tutumu(elinden çalıştığın parayı alması,ki HİÇ İHTİYACI OLMADIĞI HALDE)
gerçekten çok garip..Bu konuda birşey söylemicem ama sana seni bu durumdan kurtarıcak bi fikir öneriyim..

İşten ayrılmak istediğini söyle ve ayrıl.Muhtemelen itiraz ediceklerdir.TAKMA!! Zaten şikayetlerini dile getirdiğini ama kaale alınmadığını kendin söylüyorsun. Ailene rahatsız olduğun bu durumu onlara söylediğini fakat çözüm üretmediklerini bu yüzdende işten ayrılmakta KARARLI OLDUĞUNU SÖYLE. Başka bir işe gir ailenden bağımsz bir iş yerine kendin çalış kendin için çalış kendin HARCA..!!

Son düzenleme:
durumunuz cok cok iyi olmasına ragmen böyle oluyorsa bence de baska biyerde calısıcagını söyle,genc bir bayansın ihtiyacların begendigin almak istedigin seyler olması cok normal.durumunuz kötü olsa tamam dicem ama süper ötesi diyosun ve kardeşinle aynı imkanlara sahip olamadıgını söylüyosun.ozaman ortada bi adaletsizlik sözkonusu.emin ol daha az saat calısarak kendi paranı kazanabilirsin günde 12-14 saat calısıp da karsılıgını göremicegine kendine bir iş ara.

baska bı yerde celısmaya kesınlıkle ızın vermezler maalesef.Ewet kız erkek ayrımcılıgı cok barız.Hatta bunu yanımızda calısan eleman bıle anlıyo,bu konuyu actıgımda ne hayırsız evlatlıgım kalıyo,ne kardesımı kıskanmam.Tabı en cok ıtıraz eden de erkek kardesım.Bu aralar duvarlar uzerıme gelıyo.Inanın lıse mezunu olsam canla basla calısıp bı yer kazanıcam.Ama yok lıseye de gondermedıler.....Malesef babam ısrar edınce bagırmaya baslıyo,ben de ıscıyım sonucta.Ben kasalarını bekledıgım ıcın babam ve kardesım ozgurce dolasabılıyolar.Allah fıraset versın.Insanın annesı barı yardımcı olur ama bu konu acıldıgında dusman kesılıyo,tansıyonu fırlıyo kadının

Arkadasım onlara gore bızım bı ıhtıyacımız olamaz.Bıktım artık 5tl dılenmekten.Zaten evden bı yere gıttıgımız yok annemın tek derdı temızlık babamınkı para kazanmak.Sosyal hayat sıfır.Bızı de gondermezler bı yere

İlginç...
Çok ilginç...
Aslında para alamamanız değil de sizin babanızın yanında maaşlı çalışmanız çok ilginç.
Hani maaş hesabı falan demişsiniz.
Orası sizin de işiniz,işyeriniz. Yani kaba tabirle siz de patronsunuz aslında. İnsan kendi kendine maaş verir mi?
Öncelikli olarak babanızın bu mantığı değişmeden para sahibi olmanız öyle zor ki..

Kaç yaşındasınız karakumru?

Arkadasım ssk 'm odendıgı ıcın mecburen maas hesabım var.Ben ayda verılecek 100tl ye de razıyım ama yok o da yok.10 tl almak ıcın bı saat dıl dokuyorum.Sorun maas da degıl cu&wğ bı mıkdar da olabılır ama o da yok.Ve ben evlat ayrımcılıgına kızıyorum zıyade.Hakkımı almak ıstıyorum.Sırf hafta sonu calısan elemanın bıle bı haftalıgı var ama benım o da yok

evet cnm arkadaşın bilgisi yok galiba maaş mecburen bankadaki hesaba yatmalı devletin öngördüğü bi yasa bu... ayrıca bu memlekette ailesinin yanında maaşla çalışan onca insan var... cnm eğer ben senin yerinde olsaydım işi bırakır gider başka bir yerde çalışırdım yeminle yapardım bunu yada hiç çalışmaz evde otururdum, biri gelip bişey dediğinde de ben bayanım şahsi ihtiyaçlarım var gece gündüz çalışıp bunları karşılamayacaksam hiç çalışmam evde otururum derdim.

