nerelisiniz canım?
sürekli anlatıyorum zaten ben öyle her şeye razı olup bi kenara sinen bi tip deilimEğer annen baban böyle yapıyorsa ilerde evlenip eşine güvenmek zorunda kalacaksın. Belki o da yapacak. Bunun sonu yok. Hakkını alana kadar sürekli söylemek, anlatmak zorundasın. Ben evde huzur bırakmazdım. Babam 'bir oğlum var' dediğinde de susmazdım, mal mülk muhabbeti yapıldığında da... "duyan da mal mülk var da insan gibi yaşıyoruz sanır" "iki de kızı var ama onlar evlattan sayılmıyor tabi" vs ne gelirse aklıma söylerdim. muhtemeldir, iş şiddete bile gidebilir. ama yılma, gözünü korkutmalarına seni yarım bırakmalarına, haksızlıklarına tahammül etme. sürekli anlat, sürekli ama... ayrıca kasa sana emanet diye geziyorlarsa lazım olunca maaşım kadar kasadan alırdım ben de. çalıştırsınlar o zaman da göreyim bedavaya.. baban bağırdı annen kötüledi diye kötü olmazsın ama çileden çıkarırlarsa başedemeyecekleri hale geleceğini görmeliler işin. insan ele yapamaz bunu ya. maaşını vermemek ne demek.
diğer kızkardeşin kaç yaşında o ne diyo bu duruma??:26:
boyleleri halen var demek ?!! pes dogrusu.
oyle gelmi$ler oylede giderler guzelim.
Allah'im sana sabir versin.
22 o da sinir oluyo ama yapacak bişey malesef yok inanın çok şey denedim sonuç negatifff
cidden hala bu zihniyette insanlar var mı bu devirde:26:
ailenin kafasını değiştiremezsin canım şimdiye kadar hiç değişmemişlerse bundan sonra da zor gibi geliyor bana
allah yardımcın olsun canım anne babana da azıcık vicdan versin
Madem ailenin durumu iyi, açık liseye kaydol ve dersaneye.
gerekirse özel üniversitede oku, onları ikna etmeye çalış.
5 tl için yalvararak nereye kadar?
Mesleğini eline alabilirsen eğer, gidip başka bir iş bulur ve profesyonel bir ortamda çalışırsın. Hiç böyle dertlerin de olmaz.
Biraz garip gelebilir ama şöyle bişey geldi aklıma,
Madem kasada duruyosun,her hafta ya da gün haftalığını,yani yaptığın işin karşılığını al kasadan,
Akşam baban niye açık var diye sorduğunda da hakkımı aldım de,
Kızkardeşinin konusunu da okudum,ikiniz birlik olun protesto edin ailenizi,
Para biriktirmeye çalışın zor da olsa ve bir gün yaşadığınız sıkıntıları,hakkınızı alamadığınızı vs. yazın bi kağıda,koyun iş yerine çekip gidin bir arkadaşınıza,
Bir gün sizden haber alamasınlar bakalım ne olacak,
Hakkımızı vermezseniz,böyle evlat ayrımı yaparsanız biz eve de işe de gelmiyoruz diye rest çekin,
Gerekiirse mahkemeye vaerin arkadaşım,maaşımızı vermiyo babam diye,
Bilemiyorum başka ne yapılabilir,dinsizin hakkından imansız gelir demişler,siz de biraz arsız olun dişinizi gösterin bakalım nolacak?
Aklıma gelen en yapılabilir şey bu şimdilik...
valla süper fikir. 1 gece otelde kalsak bile yeter onlara. Ama işte annemin şeker tansiyon fırlar. Yine vicdan azabı çektirir bize....
canım ben onu da yaptım.. bi ara 1 hafta falan evden çıkmadım.hastaym dedim falan... zaten çok zayfm annemin psklojisi bozuluyomus beni öle görünceBence ailenize siz vicdan azabı yaşatmalısınız bi şekilde ki anlasınlar sizi ne kadar çok yıprattıklarını,
Mesela numaradan depresyona girip dükkanı dağıtabilirsiniz,
Sinir krizi geçirebilirsiniz,
Hasta olup yataklara düşebilirsiniz,
Böyle bi durumda -eğer aileniz size azıcık evlat gözüyle bakıp azcık seviyosa- onlar yaptığına pişman olurlar,
İnanır mısınız sağlığın ve evladın ya da anne-babanın kıymeti kaybedilince anlaşılır,
İnsan sevdiğini kaybedince değerini anlar,
O nedenle siz onlara küçük çapta bi vicdan azabı yaşatmalısınız ki değeriniz anlaşılsın,
Dediğim gibi dinsizin hakkından imansız gelir demişler,güzellikle anlamıyolarsa yapacak başka bişey yok malesef...:92:
canım ben onu da yaptım.. bi ara 1 hafta falan evden çıkmadım.hastaym dedim falan... zaten çok zayfm annemin psklojisi bozuluyomus beni öle görüncekadın marketleri eve tasımaya basladı ama onun geri ötesi düşüncelerinde hiç bi değişme yok maalesef
canım annenin psiklojisi bozulması..marketi eve taşıması seni çok sevdiğini göstermez mi bence bu konuda hem mutlu olmalısın hem saygı göstermelisin..annene geri ötesi düşünceli deme..oda babanın yolundan gidiyr işte..
önce erkekler değişmeli değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?