Arkadaslar kendımıze aıt bır ısyerımız var.3 kardesız 2 kız 1 erkek.Hep beraber calısıyoruz.Sabah 8 aksam 9 10 artık babam ne zaman kapatırsa..Ve kasadayım aksama kadar bıryere kıpırdayamıyorum.Fakat buyuk bı sorun var kı ay sonunda maas kartıma yuklenen maas elımden alınıyor.Hakkım oldugunu defalarca konustum ama annemın soyledıklerı:"Biz kimin için calısıyoruz?" "o kadar parayı ne yapacaksın?" "lazım olunca verıyoruz zaten"...Sagolsunlar lazım olunca 5 tl verırler basının gozunun sadakası nıyetıne..Ama erkek kardesımın(19 yasında)kredı kartı var ve ne ısterse kımseye sormadan alır.Bu konuyu cok konustum ama hep ben suclu oldum ınanın.Atıyorum bı magazaya gırıyorum parfum hosuma gıttı alamıyorum cunku cuzdanımda yanlızca demır paralar var.Maddı durumumuz super otesı...Lutfen bıseyler soyleyın gercekten haksız mıyım benn?
baska bı yerde celısmaya kesınlıkle ızın vermezler maalesef.Ewet kız erkek ayrımcılıgı cok barız.Hatta bunu yanımızda calısan eleman bıle anlıyo,bu konuyu actıgımda ne hayırsız evlatlıgım kalıyo,ne kardesımı kıskanmam.Tabı en cok ıtıraz eden de erkek kardesım.Bu aralar duvarlar uzerıme gelıyo.Inanın lıse mezunu olsam canla basla calısıp bı yer kazanıcam.Ama yok lıseye de gondermedıler.....Malesef babam ısrar edınce bagırmaya baslıyo,ben de ıscıyım sonucta.Ben kasalarını bekledıgım ıcın babam ve kardesım ozgurce dolasabılıyolar.Allah fıraset versın.Insanın annesı barı yardımcı olur ama bu konu acıldıgında dusman kesılıyo,tansıyonu fırlıyo kadının
İlginç...
Çok ilginç...
Aslında para alamamanız değil de sizin babanızın yanında maaşlı çalışmanız çok ilginç.
Hani maaş hesabı falan demişsiniz.
Orası sizin de işiniz,işyeriniz. Yani kaba tabirle siz de patronsunuz aslında. İnsan kendi kendine maaş verir mi?
Öncelikli olarak babanızın bu mantığı değişmeden para sahibi olmanız öyle zor ki..
evet cnm arkadaşın bilgisi yok galiba maaş mecburen bankadaki hesaba yatmalı devletin öngördüğü bi yasa bu... ayrıca bu memlekette ailesinin yanında maaşla çalışan onca insan var... cnm eğer ben senin yerinde olsaydım işi bırakır gider başka bir yerde çalışırdım yeminle yapardım bunu yada hiç çalışmaz evde otururdum, biri gelip bişey dediğinde de ben bayanım şahsi ihtiyaçlarım var gece gündüz çalışıp bunları karşılamayacaksam hiç çalışmam evde otururum derdim.
arkadasım defalarca denedım ama ıletısım kuramıyoruz onlarla.Aslında daha neler var anlatılacak.Onlara gore koyun gıbı yasamalıyız az bıseye ıtıraz etsem erkek kardesımı ornek gosterılıyor.O malesef herzaman bır adım onde oldu gerek maddı gerek manevı.her ıstedıgı oluyo tabıkı gıkı cıkmaz.Onlardan fahıs bısıy ıstemıyorum ama yeter ya ben ılk okula gıtmıyorumkı.Malesef bızım sulalede zıhın boyle.Kızlar 1-0 gerıde.Hatta oyle akrabalarım varkı kızlarına mıras bırakmamak ıcın ındıregandı yaparlar.Konu gercekten para deıl.hakkımı ıstıyırum ben.
ya sen yarın öbür gün evlensen bi kıza çeyiz için neler lazım onlarıda almaz bunlar bende çalışıyorum hem çeyizimi alıyorum ki annem o kadar almış ben eksikleri alıyorum hemde birikim yapıyorum kimse karışmaz benim maaşıma.. bu arada mesleğin var mı?
şu ayrımcılık olayına oldum olası çok karşıyım benim ailemde para konusunda o zihniyet yok çok şükür ama her evde oluyor galiba erkek ayrımcılığı az da olsa bizde de erkek kardeşim bir adım önde duruyor bende derim anneme onu bizden çok seviyorsun die sende anne ol gör der çocuk ayrılmaz der o küçük diye biraz daha farklı oluyor der.senin sorununu yaşayan bir çok arkadaşım oldu o zihniyetler değişmez sen evlenene kadar da devam eder kendilerini o kadar haklı görüyorlar ki konuşmak bile onlara komik geliyor hele erkeke kardeşinden dem vurursan adın kıskanca çıkar hepden haksız duruma düşersin allah yardımcın olsun.inşallah evleneceğin insan bu zihniyetde olmaz
evlat ayrımı ne kadar da kötü insan annesine babasına güvenemezse kime güvenecek.
ne diyeceğimi bilemedim. bence siz para konusunda ısrar edin yeter artık diyin üstüme başıma birşey almak istiyorum benimde ihtiyaçlarım oluyor ben sizin evladınız değilmiyim bende çalışıyorum burda akşama kadar evdemi oturuyorum de. ve yatan maaşınızıda vermeyin. ne yapacaklar acaba o zaman.
benım hıcbı zaman fıkrım olmadı,onlar ıstedı ben yaptım.maalesef zorla da olsa calıstırıyolar hıc sansım yok kahretsınBu aile şirketlerinin ne çalışanına nede ailesine adil olduğunu görmedim , en iyisi ayrılmak hergün sinir olmaktansa!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?