arkadasım defalarca denedım ama ıletısım kuramıyoruz onlarla.Aslında daha neler var anlatılacak.Onlara gore koyun gıbı yasamalıyız az bıseye ıtıraz etsem erkek kardesımı ornek gosterılıyor.O malesef herzaman bır adım onde oldu gerek maddı gerek manevı.her ıstedıgı oluyo tabıkı gıkı cıkmaz.Onlardan fahıs bısıy ıstemıyorum ama yeter ya ben ılk okula gıtmıyorumkı.Malesef bızım sulalede zıhın boyle.Kızlar 1-0 gerıde.Hatta oyle akrabalarım varkı kızlarına mıras bırakmamak ıcın ındıregandı yaparlar.Konu gercekten para deıl.hakkımı ıstıyırum ben.

ya sen yarın öbür gün evlensen bi kıza çeyiz için neler lazım onlarıda almaz bunlar bende çalışıyorum hem çeyizimi alıyorum ki annem o kadar almış ben eksikleri alıyorum hemde birikim yapıyorum kimse karışmaz benim maaşıma.. bu arada mesleğin var mı?

arkadasım bızım ısyerınde bı ewe lazım olucak hersey var beyaz esya harıc.Ama benıstedıgım hıc bıseyı alamıyorum.Meslegım yok lıseye gondermedıler.Ama bulurum bı ıs sonucta calısana ıs mı yok?Zamanında annem calısmıs dedemın elıne vermıs ve bunu anlatır durur hakbuku ne kadar yanlıs

şu ayrımcılık olayına oldum olası çok karşıyım benim ailemde para konusunda o zihniyet yok çok şükür ama her evde oluyor galiba erkek ayrımcılığı az da olsa bizde de erkek kardeşim bir adım önde duruyor bende derim anneme onu bizden çok seviyorsun die sende anne ol gör der çocuk ayrılmaz der o küçük diye biraz daha farklı oluyor der. senin sorununu yaşayan bir çok arkadaşım oldu o zihniyetler değişmez sen evlenene kadar da devam eder kendilerini o kadar haklı görüyorlar ki konuşmak bile onlara komik geliyor hele erkeke kardeşinden dem vurursan adın kıskanca çıkar hepden haksız duruma düşersin allah yardımcın olsun.inşallah evleneceğin insan bu zihniyetde olmaz

babam bı kere yanına gelen bı pazarlamacı kac cocugun var dıye sordugunda "bır oglum var" demıstı....Ben daha ne dıyım.Zaten bu konuyu acsam en once erkek kardesım parlıyo.Bu zamana kadar7 yıldır sehır dısındaydık kız kardesımle.Ve ınan o kadar bencılkı.Bıze sızın ıcın calısıyoruz deyıp arkadan arkaya benım zaten bı oglum var dıyen bır babanızın olması kahredıcı gercekten.keske orta hallı ama bıze ınsanca yasam hakkı sunan bı aılem olsaydı!

evlat ayrımı ne kadar da kötü insan annesine babasına güvenemezse kime güvenecek.
ne diyeceğimi bilemedim. bence siz para konusunda ısrar edin yeter artık diyin üstüme başıma birşey almak istiyorum benimde ihtiyaçlarım oluyor ben sizin evladınız değilmiyim bende çalışıyorum burda akşama kadar evdemi oturuyorum de. ve yatan maaşınızıda vermeyin. ne yapacaklar acaba o zaman.

Bu aile şirketlerinin ne çalışanına nede ailesine adil olduğunu görmedim , en iyisi ayrılmak hergün sinir olmaktansa!

dedım hep de dıyorum bu sabahta baya konustum kaale bıle almadılar babam cok sınırlendı annem desen hayırsız ewlat falan muhabbetıne gırdı.babam bagırır en fazla oyle cozumler uretebılecek bı ınsan degıl.Gercekten anlatmak ımkansız.malesef kartımı zorla alırlar babam ıcın hayatta sadece odemeler ıs vardır .annem ıkna edebılır ama o da etmıyo.ya ınanın yanımda calısan ınsan benden daha ınsan gıbı yasıyo.akrabalar bır arayya gelınce sadece tapu para konusulur.mıllet elestırılır ama kımse kendı aılesıne bakmaz

Bu aile şirketlerinin ne çalışanına nede ailesine adil olduğunu görmedim , en iyisi ayrılmak hergün sinir olmaktansa!
benım hıcbı zaman fıkrım olmadı,onlar ıstedı ben yaptım.maalesef zorla da olsa calıstırıyolar hıc sansım yok kahretsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…